Şimdi Ara

Turgay Kiran'in Olay Aciklamalari (Tartisma Konusu )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Galatasaray'ın etkin isimlerinden eski ikinci başkan Turgay Kıran, Bugün TV’de Özgür Sancar ve Yakup Çınar’ın sunduğu Spor Extra Programı’nda yaptığı açıklamada, olağanüstü kongre kararının, zamanlama açısından bir başka adayın çıkmamasına yönelik dizayn edildiğini belirtti.

    Galatasaray kongre üyelerinin bilinçli olduğunu dile getiren Kıran, "Hiçbir üye 9 gün içerisinde liste yapıp seçime girmek gibi bir akıldışı davranışa sahip olamaz. Bu komik bir durumdur. Bir başka adayın çıkmaması için, derin bir planın realize edilmesi adına alınmış bir karadır" dedi.

    Kıran, olağanüstü seçimli genel kurul kararının Galatasaray'ı çöküntüye götürebileceğini savunarak, "Galatasaray futboldaki başarısına rağmen inanılmaz bir çöküş içindedir. Bu dönemden sonra mali ve idari olarak sıkıntı yaşayacak bir periyoda girecektir. Biran evvel Galatasaraylılar'ın şapkalarını önüne koyup düşünmeleri gerekir. Yoksa Galatasaray’ı güzel günler beklemiyor" ifadelerini kullandı.

    BAŞKAN HARİCİNDE DİĞER YÖNETİCİLER BAŞARISIZ MI (?)
    Başkan Ünal Aysal, yönetiminde değişikliklere gitmek istediği için olağanüstü seçimli genel kurul kararı aldı. Böyle bir karar alması ve istifası beni açıkçası şaşırttı. Ünal Aysal, yönetiminden memnun değil olacak ki olağanüstü seçim kararı aldı. Böyle konuşmayı pek sevmiyorum; ama bu karar alındığına göre Ünal Aysal yönetimindeki isimlerin başarısız olduğunu düşünüyor. Aysal haricindeki yöneticilerin hepsi başarısız o zaman. Ben bu karardan bunları anlıyorum.

    "UMARIM FATİH TERİM GÖREVE DEVAM EDER"
    Fatih Terim bu sefer göreve çok iddialı gelmişti. Nitekim geldiği ilk günden beri çok güzel işler yapıyor. Bütün şevkiyle, çalışma arzusuyla Galatasaray’ın takacağı 4. yıldıza odaklanmıştı. Bu olaylardan sonra inşallah bu yoldaki şevki kırılmaz. Galatasaray camiası adına zor bir süreçteyiz. İnşallah bu süreçten en az hasarla çıkarız. Bir başka temennim ise bu yaşananlar umuyorum ki Fatih Hoca’yı yormaz. Hoca’nın geleceğinden kaygılıyım. Çünkü yeni gelecek yönetimde Fatih Terim’in devam etmemesini isteyenler olabilir. Bu kaygımın asıl nedeni ise Fatih Hoca’nın arkasında duran yöneticilerin yeni yönetimde olmayacak olmaları.

    "KONGRE’DE ÜNAL AYSAL’DAN BAŞKA ADAY ÇIKMAZ"
    Bu kongre Galatasaray adına çok önemli bir dönüm noktası olacak. Son seçimde Ünal Aysal 3000 küsur oy almıştı. Eğer bu seçimlerde bu oyun altına düşerse oturup düşünmesi gerekebilir. Ünal Aysal döneminde Galatasaray iyi işler yaptı fakat içeride sürekli sorunlar olduğu gerçeği de göz ardı edilmemeli. Kongre’de Ünal Aysal’dan başka bir aday çıkacağını düşünmüyorum. Aysal, tekrardan başkan olacaktır fakat dediğim gibi oy sayısında azalma olursa icraatlarını ve yaptıklarını gözden geçirmeli diye düşünüyorum.

