Şimdi Ara

sellektör yapan trafik canavarları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
4
Favori
12.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sizce arkadan her selektör yapan sürücüye tereddütsüz yol verilmeli mi? yollar selektör yapanların babasının malı mı? selektör yapınca öndeki mutlaka ve anında çekilecek diye bir kural var mı? eğer yoksa bu hanzolara bunu kim öğretiyor?
    adam sol şeritten gidiyor, önüne birisi geçerse sellektör yapıyor, öndeki çekilmezse de üstüste ve sabırsızca selektör yakmaya, korna çalmaya devam ediyor. sanırsın ki yol ve sol şerit onun tapulu malı. istediği gibi kullanır. neden ayagını azıcık gaz pedalınan çekmeyi tercih etmiyor?
    bu konuda bana katılmayan arkadaşların da olduğundan eminim. çünkü bence bu sapkın hareket toplumda çok yaygın. hemen bir örnekle izah edeyim. örneğin şehirlerarası bir yolda sol şeritten 110 km hızla gidiyorum. arkamdan bir araç 130 km hızla geliyor. ben sağa geçmek istiyorum ama sağ şerit yaklaşık 70-80km hızla giden ve aralarında yaklaşık 30-40m mesafe bulunan araçlarla dolu. sağ şerit ancak bu araçlar bitince yani bu konvoya benzer araç grubu bittikten sonra rahatlıyor. bana düşen seçenekler şunlar:
    1. selektör yapan araç kadar hızlanmak ve bir nevi yarışmak
    2. aynı süratle seyre devam edip sağ şeritteki araçları geçince sağa geçmek
    3. sağ şeride geçip kazık bir fren yaparak selektör yapan aracı rahatlatmak
    4. hızlı bir şekilde sağ şeride geçip yine çok hızlı bir şekilde önümdeki araca çarpmadan sol şeride tekrar geçmek--tabi sol arkadan gelebilecek diğer araçlara tehlike yaratmak kaçınılmaz bu durumda

    siz olsanız hangisini seçersiniz?
    ben genelde 2nci hareket tarzını seçiyorum ve arkamdaki araçla sinir harbine giriyorum. buna benzer olaylar ile sık sık karsılasıyorum. sizce de arkadaki araç şoförü gibi şoförler trafik canavarı mı?







  • Sende sol şerite çıkıyorsan azıcık daha gaza basıp sollamanı biran önce tamamla ve sağ şerite geç.
    Ha gaza basmak zorunda değilim diyorsan sol şeritte işin yok.
    Hızını 70 düşür ve sağdan devam et.
    Yoksa üzerinden geçerler adamın.
    Hızlı olana yol vereceksin bu kadar basit bu iş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafikte önce kendi can güvenliğini sağlayacaksın, sonra başkalarının elbette.Eğer sen sol şeritteysen ve sağ şerit dediğin şekilde yoğunsa, sol şeritten devam edip müsait olduğunda sağa geçip arkandaki araca yol vereceksin.Sol şeridi işgal etmek gibi bi lüksün yok
  • sol seritte hiz sinirini zorluyorsan hak veririm ancak sen son hizi 120 km olan bi yolda en sol seritte 100 ile gidiyorsan selektor yapilmasini dahi beklememen gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sol şerit kimsenin tapulu malı değil ancak öyle bir sürücüler varki adam 70-80 sol serit sabit sellektör at korna bas yol vermiyor bunlarıda göz önünde bulundurmak lazım arkandan gelen araç hızlı geliyor biran evvel sol seridi terk ediceksin o zaman adamın acelesimi var hastasımı acileyetimi bilemezsin ver yolu gitsin sıkıntıya gerek yok
  • Sol şerit sollamak içindir siz yavaş gidip keyif yapın diye değil. Kimse hız sınırına uymak zorunda da değil, ne cezasını vermek ne yargılamak nede engellemeye çalışmak halka düşmez.

    Siz 110 la sol şeritten gidiyorsunuz, ne olsa kimsenin hakkı değil diyerekten. Biride geçsin sizin önünüze 80 le gitsin. Ne olsa onunda hakkı ?


