Şimdi Ara

kurutmalı çamaşır makinası tartışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
8.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sevgili dostlar, çeşitli marka-model başlıkları altında zaman zaman işlenen bu konuyu müstakil bir başlık altında toplayalım da bu konuda fikir sahibi olmak isteyenler hazır başlık altında muhtelif görüşleri karşılaştırabilsinler. amacım kavga değil kesinlikle. kurutma ve yıkama ayrı ayrı veya tek makine konusunda görüş ve kullanıcı yorumları değerli bir kaynak olacaktır zannımca.

    ben kurutma ve yıkama için ayrı cihazlar kullanılmasından yanayım, kendi evimde de bu yönde cihazlar kullanıyorum. bu tercihimde aşağıdaki hususlar etkili oldu:

    1- kurutma ve yıkamanın birlikte olduğu cihazların daha fazla sorun çıkartabileceklerini düşünüyorum.
    2- kombine cihazlarda kurutma, yıkamanın yarı miktarı civarında yapılabiliyor. bu durumda tam dolu bir yıkamanın ardından en az iki posta da kurutma yapmak gerekiyor. böylece her bir uygulamaya ortalama 120 dakika verirsek tam dolu bir yıkama ve peşisıra iki kurutma seansı 6 saatten az sürmez. bir dolu beyaz ve bir dolu renkli yıkama-kurutma döngüsü 12 saat civarında gerçekleşecektir.
    3- ayrı makinelerde yıkama-kurutma yapıldığında ise : ilk 120 dakikada 1 yıkama, ikinci 120 dakikada 1 yıkama+ 1 kurutma, üçüncü 120 dakikada ise tekrar 1 kurutma yapılarak kombine makinenin 12 saatte yaptığı iş yarısı kadar zamanda bitirilmiş olur. sayı arttıkça bu oran kombine makine aleyhine yükselecektir. mesela 4 tam dolu yıkamada sonuçlar 24 saate - 10 saat olacaktır.
    4- kombine makinede ısı pompalı sistem kullanılamaz diye düşünüyorum. enerji harcaması oldukça yüksek olacaktır.
    5- kombine sistemin, müstakil yıkama kurutmalardaki performans ve verimi sağlayamayacağı düşüncesindeyim. kötü bir yıkama ve yetersiz bir kurutma ile karşılaşmak büyük ihtimal.
    6- kombinelerin a sınıfı kurutmalar gibi küçük mekanlarda ve kapalı dolaplarda kullanım şansı taşımadığına eminim.

    benim görüşlerim bunlar şimdilik.

    saygılarımla.







  • konuyla alakalı olarak sabitleneceğini düşünürek bu işin tasarımı - üretimi - satışının içinde biri olarak soruları bende cevaplayabilirim ve elimden geldiğince yardımcı olamaya çalışırım.

    @ elmaci üstadım

    1- yıkama kurutma makineleri daha fazla sorun çıkartmıyor yapıları neredeyse çamaşaır makinesi ile hemen hemen aynı..

    2- kombine makinelerinin kapasitelerinin düşük olmasının nedeni tambur hacimleri sadece kurutma makinesinin tamburu kadar büyük değil malesef bu sebeble kapasitesi daha düşük yarı yarıya demeyelim çünkü piyasada 10-7 yada 9-6 kg gibi modeller mevcut. ayrıca yıkama + kurutmanın uzun süremesinin nedeni yine bu küçük tambur. bu cihazların en büyük handikapı zaman yönetimidir. bu sebeble tambur hacmi ne kadar büyük model alınırsa o kadar iyidir.

    3- süre varsayımların doğru fakat şuanda hem yıkama hem kurutma makinesi alma maliyeti yıkama kurutma makinesi maliyeti almaktan daha yüksek hele ısı pompalı modeller düşünülürse baya yüksek. bütçe uygun ise kesinlikle senin söylediğin gibi ayrı ayrı makineler kullanılması daha doğrudur. fakat yeri kısıtlı ise bütçesi yok ise bu zamanda kombine makineler devreye giriyor. alternatif olabiliyor.