    "ALİ DÜRÜST’ÜN BAŞKAN ADAYI OLMASINI İSTEDİK!"
    Biz kendi aramızda konuştuktan sonra Ali Dürüst’ün başkanlığa aday olması gerektiğini yüksek sesle dile getirdik. Bu fikrimizi Ali Dürüst ile paylaştık fakat kendisinin böyle bir arzusu olmadığını, şu anda başkanlık gibi bir düşüncesinin bulunmadığını söyledi. Dolayısı ile dışarıdan bir başka adayında ciddi olmayacağını düşünüyorum. Adnan Öztürk’ün de adaylığı söz konusu olabilir fakat bu işler reaksiyon işi. Kendi aralarında ne konuştular bilemem ama Adnan Öztürk’ün de aday olması muhtemel durumlardan birisi.

    "ÜNAL AYSAL MALİ KONGREDE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMADI"
    Mali açıdan Galatasaray ile ilgili birşeyler söylemek istiyorum. Aysal göreve geldiğinde Galatasaray’ın borsa değeri 400 Lira civarındaydı. Yani o günkü hesapla 900-950 milyon lira arası gibi bir rakam çıkıyordu. En son Mali Genel Kurul’da Ünal Aysal hisseleri satmayacağım sadece rehin alacağım bu konuda bana güvenin dedi ama maalesef yine sözünde durmadı. Bu durum Galatasaray’ı sıkıntıya düşürdü.

    "GALATASARAY’IN BORSADAKİ DEĞERİNİ DÜŞÜRDÜLER"
    Mevcut durumu toparlamak için Galatasaray bünyesine dışarıdan 250 Milyon TL daha girdi yaptılar. Eski değer 900 Milyon TL, 250 Milyon TL’de dışarıdan para geldi toplam 1.150 Milyon TL eder. Peki hiç baktınız mı bugün Galatasaray’ın değeri ne kadar diye? Hemen söyleyeyim bugünkü Galatasaray’ın borsadaki değeri 400-450 Milyon TL civarlarında. Ünal Aysal gibi bir işadamının nasıl Galatasaray’ı 750-800 milyon TL gibi bir zarara sokabilir ki? Çok ciddi bir rakam bu. Galatasaray hisseleri nasıl böyle bir hale gelir? Galatasaray’ın borsada çok büyük bir değer kaybı oldu. Böylesine büyük bir işadamı nasıl Galatasaray’ın bu kadar zarara girmesine izin veriyor anlamıyorum. Neden böyle olduğu hakkında bir şey söylemek istemiyorum. Bu soruların sorulması gereken yer Ünal Aysal ve yönetimidir.

    Evet arkadaslar ozellikle bu borsa olayi bana inandirici geldi siz ne diyorsunuz ? Unal Aysal basarisiz mi yoksa ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Sermaye ile hisse değeri arasındaki farkı bu adama birisi öğretsin.. Başkan adayı falanda olmuştu iyi ki başkan olmamış..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bl@cknight


    Evet arkadaslar ozellikle bu borsa olayi bana inandirici geldi siz ne diyorsunuz ? Unal Aysal basarisiz mi yoksa ?

    saçmalık. ünal aysalın şuanda gs hisselerinin % 30dan fazlasına sahip olduğu söyleniyor .neden hisselerinin değerini düşürsün.düşürmek istese %5ini satsa tepe taklak olur zaten.

    bu eski kuru kafalar çıkmış yine meydana adamı çekemiyorlar.ali dürüste başkan ol demişlermiş adam kabul etmemiş çünkü kendinden daha iyi yapan biri var .

    ali dürüst başkan olunca hemen devirmesi kolay nasılsa.

    9 günde liste yapilmazmiş miş sen adaylık düşünüyorsan liste cebinde gezersin zaten.

    derin bir kıskançlık var adam karşı.adam profesyonel ve kurumsal bi yapi oluşturmak istiyor 50 tane en idiğü belirsiz yönetici ortalıkta başkan edasıyla dolaşsın istemiyor.4-5 max yardımcı yeter.gerisi profesyonel olmalı.sırf zengin ve gs lisesinde okumuş diye kulüp yöneticisimi olmak gerekiyor.




  • Galatasaray ın kurtulması gereken yönetici tiplerinden biri, diğeri de Mehmet HELVACI, bu ikisinin Galatasaray dan uzak durması gerekiyor... basiretsiz ve çapsız yönetici için iyi birer örnek olabilirler sadece...
  • Beyler Ünal aysal şuanda müthiş planlı ilerlediğini düşünüyorum ve bu durumun hızlı olmasındaki en büyük pay sportif başarıdır...

