Şimdi Ara

RC Minik Araba Kumanda Frekans Hatası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SORUN ÇÖZÜLDÜ

    Geçen sene oyuncak dünyası gibi biyerden aldığım minik araba evde kutusundan açtığımda çalışmamıştı bida fırsatım olmadı gidip değiştirmedim kaldı öyle içini açtım bir sorun yok lehimlerde çatlama vs yok kumandanın antenini aracın antenine değdirdiğimde araba çalışıyor ileri geri sağa sola dönüyor ama uzaktan kontrol yok.

    bugün bidaha bakayım dedim ve araba çalıştığına göre sorun kujmandadadır diye kumandaya baktım yine bir sorun arıza yok. en son farkettiğim şeyse 2. resimde araç 40mhz kumandası 27 mhz ikiside aynı olması gerekmiyomu? yani aracın içinden çıkan kumandamı yanlışmış?

    eğer öyleyse ben buna kendim bir kumanda yapamazmıyım veya kumandanın frekansını içinde kristal filan varsa 40 mhz kristal filan taksam olurmu? kumandanın veya aracın frekansını değiştirmem mümkünmü? entegreyle alakası varmıdır frekansın? bilgisi olan varsa veya elinde bu kumandadan olan varsa yardım :)

     RC Minik Araba Kumanda Frekans Hatası


     RC Minik Araba Kumanda Frekans Hatası



    şimdiki resimde ise aracın içi ve kartın alt kısmındada kristal yok üzerinde 40mhz yazan entegresi var:
     RC Minik Araba Kumanda Frekans Hatası



    bu resimdede kumandanın iç kısmı alt kısmında entegre var üzerinde birşey yazmıyor. ama kumanda üzerinde 27 mhz lik bir kristal var ve bunu 40 mhz lik bir kristalle değiştircem evde çıkma bulabilirsem :)
     RC Minik Araba Kumanda Frekans Hatası

     RC Minik Araba Kumanda Frekans Hatası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2khakan -- 28 Mayıs 2013; 11:52:30 >



  • ......



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scapin -- 28 Mayıs 2013; 10:52:26 >
  • Kardeş senin bu kumanda bu aracın kumandası değil çünkü bu modelin kumandası karo şeklinde,bu kalpli kumanda yeşil olan modelin kumandasıdır.

     RC Minik Araba Kumanda Frekans Hatası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scapin -- 28 Mayıs 2013; 10:52:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scapin

    Kardeş senin bu kumanda bu aracın kumandası değil çünkü bu modelin kumandası karo şeklinde,bu kalpli kumanda yeşil olan modelin kumandasıdır.

     RC Minik Araba Kumanda Frekans Hatası


    selam siz nerden buldunuz bunlardanmı satıyosunuz..

    evet yanlış ürün verilmiş. ama ben içindeki 20mhz kristali söküp 40 mhz taktım şuan çalışıyor ama şarjı çok az gidiyo arabanın 2 dk sürüyo nedense
  • Yok ben satmıyorum aynı ürün bende de var karo kumandalı mor desenli olandan,geçen yıl bu arabaları biraz araştırmıştım çeşitlerinin biliyordum yani.O yüzden dedim.Benimkinin şarjı 4-5 dakikada doluyor 5 dakika gidiyor.1 yıllık araç.Elektronikçilerden alıverin bir tane daha yüksek kapasiteli pil,takın canavar gibi olur ürünü kullanmadığınızı yazdığınıza göre pil ölmüş olabilir bir miktar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scapin

    Yok ben satmıyorum aynı ürün bende de var karo kumandalı mor desenli olandan,geçen yıl bu arabaları biraz araştırmıştım çeşitlerinin biliyordum yani.O yüzden dedim.Benimkinin şarjı 4-5 dakikada doluyor 5 dakika gidiyor.1 yıllık araç.Elektronikçilerden alıverin bir tane daha yüksek kapasiteli pil,takın canavar gibi olur ürünü kullanmadığınızı yazdığınıza göre pil ölmüş olabilir bir miktar.

    evet pil ölmüştür ama bide 2 merte anca çekiyor kumandası normalmi?

    pili kullanmayınca ölmemesilazım mesela laptopun bataryayı 2 sene kullanmadım taktığımda çok dayanan halde çalışıyor...

    elimde helikopterin bataryası var onu taksam bu arabayı bi saatten fazla çalıştırır ama araba kadar biüyüklüğü. ne taksam olmicak araba çok küçük. içindeki pili deçok küçük zaten biraz büyük bişey takmak lazım
  • Az önce denedim benim kumanda çok rahat 4 metreden çekiyor herhangibir değişiklik yapmadım da.Laptop bataryası kaliteli batarya ve lityum teknolojisi var onlarda ama bu ucuz dandik basit bir batarya o yüzden olsa gerek