    4- kombine makinede ısı pompası kullanılamaz ama enerji tüketimi yüzünden değil gövde içerisinde sistemi yerleştirecek yer yok malesef yapılabiliyor ama cihazın standart yüksekliği 85 cm den 110 cm ye çıkartmak gerekiyor. bu arada ısı pompalı yapılabilseydi eğer enerji tüketimi daha düşük olurdu.


    5- öyle bir ihtimal yok. nedeni ise avrupa birliği deklorasyonu gereği yıkama verim sınıfında belirli standartları tutturmak gerekiyor. performans anlamında kesinlikle bir farkları yok olamaz eğer olursa o cihazın onaylarını alamazlar.

    6 - makinenin çevresinde yeterli miktarda yer bırakıldığında dolap içerisinde kullanılabilmektedir.

    müsait bir zamanımda bu msjın altında kurutma makinesi çeşitleri hakkında detaylı bir sunum hazırlarım.

    iş yoğunluğu nedeni ile çok fazla takip edemiyorum




  • kokomoko üstad teşekkür ederim. size tam anlamıyla katılmamakla birlikte, bunca kombine cihaz kullanıcısı ve üreticisine saygı duyuyorum. şahsi tercihimi mantıksal boyutuyla tavsiye mahiyetinde belirtmeye çalışıyorum, o kadar. yoksa kesinlikle siz yanlışsınız demeye çalışmıyorum. katkılarınız için sağolun.

    saygılarımla.
  • Mesajım bulunsun, konu takipte...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: !brahim

    Mesajım bulunsun, konu takipte...

    Takip
  • Bence combo modellerin en büyük eksiği filtre sistemlerinin olmaması, kurutma konusunda başarılı oluyorlar ama filtreli bir sistemin kurutma sonrasında atık olarak çıkardıklarını görünce aslında temizlik konusunda çok büyük bir artı olduğunu anlıyorsunuz. Yeriniz uygunsa mutlaka ısı pompası ve filtreleme sistemleri bulunan kurutma makinesini ayrı olarak alın derim. Yerim uygun olmadığı için samsung un combo modeli almıştım 7kg yıkayıp 3.5kg kurutabiliyor. Sadece önemli acil giyilecekleri kurutup gerisini asıyoruz , bu yönüyle çok kullanışlı değil maalesef
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goktugvw

    Bence combo modellerin en büyük eksiği filtre sistemlerinin olmaması, kurutma konusunda başarılı oluyorlar ama filtreli bir sistemin kurutma sonrasında atık olarak çıkardıklarını görünce aslında temizlik konusunda çok büyük bir artı olduğunu anlıyorsunuz. Yeriniz uygunsa mutlaka ısı pompası ve filtreleme sistemleri bulunan kurutma makinesini ayrı olarak alın derim. Yerim uygun olmadığı için samsung un combo modeli almıştım 7kg yıkayıp 3.5kg kurutabiliyor. Sadece önemli acil giyilecekleri kurutup gerisini asıyoruz , bu yönüyle çok kullanışlı değil maalesef

    hava filtre sistemi olmadığını bilmiyordum. bu durum oldukça önemli bir noksan.
  • Benzer bir kombo makineyi iki seneye yaklaşan bir süredir kullanıyoruz. LG1480RDS5.
    konu hakkındaki görüşlerimi ürünün başlığında zaman zaman paylaşmıştım.Özelden çok sık gelen mesajlara da cevap verdim.
    Bu makinadenmidır bilmiyorum ama filtre konusunda biz hiç problem yaşamadık.Renklilerden veya siyahlardan sonra yıkadığımız beyaz çamaşırlarda önceki çamaşırların artığı hiç kalmadı.Bu konuda yaptığımız tek şey ,koyu renk kurutmalardan sonra çok az miktarda koyu renkli tiftik,körük üzerinde toplanıyor.Bunu da hafif nemli bir bezle topluyoruz.Çıkan tiftik miktarı belki bir çay kaşığının yarısı kadardır (Nasıl bir ölçü birimi oldu bu böyle :)
    Ama her zaman söylediğim gibi ,eğer yer problemim olmasaydı sadece daha ekonomik değerlerde kurutma yaptığı için(Hem elektrik hem kullanılan su miktarı açısından) tek kurutma makinesi alırdım.
    Saygılar.




