Şimdi Ara

C4'e 215/65/16 Ebatlı Lastik Takılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Lastik değiştirme zamanım geldi, konuyu araştırıyorken işin biraz görüntü boyutuna kaydım.
    Biliyorsunuz C4 lerde lastik ebatı içinde bulunduğu çamurluklara göre küçük görünüyor, hem bu görüntüyü iyileştirmek, hem de konforu arttırmak için konuda yazdığım ebatlarda 4 adet lastikle güncelleme yapsak, mantık, estetik, konfor açısından durum ne olur?

    Mevcut lastikler bridgestone 205/55/16, model adı aklımda değil, bu lastiklerin temas yüzeyi yani yüzü geniş olmasına rağmen dümdüz duruyor, bazı benzer araçlara baktığımda yere temas yüzeyi o kadar düz değil hafifi bombeli, bu dümdüz yüzey güven verici duruyor, bu durumun sebebini tam olarak bilmiyorum. Açıklayan olursa sevinirim.

    Özetle: Lastikleri değiştirmem gerek, biraz büyük lastik düşünüyorum, ve mevcut lastikler gibi yerle temasının düz görünmesini istiyorum, sınırlarımı öğrenmek istiyorum

    Muhabbetle..



  • Lastiklerin bombeli görünümü jant korumalı model olmasından yada lastik ölçüsü olarak orjinalin dışına çıkılmasındandır.

    Orj ölçünüz 205-55-16 ve jant 16 inç. Ancak jantın çapı kadar en boyutu da önemlidir. Bu noktada orj ölçüden çıktığınızda en kısa gelirse bombe oluşabilir. KEsinlikle de yol tutuşa artısı olmaz.

    http://www.lastiknet.com/icerik.asp?inf=25

    buradan orj. ölçünüzü %3'ü geçirmeyecek şekilde diğer ölçülere bakabilirsiniz. ama ben olsam en uygun fiyatlı bu ölçüden vazgeçmezdim. Sizin ölçünüzde 170TL olan lastik. Benim 215-55-16'da 320TL..

    En baba lastiği 200-250TL'ye alabilecekken.. güvenlik riski taşıyan ölçülere geçmez doğru değil bence.
  • Merhaba,
    Lastik sırtının dümdüz duruyor olması ya da olmaması sanırım tamamen hatalı lastik ölçüsüyle ilgili değil, çünkü birçok arabada bunu görüyorum örneğin arkadaşın aldığı sıfır golf'ün bile yere basan yüzeyi bendeki lastikler kadar dümdüz değil. O açıdan benim C4 daha güzel görünüyor.
    Gelgelelim C4'ün lastik / çamurluk oranı golf e göre aşırı şekilsiz duruyor, sanki fabrika çıkışı hatalı lastik takılmış gibi, o yüzden çamurlukları golf vb. kadar olmasa da biraz daha dolduran bir ölçü arayışım bu yüzden.
    Citroenturk gibi forumlarda konuyu çok ayrıntılı işlemiş arkadaşlar sağolsun, çok aşırı bir risk görmüyorlar gibi, ama net bir yanıt alamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.