Şimdi Ara

Amd daha mı mantıklı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni konsolların da ekran kartında amd ye geçiş yaptığı bu dönemde amd almak gelecekte optimizasyon ve yenilikçi teknolojiler için daha mı mantıklı olur ?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: efx36

    Yeni konsolların da ekran kartında amd ye geçiş yaptığı bu dönemde amd almak gelecekte optimizasyon ve yenilikçi teknolojiler için daha mı mantıklı olur ?

    konsol meselesini yanlış biliyorsunuz. konsollarda hariçi ekran kartı yoktur. cpu üzerindeki entegre ekran kartını kullanır. konsollar öyle bir tercih yaptı fakat konsol ile pc karşılaştırılamaz.

    oyunların optimizasyonundan bahsediyorsanız öyle bir şey olmaz. dünyadaki tüm pc'ler amd kullanmıyor ve bunu oyun yapımcıları çok iyi bildiğinden nvidia kullananları bir kenara atamaz.
  • yok öyle bişey.

    amd daha ucuzdur, o kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 16 Mart 2013; 13:12:36 >
  • paran ne kadar söyle bi hele
  • Işlemci için Evet. Gpu için ise hangisi şu an daha performanslı ise onu alın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım olayı teşekkür ederim o zaman ben takılmayayım böyle şeylere

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci için farketmez, AMD'de olup intel'de olmayacak bişey yok sonuçta. Sırf AMD'ye özel XOP gibi komutlar var, konsolda bunlar var mı, olacak mı kullanılacak mı bilmiyoruz. AVX / SSE4 gibi şeyler zaten intel amd farketmez.

    Bi çok Exclusive oyun PC'ye port edilmeyecek, AAA'ların da PC'ye gelip gelmeyeceği, nasıl geleceği, bi çok özelliklerinin kırpılmış olacağı gibi şeyler var. Witcher 3 'ün PS4 / PC versiyonu çok farklı olacakmış mesela.

    GPU açısından, konsoldaki CPU-GPU bağlantı şekli, verilerin işlenme şekli vs. ile PC arasında fark var. EN en en iyi ihtimalle beklenebilecek olan şey, konsolun tesiri ile piyasada oyunların AMD GPU'lara göre biraz daha iyi ayarlanması olur o kadar. O da PC vs. PS4 deki GCN mimarisinin biraz farklı olmasından dolayı, PC'de AMD vs. Nvidia arasında Nvdia alma AMD al dedirtecek bi şekilde yansımaz bana göre.

    Kısaca Konsol başlı başına bi yapı olacak, PC'yi direk olarak çok çok fazla etkilemeyecek belli bi süre boyunca. O yüzden ne işlemci ne ekran kartı için sorduğuna benzer türde bi genelleme yapmak yanlış olur. Bütçene ihtiyaçlarına beklentilerine göre almak en iyisi. Beklentin ve paran 7850 civarı için ise, üstüne en çok 7870'e kadar çıksam olur diyip 660ti pahalı alamam dersin mesela onun gibi.




  • Nvidia al rahat ol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.