Şimdi Ara

Öğrenciler ve Bekarlar İçin Basit Yemek Tarifleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
3.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle yeni bölüm hayırlı olsun . Girmişken boş çıkmak olmaz diye böyle bir konu açayım dedim . Sizlerden tarifler geldikçe ilk mesaja eklerim.

    TARİFLER

    _______________________________________________
    Something arkadaşımızın tarifleri
    -Kremalı ve Körili Tavuk

    Malzemeler:
    -250 gr Kemiksiz Kalça Şiş uygundur.
    -1 çay kaşığı Köri
    -2 yemek kaşığı Krema

    Hazırlanışı:

    -Tavuklarımızı kuşbaşı ya da tercih ettiğiniz herhangi bir şekilde doğruyoruz.
    -Ocağı yüksek ateşe getirip tavayı ısıtıyoruz.
    -Isınan tava içine tavukları atıp eti mühürlüyoruz.
    -Etler beyazlaşınca etlerimizi ters çeviriyoruz ve kremamızı ekliyoruz.
    -Ocağın ateşi orta seviyeye getiriyoruz.
    -Kremayı tavuğa iyice yediriyoruz ve ardından körimizi ekliyoruz.
    -Tavuklar hafif kızarana kadar pişiriyoruz.


    Pirinç Pilavı tarifi:

    -1 su bardağı pirinç(baldo kullanıyorum ben)
    -1 1/5 su bardağı kaynar su
    -İsteğe göre bulyon, tavuk ya da et suyu.
    -Tuz
    -2 yemek kaşığı zeytinyağı.

    Yapılışı:
    -Öncelikle nişastasını atması için pirinçlerimizi en az 9-10 kez yıkıyoruz.
    -Tencerede ya da derin bir tavada yapabilirsiniz.
    -Ocağı yüksek ateşe getiriyoruz, zeytinyağımızı tavamıza ekleyip yağı kızdırıyoruz.
    -Yağ kızmaya başlayınca pirinçleri ekliyoruz ve bir süre kavuruyoruz.(1-2 dk kadar)
    -Ardından suyu ekliyoruz, tercihinize göre bulyonu veya tavuk ya da et suyunu ekliyoruz, göz kararı miktarda tuz atıyoruz ve şöyle bir karıştırıyoruz.
    -Malzemelerin iç içe geçtiğinden tamamen emin olduktan sonra ocağın altını biraz kısıp tavamızın ya da tenceremizin kapağını çok az açık kalacak şekilde bırakarak pişmeye bırakıyoruz.
    -Pirinçler suyunu tamamen çektikten sonra ateşten alıp servis yapabilirsiniz.


    Bu iki yemeğin hazırlanması 20-25dk sürüyor, oldukça pratik ve lezzetli oluyor. Yanına bir de ayran alırsanız daha da güzel olur tabii ki.
    _______________________________________________



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kreus -- 14 Mayıs 2013; 17:39:28 >







  • Beril Hanım'ın böyle bir konusu vardı zaten ama Konu Dışı'ndaydı sanırım.
  • Aklıma gelenlerden yazayım o zaman:

    -Kremalı ve Körili Tavuk

    Malzemeler:
    -250 gr Kemiksiz Kalça Şiş uygundur.
    -1 çay kaşığı Köri
    -2 yemek kaşığı Krema

    Hazırlanışı:

    -Tavuklarımızı kuşbaşı ya da tercih ettiğiniz herhangi bir şekilde doğruyoruz.
    -Ocağı yüksek ateşe getirip tavayı ısıtıyoruz.
    -Isınan tava içine tavukları atıp eti mühürlüyoruz.
    -Etler beyazlaşınca etlerimizi ters çeviriyoruz ve kremamızı ekliyoruz.
    -Ocağın ateşi orta seviyeye getiriyoruz.
    -Kremayı tavuğa iyice yediriyoruz ve ardından körimizi ekliyoruz.
    -Tavuklar hafif kızarana kadar pişiriyoruz.


    Pirinç Pilavı tarifi:

    -1 su bardağı pirinç(baldo kullanıyorum ben)
    -1 1/5 su bardağı kaynar su
    -İsteğe göre bulyon, tavuk ya da et suyu.
    -Tuz
    -2 yemek kaşığı zeytinyağı.

