Şimdi Ara

*** MAZDA TAKIMI *** (106. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.140
Cevap
1
Favori
109.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • www.ensonhaber.com adlı internet sitesinin otomobil bölümünde , mazda turkiye satış müdürü ile söyleşi vardı.orada bazı açıklamalar yapmış..2008 şubatta mazda 2 yi nisanda 3 ü hazirandada yeni kasa mazda 6 yı getireceklerini belirtmiş.....
  • İşte bahsedilen haber


    Yani distribütörlükten vazgeçerek kendi oluşumunu yaratıyor. Bu çalışmalar için kadro oluşumlarına başlayan Mazda, işe Satış ve Pazarlama Müdürlüğü departmanından başladı. Mazda’nın GM Türkiye’den transferi Toros Kardaş önce ilk önce otohaber MMP’ye konuştu.

    Mazda’nın Türkiye yapılanmasında transfer olan ilk ve tek kişisiniz değil mi?


    Evet şu an için öyle. Tek başıma çalışıyorum.


    Mazda’ya transfer nasıl oldu?


    Mazda, Türkiye’de bir danışmanlık firması ile çalışıyor. Beni önce o danışmanlık firması buldu. Daha sonra Türkiye’de ve Almanya’da çeşitli görüşmeler yapıldı. Sonunda Satış ve Pazarlama Müdürü olarak görev verildi.


    Peki Genel Müdür belli olmadan Satış ve Pazarlama Müdürü transfer etmek sizce doğru mu?


    Türkiye’de birçok firmanın Genel Müdür’ü hazır kadronun üzerine gidiyor. Yani Genel Müdür’e ekip hazır veriliyor. İş böyle olunca da burada da aynı şey olacaktır. Zaten bu yapılanmada kendi kültür ve anlayışına yakın adaylarla çalışacakları için ekibin uyumu kaçınılmaz olacaktır.


    Mazda, Türkiye’de nasıl bir yapılanma ile çalışacak?


    Bölümler şöyle oluşuyor; Genel Müdür, Satış ve Pazarlama Müdürü, Finanstan Sorumlu İnsan Kaynakları Müdürü ve Genel Müdür’e bağlı bir PR Müdürü.


    Tüm bu birim müdürleri Türk mü olacak?


    Evet Türk olacak. Çünkü Mazda, Türkiye’deki insan kalitesine çok güveniyor.


    Genel Müdür adaylarında “Zoom zoom kültürü” aranıyormuş, ne demek bu “Zoom zoom kültürü”?

    Zoom zoom, çocukken hareketten aldığımız heyecanı yansıtıyor. Her şeyde bu heyecanı yaşayan insanlarla çalışmak istiyorlar. Şu sıralar çok değerli kişilerle görüşmeler sürüyor. Yakında ekip ortaya çıkacak.


    Mazda’nın yapılanması ne zaman bitecek?


    Aralık ayının sonu gibi biter sanıyorum. Yani 2008 yılının ocak ayında düğmeye basılır.


    Yeni Mazda ürünleriyle ne zaman karşılaşacağız?


    Mart sonu nisan başı gibi Mazda2 ile başlıyoruz. Daha sonra Mazda3, yeni Mazda6, RX8 gibi yeni modellerle Türkiye pazarında olacağız. Eylül ve ekim aylarında Mazda, Avrupa’da satış rekorları kırdı. Global olarak büyük bir atağa geçtiler. Türkiye de bu atağın önemli bir parçası olacak.


    Peki şimdi sadece Mazda bayi yapılanmasıyla mı ilgileniyorsunuz?


    Aslında işim olmayan birçok şeyle de ilgileniyorum. Ama asıl işim tabii ki bayi yapılanması. Şu anda mevcut Mazda kullanıcılarının mağdur olmaması için çaba sarf ediyorum. Servis anlaşmaları yapıldı. Parça sevkiyatı tamamlandı. Şu anda Türkiye’de 21 servis noktası var. Görüşmeler sürüyor. Bazı bayiler bizimle çalışmak istemiyor, bazı bayilerle de biz çalışamayacağımızı söylüyoruz. Ancak şu anda şu geçişi iyi yönettiğimizi söyleyebilirim. İstanbul’daki tüm görüşmeler yapıldı. Ankara ve İzmir görüşmeleri başlıyor. Tüm Türkiye’de yaygın bir Mazda bayi ağı var. Şubat sonu mart başı gibi çalışacağımız tüm bayilerle anlaşmalar imzalamak istiyoruz.