    Hem yönetim bazında hemde sportif anlamda böyle iyi giden kulübün başkanını indirmek isteyen yada kendini orada görmek isteyen çok olur bu tarz açıklamaları dikkatli süzmek ve anlamak gerekir...

    Bjk Fikret Ormanın seçime girdiği dönemde neredeyse aday bulmakta zorlandı , şuanda biz bu durumun tam tersini yaşıyoruz önüne gelen başkan olmak isteyecektir...

    Tamamen kuyu kazma operasyonları , bu sezonun ortalarında eski yöneticilerden biri çıkıp Galatasaray sezon bitmeden iflas bayrağını çekecek durum içler acısı demişti hiçte öyle olmadı ...

    Ayrıca Aysal öyle boş bir adam değil daha geçen hizmet verdiği Belçika'da Kraliyet nişanıyla ödüllendirildi bunu yoldan geçenlere vermiyorlar ....

    Beyler insanlar böyle bir kulübün başında olmayı şuanda çok isterler taraftarın bu tarz şeylerle gaza gelmemesi gerek...

    Galatasaray camiasında bazı adamlar elinde tutabilecekleri isimlerin oraya geçmesini isterler , Adnan Polat her ne kadar kötü yönetim sergilese de bu muhalif kesim hakkında söyledikleri tamamen doğru...

    Zaten camia Aysal'ı idare edemeyeceğini anladı adam kendi bildiklerini çok iyi okuyor ve profesyonel kurumsal bir yapıya dönüştürüyor eğer tamamlarsa bazıları saf dışı olacak bu onun korkusu




  • Benim anladığım kadarıyla işin özeti şu. Bu liseli olan tayfa, Galatasaray'ı aile şirketleri gibi görüyor. Yönetim ve şirket bünyesinde olarak vole vurmaya alışmışlar. Ancak bu voleleri özellikle futbol takımı başarısızken yapamıyorlar. Bu yüzden de tıpkı başarı sözü veren Adnan Polat'ı getirdikleri gibi, Ünal Aysal'ı da kaostan çıkana kadar başta kalır sonra indiririz başkanlıktan düşüncesi ile başa getirdiler. Hatta liseli tayfa ile yakınlığı bilinen Fatih Altaylı Ünal Aysal için, yerine başkasını bulamadığımız için emaneten verdik başkanlığı dedi.

    Ünal Aysal da bunun bilincinde olarak bunların tezgahlarını kurumsallaşma ile bozmaya çalıştı. Buna ses çıkaramadılar çünkü takım büyük ivme yakaladı. Top Bizde'de Başgan, bu başarılı formun kendisi için de iyi olduğunu muhalefetlerin sesini çıkaramadığını ima etmişti. Kendisi için ise, eğer kurumsallaşmayı tamamen sağlarsam, giderim demişti. Ancak kurul içinde birkaç tane muhalif kişi var bu duruma diye belirtmişti.

    İşte şimdi ise, bu kurumsallaşma karşıtı olan kişileri elemek ve 3 yıl daha başkan kalabilmek için seçime gitti. Seçimin kazanacağı bilindiğinden de huysuzlanıyor liseli tayfa. Çünkü takım şuan umut vadediyor, herşey tıkırında, iki sene önceki kaos yok, ortada güzel güzel mideye indirilecek pasta var ama Aysal izin vermiyor yemelerine.

    Mali kongrede pek bir aykırı ses çıktığını hatırlamıyorum bütçe ve mali yapı ile ilgili. Aysal borçların ödendiğini söylüyordu. Ancak bunların hoşuna gitmiyor tabi bu durum tıpkı 2000de olduğu gibi.

    Benim anladığım bu. Yanlışsam biri düzeltsin ona göre daha anlaşılır bir şekilde tartışalım.