    Şehirler arası yolda özellikle hava hafif karardıktan sonra 2 şeritli yollarda dediğiniz olay sıkça yaşanıyor. Ya sağ şeritten 80 90 la gidiceksin yada sol şeritten 130 140. Özellikle bursa-istanbul yolunda her sene yaşıyorum aynı olayı tatil dönüşünde 9-10 dan sonra virajli yollarda uçarak gidiyoruz mecburen. Yol boş olsa bende 110 la giderim ama başka seçenek yok, sol şeridin kuralı zaten budur kimseyi engelleyemezsiniz.

    Alman otobanlarını izlerseniz 200 le giden adam bile arkasından hızlı gelen biri varsa daha yaklaşmasına izin vermeden orta şeride geçiyor. 200 le gidiyorum ben daha hızlı gidip napcak benimde hakkım diyerek sol şeritte kalmıyor, kalamaz. Tabi biz kendimize yediremiyoruz arkadan sellektör yapınca bizde gaza basıyoruz yada yol vermiyoruz. Cahillikten başka birşey değil.




  • Normalde en sol serit sadece sollamalarda kullanilir. Oradan gidilmez. Sellektor yapan degil en sol seritte giden kisoi trafik canavaridir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu şerit meselesi cok ince bir cizgi. Bir arabaysa sagdan bekledigin hadi neyse de sagda konvoy tarzi 5-6 arac varsa ya basacan ya cekileceksin. 150-160 ile hep 100km hiza duşuyorum sol seridi işgal edenler yuzunden. hem 2 kati mazot yakiyorum hem de zamanimdan oluyorum. aynı şekilde o hizla giderken arkadan gelene en kisa zamanda yol veriyorum. sol serit arkanda birisi olmadigi surece senindir. selektoru gectim buyuk flash tarzi sis takmayi dusunuyorum artik..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen sollamanı yap sağdaki aracı geçince sağ şeride geç arkadakide bi kaç saniye beklesin bi zahmet.

    ama şunuda geçiyim bunuda geçiyim diye sol şeridi işgal etme aracı solladın mı sağ şerife geç arkandaki seni geçtimi tekrar sollarsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exxcrea

    Sol şerit sollamak içindir siz yavaş gidip keyif yapın diye değil. Kimse hız sınırına uymak zorunda da değil, ne cezasını vermek ne yargılamak nede engellemeye çalışmak halka düşmez.








    ...Cahillikten başka birşey değil.



    Herkes hız sınırına uymak zorunda. Kurallara uymak zorunda olmasaydık yapacağım ilk iş, kendini güçlü-akıllı zannedip başkalarını küçük görüp ezenleri yoketmek olurdu. Ama kurallara uymak zorundayız hepimiz.




  • tamam da arkamdak adam süratini 20 km düşürmeyecek ben o daha rahat geçsin diye 50-60 km mi düşüreceğim?
    o zaman 160la giden adam da arkasından selektöre basıldığında sağ şeride gecip 60 a 70 e mi düşmeli?
    benim kastettiğim topu topu 6-7 saniyelik bir olay. ben arkadaki adamın keyfi için 60-70 ile gitmek zorunda değilim ki?
    6-7 sn sabredemiyorsa o da uçak alsın kendine
    ben onun keyfi için neden kazık fren yapayım ki?
    herhalde ben anlatamadım olayı
    sanırım çoğunluk selektör yapandan yana. hadi bakalım düşünceleri almaya devam
  • Sol şeritte sürekli seyir edilmez ki sollama yapacaksanız sol şeride geçeceksiniz,sollama yapmıyorsanız sol şeritten gitmeniz kuralları ihlal ediyor başlı başına.Siz sadece sollama yapacağınızda sol şeride çıksanız zaten böyle selektör tacizine mağruz kalmazsınız.Sağ şeritte gelipte selektör yapan oluyorsa o adam sapıktır zaten ama sol şeritte sollama yapmadığınız halde şeridi meşgul ediyorsanız selektör tacizine uğramanız normaldir.
  • Konuyu acan arkadas, Sen kendini haklımı sanıyorsun ? Şu sol şeritten bi vazgeçin artık. Bi bitin be arkadaşım yaaaaaaa.........

