Şimdi Ara

GA 780t D3L anakart için overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar fx6100 işlemciye 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 ram setine bu anakarta ve hd 7850 ekran kartına sahibim. Amacım voltaj vermeden bu anakartta biostan nasıl overclock yapabilirim. Eski anakartım asustu ve biosu tamamen farklı bundan ve işlemcim inteldi ozaman şuanda amd. Yardım edermisiniz..



  • konu günceldir arkadaşlar
  • fx işlemciler çarpan kilidi açık olarak üretilmiştir. yapman gereken tek şey biostan CPU çarpan kilidini x18 den x21 e getirmektir. böylece hız 4.2 ye çıkar. daha fazla artırma. sistemin stabilitesi bozulabilir, daha fazlası için voltaj artırmak gerekiyor ve sıcaklık sorunu başlıyor. fsb'lerle ve voltajlarla hiç oynama onlar daha ziyade eski işlemciler için kullanılan teknikler. bu işlemci ÇARPAN KİLİDİ AÇIK (UNLOCKED) olarak üretilmiştir. AMD firması reklamlarında üstüne basa basa bunu vurgular. kutusuna bakarsan orda da unlocker yazısı vurgulanmıştır.


    İŞTE YÖNTEM:

    biosa gir, MB İNTELLİGEN TWEAKER başlığı altında ikinci satırdaki CPU CLOCK RATİO göreceksin. onu AUTO diye işaretlenmiş, onu MANUEL olarak değiştir,

    böylece alt alta sayılar x1,...x2...x3.x4...x5...x6.. vs. vs. listelenmiş olarak karşına çıkıyor. orda x21 i seç, işlem tamamdır.


    biosa kayıt etmek için biostan çıkarken F10 a basmayı unutma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auronus -- 12 Mart 2013; 0:31:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.