Şimdi Ara

Routing

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    İst. Bahçelievlerde oturuyorum. 20Mbit TTnet Fiber kullanıyorum. Resimde oynadığım online oyun world of tanks'a ulaşana kadar olan route tablosu gözükmekte. 3-5 ay önce ping 30a kadar düşüyordu ve en fazla 60 görüyordum oyun içinde. Sanırım şuan bakım & onarım çalışması var fakat bu olay olmadan önce de 90-110 ping arası oynuyordum. Ping 30lara düştüğünde gayrettepe routerı üstünden geçiyordu bağlantı. Ve yurtdışına çıkana kadar ciddi bir ping artışı olmuyordu. TTnete 4-5 kere arıza kaydı açtırdım fakat arıza kaydımın kapatıldığına dair mesaj atmaktan başka bişey yapmadılar. Ben kendi routing tablomu oluşturup modemden son adrese gidene kadar olan yolu kendim seçebilir miyim ? Böyle bi imkan var mıdır ? Veya bu adrese gitmek istediğimde çıkışımın gayrettepeden olmasını sağlayabilir miyim ?
     Routing


    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...







  • Maalesef öyle bir imkanınız yoktur ?
    Sebebi ise fiziksel olarak bağlantı geçişi olan tüm noktalardan geçmek zorundasınız. ISS sağlayıcısı bağlantıları başka bir global ISS sağlayıcısından kiralar ve sizin yerel pop noktanızın haricinde extra bir dış pop noktası kullanım zorunluluğu vardır. Burada sizin sıkıntınız yerel (Türkiye Cumhuriyeti) ağ içerisinde olan problemler değildir. İlgili firma bazen belirli bir noktaya (ASxxxx) balık istifi bağlantı yönlendiriyor ve malumunuz totalde yetmesi gereken çıkış hızı yetersiz kalmaktadır. İlgili firma bu işi bilmiyor veya üçkağatçı demek yanlış olur. Çünkü başbakana söverseniz net ortamında sizin kapınıza gelecek savcı, polis ve prosedür bellidir ama işin garip tarafı ilgili firma ülkemizde tekel pozisyonundadır ve tüketiciyle olan ilişkilerini düzenliyecek herhangi bir yasal düzenleme yoktur. Hükümetin ahpab-çavuş ilişkisi ile bağlı olduğu kuruma bir yaptırım uygulatmak zordur. Size tavsiyem ülkenizi (uyruğunuzu), milli marşınızı ve bayrağınızı değiştirmenizdir. Aksi takdirde mevcut durumunuzda ilgili probleminizin çözümü söz konusu olamaz.




  • Routing işlemini telekom sunucuları otomatik yapar.bizede oradan geçmek düşer
    interetiniz yavaş diye kimliğinizi değiştirmenize gerek yoktur.Telekomdan memnun değil iseniz superonline yada uydunet tercih seçenekleriniz mevcuttur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.