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Universiteyi yurt disinda okudum, oralarda araba surerken gordugum olay su sekilde:

    - kacla gittiginin onemi yok, sol seritteyken arkandan senden hizli biri geliyorsa, dusunmeden, sag seride atarsin kendini...
    - mesela soldan yardirmis gidiosun, 180le falan, 80le giden amcamin biri, onundeki 70le giden kamyonu gecmeyi kalktigi anda sol sinyali verdigi an freni kokleyip yolu ona vermek zorundasin..

    Bizde hiz siniri 70 cogu yerde, adam gecmis sola 70e sabitlemis, sellektor yapnca yol vermio, belki benm acelem vsr, belki esim doguruyo, git orta seritten 70le...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hele ki bi-xenon ise kaçın sol şerit'den.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: k2fg9

    quote:

    Orijinalden alıntı: Exxcrea

    Sol şerit sollamak içindir siz yavaş gidip keyif yapın diye değil. Kimse hız sınırına uymak zorunda da değil, ne cezasını vermek ne yargılamak nede engellemeye çalışmak halka düşmez.








    ...Cahillikten başka birşey değil.



    Herkes hız sınırına uymak zorunda. Kurallara uymak zorunda olmasaydık yapacağım ilk iş, kendini güçlü-akıllı zannedip başkalarını küçük görüp ezenleri yoketmek olurdu. Ama kurallara uymak zorundayız hepimiz.

    Gucun yetiyosa ez, bahsettigin her neyse, seni kimse tutmuyor. Kurallar senin icin bir bahane, yaptirimini goze alamiyorsan. Ben hız limitine uymak zorunda degilim, bunu hickimsenin engellemeye hakki yok. ceza gelirse de oderim. Polis bile karismiyor, sen hic solundan 140la 180le gitti diye peşine düşen polis gördün mü? zaten oyle bir hakki da yok. ceza bile yazamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • biraz şöför adam sağa sola geçerken gidipte yanındaki araçlara girmez.Adamlar sana 3 tane göz koymuşlar ne yöne gideceksin önce orta aynanı daha sonra geçeceğin şeridi gösteren aynaya bak öyle şeridini değiştir. Sözüm meclisten dışarı sol şeritten uyuz uyuz gidenlerin sağ sola yaparak önlerine kırıyorum hemde öyle bir geçiyorum ki geçişimde adamında arka tamponu ile benim ön tapmon arası arası 2-3 cm oluyor sollamada ise durum aynı korkup frene asılıyorlar. iyi oluyor o şerit sol şerit basmayacaksan geçmeyekcsin o şeride. Biraz şöför olun kullanamayanda toplu taşımaya binsin.
  • ya bu nasıl bi mantık sol şeritten 130 ile giden adam da bu mantığa göre sol şeridi işgal etmemeli ve sağ şeritte 60-70 km hızla arka arkaya giden araçları teker teker 70-80km gibi bir hızla sollamalı kesinlikle 130a çıkmamalı.
    siz hiç önünüzde yavaş giden araçları sollarken arkadan sellektöre maruz kalmadınız mı?
    ben zaten sağ şerit boş olsa neden soldan gideyim. soldan sürekli gidilmeyeceğini ben de biliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uysall07

    Gucun yetiyosa ez, bahsettigin her neyse, seni kimse tutmuyor. Kurallar senin icin bir bahane, yaptirimini goze alamiyorsan. Ben hız limitine uymak zorunda degilim, bunu hickimsenin engellemeye hakki yok. ceza gelirse de oderim. Polis bile karismiyor, sen hic solundan 140la 180le gitti diye peşine düşen polis gördün mü? zaten oyle bir hakki da yok. ceza bile yazamaz.



    Evet bahsettiğim tiplere güzel bir örneksin. "Parasıyla değilmi yaparım!"

    Peki çok değerli forumdaş, hız sınırı cezası 100 liralarla değilde 10000 liralarla ifade edilseydi, sende böyle kolay hız sınırını geçebilirmiydin ?

    Beni tutan aslında yasalar değil kendime olan saygım. Eğer onları ezseydim birşekilde onlardan farkım kalmaz aynı aşşağı seviyelerde yaşamış olurdum.




  • Burada espri arkadakini yavaşlatmamak. Böylece hızlıca geçer gider. Fakat hem yaklaştı, hem de selektör yapıyorsa artık hızı düşmüştür bir kere, artık aceleye gerek yok. Büyüyüp olgunlaşmasını beklemeli.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.