Şimdi Ara

2. Yabancı dil olarak Fransızca mı yoksa Ispanyolca mı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
23.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Malum Ingilizcem iyi özel bir üni.de okuyorum , ancak başka bir dil öğrenme arayışına girdim sizce hangisi daha mantıklı yani Fransızca bana çok hoş geliyor ancak Ispanyolcanın çok konuşulması var , bilemiyorum siz olsaydınız hangisini seçerdiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ben de orta düzeyde Almanca öğrendim, 4 sene daha Almanca olarak üniversite okuyacağım için Almanca'mı süper hale getireceğim ama ben de bundan sonra Fransızca mı İspanyolca mı öğrensem diye düşünüyodum. Bir sürü arkadaşıma sordum, hem Fransızca hem İspanyolca bilen. Fransızca Avrupa Birliği için önemli bi dil, resmi/politik bi dil olarak değerli ama öğrenmesi zor. İspanyolca'yı ise konuşan insan sayısı çok fazla, ayriyetten İspanyolca öğrenmiş birisi Portekizce'yi çok rahat öğrenebilir, üstüne İtalyanca'yı öğrenebilir. Fransız bi arkadaşım bana Fransızca'yı çok sevdirdi ama Almanca'yı hallettikten sonra İspanyolca'ya yönelmeye karar verdim.
    Bu faktörleri bi kenara koyacak olursak, istediğin mesleğin, iş alanının ne olduğu bu diller arasında karar vermende büyük etken. Sen nereye gitmek istiyorsun, mesleğin için hangisi daha önemli bunları araştır derim.




  • türkçe bilmediğim için bişi diyemiceğim.
  • Bence 2.Dil olarak Çince öğren.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: afrodude

    Ben de orta düzeyde Almanca öğrendim, 4 sene daha Almanca olarak üniversite okuyacağım için Almanca'mı süper hale getireceğim ama ben de bundan sonra Fransızca mı İspanyolca mı öğrensem diye düşünüyodum. Bir sürü arkadaşıma sordum, hem Fransızca hem İspanyolca bilen. Fransızca Avrupa Birliği için önemli bi dil, resmi/politik bi dil olarak değerli ama öğrenmesi zor. İspanyolca'yı ise konuşan insan sayısı çok fazla, ayriyetten İspanyolca öğrenmiş birisi Portekizce'yi çok rahat öğrenebilir, üstüne İtalyanca'yı öğrenebilir. Fransız bi arkadaşım bana Fransızca'yı çok sevdirdi ama Almanca'yı hallettikten sonra İspanyolca'ya yönelmeye karar verdim.
    Bu faktörleri bi kenara koyacak olursak, istediğin mesleğin, iş alanının ne olduğu bu diller arasında karar vermende büyük etken. Sen nereye gitmek istiyorsun, mesleğin için hangisi daha önemli bunları araştır derim.

    Uluslararası okuyorum yani ilerde yurt dışında yaşamayı planıyorum , Ablam İngiliz Dil Edebiyatı mezunu onun sayesinde İngilizceyi epey geliştirdim şimdilerde kendisi İspanyolca dersi alıyor bana tavsiye ediyor ancak Fransızcayı öğrenme isteğim var ,1 sene kadar Fransızcanın ardından İspanyolca düşünüyorum fazla di göz çıkartmaz Fazla dil öğrenmek sanırsam zekayı bile geliştiriyormuş ancak işte önemli olan Fransaya gittiğimde anlaşabilmem veya Amerika gibi Ülkelerde kendimi İngilizce dışında bir di ile anlatabilip fazla dil ve iyi bir kariyer sayesinde umarım güzel bir iş bulabilirim.




  • Ispanyolca ogrenmeni tavsiye ederim bende ingilizce ve almancadan sonra ispanyolca ogreniyorum. Rusca ,suryanice ve aramice ogrenmek hedefim.
  • Bence Almanca

    fransızlar Türkleri sevmez neden fransızca?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 26 Şubat 2013; 10:05:37 >
  • Thejudge ne alakası var ozaman olaylara senin gibi bakarsak hic bir dil öğrenmiyelim türkiyeyi hemen hemen hic bir ülke sevmiyor biz neden ingilizce ögreniyoruz hayatın cünkü her yerinde lazım oluyor en basitinden derslerde diyeyim ve artık hemen hemen cogu firmalar en az iki yabancı dil istiyor fazla dil ögrenmek bisey kaybetirmez emin ol sana eksisi değil artısı olur olaylara sevmiyor yönünden bakmamalısın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Natsumi Saika Saki N kullanıcısına yanıt
    Bence inpanyolca
    Nedenlerini açıklayayım
    ispanyolca dünyada en çok konuşulan 2. dil(almancadan daha fazla).
    İspanyolca öğrenirsen portekiz ve italyan dilini de anlayabilirsin.
    Telafuz ve grammar bakımından fransızcadan daha kolay.

    Hem de ispanyolca ve ingilizce bilince fransızca daha kolay öğreniliyormuş, ve romen dili öğrenmek pek çok dili kolay öğrenmeni sağlıyormuş diye biliyorum.
  • Ispanyolca

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheJudgé

    Bence Almanca

    fransızlar Türkleri sevmez neden fransızca?

    Almanlar çok sever ya Suriyede ki araplar neyse ordaki Türkler de o açık konuşmak gerek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.