    Pil takma konusunda internette bunu buldum bizimkinin içindeki 1.2 veya 1.5 olması lazım bunu taksak canavar gibi olur ayrıca aracın içine de sığar hemde servosu(yön veren parça) çok güçsüz onada iyi gelir.Ama şarj süresi uzar elbette.Meslek Liseleri yakınlarındaki elektronikçilerde daha uygun ve daha uygun fiyatlı pil bulunabilir.


    http://www.pilsitesi.com/2-4V-80mAh-Ni-Mh-sarjli-Hafiza-Pili-2-Bacakli-_1436.html#0
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scapin

    Az önce denedim benim kumanda çok rahat 4 metreden çekiyor herhangibir değişiklik yapmadım da.Laptop bataryası kaliteli batarya ve lityum teknolojisi var onlarda ama bu ucuz dandik basit bir batarya o yüzden olsa gerek

    Pil takma konusunda internette bunu buldum bizimkinin içindeki 1.2 veya 1.5 olması lazım bunu taksak canavar gibi olur ayrıca aracın içine de sığar hemde servosu(yön veren parça) çok güçsüz onada iyi gelir.Ama şarj süresi uzar elbette.Meslek Liseleri yakınlarındaki elektronikçilerde daha uygun ve daha uygun fiyatlı pil bulunabilir.


    http://www.pilsitesi.com/2-4V-80mAh-Ni-Mh-sarjli-Hafiza-Pili-2-Bacakli-_1436.html#0

    dediğin site güvenilirmi diye bakıp şarjlı pillerden almak lazım baya bi. lazım olur evdeki pilli şeylere şarjlı pil takmadan kullanmam genelde.

    dediğin pil 80ma tam arabaya uyar bi ara toplu pil alırım siteden :)



    ben arabanın içine sığacak kadar bi batarya buldum evde oyuncaktan çıkma az kullanılmış. kare şeklinde telefon bataryasının minik hali. 3.7 volt 160ma amperi yüksek bence en az 15 dk götürür bu arabayı..

    birde benim 2 meetre çekmesi bataryanın güçsüzlüğünden olabilir heralde deneyip bakcam
  • site güvenilir ondan eminim.kumanda pilleri zayıfsa yapar bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scapin

    site güvenilir ondan eminim.kumanda pilleri zayıfsa yapar bence.

    yeni pil taktım mesafe 5 metre civarı yükseldi fakat benim araba 2 dk da şarj oluyo ama aracın gidişi güçlü değil. yani ileri geri iyi gidiyo ama mesela ileri giderken sağa sola basarsam gücü yetmiyo bazen duruyo
    hareketliyken sağa sola dönmekte pek zorlanmıyoda kalkış anı ileri ve sağa sola aynı anda basarsam bazen hareketsiz kalıyor.. aracın bataryasını değiştircem yarın. bide benim araçta bazı sorunlar var.. bazen arka lambalar yanıyo bazen yanmıyo önlerde öyle. bazen sağ taraf yanı yo bazı zaman ikisi birden yanıyo şarjı azaldığı içinmi acaba? batarya ölüyse belki böyle yapar dedim ışıklar bıozuk olsa hiç yanmaz dicem ama teki yanıyo genelde..

    birde arabaının dönüş ayarı kaçık düz giderken kendi etrafında daire çiziyo ön tekerlekler bazen yeredeğmiyo bile havada gidiyo dönmeden.. ön teker altında ayar şeyi var beyaz onu ayarlıyom olmuyo tekerlekten çok o plastik üstünde kayıyo sendede öylemi? benim ön lastikler arkadakinden küçük. ondan yapıyo galiba arka lastiklerin aynısından var elimde balşka bi oyuncaktan onu taksam ağır gelip dönmez diye korkuyom zaten bi gramlık canı var motorun :)
  • Aracı kumandaya bağladığın zaman kırmızı ışık sönene kadar şarjda duracak araba bunu biliyorsundur,ayrıca servo güçsüz olduğu için dönmesi için biraz beklemek gerekiyor,ama bence senin sorun aracın arka tekerlerine kıl pislik falan dolanmasından bence çünkü bugün bende de yaptı tekerleri söktüm (çok narin birşey tekerlek,dikkatli ol sökerken) temizledim düzeldi.Işığa gelince bende de oluyor biryere çarparsam oluyor ama sonra düzeliyor kendisi.Arkada tek lamba var şarj azalırsa led az yanıyor lambanın birine ışık gitmiyor o yüzden.Dönüş ayarına gelince benim araçta aynı nedeni ise araç küçük olduğu için şasesindeki en ufak dengesizlik sorun yaratabiliyor en iyisi fazla düz zeminde oynamamak,ben tüysüz halıda sürüyorum o ayar plastiğinide ortaya getir işe yaramıyo bence.Ön lastiklerin arkaya göre küçük olması rahat dönemsi için yapılmış sıkıntı yok ondan yana çünkü gerçek araçlarda bile yapılan birşey o.Ben o kendi kendine dönme problemi için lastikleri söküp janta ince bant kesip yapıştırmayı düşünüyorum bir yada iki tur olacak tabiki bakalım düzelicek mi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scapin