    Yeni şirketin adı ne olacak?


    Yeni yapılanmada şirketin adı Mazda Motor Lojistik İstanbul Şubesi olacak.


    2008 yılında Türkiye’de yeni bir Mazda grubu ve ekibiyle karşılaşacağız. Yeni modeller piyasaya çıkacak. Böylece bir süredir durgun olan Mazda, Türkiye’de hareketlenecek. Bu anlamda siz neler hedefliyorsunuz. Mazda’nın satış ve Pazar payı hedefi ne olacak?. Bu değişiklikler tüketiciye nasıl yansıyacak?


    Evet kısaca özetlediğiniz gibi yepyeni bir Mazda anlayışıyla tüketicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyoruz. İş hacmimiz çok büyük. Daha önce de dediğim gibi Mazda tüm Avrupa’da ve dünyaya hızla büyüyor. Bu büyümenin bir parçası da Türkiye’de olacak. Global olarak çıkışta olan Mazda, bu çıkışını Türkiye’de de gösterecek. Mazda’nın şu anda Türkiye’deki pazar payı 0,4 civarlarında. Yıllık 3 bin satış hedefimiz var ilk önce. Yüzde 2 pazar payını hedefliyoruz. Mazda’nın dünyadan alacağı pazar payı da yüzde 2… “Zoom zoom” felsefesiyle hareket eden Mazda, Türkiye’de de hareketli, dinamik olacak. Otomobilden keyif alan sadık müşterileriyle buluşacak. Ben Mazda’nın Türkiye’de sadık bir müşteri profili olduğuna inanıyorum. Mazda’nın yeni modellerle Türkiye’ye gelmesini bekleyen çok insan var. 2008 yılında nasıl bir Mazda göreceğiz diye soruyorsanız şunu söyleyebilirim: Birinci hedefimiz Mazda kullanan herkes memnun olacak. İkinci hedefimiz ise Mazda bayileri mutlu olacak.






    2008 yılında Türkiye’de satışa sunulacak olan Mazda modelleri


    Mazda2: Mart ayı sonunda Türkiye’de satışa sunulacak.

    Mazda3: Nisan ayı başında

    Mazda6 : Yeni modeliyle Nisan ayı gibi satışa sunulacak.

    RX8: Mayıs ayında yeni kasayla satışa sunulacak.


    Not: Mazda Avrupa şu anda eski distribütörü Mermerler Grubu ile mahkemelik olduğu için bu konudaki sorular özellikle sorulmamıştır.




    Toros KARDAŞ kimdir?


    12 yıldır otomotiv sektöründe olan Kardaş, kariyerinde ilk olarak Borusan Otomotiv bünyesinde yer alan BMW’de çalıştı. Kazakistan’da Nissan kurulacağı zaman Satış ve Pazarlama Müdürü olarak görev yapan Kardaş, bu projenin başarılı olması sonucunda 1999 yılında Dubai’ye atandı. 2001 yılında Türkiye’ye dönen Kardaş, son 4 yıldır GM bünyesinde çalışıyor. Kardaş, Mazda’daki görevinden önce Ankara bölgesinden sorumlu Chevrolet İş Geliştirme Müdürü olarak görev yapıyordu.


    http://www.ensonhaber.com/Otomobil-/93773/2008de-Mazda-ruzgari-.html




  • şubattan önce 2. el 323'ü almam lazım

    2. ellerin de fiyatları artar falan neme lazım
  • Arkadaşlar mazda 3.23 Lantisim var. Ankarada Mazda'dan anlayan bildiğiniz iyi bir usta varmı?Pm atarsanız çok sevinirim. Aracımın sıkıntısını çözemediler deli olacam .....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sancos

    Arkadaşlar mazda 3.23 Lantisim var. Ankarada Mazda'dan anlayan bildiğiniz iyi bir usta varmı?Pm atarsanız çok sevinirim. Aracımın sıkıntısını çözemediler deli olacam .....


    Sorununuz nedir bilmiyorum ama umarım bilgisayara bağlatmışınızdır...
  • SEVGİLİ MAZDA'CILAR...SADECE 626 MODELİ İÇİN YENİ AÇILAN BİR SİTE VAR, BURADA 626 KULLANAN ARKADAŞLAR VARSA O SİTEYİDE RENKLENDİRMELERİ FAYDALI OLACAKTIR...

    www.mazda626clupturkey.blogcu.com


    ya da

    www.mazda626clupturkey.tr.cx
  • YENİ YILINIZIN SAĞLIK HUZURLU VE KAZASIZ BELASIZ OLMASINI DİLERİM...
  • Selam arkadaslar..

