Şimdi Ara

Anakarttan Duman Çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
3.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Uzun süredir bilgisayar toplama üzerine internetten araştırma yaptım ve sonunda aldım ürünleri. Tek başıma bir işin içine girdim ve şu an endişelerim var.Bilgisayarın ana güç bağlantılarını yaptım fakat bazı koblolardan emin değildim bunlar: power sw,reset sw,hd led ve kasanın önünde duran 2 fan kablosu..

    İlk açılışta anakarttan bir süre dumanlar geldi, bu yaklaşık 5sn falan sürdü ve kapattım bilgisayarı. Emin olmadığım kabloları çıkarttım ve tekrar denedim bu sefer duman gelmedi. Benim sorum şu: Acaba duman esnasında anakart yanmış mıdır? Şu an için işletim sistemini kurdum fakat kurulum esnasında görüntü gidip gelmesi ve başlattığımda açılmama gibi sorunlarla karşılaştım. Biraz endişeliyim acaba birilerine mi göstersem?



  • Duman çıkmış ve siz de görmüşsünüz bunu.. Yanlış bağlantı diyeceğim ama bilmiyorum.. Fabrika çıkışı sorunlu olabilir. Geri gönderin bence..
  • Evet yanlış bağlantı anakartı bozar mı sizce? İsterseniz anakart,işlemci vs. sıcaklık değerlerini gönderebilirim.

    Bu arada televizyondan görüntüyü alıyordum, bilgisayar çalışıyor görüntü gitti..
  • Beyler, uygun fiyata sorunu çözebilecek tanıdığınız var mı? En iyisi anlayan birilerine baktırmak, çıkamadım işin içinde..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turko_theHero

    Evet yanlış bağlantı anakartı bozar mı sizce? İsterseniz anakart,işlemci vs. sıcaklık değerlerini gönderebilirim.

    Bu arada televizyondan görüntüyü alıyordum, bilgisayar çalışıyor görüntü gitti..

    Bir problem vardemek ki hocam.. Anakarttan geldiğine emin misiniz? Üsttede dediğim gibi geri yollamak en iyisi. Belli ki bozulmuş.. Sorun mevcut..
  • Duman cıkması .İşlemcinin zarar görme veya diğer parçaların zarar görmesini kolaylaştırır. O duman küçümsenecek birşey degildir herhangi bir birşey yanma şansını yüksek tutar sizin power vermemeniz lehinize olur.. Eğer anlamıyorsanız bir bilgisayarcıya başvurunuz..

    Şöyle bir durumda var power standart (230watt) bağlayarak da deneme yapabilirsiniz ama ekran kartını cıkarın. harddiski cıkarın.. "Uzay" moduna getirin komple kasayı yani ekran kartı olmayacak hicbir giriş yapmayacaksınız sadece işlemci+ram+onboard ekran la deneyebilirsiniz.

    1. Görüntünün gidip gelmemesi Ekran kartı var ise eğer zarar gördügünün belirtisi olabilir.
    2.Başlattıgınızda açılmama sorunu Ram veya İşlemcinin zarar gördügünün belirtisi olabilir.

    SİZE TEK ÖNERİM TÜM DONANIMLARINIZI (RAM-EKRAN KARTI-HARDDİSK-İŞLEMCİ) BAŞKA BİR ANAKARTTA DENEMENİZDİR. ÇALIŞIR DURUMDA OLANLARI TEST EDİP DONANIMLARINIZA UYGUN Bİ ANAKART ALMANIZ İYİ GÜNLER DİLERİM GEÇMİŞ OLSUN.




  • Stainless sağol yardımın için. Tam olarak emin olmasam da anakartın alt tarafında olduğunu gördüm. Ekran kartı takılı değil fakat anakartın ekran işlemcisine hasar verdiğimden endişelenmeye başladım.

    Bu arada anakart üzerinden açıp kapama yapıyorum, kapama düğmesine basınca görüntü geldi. Anlayan biri varsa yardımcı olsun lütfen. Televiztondan HDMI bağladım.
  • Kardeşim anakart çalısıp görüntü gelmemesinin sebebi ya Ram yandı Ya işlemci sorunlu. :)
  • Merhaba. Duman'ın anakart'tan çıktığına emin misiniz? Belki güç kaynağından da çıkmış olabilir.
  • Bu arada üstte yazdıgımı okuyunuz :)
  • Teşekkürler Yepemaze,

    Biraz önce bilgisayarı kapattım. Dediğiniz gibi parçaları söküp bir yerlerde teste sokturacağım. Büyük ihtimal anakartta bir yerler yandı ama hangi bölüm onu bilmiyorum. Tabi bu durumda garanti dışında kalıyor sanırım. Herşey planlandığım gibi gitti kurulumda fakat dediğim gibi son kısımda o küçük uçları yanlış taktım büyük ihtimal. Ürünü test etmeleri için anakartı da vereceğim.
  • Turgut Bey, takılı halde anakartın sol alt bölgesinden geldi..2.PCIE bölümün biraz altı.
  • Yanan bolgenin resmini foruma ekleyin.
  • Anakartı garantisini sağlayan firmaya bıraktım. Onlar da baktıklarında birşey göremediler. Bekleyeceğim. Herkese teşekkürler..

    Birde aklıma şu küçük civatalar geliyor, çalıştırınca onla temastan mı birşey oldu acaba? Siyah boyayla kaplı birisinde temas eden yerde beyazlıklar gördüm. Yanlış civata da olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.