  • bi bitmediniz liseliler
  • Sizin bir halt anladiginiz yok bosuna yorum kesmeyin.
    Polat dönemi ayni halti yaptiniz Rijkard, Baros vs vs geldi ortalik toz pembeydi gercekleri konusanlar yok liseci yok bilmem neci oldu 3 sene derken akli bazilarinin basina geldi.
    Bugunde Gs klubu ikinci senesinde büyük borclanma isine gitti bununda bir bölümü basari ile telafi edildi sayilir ama kisa vadeli cözüm eger bu adamlar bazi konularda aciklamalar yapiyorsa kimse rakamlarla oynayamaz yani bu konusmalardaki rakamlar gercektir.
    Politika , spor her konuda günü yasayip ne atilsa yutan bir zihniyet sahibiz aynen devam edin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xakah74

    Sizin bir halt anladiginiz yok bosuna yorum kesmeyin.
    Polat dönemi ayni halti yaptiniz Rijkard, Baros vs vs geldi ortalik toz pembeydi gercekleri konusanlar yok liseci yok bilmem neci oldu 3 sene derken akli bazilarinin basina geldi.
    Bugunde Gs klubu ikinci senesinde büyük borclanma isine gitti bununda bir bölümü basari ile telafi edildi sayilir ama kisa vadeli cözüm eger bu adamlar bazi konularda aciklamalar yapiyorsa kimse rakamlarla oynayamaz yani bu konusmalardaki rakamlar gercektir.
    Politika , spor her konuda günü yasayip ne atilsa yutan bir zihniyet sahibiz aynen devam edin.

    Sirf bu adam söylüyor diye dogrumu olucak rakamlar ustelik yalan söylemiş son genel kuruldaki rakamlarla alakasi bile yok bu rakamların

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu şere.... , Ünal Aysal başkan olduğunda da adaylığını koymuştu tek vaadi şu futbolcuyu getiricem bu futbolcuyu geticem olmuştu, muhasebenin "m"'sinden borsanın "b"'sinden anlamaz, adama soruyolar piyasa değeri nasıl düştü bu nasıl oluyor bunu bize açıklarmısınız diye, verdiği vevap aynen şu "bilmiyorum" işte böyle bir adam başkan adayı oluyor, onu bunu başkan adayı gösteriyor, nasıl bir camiayızki böylelerini içimizde barındırdığımız yetmiyormuş gibi birde konuşmalarına müsade ediyoruz... mehmet helvacıyla bu ikisine forma bile satmayacaksın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xakah74

    Sizin bir halt anladiginiz yok bosuna yorum kesmeyin.
    Polat dönemi ayni halti yaptiniz Rijkard, Baros vs vs geldi ortalik toz pembeydi gercekleri konusanlar yok liseci yok bilmem neci oldu 3 sene derken akli bazilarinin basina geldi.
    Bugunde Gs klubu ikinci senesinde büyük borclanma isine gitti bununda bir bölümü basari ile telafi edildi sayilir ama kisa vadeli cözüm eger bu adamlar bazi konularda aciklamalar yapiyorsa kimse rakamlarla oynayamaz yani bu konusmalardaki rakamlar gercektir.
    Politika , spor her konuda günü yasayip ne atilsa yutan bir zihniyet sahibiz aynen devam edin.

    Yeğen bana şu anladığın rakamları bir söyle de ben de senin elinden öpeyim sen ağasın sen paşasın diyeyim, hatta onları da geçtim şu büyük borçlanmayı bana bir söylesene Allah aşkına, inan o kadar merak ediyorum ki neymiş o borçlanma, çünkü bilançoda öyle bir borçlanma yokta.... ama bi saniye tabi yaa sen ve turgay kıran gibileri bu işi daha iyi biliyorsunuz, bilanço falan hikaye demi işin aslı sizin söylediğiniz gibi aslında, özür dilerim eşeklik bizde...




