Şimdi Ara

[Çözüldü] Dizüstü internet gidip gidip geliyor (wifi kartı bozulmuş)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
13.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Dell studio xps 1640 bilgisayar kullanıyorum. Yaklaşık 3 buçuk yaşına bastı. Ara sıra wifi gidip geliyordu ama akşamdn beri hiç giremez oldum. Tablet ve ipod kesintisiz giriyor. Ama bilgisayardaki wifi sinyal gösteren simgede bi ünlem çıkıyor, bi tümden gidiyor. Tekrar bağlan diyorum yine aynı sorunlar. Orjinal norton internet security kurulu. Wifi alıcım mı bozuldu yoksa yazılımsal olabilir mi? Bu mesajı tabletten yazıyorum. Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 18 Şubat 2013; 17:56:49 >



  • Diğer cıhazları kullandığınızda ip çakışması oluyor olabilir elle ip vermeyi deneyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: **Nightmare**

    Diğer cıhazları kullandığınızda ip çakışması oluyor olabilir elle ip vermeyi deneyin.

    Nasıl ve kaç vermem gerekiyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://forum.donanimhaber.com/m_36062175/tm.htm
    bu linke bakarsan nasıl ip verildiğini anlatıyor. örneğin 192.168.2.30 verebilirsin ip olarak ama modemin gateway ip'si ne bağlı genelde 192.168.2.1 oluyor yada 192.168.1.1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: **Nightmare**

    http://forum.donanimhaber.com/m_36062175/tm.htm
    bu linke bakarsan nasıl ip verildiğini anlatıyor. örneğin 192.168.2.30 verebilirsin ip olarak ama modemin gateway ip'si ne bağlı genelde 192.168.2.1 oluyor yada 192.168.1.1

    Az önce tablete geçtim ve forumdan öğrendim. Ancak sonuç yine hüsran. Yarın bir arkadaşımdan Wifi kartı söküp deneyeceğim. Bana Wifi kartı bozuk gibi geliyor. Az önce söküp taktım olmadı. Bağlanmaya çalışıyor bağlanıyor, ünlem çıkıyor, sonra tümden gidip yeniden bağlanmaya çalışıyor. Bu döngü sürekli devam ediyor.




  • Tekrar merhaba. Bugün arkadaştan aldığım intel 3945 kart ile denedim zor da olsa ve çalıştı. Demekki kartım bozulmuş. Ancak kartın boyutu çok küçük. Arkadaştan aldığım epey uzundu ve çapraz takıp bantladım filan denemek için epey uğraştım. Sanırım benim kart gibilere half mini pci express kart deniyormuş. En uygun ve hızlı nasıl bulabilirim. Nette aynısını veya muadilini bulmam mümkün müdür?

    Mesela şu olur mu? Gerçi garanti olmadıktan sonra bu kadar vermek te istemiyorum ama.
    http://www.dunyagrup.com/broadcom-bcm943225hm-802-11b-g-n-mini-pcie-half-height-wireless-card-t77h103-00.html

    Ebayde var ama o da gelen kadar 1 ay geçer ve akşamları ve haftasonları ızdırap olur bana.
    http://www.ebay.com/itm/Intel-5100-512AN-HMW-Half-Mini-PCI-express-Wireless-WLAN-Wifi-Card-802-11-/271112980628?pt=US_Internal_Network_Cards&hash=item3f1f97c894

     [Çözüldü] Dizüstü internet gidip gidip geliyor (wifi kartı bozulmuş)


    Bir soru daha ekleyim. Kart bulup ta alana kadar nete girebilmem için acaba tabletten veya ipoddan interneti kablo veya bluetooth ile bilgisayarıma aktarmam mümkün mü?

    Bir soru daha. Bilgisayarımda wwan yuvası da var. Oraya uzun olan kartı taksam çalışır mı ve sorun olur mu?
     [Çözüldü] Dizüstü internet gidip gidip geliyor (wifi kartı bozulmuş)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 18 Şubat 2013; 14:49:23 >




  • o karti bulamazsan, istersen wireles adaptorler var usb ye takip kullanbilecegin . tp-link in var bu tur aletleri hem antenli oldugundan kapsama alanlari daha genis. bu da alternatif bir cozum olabilir senin icin.
  • @1khan O zaten en son çareydi ama hepi topu 3 tane USB girişim var. Bunun bir tanesi aynı zamanda e-sata olarak kombo. Bir tanesinde sürekli mouse alıcısı var. USB çoklayıcıda bile yer kalmıyor bazen. Bİr de tak çıkar ve büyük boyutuyla hiç istemediğim birşey.

    Son durum ise denedim ve çalıştı. WWAN portu da mini PCI Express olduğu için sorun olmadı sanırım. Ne olur ne olmaz diye wifi anten kablolarını oraya dolaştırıp bağladım. Belki antenleri farklıdır diye düşündüm. Wifi ve bluetooth'u açıp kapatan tuş tek. Bu sayede açıp kapatmada da sıkıntı olmadı. Arkadaş da zaten hurda bilgisayardan söktüğünü ve bir tane daha olduğunu söyledi ve sorunum maliyetsiz bir şekilde çözülmüş oldu. Sadece artık wirelesste N desteği olmayacak. Çekişi de biraz düşük olabilir belki ama olsun. Zaten 3 buçuk yaşına bastı ömrünü doldurmak üzere bilgisayar ama hala maşallah beni yüzüstü bırakmıyor. Benzer bir durumla karşılaşan olursa umarım faydalı olur. Herkese teşekkürler ve iyi forumlar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.