Şimdi Ara

3LCD 3D projektörlerdeki panel hizalama hataları ...DIKKAT...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
3.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sevgili dostlarım,
    1999 senesinde W50 model Pioneer CRT Rear Projeksiyon 50 inç televizyonumla tanıştığım bu teknolojiye Samsung DLP Rear projeksiyon televizyon ile devam ettim. Arkasından onun üzerinde projektör kullandım. 3LCD , DLP , SXRD ve son olarak da DILA teknolojisine sahip projektörlerdi.
    Bu projektörleri almadan önce aylarca araştırma yaptığım için özellike bu projektörlerin negatif yönlerini de öğrenme fırsatım oldu. Evet ne kadar fazla parar verir hangi teknolojiye sahip olan modeli alırsanız alın mutlaka bir dezavantajı vardı bu teknolojilerin . Ancak zamanla ilerlediler gleiştirdiler ve azalttılar bu sorunları ancak bitmedi ne yazık ki....
    İlk kullandığım CRT Projeksiyon TV 'ye 6 ayda bir Convergence (hizalama) ayarı yapmam gerekiyordu. Kırmızı , Yeşil ve Mavi tüpler ekranda üst üste oturmuyor ve beyaz olması gereken alanlarda hizası kaçan renkler baskın oluyordu . Ne zaman DLP projeksiyona (INFOCUS) geçtim tek panelden oluştuğu için bu sorun hiç yoktu ama onunda renk tekerleği nedeniyle gökkuşağı efekti sorunu vardı. Daha sonrasında ucuz olduğu ve teknoloji çok hızlı değiştiğinden 3LCD projektörlere geçtim . Bu teknolojinin sahibinin EPSON olduğunu biliyordum ancak en çok satışı da EPSON'dan panel almasına rağmen PANASONIC yapıyordu ben de ilk önce 720p bir projektör aldım Panasonic.

    Bu projektörde BANDING sorunu vardı. Karanlık sahnelerde yukarıdan aşağıya gri alanlar oluşuyordu ve bu projektörü hemen satıp yerine EPSON projektör aldım TW520 model bu projektörü karlı bir Istanbul günü (kimse işe gidememişti ben Eminönü'ne gitmiştim hatırlıyorum) alıp eve geldiğimde en korktuğum hata olan color shifting (ekranın bir tarafı pembemsi diğer tarafı ise mavimsi bir renk üretiyordu beyaz sahnelerde ) geri götürdüm ancak almadılar hatta neden bahsettiğimi bile anlamadılar. Bende kullanmaya devam ettim. Birkaç ay sonra ekranda kocaman bir siyahlık olduğunu fark ettim aldım makinayı Servise götürdüm . Evet panellerden birinin önüne toz girmişti nasıl olur aldığımda tavana asmış bir daha ellememiştim makina 100 saatteydi ... temizlediler geri verdiler akabinde eve geldim taktım yerine 10 saat kullanmamıştım ki bu sefer projektörün sağ üst köşesinde mavi renk sabit olarak kaldı . Söktüm geri götürdüm bana yeni bir TW600 verdiler tamir edilirken kullanayım diye onda da color shifting sorunu vardı. hatta panasonicten daha fazlaydı sonrasında bana sıfır bir TW520 verdiler kutusunu bile açmadan sattım.

    Arkasından 1080p projektörler çıktı . Tabi gene 3LCD tercih ettim Panasonic PT-AE1000U aldım yaşasın bu projektörde yukarıda saydığım sorunların hiçbiri yoktu . ancak 150 saat sonra görüntü kırpılmaya başlıyordu . Hatta bunun bir talihsizlik olduğunu sanmayın bu sorun bütün dünyadaki Panasonic lerin ortak problemiydi. 20-30 saat yapıyor sonrasında 40-50 saat yapmıyor gene başlıyordu.

    Akabinde Sony sxrd bir projektör getirdim eve 200 saatte olmasına rağmen o kadar az ışık veriyordu ki Panasonic'imi satmama kararı verdim

    Ardından JVC projektöre geçtim ve şimdi rahatım ...

    Ancak bu noktadan sonra sizleri bir konuda uyarmak istiyorum .

    Son yıllarda üretilen 3LCD projektörlerin (Epson ve Panasonic kullanıyor hali hazırda) özellikle yukarıda saydığım tüm sorunlardan arındığını gördüm ancak bu sene tüm dünyada 3LCD projeksiyonların panel yerleşimlerinde hizalama hataları olduğunu ve bu hatalarında öyle böyle değil 3-4 pixel e kadar kaydığını fark ediyoruz.

    Bu sorun dünyanın heryerinde satılan makinelerde mevcut ve fabrikalar bunları teknolojinin getirdiği bir sorun olarak algılıyor ve hata olmadığını savunuyor. Bu sene EPSON menü içerisine bu hataları düzeltecek (sanal olarak) panel alignment menüsü koydu. Yani biz &%/mışız siz düzeltin diye

    Ancak bu menü Panasonic modellerinde yok arkadaşlar yani aldığınız projektöde panel hizalama sorunu varsa bunla yaşamanız gerek . Dikkatli olun ürünü almadan önce varsa imkanınız test edin derim.

    Aşağıda hatalı yerleştirilmiş bir panelin nasıl göründüğünün resmi var. Üç pixel kırmızıüste bir pixel yeşil sağa kaymış. Bu özellikle beyaz konturların olduğu bölgelerde kırmızı taşması yaparak gölge oluşturur. Burada yazıların etrafında hiç kırmızı görünmemesi gerekirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HI-DEF-MAN -- 3 Mart 2013; 17:15:16 >







  • Resim

    Resim eklemek ile ilgili sorunum var sanırım ...