  • Ünal Aysal Galatasaray'ın geleceği için bana umut veren tek isim. Kurumsallaşma ve beraberinde işi profesyonellere bırakma işini başarırsa değil Galatasaray'a, Türk futboluna büyük hizmet etmiş olur.
  • Konu beni ilgilendirmiyor ama liselilere neden bu kadar yükleniliyor anlamıyorum. Galatasaray iyi durumda da olsa kötü durumda da olsa gelen başkanları liseliler tavsiye ediyor? Ünal Aysal da liseli? Hatta Adnan Polat giderken liseliler Ünal Aysal'ı istiyor gibi bir şeyler söylemişti de cevap verilmişti seni de liseliler getirdi diye. Bu liselileri niye kötülüyorlar bu kadar anlamıyorum. Son derece gelişmiş eğitim kurumlarından birisi GS lisesi. Galatasaray için de iyi bir kontrol mekanizması. Çapulculara kalacağına belli bir seviyedeki insanlar tarafından yönetiliyor. İnsanlar liselileri her şeye karşı çıkan adamlar olarak görüyorlar. Keşke Fenerbahçe'de de böyle bir mekanizma olsa. Ayrıca konuda liselik bir şey yok. Dediğim gibi Ünal Aysal da liseli ve o topluluk tarafından getirildi. Yine beğenilmezse kongrede gönderilir. Turgay Kıran Ünal Aysal muhalifi olarak çıkıp bir açıklama yapmış, burada liselilerin suçu nedir anlamadım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oyuncu11790

    Beyler Ünal aysal şuanda müthiş planlı ilerlediğini düşünüyorum ve bu durumun hızlı olmasındaki en büyük pay sportif başarıdır...

    Hem yönetim bazında hemde sportif anlamda böyle iyi giden kulübün başkanını indirmek isteyen yada kendini orada görmek isteyen çok olur bu tarz açıklamaları dikkatli süzmek ve anlamak gerekir...

    Bjk Fikret Ormanın seçime girdiği dönemde neredeyse aday bulmakta zorlandı , şuanda biz bu durumun tam tersini yaşıyoruz önüne gelen başkan olmak isteyecektir...

    Tamamen kuyu kazma operasyonları , bu sezonun ortalarında eski yöneticilerden biri çıkıp Galatasaray sezon bitmeden iflas bayrağını çekecek durum içler acısı demişti hiçte öyle olmadı ...

    Ayrıca Aysal öyle boş bir adam değil daha geçen hizmet verdiği Belçika'da Kraliyet nişanıyla ödüllendirildi bunu yoldan geçenlere vermiyorlar ....

    Beyler insanlar böyle bir kulübün başında olmayı şuanda çok isterler taraftarın bu tarz şeylerle gaza gelmemesi gerek...

    Galatasaray camiasında bazı adamlar elinde tutabilecekleri isimlerin oraya geçmesini isterler , Adnan Polat her ne kadar kötü yönetim sergilese de bu muhalif kesim hakkında söyledikleri tamamen doğru...

    Zaten camia Aysal'ı idare edemeyeceğini anladı adam kendi bildiklerini çok iyi okuyor ve profesyonel kurumsal bir yapıya dönüştürüyor eğer tamamlarsa bazıları saf dışı olacak bu onun korkusu

    hay ağzına sağlık bunları yazmak için girmiştim..sevgili renktaşlarım sakın ola böylee t. kıran gibi kulubü zor günde ortalıktan toz olupta kulup para basmaya başlayınca ortalıga cıkan tiplere sakın ama sakın itibar etmeyiniz..bütün amaçları gelenek görenek üstüne kulubü yönetip aralarında paslaşıp ömür boyu gs dernek kafasıya yönetmek bunlar kendileri giderken ogullarını torunlarını yıgenlerını falanda o koltuklara hazırlar ki bu çark dönmeye devam etsin kendilerine..ünal aysal çok uyanık geldi bunlara adam avrupai bir finans yönetim ve kültür anlayışı var ve müthiş bir yeteneği var bu konularda kolay kolay faka basmayan birisi ve bizim bir taraftar olarak tek yapacagımız şey bu adama destek olmak yoksa adnan polat tipinde adamlar yine kulubu alıp 5 yılda içine edip barıs ayhan mustafa gıbı adamları takıma yıgarlar..unal aysal secım kararı almak ıle cok ıyı ettı cunku bır yıl sonra gorevı sona erıyordu belkı ısler kotu gıdecek secılmesı rıske gırecektı ama o ne yaptı secım kararı aldı ve aday cıkacagına da ınanmıyorum karsısına boylelıkle 3 yıl daha baskanlık edebılecek ve bundan sonra 3-3- dıye devam edecek secım surecı..yani herkes sakin olsun hersey yolunda suan allaha sukur..sadece soguk kanlı olun destek olun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cypon