    Bişey danışmak ıcın vaktınızı alıcam

    Mazda Lantis almayı dusunuyorum ve ;

    bilyorum parcası pahalı 2 cı el pıyasası yok ama tıpı ve camların dıreksız olusu baska arabaya yonelme zevkımı alıp goturuyor :) sehır efsanesı olmus cıkmıs 1.6 ustu motor ve mazda dusmanlıgı :S

    bınıcı olarak almayı dusunuorum su sorulara cevap verıısenız sevınırm

    motor kac bınde yenılemek gerekır ? arıza yaparmı ?
  • Motor ömrünü kullanım koşullarını bilmeden belirlemek mümkün değildir.Ama normal şartlarda 350.000km civarı gider. Arıza ihtimali üretilmiş her şeyde olduğu gibi bu araçta da mevcuttur.
  • merhaba arkadaşlar;

    Asires arkadaşım gibi benim sizlere bir sorum olacak. Mazda 323 Lantis almayı düşünüorum, 1996, 1997 model temiz bir lantis bulursam almak istiyorum. Yedek parça bulunabilirliği, motor yürüyen şanzuman v.s. olarak sorun çıkarabilirliği ve bunların maliyeti ne olabilir; örneğin bir Ford Escort 1.6 CLX ile kıyaslarsak çok yüksek olurmu?
    Ayrıca, aracın ortalama piyasa değeri nedir? Bu aracı genel olarak tavsiye edermisiniz? Ortalama 1.200 YTL maaşla çalışan biriyim, arıza halinde masrafları astronomik ücretlerle onarılan bi araçsa elimde patlar ki bu başıma gelmesini isteyeceğim en son şey bu yüzden iyi düşünmem lazım.
    Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim,
    Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalurji38 -- 24 Şubat 2008; 21:04:27 >
  • benide ekleyin mazda team
  • yeniden yapılanalımmı
  • Bizim 99 model 323 e LPG taktırdık. Landi . araba bi türlü yola gelmedi. burnumuzdan getirdi düzelmedi. sonra romano taktı adam son çare. onda da aynı sonuç . ve en sonunda söktürmek zorunda kaldık. arabadan da öyle bi soğuduk ki sattık sonra.

    siz siz olun LPG taktırmadan önce aracınızın aynı modellerini inceleyin LPG li olanlarını. Hangisi problemsizse onu taktırın...
  • evet mazda takımı canlanalım artık. mazda türkiye yapılandı. bizde hareketlenelim artık
  • Mazdaclubtr da çok sağlam yapılanma var. resmi temaslar bunun göstergesidir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bekir__

    Bizim 99 model 323 e LPG taktırdık. Landi . araba bi türlü yola gelmedi. burnumuzdan getirdi düzelmedi. sonra romano taktı adam son çare. onda da aynı sonuç . ve en sonunda söktürmek zorunda kaldık. arabadan da öyle bi soğuduk ki sattık sonra.

    siz siz olun LPG taktırmadan önce aracınızın aynı modellerini inceleyin LPG li olanlarını. Hangisi problemsizse onu taktırın...

    Bütün Lpg montaj yapan yerler sanki birbirileri ile anlaşmış gibi mazdaların emme yolunu Lpg nin gerekli parçası ile daraltıp gücünün azalmasına sebep oluyorlar.Bu konuda montajı yapan ustaya çok ısrarcı davranın.Karbüratörlülerin tamamında bu sorun yaratılmış.Halbuki çözümü çok kolay.
  • karadenizli arkadaşları toyota sayfasında "karadeniz sahil yolu" topiğine bekliyoruz (diğer arkadaşlarıda bekleriz)
  • 1.8 97 model familiam da landi renzo marka sıralı sistem var.benzinde nasıl gidiyorsa gazda da aynı.maaşalalh hiç sorun çıkartmadı.diğer sistemlere nazaran biraz pahalı ama sorunsuzluksa önce bence landi renzo gayet güzel.ama şans işi tabi bu işler...
  • mazdacılar nerdesiniz Takımı tekrar canlandıralım
  • 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.