    Aracı kumandaya bağladığın zaman kırmızı ışık sönene kadar şarjda duracak araba bunu biliyorsundur,ayrıca servo güçsüz olduğu için dönmesi için biraz beklemek gerekiyor,ama bence senin sorun aracın arka tekerlerine kıl pislik falan dolanmasından bence çünkü bugün bende de yaptı tekerleri söktüm (çok narin birşey tekerlek,dikkatli ol sökerken) temizledim düzeldi.Işığa gelince bende de oluyor biryere çarparsam oluyor ama sonra düzeliyor kendisi.Arkada tek lamba var şarj azalırsa led az yanıyor lambanın birine ışık gitmiyor o yüzden.Dönüş ayarına gelince benim araçta aynı nedeni ise araç küçük olduğu için şasesindeki en ufak dengesizlik sorun yaratabiliyor en iyisi fazla düz zeminde oynamamak,ben tüysüz halıda sürüyorum o ayar plastiğinide ortaya getir işe yaramıyo bence.Ön lastiklerin arkaya göre küçük olması rahat dönemsi için yapılmış sıkıntı yok ondan yana çünkü gerçek araçlarda bile yapılan birşey o.Ben o kendi kendine dönme problemi için lastikleri söküp janta ince bant kesip yapıştırmayı düşünüyorum bir yada iki tur olacak tabiki bakalım düzelicek mi

    bu araca 3.7 voltluk batarya takcam araya direnç koysammı inşallah yanmaz heralde yanmaz bu voltajlarda motor hızlı çalışır.. kendi voltajı galiba 2 volt civarında..

    önlastikler bana küçük geliyo halıda dönüyo ama laminat parkede sürüyom kaygan güz yerde dönmüyo plastiğin üstünde gidiyo. arka lastiklerin aynısından var onları güçlü batarya ile beraber denicem bakalım nasıl olcak.

    geçen 3 voltluk lazer ışığa 3.7 lik helikpopter bataryası taktım 3 kat güçlü ışık veriyo patlamadı 2 aydır :) zaten aracın içinddeki entegreler minimum 5 volta göredir 3.7 volt sorun olcanı sanmıyorum araçta.. deneyip buraya vidyosunu koycam
  • 3.7 volt hissettirmez bile motora merak etme ben zamanında 3.7 voltla çalışan cep telefonunun titreşim motorundan küçük bir uçak yapmıştım 12 v pil bağladım deli gibi çalışıyordu ama hiç birşey olmadı rahat ol 3.7 yi bağla sen ben de yapmak isterdim ama benim için gerek yok pek ilgilenmiyorum araçla bana yetiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scapin

    3.7 volt hissettirmez bile motora merak etme ben zamanında 3.7 voltla çalışan cep telefonunun titreşim motorundan küçük bir uçak yapmıştım 12 v pil bağladım deli gibi çalışıyordu ama hiç birşey olmadı rahat ol 3.7 yi bağla sen ben de yapmak isterdim ama benim için gerek yok pek ilgilenmiyorum araçla bana yetiyor

    bende pek ilgilenmiyomda zevkini alamadım şunu aldığımdan beri :)


    dediğim bataryayı taktım araba çıldırdı çok hızlı gidiyo zapt edemedim. çünkü denge kalmadı araç düz gitmiyo batarya dengeyi bozdu tamamen. ama çok hızlı ve hiçte bitmedi batarya 10 dk filan oynadım daha yarım saat oynardı :)

    neyse söktüm eskisini taktım. yani olmuyo araba küçük en ufak ağırlığı kabul etmez bence senin dediğin sitedeki pil tam uyar buna arabadaki kaç ma belli değil üstünde yazı yok. ama ondan biraz yüksek bişey alıp takcam ordan
  • Aracın kutusuna baktım pili 1.2 volt ama amperi yazmıyor benim tahminim olsa olsa 50-60 falandır yani bi 2.4 takılsa tam olur fazlası gereksiz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scapin

    Aracın kutusuna baktım pili 1.2 volt ama amperi yazmıyor benim tahminim olsa olsa 50-60 falandır yani bi 2.4 takılsa tam olur fazlası gereksiz

    evet dediğin pil 2.4 volt 80ma tam bu arabaya ideal gider bencede. çünkü benim taktığım batarya çok hızlandırdı dediğin pili alcam zaten ucuz.
  • Almasına alırsın da ben sana o pili örnek olsun diye gösterdim sen internetten sipariş verme kargo ücreti ödersin yoksa 6 lira.Git meslek lisesi yakınlarındaki elektronikçilerden al sen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.