    Benim anladığım kadarıyla işin özeti şu. Bu liseli olan tayfa, Galatasaray'ı aile şirketleri gibi görüyor. Yönetim ve şirket bünyesinde olarak vole vurmaya alışmışlar. Ancak bu voleleri özellikle futbol takımı başarısızken yapamıyorlar. Bu yüzden de tıpkı başarı sözü veren Adnan Polat'ı getirdikleri gibi, Ünal Aysal'ı da kaostan çıkana kadar başta kalır sonra indiririz başkanlıktan düşüncesi ile başa getirdiler. Hatta liseli tayfa ile yakınlığı bilinen Fatih Altaylı Ünal Aysal için, yerine başkasını bulamadığımız için emaneten verdik başkanlığı dedi.

    Ünal Aysal da bunun bilincinde olarak bunların tezgahlarını kurumsallaşma ile bozmaya çalıştı. Buna ses çıkaramadılar çünkü takım büyük ivme yakaladı. Top Bizde'de Başgan, bu başarılı formun kendisi için de iyi olduğunu muhalefetlerin sesini çıkaramadığını ima etmişti. Kendisi için ise, eğer kurumsallaşmayı tamamen sağlarsam, giderim demişti. Ancak kurul içinde birkaç tane muhalif kişi var bu duruma diye belirtmişti.

    İşte şimdi ise, bu kurumsallaşma karşıtı olan kişileri elemek ve 3 yıl daha başkan kalabilmek için seçime gitti. Seçimin kazanacağı bilindiğinden de huysuzlanıyor liseli tayfa. Çünkü takım şuan umut vadediyor, herşey tıkırında, iki sene önceki kaos yok, ortada güzel güzel mideye indirilecek pasta var ama Aysal izin vermiyor yemelerine.

    Mali kongrede pek bir aykırı ses çıktığını hatırlamıyorum bütçe ve mali yapı ile ilgili. Aysal borçların ödendiğini söylüyordu. Ancak bunların hoşuna gitmiyor tabi bu durum tıpkı 2000de olduğu gibi.

    Benim anladığım bu. Yanlışsam biri düzeltsin ona göre daha anlaşılır bir şekilde tartışalım.

    ağzına sağlık aynen düşüncelerimi dile getirmişssin ne mutlu ki böyle renktaşlara sahibiz gurur duyuyorum takımımlada taraftarlarımızlada




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Paşa Hazretleri

    Konu beni ilgilendirmiyor ama liselilere neden bu kadar yükleniliyor anlamıyorum. Galatasaray iyi durumda da olsa kötü durumda da olsa gelen başkanları liseliler tavsiye ediyor? Ünal Aysal da liseli? Hatta Adnan Polat giderken liseliler Ünal Aysal'ı istiyor gibi bir şeyler söylemişti de cevap verilmişti seni de liseliler getirdi diye. Bu liselileri niye kötülüyorlar bu kadar anlamıyorum. Son derece gelişmiş eğitim kurumlarından birisi GS lisesi. Galatasaray için de iyi bir kontrol mekanizması. Çapulculara kalacağına belli bir seviyedeki insanlar tarafından yönetiliyor. İnsanlar liselileri her şeye karşı çıkan adamlar olarak görüyorlar. Keşke Fenerbahçe'de de böyle bir mekanizma olsa. Ayrıca konuda liselik bir şey yok. Dediğim gibi Ünal Aysal da liseli ve o topluluk tarafından getirildi. Yine beğenilmezse kongrede gönderilir. Turgay Kıran Ünal Aysal muhalifi olarak çıkıp bir açıklama yapmış, burada liselilerin suçu nedir anlamadım.

    Haberlerde Ünal Aysal'ın getirmek istediği iç denetim mekanizmasını muhalefetin reddettiği yazıyordu.

    Bir kere ortada çapulculuk yok. Ortada büyük bir çıkar ve gelir kaynağı var. Sıkıntı bu kaynağın kimler için ve nasıl kullanacağı ile alakalı. Örneğin 2000den sonra Galatasaray'ın 4 yılda cebine attığı paradan hiçbir yarar görmediğini açık açık söylüyor yöneticiler. Uefa Kupasını alan takım 2000den sonra düşüşe geçti. İnomotolar Bouzidler gördü. Bu oyuncular büyük bonservis bedelleri ile alındı.

