Şimdi Ara

Hedef Fener değil; Dortmund, Bayern ! (Ünal AYSAL Röpörtaj)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 şampiyonluk ve çeyrek final G.Saray'ı mali açıdan hangi noktalara getirecek? Şampiyonluğun geliri ne oldu, daha önce örnek verdiğiniz İnter'in bütçesini yakalayabilecek misiniz?

    - Hiç kuşkusuz şampiyonluk gelir artışının en önemli lokomotifi ama tek lokomotifi de kesinlikle değil. Futbol tek seferlik ve sadece kupa kaldırmakla ilgili bir olay değil. Bir sezon devam eden, lig dışında Avrupa kupaları dahil pek çok doruk noktası olan bir süreç. Öncelikle oynanan oyun herkese keyif vermeli. G.Saraylılık ruhunun sahaya yansıdığına tanık olunmalı.

    - Biz bu yıl kombine satışlarımızı 41 bine çıkardık. Kim garanti edebilirdi şampiyonluğu? Kimse edemezdi. Ama taraftar hedeflerimizi anladı, benimsedi, destekledi. Bunların olmadığı bir şampiyonluk düşünün, primler dışında nereden gelir elde edebilirsiniz? Edemezsiniz. Geçmişte de edemedik. Bakın biz UEFA şampiyonu olduk. Gelir elde edildi mi? İstenilen düzeyde değil.

    MAALESEF İTALYA'NIN 4'TE 1'İNDEYİZ

    - Ama unutmayalım mağazamız mı vardı? Ürünümüz mü vardı? Gelir olayına şampiyonluk varsa var, yoksa yok diye bakamayız. Bakmamamız gerekir. Gelirleri tümüyle şampiyonluğa endeksli olmaktan çıkartmak zorundasınız. Başarının tarifi budur.
    - Türkiye'de taraftar başına spor harcaması İtalya'nın 4'te 1'i. Sponsorluk gelirleri toplamda 8'de biri. Buna rağmen yaklaşıyor olmamız başarı sayılmalı.

    FARKLI OLACAK SÖZÜMDEKİ KASTIM...

    'Gelecek sene farklı olacak' derken neyi kastettiniz?
    - Şampiyonluk her yıl vazgeçilmez hedef. Ama yönetimin görevi hedefleri büyütmek, daha büyük hedeflere konsantre olmaktır. Farklı demekle bunu kastettim. Her sene böyle olacak.

    FENERBAHÇE GİBİ BİR SORUNUMUZ ASLA YOK

    F.Bahçe'ye şu an itibariyle psikolojik ve ekonomik üstünlük sağladınız mı?
    - Böyle bir sorunumuz da yok, hedefimiz de. Bizim psikolojimiz sevinç, mutluluk ve özgüvenle dolu. Bayern Münih ya da Dortmund'un yerinde olsaydık daha da mutlu, daha da gururlu olurduk. Biz hedeflerimizi F.Bahçe'yi geçmek olarak koymadık, ne ekonomik açıdan, ne de sportif başarı açısından. 108 sene önce bu böyleydi, 108 sene sonra da böyle olacak.

    TARAFTARIMIZ DÜNYAYA ÖRNEK

    Sizce bu şampiyonluğun anlamı nedir? Özellikle büyük katkısı olan taraftara mesajınız var mı?
    - Taraftara özel olarak bir mesajım var: "Sizinle gurur duyuyoruz." Dünyaya örnek oldunuz. Desteğinizle, kara günde yanımızda olmanızla ve en önemlisi örnek duruşunuzla. Binlerce teşekkür.

    ALPER'DE MESAFE KATETTİK

    Büyüklerin gözdesi olan Alper Potuk gelecek vaat eden bir oyuncu. G.Saray, A Milli Takım'a kadar yükselen Alper ve kulübü Eskişehirspor ile anlaştı mı, iş tamamen bitti mi, müjdeyi verebilir misiniz?
    - Alper istediğimiz bir transfer. Arkadaşlarım önemli mesafelerin kaydedildiğini söylediler. Hayırlısı.

    YILDIRIM ARAMADI FAKAT KUTLARSA SEVİNİRİM!

