Şimdi Ara

Sadece PSU fanının çıkardığı sesi test etmek için ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    1-Sadece PSU fanının çıkardığı sesi test etmek, dibine kulağımı dayayıp dinlemek istiyorum. İşlemci, ekran kartı, ve kasa içi fanları çalıştırmadan sadece ve sadece PSU fanını nasıl dinleyebilirim?

    2-Ekran kartı, işlemci ve kasa içi fanları elimizle ortasına hafifçe dokunarak birkaç saniye durdurmak fana veya donanıma zarar verir mi? (Farkındayım, sadece PSU fan sesi dinlemek için kasadaki bütün fanları elimle durdurmak zarar vermese bile yapamam, yetişemem hepsine birden.)
    Kasa içi ve ekran kartı fanını dokundurarak durdurmak bir sorun teşkil etmez heralde. Aynı şeyi işlemci için yapmak doğru mudur? İşlemci fanı çalışmadan, işlemci ancak bir kaç sn çalışabilir gibi bir söz var hafızamda, doğruluğunu bilmiyorum ama.


    3-Donanımlara güç veren kabloları çıkarıp, sanki PSU'yu söküp kasadan çıkarmış gibi, power kablosunu prize taksam PSU'yu çalıştırabilir miyim? Öyle bir imkanım var mı?

    4- Aşağıdaki linkte 24-pin kabloya kısa devre yaptırarak fan çalıştırma anlatılmış. Sağlıklı mıdır? Herhangi bir sakıncası, zararı olabilir mi bu yöntemin? Ve kısa devre yöntemiyle sadece ve sadece PSU'yu çalıştırmış oluyorum, doğru mu anladım? Bu yöntemi yapmadan önce donanımlara bağlı tüm güç kablolarını çıkartmalı mıyım?

    http://forum.donanimhaber.com/m_62206278/tm.htm ("PSU bozukmu/çalışıyormu nasıl anlaşılır?" adlı konu)



    Hiç bir donanım parçasına zarar vermek istemem. Her kullanıcı gibi büyük emekler vererek satın alıyoruz bu parçaları. Lütfen konu hakkında yetkin, bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olsun. Önerilen yöntemin ufak da olsa zarar verme ihtimali varsa yorum içinde belirtin lütfen.

    Teşekkürler.







  • bılgısayardakı tum fanlar gıbı ıslemcı fanınıda anlattıgınız gıbı durdurabılırsınız 10-15 sanıye sure durdurmanız sıkıntı olmaz bu surede zaten sıze yeter
    powerı tek basına 24pın anakart gırısındekı yesıl uc ve yanındakı sıyah ucu bırlestırerek calıstırabılırsınız yanlız bu ıslemı yaparken psudan bılgısayara hıcbır baglantı olmasın
    bu ıslem sıze net bırsey soylemez cunku psu bosta calısacaktır cogu yenı psuda yuke ve ısıya gore devır kontrolu vardır bosta yuk cekmedıgı ıcın fan mınımum sevıyede calısacak ve saglıklı bır olcum olmayacaktır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus1881 -- 24 Mart 2013; 11:49:16 >
  • Tavsiyeniz için teşekkür ederim. İki türlü deneme yapacağım
    1-Tüm sistem çalışırken yanıma bir yardımcı alarak, iki kişi ile 3 fanı durduracağız. PSU'nun yük çalışırken ki sesi gözlemlemek için.
    2-PSU bütün bağlantıları çıkarıp tek başına yüksüz konumdayken çalıştıracağım.
  • Adama gerek yok.Alıyorum kulak temizleme zımbırtılarını ben tek tek sokup aralarına buluyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.