    Ünal Aysal kendince diyor ki, her gelen kendi kafasına göre yöneteceğine, işi kurumsallaştırayım, yeni gelen kafasına göre iş yapmasın, belirli görevleri ve yetkileri olsun.

    Ama işte bu istenmiyor. Çünkü daha fazla çıkar ve kar elde edebilecekken, neden azıyla yetinsinler ki.

    Fenerbahçe'de örneğin Aziz Yıldırım, bu işi kendisi için kullandı. Kurumsallaşmayı kendine göre çizdi. Kendine bir karizma yarattı ve o karizma sayesinde başarısız olsa dahi yine başta kalmayı bildi. Muhalifler sesini çıkaramıyor mesala.

    Ünal Aysal aynısını yapar mı bilmiyorum. Ancak yaşı kemale ermiş artık bundan sonra bir dönem daha seçilebilir. Sonra bırakır gider. Eğer çıkarcı bir yapısı olsaydı, bu tür işlerle uğraşmaz, tıpkı Adnan Polat'ta olduğu gibi yolunu bulmaya çalışırdı liseliler yönetimi elinden alana kadar.

    Bana söre sorun buradaki çıkar çatışmasından kaynaklanıyor. Her zaman ellerinde bulundurdukları gücü bir mekanizmaya devretmek istemiyor liseliler. Kaos içindeki Galatasaray'ın olası kötü durumundan eksi yememek için üstlenmeyip Ünal Aysal'a pasladılar başkanlığı bana göre. Durum düzelince de hadi artık git diyen sesler yükselmeye başladı. Zaten her iyi dönemde böyle bir muhalif ses yükseliyor, o muhalifler başa geliyor, takım çöküyor, sonra bir kurtarıcı gelip günü kurtarıyor kaset başa sarıyor.

    Bakalım bu sefer de öyle olacak mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cypon

    quote:

    Orijinalden alıntı: Paşa Hazretleri

    Konu beni ilgilendirmiyor ama liselilere neden bu kadar yükleniliyor anlamıyorum. Galatasaray iyi durumda da olsa kötü durumda da olsa gelen başkanları liseliler tavsiye ediyor? Ünal Aysal da liseli? Hatta Adnan Polat giderken liseliler Ünal Aysal'ı istiyor gibi bir şeyler söylemişti de cevap verilmişti seni de liseliler getirdi diye. Bu liselileri niye kötülüyorlar bu kadar anlamıyorum. Son derece gelişmiş eğitim kurumlarından birisi GS lisesi. Galatasaray için de iyi bir kontrol mekanizması. Çapulculara kalacağına belli bir seviyedeki insanlar tarafından yönetiliyor. İnsanlar liselileri her şeye karşı çıkan adamlar olarak görüyorlar. Keşke Fenerbahçe'de de böyle bir mekanizma olsa. Ayrıca konuda liselik bir şey yok. Dediğim gibi Ünal Aysal da liseli ve o topluluk tarafından getirildi. Yine beğenilmezse kongrede gönderilir. Turgay Kıran Ünal Aysal muhalifi olarak çıkıp bir açıklama yapmış, burada liselilerin suçu nedir anlamadım.

    Haberlerde Ünal Aysal'ın getirmek istediği iç denetim mekanizmasını muhalefetin reddettiği yazıyordu.

    Bir kere ortada çapulculuk yok. Ortada büyük bir çıkar ve gelir kaynağı var. Sıkıntı bu kaynağın kimler için ve nasıl kullanacağı ile alakalı. Örneğin 2000den sonra Galatasaray'ın 4 yılda cebine attığı paradan hiçbir yarar görmediğini açık açık söylüyor yöneticiler. Uefa Kupasını alan takım 2000den sonra düşüşe geçti. İnomotolar Bouzidler gördü. Bu oyuncular büyük bonservis bedelleri ile alındı.

    Ünal Aysal kendince diyor ki, her gelen kendi kafasına göre yöneteceğine, işi kurumsallaştırayım, yeni gelen kafasına göre iş yapmasın, belirli görevleri ve yetkileri olsun.

    Ama işte bu istenmiyor. Çünkü daha fazla çıkar ve kar elde edebilecekken, neden azıyla yetinsinler ki.

