Şimdi Ara

bıldırcın güveç hakkında önerilerinizi almak istiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Akşam misafirim gelecek, fırında güveç bıldırcın yapacağım fakat daha önce bıldırcın pişirmiş arkadaşlardan bizzat öneri almak istiyorum. benim planım aşağıdaki şekilde olacak ama içerisine şunu koy yada şu şekilde pişir diyebileceğiniz fikirlerinize ihtiyacım var.

    bıldırcınları önce karabiber ve rivera zeytin yağı ile döküm tavada önünü arkasını mühürliyeceğim 1 er dakika. daha sonra patates, patlıcan havuç ve biberi zeytinyağında hafif kızartıp güvece bıldırcınlar ile dizicem. zerdeçal, kişniş, karabiber tuz ve biraz biberiye ile çeşnilendiricem. içerisine arpacık soğanı, çeri domatezi ile hafif domates ve biber salçalı su koyucam. etinin dağılmasını istediğimden 100-120 derecede 3 saat kadar yavaş yavaş pişirmeyi düşünüyorum. yanına endivyen, radika, çeri domatezi, taze nane, dere otu, taze soğan dan karidesli maskolin salata yapıcam. tatlı olarakta hafif olması açısından dondurmalı meyve salatası yapıcam. hem kolay hem hafif.
    evet benim planım bu şekil ama bizzat bu yemeği pişiren arkadaşlardan öneri rica ediyorum. güveç yerine farklı bir şekilde pişirmeyede açığım. ama tava önermeyin lütfen, bıldırcını tavada ziyan etmek istemiyorum açıkcası.

    şimdiden teşekkürler



  • limon sık limon bi de bol bol isot at acı acı eşki eşki oh mis
  • quote:

    Orijinalden alıntı: speech

    limon sık limon bi de bol bol isot at acı acı eşki eşki oh mis

    eywallah sağolasın
  • Hocam konuyla alakasız ama bıldırıncınları nasıl temin ettiniz ? Kendiniz mi yetiştiriyorsunuz yoksa bir yerden satın filan mı aldınız ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackhawk---

    Hocam konuyla alakasız ama bıldırıncınları nasıl temin ettiniz ? Kendiniz mi yetiştiriyorsunuz yoksa bir yerden satın filan mı aldınız ?


    yok satınaldım. eğer istanbulda isen beyoğlu cumhuriyet pasajına gir direk yürü. sağda sadece butür av hayvanları satan biyer var. bıldırcın, sülün, hindi, kaz, ördek, devekuşu, tavşan, köy tavuğu, geyik ne ararsan var. kümes hayvanları ve tavşanları canlı getirtip alt katında kendileri kesiyorlar. yani hepsi taze. gitmeni tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.