    Bu link 'de karşılaştırmalı olarak resimleri görebilirsiniz.....

    http://www.avsforum.com/t/1434826/sony-hw50-benq-w7000-epson-5020-jvc-rs55-jvc-rs-46-jvc-rs4810-jvc-rs56-mini-shootout-2012-2013/690



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HI-DEF-MAN -- 3 Mart 2013; 17:33:59 >
  • Resim 2

     3LCD 3D projektörlerdeki panel hizalama hataları ...DIKKAT...
  • Altuğ selamlar, bahsettiğin konuyu 15-20 gündür ben de takip etmekteyim. 3LCD cihazlar da görülen pixel kayması sorunu lcd panellerin sapmasından kaynaklandığından, 3lcd cihazlar da karşılaşılabilecek i durum. Zira senin de belirttiğin gibi DLP cihazlarda görüntü tek bir çark üzerinde oluşturulduğu için böyle bir sıkıntı yaşanmamakta.
    Daha önce kullandığın arkadan yansıtmalı projeksiyon tv ler de kullanılan RGB tüplerin çapları çok iri olduğu için herhangi bir tüpteki en ufak sapma görüntü üzerinde özellikle görüntünün veya yazının silüet kısımlarında çok bariz RGB renk taşmalarına neden olmaktaydı. (RGB sapması - panel kayması). Bu durum Barco nun eski model olarak ürettiği 3RGB tüplü projeksiyon modellerin de aynı sıkıntı vardı. Eski büyük tüp kullanan cihazlar da çözünürlükde düşük olduğundan görüntüdeki pixel boyutlarının büyük görünmesi nedeniyle çok küçük tüp sapmaları bile çok belirgin olarak gözle görülmekteydi.
    Teknolojinin gelişmesi ve çözünürlüklerin artması ile pixel yoğunlukları da oldukça arttı. Özellikle full hd çihazlardaki pixel yoğunluğu ve piksellerin küçüklüğü 3LCD teknolojisinin sorunu olan panel kaymasından kaynaklanan sorunları en aza indirdi. Pixel kaymasını az sayıda pixel den oluşan (yazı gibi) gtörüntülerin silüet kısımlarında çok yakından (30-50cm) bakıldığında gözle görülebilmektedir. Haraket eden bir video görüntüsün de yani akan bir görüntüde izleme mesafesinden bu sapmaları gözle algılamak çok zor. Belirttiğim gibi eğer ekrana 30-50 cm daha yakından bakmazsanız.
    Kullanmış olduğun Pana ae1000 deki görüntünün kırpılması olarak tabir ettiğin durum cihaz da iki nedenle yapar. Birincisi %99 çözümü olan cihazın servis menüsündeki flicker ayarlarından yapılmakta. Pana ax100 lerde de bu durum vardı. İkinci durum ise cihazın power katına düzensiz gelen gerilimden kaynaklanır. Gerilim ve akım değişiklerinden uzun süreli kullanımlar da cihazın boardunu yakar ki bu cihaz la vedalaşmak demektir.
    Kıasaca pixel kayması cihazın üretim aşamasında kalite kontrolünde sıfır hata ile yapılsa bile zamanla cihazlar da görülebilir....
    Bu durum sorun mudur? Eğer projeksiyonu 30-50 cm den izliyorsanız sorundur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 4 Mart 2013; 13:17:44 >




  • Yeni tip 3lcd paneller

     3LCD 3D projektörlerdeki panel hizalama hataları ...DIKKAT...
  • Eski tip düşük çözünürlüklü 3lcd tüpler ile üretilmiş Barco projeksiyon ...

     3LCD 3D projektörlerdeki panel hizalama hataları ...DIKKAT...
  • Öncelikle değerli görüşün için teşekkür ederim dostum

    Bu arada düzelteyim CRT projeksiyonlarda bizim bildiğimiz anlamda pixel olmuyor diye biliyorum.

    Benim dikkati çekmek istediğim asıl konu son dönemde bu teknolojiyle üretim yapan çok az firma kaldı (Panasonic ve Epson) bunların ürettikleri hemen hemen tüm projektörlerde mutlaka panel hizalama sorunu olur . Tüm panelleri tam anlamıyla hizzalamak resimde de belirttiğin üzere panellerin çok küçük olmasından dolayı pek imkan dahilinde değil 1/10 mm bile kaysa ekranda 3-4 pixel kayma olarak görünüyor.

    Bu durumda en büyük problem verdiğim link'te de görülebileceği gibi eğer kaçık olan renk kırmızı ise ekranın tamamında bir pembelik hakim olması şeklinde adlandırılabilir. Düzeltilemeyen bir sorun olduğu da varsayılırsa neden 8.000 TL verdiğimiz cihazda bu problem olsun...

    Kalite kontrolü konusunda dikkatli olmayacaklarsa ve bu sorun devam edecekse diye satın alan arkadaşları uyarmak istedim.




  • Altuğ dostum senin de söylediğin gibi alınan her cihaz parasını sonuna kadar hak etmeli ... Kullandığım cihazın pixel alignment görüntüsü. Paylaşmak istedim. Fotoğraf 30-35cm mesafeden tripod kullanılmadan çekildi.

     3LCD 3D projektörlerdeki panel hizalama hataları ...DIKKAT...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 5 Mart 2013; 10:57:23 >
  • Merhaba bu konu acilip yazilali cok olmus yeni koni acmak yerine buraya yazmak istedim bu Hd 26 tw5200 ve PJD7820HD 3 makina arasinda kararsiz kaldim 2500 2750 tl butcem var sizce bu cihazlardan hangisi daha iyi veya baska tavsiye edeceginjz makina var mi ilk projeksiyon cihazim olacak alma gayem evdr mac izlemek imkan buldukca film izlemek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.