    Yapılışı:
    -Öncelikle nişastasını atması için pirinçlerimizi en az 9-10 kez yıkıyoruz.
    -Tencerede ya da derin bir tavada yapabilirsiniz.
    -Ocağı yüksek ateşe getiriyoruz, zeytinyağımızı tavamıza ekleyip yağı kızdırıyoruz.
    -Yağ kızmaya başlayınca pirinçleri ekliyoruz ve bir süre kavuruyoruz.(1-2 dk kadar)
    -Ardından suyu ekliyoruz, tercihinize göre bulyonu veya tavuk ya da et suyunu ekliyoruz, göz kararı miktarda tuz atıyoruz ve şöyle bir karıştırıyoruz.
    -Malzemelerin iç içe geçtiğinden tamamen emin olduktan sonra ocağın altını biraz kısıp tavamızın ya da tenceremizin kapağını çok az açık kalacak şekilde bırakarak pişmeye bırakıyoruz.
    -Pirinçler suyunu tamamen çektikten sonra ateşten alıp servis yapabilirsiniz.


    Bu iki yemeğin hazırlanması 20-25dk sürüyor, oldukça pratik ve lezzetli oluyor. Yanına bir de ayran alırsanız daha da güzel olur tabii ki.


    Yarın başka bir menüyle devam ederim.




  • Bezelye için Superfresh tercih ediyorum..Ama dondurulmuş olanlarından.Bir de konserve olanı var, daha ucuz.Ne fark var acaba ? Konserve olanı haşlanmamış olarak mı sunuluyor ?
  • Kendi tariflerimden birkaçını paylaşayım sizlerle o zaman


     Öğrenciler ve Bekarlar İçin Basit Yemek Tarifleri


    Kolay Pizza (2 kişilik)

    1 adet pide fırınından alma ekmek hamuru

    1/2 kaşık Salça

    1 domates (ketçapta olur)

    1 çarliston biber

    1/2 çay kaşığı karabiber

    1/2 çağ kaşığı kekik

    Biraz sıvıyağ

    Biraz rendelenmiş kaşar

    Biraz sucuk

    Birkaç zeytin


    Yapımı : Öncelikle hamuru elinizle daire şekline getirin sonra salça ve rendelenmiş kabuksuz yarım domatesi karabiber ve kekikle karıştırarak salçanın erimesini sağlayın sonra bu sosu hamurun üstüne sürün ve peynir hariç diğer malzemeleri üstüne dizin sonra 200 derecede önceden ısıtılmış fırına koyun 5-6 dk sonra çıkartıp üstüne peyniri koyarak tekrar fırına koyun toplam 12 dk kadar pişmesi yeterlidir ama yinede kontrol edin sürekli hamurdan fark edebiliyor çünkü.İsterseniz pişirim yapan fırınlara da verebilirsiniz aynı şekilde.Afiyet olsun :)

    -------------------------------------------------------------

     Öğrenciler ve Bekarlar İçin Basit Yemek Tarifleri


    Kısır

    1 su bardağı kısırlık bulgur
    1 su bardağı kaynamış su
    1 yemek kaşığı salça
    1 orta boy kuru soğan
    1 büyük boy domates
    Marul
    Karabiber
    Kimyon
    Tuz
    Sıvıyağ
    Limon suyu


    Tarifi:


    Bulguru yayvan bir kaba yayalım.

    1 bardak suyu kaynatıp içinde salçayı eritip bulgurun üzerine dökelim.

    Karıştırıp üstünü kapatalım ve dinlendirelim.

    Soğanları ince ince, domatesleri küçük küp küp doğrayalım.

    Marulları da doğrayalım.

    Bulgurun üzerine sıvıyağ, limon suyu, baharatlar ve tuzu atıp karıştıralım.

    Malzemeleri de ekleyip karıştıralım.

    Afiyet olsun

    ----------------------------------------------------------------------

     Öğrenciler ve Bekarlar İçin Basit Yemek Tarifleri


    Ton Balıklı Makarna Tarifi

    160 gr ton balığı
    500 gr makarna
    Yarım domates suyu
    1 adet domates
    2-3 diş sarımsak
    2 adet soğan
    zeytinyağı
    Tavuk bulyon
    Tuz, karabiber, pul biber, fesleğen

