Şimdi Ara

Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (357. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
8.064
Cevap
80
Favori
284.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 355356357358359
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • otomania kullanıcısına yanıt

    Allah Allah sabit voltaj ve frekansta nasıl spike oluşuyor ki o kadar garip valla. Aslında o voltaj o işlemci için yüksek bile olabilir çünkü 5950xi 1.175te ben 4.6 ile kullanıyorum. 1-1.10 ile çalışırdı belki bilemem. Benim de istediğim zaten 80 i felan görmemesi, customda 80 nasıl bir şey ya :)

    Bende öyle sorun yok Allahtan :)

    Saçma olmuş ama yav, corsairde böyle değil heralde. Neyse mecbur 140ın çıkmasını bekleyecez ya da 3 tane öne de alırız artık ne yapalım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pcpcpcpc P kullanıcısına yanıt
    İlginç yanı da o zaten voltaj sabit hatta SVI TFN değerinden takip ediyordum sağlıklı sonuç için. Ama masaüstünde bile canı sıkılıyordu heralde işlemcinin, çeşitli LLC ayarları da denedim ama nafile. Daha az voltaj ile 4.5 da kullanılıyordu da birşey değişmiyordu, voltaj düşürdükçe zaten yemiyordu maalesef dediğim gibi güzelinden bir coal chip idi :)

    Zaten o zamanlar keşke 5950x alsaydım dediğim çok oldu, ama 5900x ile de bu tatsız ve manasız deneyimden sonra uğraşmak istemedim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • otomania kullanıcısına yanıt

    Heralde en dandik silikon denk gelmiş size de, böyle anormal şeyler anca onda olmalı :)

    Ben olsam geçerdim valla bahane de olurdu :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, Rezervuar arıyorum elinde olup satmayı düşünen varsa bana ulaşabilir.

  • Sürekli güncelleniyor sektör, yeni bir custom sistem topluyorum.


    Soğutma performansı iyi bir CPU blok önerirmisiniz. Işıklı olması hedef değil, sağlam iyi soğutması hedef.


    Radyatör Olarak, 360mm bu ürünü düşünüyorum

    https://tr.aliexpress.com/item/1005003759665385.html


    Pompa rezervuar olarakda 200mm bu ürünü

    https://tr.aliexpress.com/item/1005003705932216.html



    Fikirlerinize ve önerilerinize açığım. Teşekkürler.




    Edit : Şöyle birşey gördüm :) iyiymiş.


     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  DerneğiBykski HQyoutube
    GD-SK GRANZON,MULTI-JOINT ROTATE CONNECTOR.double joint can rotate freely to any direction, each joint in multi rotary joints can rotate 360° freely.Allows the user to choose own flow direction. Can adjust any Angle between 0° (straight-through) -90 ° (bend) -0 ° (straight-through).Greatly increase the playability of DIY cooling system and create more variety of pipe running cases.
    https://www.youtube.com/watch?v=KeoSafwbD_Q



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yurdakull -- 23 Haziran 2022; 9:45:14 >




  • yurdakull kullanıcısına yanıt

    İşlemciniz nedir ilandaki radyatör her türlü işinizi görür hocam

  • zalman_1 kullanıcısına yanıt

    Ryzen 9 5900X işlemci.

  • yurdakull kullanıcısına yanıt

    Merhaba.

    İlandaki radyatorun (performans anlamında) hazır sistemlerdeki radyatorden bir farkı yoktur. Custom sistem yapacaksanız biraz daha farklı tipte radyator terchi etmenizi oneririm. Alphacool xt45 360 gibi mesela. Sectiginiz radyator o işlemciyi sogutmaya yetmeyecektir maalesef. Elbette alternatifleriniz olacaktır. Adı uzerinde custom kuruyorsunuz fanları daha performanslı secebilir hızlı fan devirleri kullanarak sistemi belirli sıcaklık seviyesinde tutabilirsiniz. Custom sistemin amacı sistem uzerinde donen sıvının sıcaklıgını dusuk seviyede tutmaktır.

  • Cevabınız için teşekkürler. Kasam phanteks p500a ön yüzünde 140mm fanlar var. Ön yüze 140mm fanlara uygun 1 adet 420mm radyatör (ürün linki : https://tr.aliexpress.com/item/1005002573828911.html ) tavanınada 360mm üstteki gösterdiğim radyatörlerden birini düşünüyorum.


    Bu senaryoda Ryzen 9 5900X ve ekran kartımı soğutabilirmiyim ideal seviyelerde ?



    Edit : bir diğer boyutu, hep içimde ukteydi. Görselliğinide beğeniyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yurdakull -- 28 Haziran 2022; 10:32:58 >
  • xdeliruzgar kullanıcısına yanıt

    Radyatör konusundaki fikrinize kısmen yanlış diyebilirim. Zira linkteki rad full bakır olarak imal edilmiş. AIO sistemlerdeki radyatörler genellikle prinçten ve alüminyumdan imal ediliyorlar ki bakırın ısı soğurma kapasitesi bu iki materyalden da kat kat üstün. Bakırdan imal edilmiş AIO sistemler için ise haklısınız.


    Gümüş: 406 W/mK

    Bakır: 385 W/mK

    Altın: 314 W/mK

    Alüminyum: 205 W/mK

    Prinç: 109 W/mK




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasuta -- 28 Haziran 2022; 15:0:33 >
  • Hocam ben denedigim radyatorler uzerinden konusuyorum. 30mm 360lık bakır bile olsa 5900x işlemciyi istenilen hız ve sıcaklıklarda tutması mumkun degil. Su anda Alphacool xt45 360ı 5600x ile birlikte kullanıyorum sıcaklık sorunum yok. İşlemci uzerinde herhangi bir uv işlemide yapmadım. Sıcaklıklık degerlerim 55-60 arasında degişiyor.