  • Bence çamaşırları makineden çıkarıp kurutma makinesine doldurmayı zahmet saymak dışında kurutmalı çamaşır makinelerinin kurutma makinelerine göre hiçbir üstünlüğü yoktur.

    Zaten firmalar kurutmalı çamaşır makinesini hiçbir şekilde kurutma makinesi için yeri olmayanlar veya "kurutma özelliği bulunsun, belki ayda yılda bir acil durum olur da kullanırım" diye düşünenler için üretiyor.

    Yukarıdaki iki cümleden herhangi biri aklınızdan geçmiyorsa kurutmalı çamaşır makinelerine hiç bakmayın bile.


    Kurutmalı çamaşır makinelerinin dezavantajları:

    -Yıkadığınız kapasiteyi aynen kurutamazsınız. Tamburun en az %75'i boş kalmalı.
    -Kurutma sırasında modele göre 40-100lt arası su kullanırsınız. (Bosch/Siemens'in kurutmalı makinesi tiftik arındırması yapmadığından onda da boşta durulama yapmanız gerekecektir)
    -Isı pompalı kurutma makinelerine göre çok daha fazla enerji harcarsınız (Cihaz A sınıfı olsa dahi)
    -Kurutmalı makineler çamaşırları tiftikten arındırmadığından kurutma makinesinin tiftik ve tüy temizleme fonksiyonunundan yararlanamazsınız.
    -Kazanda biriken tiftikler için sürekli körük lastiğini silmek veya tamburu boşta durulatmak zorunda kalırsınız.
    -Çamaşır makinesi normalde 2-2,5 saat çalışacakken 5-6 saat çalışmak zorunda kalır. Bu da ömrünün aynı oranda kısalması demektir.




  • Merhaba, 5 aydir LG 1480rds kurutmali camasir makinesini kullaniyorum. Almadan cok arastirdim. Kombo makine almamin sebebi ise suydu, calisiyorum ve sabah ise giderken camasir makinesi calistirayim, aksam eve geldigimde temiz ve kuru camasirlari cikarayim. Bu anlamda da cok dogu bir karar vermisim, cok kullanisli ve guzel birsey. Hafta sonu evden cikarken calistiriyorum (zaman ertelemesini de benim eve gelecgim zamana yakin bir zaman bitecek gibi ayarliyorum) ve dondugumde islem tamamlanmis oluyor. Eve gelip o makineden digerine degistirmek zorunda kalmiyorum. Bu cok buyuk avantaj bence ve zaman tasarrufu. Genel olarak makineden cok memnunum. En buyuk dezavantajini ise o kadar arastirmama ragmen kullanmaya basladiktam sonra ogrendim, o yuzden yazmak istedim, dusunenler varsa bilsin
    (gerci yukarda arkadaslar yazmis sagolsunlar). Makinede neredeyse her kurutmadan sonra lastiginde, koruk arasinda, camimda ve bazen taburunda cok tiftik / hav / tekstil tozu birikiyor! Oyle ki onlari temizlemezsem bir sonraki camasiri mahv ediyor. Ben yeni evlendigim icin ve tekstillerinim cogu yeni oldugu icin cok tiftik/hav oluyor! Bu makinede toz filtresi olmadigini daha onceden bilseydim boyle olacagini tahmin ederdim ama acikcasi onu sorgulamak aklima bile gelmedi cunku bugune kadar kullandigim tum kurutma makinelerinde bu vardi. Hatta maalesef 2 kez lastigi o kadar temizlememe ragmen 2. Posta camasirim sirf hav olmustu yikandiktan sonra, 2. Kez yikamak zorunda kaldim ki o bile cok care olmadi. Meger bu makineler hav i atik suyu ile cikariyormus ve bu bazen makinede tikanmalara bile yol aciyormus. İlgilenenlere duyurulur. Her kurutuma isleminden sonra lastik temizlemek sinir bozucu olabiliyor. Klasik
    Kurutmalarda cok rahat, ac cekmeceyi eline tozu, isin bitsin. Tambur temizleme programini bundan sonra ayda bir kez calistiracagim onlem olarak. Yani bu makinenin avantajlari var. Ama dezavantaji da var. Ayrica tamburu bekledigimden daha az camasir aliyor. Hic de bekledigim kadar buyuk degil. Ama tasarimi bir harika :) kullanimi cok basit ve programlari zengin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaşlar yardım istiyorum ariston 10 kg yıkama 7 kg kurutmalı çamaşır makinesi aldım ve makinenin genel özelliklerinden memnun değilim en kısa yıkama- kurutma renkliler için 5 buçuk saat için beyazlarda 7 saat bu süre çok fazla ayrıca çok tiftik bırakıyo inanılmaz bir plastik kokusu var tabi ben makineyi alırken bu eksileri bilmiyordum makineyi alalı 20 gün oldu ve iade edemiyorum bu sebeplerle tüketici hakem heyetine başvurabilir miyim kabul olur mu makinenin bi arızası yok zaten değişim istemiyorum para iadesi yapılır mı acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aayçaa -- 18 Mart 2013; 17:11:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aayçaa