    Ton balıklı makarnayı hazırlayabilmek için öncelikle makarna haşlanıp suyu süzülür. Süzülen su dökülmez (makarnanın sosu hazırlanırken 1 kepçesi kullanılacaktır). Sos hazırlanmadan önce soğan, sarımsak ve domatesler küçük küçük doğranarak ayrı tabaklara konulur. Tavaya bir miktar yağ konularak yağ bir süre kızdırılır. Soğan ve sarımsaklar tavaya alınarak pembeleşene kadar kavrulması sağlanır. Sonra domatesler ilave edilerek soteleme işlemine devam edilir. Sos bir süre sotelendikten sonra fesleğen, tavuk bulyon, ton balığı, domates suyu, tuz, pul biber ve karabiber ilavesi yapılarak makarnanın süzülen suyundan 1 kepçe konularak pişirilmeye devam edilir. Süzülüp bekletilen makarna sos ile geniş bir tencere de harmanlanır. Damak zevkinize göre hazırlanmış olan makarna servisinize hazır hale gelmiştir.Afiyet olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scapin -- 5 Haziran 2013; 15:36:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kreus

    Öncelikle yeni bölüm hayırlı olsun . Girmişken boş çıkmak olmaz diye böyle bir konu açayım dedim . Sizlerden tarifler geldikçe ilk mesaja eklerim.

    TARİFLER

    _______________________________________________
    Something arkadaşımızın tarifleri
    -Kremalı ve Körili Tavuk

    Malzemeler:
    -250 gr Kemiksiz Kalça Şiş uygundur.
    -1 çay kaşığı Köri
    -2 yemek kaşığı Krema

    Hazırlanışı:

    -Tavuklarımızı kuşbaşı ya da tercih ettiğiniz herhangi bir şekilde doğruyoruz.
    -Ocağı yüksek ateşe getirip tavayı ısıtıyoruz.
    -Isınan tava içine tavukları atıp eti mühürlüyoruz.
    -Etler beyazlaşınca etlerimizi ters çeviriyoruz ve kremamızı ekliyoruz.
    -Ocağın ateşi orta seviyeye getiriyoruz.
    -Kremayı tavuğa iyice yediriyoruz ve ardından körimizi ekliyoruz.
    -Tavuklar hafif kızarana kadar pişiriyoruz.


    Pirinç Pilavı tarifi:

    -1 su bardağı pirinç(baldo kullanıyorum ben)
    -1 1/5 su bardağı kaynar su
    -İsteğe göre bulyon, tavuk ya da et suyu.
    -Tuz
    -2 yemek kaşığı zeytinyağı.

    Yapılışı:
    -Öncelikle nişastasını atması için pirinçlerimizi en az 9-10 kez yıkıyoruz.
    -Tencerede ya da derin bir tavada yapabilirsiniz.
    -Ocağı yüksek ateşe getiriyoruz, zeytinyağımızı tavamıza ekleyip yağı kızdırıyoruz.
    -Yağ kızmaya başlayınca pirinçleri ekliyoruz ve bir süre kavuruyoruz.(1-2 dk kadar)
    -Ardından suyu ekliyoruz, tercihinize göre bulyonu veya tavuk ya da et suyunu ekliyoruz, göz kararı miktarda tuz atıyoruz ve şöyle bir karıştırıyoruz.
    -Malzemelerin iç içe geçtiğinden tamamen emin olduktan sonra ocağın altını biraz kısıp tavamızın ya da tenceremizin kapağını çok az açık kalacak şekilde bırakarak pişmeye bırakıyoruz.
    -Pirinçler suyunu tamamen çektikten sonra ateşten alıp servis yapabilirsiniz.


    Bu iki yemeğin hazırlanması 20-25dk sürüyor, oldukça pratik ve lezzetli oluyor. Yanına bir de ayran alırsanız daha da güzel olur tabii ki.
    _______________________________________________

    Bekar evinde kalan bir arkadaş olarak teşekkür ediyor.Yemek tariflerinin devamını bekliyorum ::))




  • Çok basit bir atıştırma tarifim var tercihden tost veya normal ekmeğin arasına tost yapar gibi kaşar koyuyoruz bir de üstüne bir katman acılı biber salçası sürüyoruz ne fazla ne az göz kararı bir tabaka yeterli. hiç domates salçası ile denemedim ama acılı biber salçasıyla muhteşem herhalde domates salçasıyla da öyledir. Normal ekmek daha çatır çıtır oluyor ben öyle yapıyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Körili kremalı tavuğu denicem buna benzer yapıyorum ama köri eklemeden kaşarlı kremalı birkez de öyle deneyeyim bakalım nasıl olacak ama fırında yapıyorum ve kuşbaşı tavuklarla kremayı kapta karıştırıp sıcak fırına atıyorum kremayı emincede kaşarları atıyorum üstüne 2,3 dk sonra çıkartıyorsun afiyet olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.