Şimdi Ara

Ekran Kartı neden her zaman kendini Windows'a tanıtamaz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Yaşadığım bir sorunu sizle paylaşmak istiyorum. Ben başıma gelen olayla ilgili bir mantık yürütemedim açıkçası. Umarım yardımcı olabilirsiniz.

    Ekran kartım Geforce 460GTX. Kullandığım işletim sistemi Windows 7 64bit (ve öncesinde Windows 8 64bit idi).

    Bilgisayarı ilk açtığımda bazen Windows ekran kartını tanımıyor. Device Manager kısmında Nvidia 460GTX olarak görünüyor fakat üzerinde "ünlem" işareti oluyor. Dediğim gibi bu durum bazen oluyor. Bazen ilk açılışta herşey normal de olabiliyor. Eğer sorun ile karşılaşırsam Device Manager'dan ekran kartına sağ tıklayıp donanımı kaldırıyorum (driver'larını da sil seçeneği seçili iken). Device Manager'dan sonra yeni donanım için kontrol yaptırıyorum. Ve ekran kartını standart ekran kartı olarak buluyor. Daha sonra Nvidia driver'larını (en güncel driver'ları kullanıyorum) tekrar yüklüyorum. Yükleme bittikten sonra bilgisayarı yeniden açtıktan sonra sorun o seferlik çözülüyor.

    Ama bu sorunun hergün bilgisayarı açtığımda başıma gelip gelmeyeceğinden emin değilim ve bu cidden sinir bozucu bir durum.

    Daha önce Windows 7 32bit kullanıyordum ve bir problem yoktu. Ram'lerimi yükseltince (2 tane 4gb) 64bit işletim sistemine geçmem gerekti. Windows 8 64bit'e geçtim. Bu problem o zaman başlamaya başladı. Sorun sanırım Windows 8'de diyerek Windows 7 64bit'e geçtim. Ama aynı sorun tekrar etti. Sorun acaba ramler'de mi dedim. Denemek için eski işletim sistemim olan Windows 7 32bit'i ayrı bir partition'a kurup yeni ramlerimi tek tek denedim. Ama bir problem görmedim ram'lerde ve ekran kartı da sorunsuz çalışıyordu)

    E şimdi Ram'ler problemsiz görünüyor, ekran kartı 32bit işletim sisteminde sorunsuz çalışıyor. 64bit işletim sistemi ile bu kartı kullanan bu gezegendeki tek insan ben değilim herhalde. Neden bu ekran kartını rastgele tanımama durumu oluyor bir türlü çözemedim.


    Bazen aldığım hata şu şekilde uyarı olarak çıkıyor "Display driver stopped responding and has successfully recovered (...)". Bazı yabancı forumlarda geçici çözüm olarak Nvidia control paneldeki 3D ayar kısmı altındaki "Power Management"i "Adaptive"den "Maximum Performance"a değiştirin yazıyor. Onu da denedim. İlk başlarda işe yaramış gibi göründü ama hatayı almaya devam ettim.

    Bu hatayı yaşayan veya neyin sebep olduğunu ve nasıl çözebileceğim hakkında cevap yazan herkese şimdiden çok teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infernall -- 25 Şubat 2013; 13:27:36 >







  • Hangi driveri kullaniyorsunuz 64bitte?
  • En son 64bit versiyon driver'ı kullanıyorum.
    -> 314.07
  • Sisteminizi ve nasil kurdugunuzu yazmadiginizdan hani tahmin ile gidiyorum anakart chipset driverini kurun. birde memtest86 ile ram testi yapin dos ortaminda.
  • Anakartım Gigabyte H55M-S2. Gigabyte'ın sitesinden kontrol ettim bende zaten en son versiyon driver kurulu. Memtest86'yı deneyeceğim.

    Sistemim:

    Gigabyte H55M-S2
    Intel i3 550 3.2Ghz
    GeForce N460GTX
    Kingston 1333 8gb Ram (2x4gb)
    Thermaltake 600W
    Sound Blaster 5.1 Audigy
  • quote:

    Orijinalden alıntı: infernall

    Anakartım Gigabyte H55M-S2. Gigabyte'ın sitesinden kontrol ettim bende zaten en son versiyon driver kurulu. Memtest86'yı deneyeceğim.

    Sistemim:

    Gigabyte H55M-S2
    Intel i3 550 3.2Ghz
    GeForce N460GTX
    Kingston 1333 8gb Ram (2x4gb)
    Thermaltake 600W
    Sound Blaster 5.1 Audigy



    hocam bence ekran kartı driver çakışması senin sorun nvdia sitesinden falan baksana onların

    chipset problemi falan olmasın yaması falan vardır belki
  • hocam deepfreeze tarzı bir program kullanıyorsanız disable edip kurun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.