    arkadaşlar yardım istiyorum ariston 10 kg yıkama 7 kg kurutmalı çamaşır makinesi aldım ve makinenin genel özelliklerinden memnun değilim en kısa yıkama- kurutma renkliler için 5 buçuk saat için beyazlarda 7 saat bu süre çok fazla ayrıca çok tiftik bırakıyo inanılmaz bir plastik kokusu var tabi ben makineyi alırken bu eksileri bilmiyordum makineyi alalı 20 gün oldu ve iade edemiyorum bu sebeplerle tüketici hakem heyetine başvurabilir miyim kabul olur mu makinenin bi arızası yok zaten değişim istemiyorum para iadesi yapılır mı acaba


    Seçmeli program yerine yıkama ve kurutma süre/modunu kendiniz belirleyin.

    Ben de yakın zamanda hoover aldım ve makineye bırakırsanız yıkama/kurutma saatler sürebiliyor.
    Oysa elle programladığımda 6 kg çamaşırı 3-3.5* saatte yıkayıp kurutmak mümkün.

    (*) süre çamaşır miktarı ve dokusuna göre değişebilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: baden

    quote:

    Orijinalden alıntı: aayçaa

    arkadaşlar yardım istiyorum ariston 10 kg yıkama 7 kg kurutmalı çamaşır makinesi aldım ve makinenin genel özelliklerinden memnun değilim en kısa yıkama- kurutma renkliler için 5 buçuk saat için beyazlarda 7 saat bu süre çok fazla ayrıca çok tiftik bırakıyo inanılmaz bir plastik kokusu var tabi ben makineyi alırken bu eksileri bilmiyordum makineyi alalı 20 gün oldu ve iade edemiyorum bu sebeplerle tüketici hakem heyetine başvurabilir miyim kabul olur mu makinenin bi arızası yok zaten değişim istemiyorum para iadesi yapılır mı acaba


    Seçmeli program yerine yıkama ve kurutma süre/modunu kendiniz belirleyin.

    Ben de yakın zamanda hoover aldım ve makineye bırakırsanız yıkama/kurutma saatler sürebiliyor.
    Oysa elle programladığımda 6 kg çamaşırı 3-3.5* saatte yıkayıp kurutmak mümkün.

    (*) süre çamaşır miktarı ve dokusuna göre değişebilir.

    teşekkürler cevap için ama bunda öyle elle ayarlama yok ki sadece 45 dk 1kg çamaşırı yıka ve kurut var belki hoover daha iyi olabilir bunda en kısa kurutma 3 saat sürüyor :(




  • sayın candoğan bey kurutmalı çamaşır makinası almak istiyorum aradığım özelikler sessiz olması zamana müdahale edilebilmesi,jet sulama,buharla yıkama aeg,electrolux,lg,hovver bu 4 ü arasında hangisini önerirsiniz birde aeg ile electrolüx arasındaki farklar nelerdir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.