    F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın şampiyonluktan dolayı sizi kutlaması ya da kutlamaması kamuoyunun en çok merak ettiği konulardan birisi. Siz '2 yılda 2 şampiyonluk kazandınız. İlkinde Aziz Yıldırım'dan bir kutlama gelmemişti. Peki son şampiyonluk sonrası sizi kutladı mı? Bir kutlama bekliyor musunuz?'
    Henüz bir kutlama gelmedi. Ama her kutlama insanı mutlu eder.

    REAL VE ORDU UNUTULMAZ

    Bu sezon sizi gururlandıran en önemli olay ve maç ne oldu? Unutamadığınız maçlar var mı?
    - 2-0 yenik durumdan 4-2 galip geldiğimiz Ordu maçı, Real Madrid'le (3-2) İstanbul'da, Schalke 04 ile (3-2) deplasmanda oynadığımız maçlar, hatta yenilmemize rağmen Manchester United'la (0-1) ilk maçımız benim için çok özeldi.

    KADIKÖY'E GİTMEME GEREK KALMADI

    İtici güç olmak için 1-2 deplasmana gittim. Kadıköy'e gitmek yerine yeni planlarım var. Alkış onların kararı!.
    Kamuoyunda en çok tartışılan ve merak edilen konulardan biri Başkan Ünal Aysal'ın bu hafta oynanacak Kadıköy'deki derbiye gidip gitmeyeceği. Geçen sezon, Kadıköy'e gitmiş, şampiyonluk kupasını havaya kaldırmıştınız ancak F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım cezaevinde olduğu için karşı karşıya gelmemiştiniz. Bu derbi bir araya gelmek için önemli bir fırsat.

    Sayın Başkan, Kadıköy'e gidecek misiniz, F.Bahçe'nin sizi alkışlamasını bekliyor musunuz?
    - Hayır! Kadıköy'e gitmeyeceğim! Genelde deplasmanlara gitmiyorum. Son 1-2 maçta gittim ama itici güce ihtiyaç olduğu için. Şimdi gelecek sezon için çalışmamız daha önemli. Alkış ise onların vereceği bir karardır.

    Aysal, takımda hiçbir futbolcuyu ayırt etmediğini ve hepsinin birer G.Saray neferi olduğunu söyledi.

    İYİ ÇİLEK BULURSAK PARANIN SINIRI YOK

    Siz bana maliyetinden daha fazla katkıda bulunacak oyuncu gösterin, o zaman bütçenin sınırı yok...

    Başkan Ünal Aysal'ın transfer konusundaki görüşlerini sadece biz medya değil bütün G.Saraylılar çok merak ediyor. Yeni sezon planlamaları nasıl gidiyor? Şampiyonluk turu attıktan sonra GSTV'de 'Çilek'ten bıktık, meyveyi değiştirmek lazım" açıklamasını yaptınız. Farklı meyvelerden kastınız nedir? Kaç tane meyve alacaksınız? Özellikle yeni gelecek futbolcular Drogba, Sneijder ayarında olacak mı?
    - Takımın son 2 yıldaki transferlerine bakınca şunu söylemek mümkün diye düşünüyorum. G.Saray Avrupa'nın en üst noktasına göz diktiğine göre onu bu noktaya taşımaya yardımcı olacak oyuncular dışında transfer yapmaz, yapmamalıdır.

    ÇİLEK YETİŞTİRMEK ŞART

    - Ama şunu da unutmayalım Sneijder, Drogba kariyerine sahip kaç futbolcu var dünyada? Mesele yarının Sneijder'larını, Drogba'larını bulmak ve yetiştirmek.
    Transfere ayırdığınız bütçe nedir, kafanızda belirlediğiniz rakam var mı?

    - Siz bana maliyetinden daha fazla katkıda bulunacak oyuncu gösterin, o zaman bütçenin sınırı yok.

    BURAK VE MUSLERA'YI 2 ŞARTLA SATARIM

    Kimseyi bırakmam. Ama G.Saray'ın kazanacağı para ve oyuncunun kariyer planı işi değiştirir.

