Şimdi Ara

2.ci el araba alırken (Anket)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Bu aralar arabamızı satmayı düşünüyoruz bugün de babamla konuşurken 2.ci el arabalarda arabanın üzerindeki lastiğin durumu önemli midir değil midir sorusunda geldik çakıştık birbirimizle. Ben alınacak arabanın üzerindeki lastiğin durumunun önemli olduğunu savunurken o benim için önemli değil dedi. Sonuçta ben sadece gördüğüm ve okuduğum bilgiler doğrultusunda hareket ediyorum (yani benim gözlemlediğim bence insanlar da dikkat ediyor) ama tabiki o benden daha tecrübeli bir insan ben daha önce kaç kez araba aldım sattım hiç birinde dikkat etmedim diyor (araba aldım sattım derken galeri değil bireysel kendi ailemize alınan ve satılan araçlardan bahsediyorum).

    Tabi ki eğer lastik yeniyse veya eskiyse bu arabanın fiyatına etki eder ama sizden ricam sizlerin bu konu hakkında görüşleriniz ve yorumlarınız nelerdir?

    Anket olarak yapmak istememin sebebi ise bi istatistik çıkarmaya çalışmam, (adminler anket açtıktan sonra) oylarsanız sevinirim.

    Soru: 2.ci el araba alırken arabanın lastiklerinin durumu sizin için önemli midir?
    -Evet
    -Hayır

    Not: Anket nasıl yapılıyor bulamadım ama modlardan eğer birisi yapabilirse sevinirim.



  • Çok farklı şeyler anlaşılabilir lastikten. Aracın genel kullanım tarzını bile öğrenebilirsiniz. Bir kaç soru sorun araç sahibine işte lastikler kaç yıllık diye. Üretim tarihine bakın mesela. Daha 3 yıl veya 30 bin kilometre gibi değerleri doldurmadan lastikte diş kalmadıysa sert kullanıldığı, patinajın bol olduğu belki anlaşılabilir. Ama bazı uyanıklar da aracını böyle kullanarak 200 liraya yeni lastik alıyorlar bilinmedik bir marka ama lastiklerimiz yeni gibi. Bakıyorsun yeni ama performansı sıfır gibi. Yani hem bakılır hem bakılmaz denebilir.
  • Ben döşemelere bakarım. Sigara içilen arabalarda kesinlikle sağında solunda yanık oluyor. Ayrıca pis döşemelere sahip arabaların kötü bakıldığını düşünürüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

    Ben döşemelere bakarım. Sigara içilen arabalarda kesinlikle sağında solunda yanık oluyor. Ayrıca pis döşemelere sahip arabaların kötü bakıldığını düşünürüm.

    +1 ek olarak direksiyonun yıpranmasına, lastiklerinin durumuna bakılırsa iyi olur.
  • illaki önemlidir ama kalkıptta hiç yok yere lastiğin sağına soluna bakmanın mansı yok bence.. en nihayetinde yerle teması olan birşey.. yıpranmış olabilir..

    dediğin gibi fiyat 3 aşşa 5 yukarı oynatır belki ama kalkıpta bu lastik sorunlu bu araba alınmaz demek mantıksız olur.. 2. el araç alımında karar aşamasında çok önemli bi etken değil bence..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.