    Fenerbahçe'de örneğin Aziz Yıldırım, bu işi kendisi için kullandı. Kurumsallaşmayı kendine göre çizdi. Kendine bir karizma yarattı ve o karizma sayesinde başarısız olsa dahi yine başta kalmayı bildi. Muhalifler sesini çıkaramıyor mesala.

    Ünal Aysal aynısını yapar mı bilmiyorum. Ancak yaşı kemale ermiş artık bundan sonra bir dönem daha seçilebilir. Sonra bırakır gider. Eğer çıkarcı bir yapısı olsaydı, bu tür işlerle uğraşmaz, tıpkı Adnan Polat'ta olduğu gibi yolunu bulmaya çalışırdı liseliler yönetimi elinden alana kadar.

    Bana söre sorun buradaki çıkar çatışmasından kaynaklanıyor. Her zaman ellerinde bulundurdukları gücü bir mekanizmaya devretmek istemiyor liseliler. Kaos içindeki Galatasaray'ın olası kötü durumundan eksi yememek için üstlenmeyip Ünal Aysal'a pasladılar başkanlığı bana göre. Durum düzelince de hadi artık git diyen sesler yükselmeye başladı. Zaten her iyi dönemde böyle bir muhalif ses yükseliyor, o muhalifler başa geliyor, takım çöküyor, sonra bir kurtarıcı gelip günü kurtarıyor kaset başa sarıyor.

    Bakalım bu sefer de öyle olacak mı?

    Aynen hocam bence Unal Aysal benden sonra gelecek baskanlar kulubu sahiplenmesin kimse cebe para atmasin diye kurumsallasma adi altinda denetleme mekanizmasini artiyor. Hemde eski liseli kafasindan yonetimi arindirip , genc yoneticiler getirmek istiyor
    Insallah bizim liseli tayfasi bu adaminda onunu kesmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Turgay Kıran ve saz arkadaşları boşyere hikaye anlatmasınlar bu taraftar o kadar da salak değil. Ünal Aysal 2 sene önce seçilebilmek için liseli gruplar dahil geniş çapta bir desteğe ihtiyaç duymuştu ve istemese bile bu grupların bazı isimlerine yönetiminde yer vermek zorunda kalmıştı. Ama bu grupların yönetimdeki adamları bunca başarıya rağmen uslu durmadığı ve türlü huzursuzluklar çıkardığı bilinen bir gerçek. Ünal Aysal şimdi tüm bu farklı grupların sorun yaratan adamlarını yönetiminden temizleyerek uyum içinde çalışabileceği isimlerle yönetim kadrosunu tekrar oluşturmak istiyor ve şu anda bu konuda çaresiz kalan Turgay Kıran ve diğer gruplaşmaların sızlamalarını büyük bir keyifle dinlemekteyiz.
  • Ünal Aysal çok akıllı adam vesselam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Paşa Hazretleri

    Konu beni ilgilendirmiyor ama liselilere neden bu kadar yükleniliyor anlamıyorum. Galatasaray iyi durumda da olsa kötü durumda da olsa gelen başkanları liseliler tavsiye ediyor? Ünal Aysal da liseli? Hatta Adnan Polat giderken liseliler Ünal Aysal'ı istiyor gibi bir şeyler söylemişti de cevap verilmişti seni de liseliler getirdi diye. Bu liselileri niye kötülüyorlar bu kadar anlamıyorum. Son derece gelişmiş eğitim kurumlarından birisi GS lisesi. Galatasaray için de iyi bir kontrol mekanizması. Çapulculara kalacağına belli bir seviyedeki insanlar tarafından yönetiliyor. İnsanlar liselileri her şeye karşı çıkan adamlar olarak görüyorlar. Keşke Fenerbahçe'de de böyle bir mekanizma olsa. Ayrıca konuda liselik bir şey yok. Dediğim gibi Ünal Aysal da liseli ve o topluluk tarafından getirildi. Yine beğenilmezse kongrede gönderilir. Turgay Kıran Ünal Aysal muhalifi olarak çıkıp bir açıklama yapmış, burada liselilerin suçu nedir anlamadım.

    Profil resmin hiç hoş değil




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.