    Burak ve Muslera'ya teklifler var. Satacak mısınız? Bu oyuncular için bir bonservis ücreti belirlediniz mi?
    - Kimseyi satmaya niyetli değiliz. Söz konusu futbolcularımız kendi mevkilerinde dünyanın en değerli birkaç oyuncusundan biri. Bu değeri anlayan, onların kariyeri açısından geriye düşme söz konusu olmayacak kulüplerden teklif gelirse teknik ekibimizle değerlendirme yaparız. 2 ölçümüz var: Galatasaray'a ne kazandırır, oyuncumuzun kariyeri açısından ona bir şey katar mı? Her ikisine de evet diyorsak ciddiye alırız.

    FANİ'TİKÇE SEVİYOR

    G.Saray'ın yer aldığı bütün etkinliklerde eşiniz Fani Aysal'ın bulunması dikkat çekici. Hatta futbolcu eşleri ile bir araya gelip yemekler yedi. Peki eşiniz futbol ortamını nasıl buluyor?
    - Tek kelimeyle söyleyeyim: Fanatikçe seviyor ve G.Saray'a katkıda bulunmak için daima heyecanla çalışıyor.

    TERİMLE ROLLERİMİZ BELLİ

    Benim soyunma odasında, onun mali işlerde faydalı olacağını sanmam!.

    Siz ve Fatih hoca dominant karakterlersiniz. Bu güç size göre G.Saray'ı daha güçlü yaptı mı? Fatih Terim'le çalışmak nasıl bir olay, nasıl denge sağlıyorsunuz? Kaç yıl daha çalışacaksınız?
    - Rollerimiz belli. Organizasyon yapımız belli. Sorumluluk alanlarımız belli. O yeşil sahadan, ben dışından sorumlu olduğumuzu daha önce de belirtmiştim. Bu anlaşamamanın değil, anlaşmanın zeminidir. Ben soyunma odasında, o mali ve idari işlerin başında olsa faydalı olabileceğimizi zannetmiyorum.

    5 YIL İÇİN ŞANS DA LAZIM

    G.Saray bu yapılanma ve kurumsallaşmayla 2+3 yıl, 5 yıl üst üste şampiyon olur mu, yeni bir rekor kırmayı düşünüyor musunuz?
    - Amaç bu ama futbol fabrikada ürettiğiniz bir ürün değil. İnsan faktörüne bağlı, şans faktörüne bağlı, bir sürü kontrol edemeyeceğiniz faktöre bağlı. Bu gerçeği kabul etmezseniz hayal dünyasında gezersiniz.

    AYSAL: 3-YILDIRIM: 1
    F.Bahçe karşısında son yıllarda istediği sonuçları alamayan G.Saray, Ünal Aysal'ın başkan olmasıyla kaderini değiştirdi. Aysal döneminde oynanan 6 karşılaşmanın 3'ünü Sarı-Kırmızılılar kazanırken F.Bahçe 1 kez güldü. Geçen yıl ligde normal sezonda rakibini 3-1 yenen Aslan, Kadıköy'den 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. Play-Off grubunda ise TT Arena'da rakibine 2-1 yenilen Cim-Bom, deplasmanda 0-0 berabere kalıp şampiyon oldu. Süper Kupa'da 3-2, ligde 2-1 yendi.

    2 ŞAMPİYONLUK 2 DÜNYA YILDIZI!
    Efsane başkan olma yolunda hızla ilerleyen Ünal Aysal, 2 senede 2 şampiyonluk, 1 Süper Kupa gördü. Şampiyonlar Ligi'nde ilk sezonunda çeyrek final başarısı elde etti. Ekonomik hamleleri ile dikkat çekti.

    Hakan Yaşar / AKŞAM







  • Büyük başkan adam gibi adam.
  • Bu adamı seviyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam gibi adam. Tam bir profesyonel, parayi nasil kullanacagini cok iyi biliyor , titiz calisiyor. Ekonomi bilgisi cok iyi. Efsane olmaya dogru emin adimlarla yuruyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başkan gitme bizimle kal 10 yıl dur takımın başında

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.