  • Bakın ben size ideal sistem profilini cizeyim ondan sonra alternatif olarak ne yapacagımızı konusalım.

    İdeal sistem nasıl olmalı; İşlemci ye ayıracagınız radyator alanı 3X140 radyator (kasanızdan dolayı 30mm olarak kabul ediyorum), ekran kartına ise 3X120 radyator olarak dusunursek en verimli hali 2 ayrı loop olarak kurulabilir.

    Fakat burada pompalar rezervuarlar 2 ser adet olacagı icin hayli masraflı olacaktır.

    Biz alternatif olarak tek loop uzerinden yuruyelim dersek, bu seferde ekran kartının sıcaklıgı işlemciyi rahatsız edecektir. Yakın zamanda 5900x ve 3090 lı sistemde 2 adet 45mm 360 radyatorun yetmedigini gorunce biraz daha temkinli olarak yazıyorum.

    Sizin secmiş oldugunuz radyatorler fan hızlarını yuksek tutarak sistemi sogutmaya yetecektir. Yeterki sistemde makul hızlar olsun.

  • xdeliruzgar kullanıcısına yanıt

    Benim itiraz ettiğim ve açıklamaya çalıştığım konu, radyatörün bakır olması ve aynı koşullarda aynı ölçülerde prinç ve alüminyum radyatörlere göre çok daha iyi sonuç vereceği konusuydu. 5900X'i istenen sıcaklıklarda tutup tutamayacağı başka bir tartışma konusu. Siz kullandığınız için daha iyi bilebilirsiniz tabi ki.

  • 5900x bu konuda da daha önce bahsettiğim üzere silikon kalitesi termal performansına inanılmaz etki eden bir işlemci. 3 adet 360*30 radyatörle gpu ile birlikte kullanımında da; 2 adet 360*30 radyatörle dual loop kurulumla da hiçbir zaman istediğim değerlere tam olarak ulaşamadım. 3900x ile 360*45 lik tek radyatör bile gayet iyi değerler sunuyordu.


    Custom bileşenler konusuna değinirsem %100 bakır radyatör kısmı biraz mantıksız bir yaklaşım. Bakır nispeten yumuşak bir metal olduğu için pirinç girişler ve çerçeve yanına bakır yapraklar ve bakır su kanalları ve bazen odacıklar şeklinde çeşitlenen bir yapı mevcut. Bu radyatör konfigürasyonları değiştirildiğinde de sıcaklık değerlerinin fan değerlerine bağlı olarak 0.1 ile 2 santigrat derece arasında fark ettiğini zaten görürsünüz. Soğutma kapasitesi sizin tamamını alabileceğiniz anlamına gelmiyor maalesef. Elbette sıradan bir AIO'dan her zaman custom bileşen; gerek seçilen blok gerek radyatör malzemesi gerekse de pompa yönünden çok daha güçlü olacaktır. Sıvı miktarı da fazla olduğu için ısı transferi de genel olarak daha uzun süreceğinden fan devirlerinizi de yükseltmenize gerek kalmayacaktır. Ancak her zaman blok ve cpu/gpu tarafındaki yüzey alanı ve IHS temas alanı, buraların ısı transferi konuları kısıtlayıcılar olarak devam etmekte.


    Önemli olan custom sisteminizdeki sıvıyı en düşük sıcaklıklarda (ki bu bile ortam sıcaklığının en iyi ihtimalle 1-2 derece üzerinde olacaktır) tutup; bu sıvıyı mümkün olduğunda hızlı devir-daim ettirmenizdir. Elbette bileşenlere göre bir güç/ısı hesabı ve soğutma kapasitenizin matematiğini yapmak gerek ancak burada roket bilimi yapılmıyor. Hoşunuza gidiyorsa alın ve kurun işin keyfi de burada. Sadece artık ayırmak gereken bütçeler yükseldi, haliyle AIO ile Custom arasındaki performans farkı kendisini maddi olarak kompanse edebilecek düzeyde değil, bunu baştan kabulleniyorsanız gerisi zaten işin macera kısmı. Custom'ın en iyi yanı da bu, özellikle sert borulama yapmıyorsanız istediğiniz gibi bileşen değiştirme şansınız oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomania -- 28 Haziran 2022; 21:32:49 >




  • Ayrıca yine ilgilenen varsa elimde satılık EK Quantum Kinetic TBE 300 - Plexi D5 Pwm - D-RGB ürün mevcut. Pompa rezervuar kombosudur.


    İlgilenen olursa bana ulaşabilirler.

  • pcpcpcpc P kullanıcısına yanıt

    Hocam custom bir kit aradığınızı hatırladım,


    Size linki bırakayım siz Corsair set bakıyordunuz ancak belki EKWB de aklınızı çeler.  Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği 


    https://www.n11.com/urun/ekwb-ek-quantum-power-kit-d-rgb-p360-sivi-sogutma-kiti-3373386?magaza=conn

  • otomania kullanıcısına yanıt

    Sağolun ama uçmuş yav.


    Şimdi baktım da stokta görünüyor. Telefon aldım biraz ertelemem gerekiyor:)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcpcpcpc -- 29 Haziran 2022; 2:8:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pcpcpcpc P kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, görmüşken atayım dedim ben gerisi zaten size kalmış

    Dediğinizde haklısınız uçmayan kalmadı maalesef

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • otomania kullanıcısına yanıt

    Gelen cevaplar için teşekkürler. Farklı hobilerim vardı. Avcılık atıcılık gibi... 308win için iyi bir yivli tüfek mermisi 5$ bandında olmuş. Köşeye kaldırdım bu hobiyi artık resmen. Sağolsun büyüklerimiz...


    Hep de içimde bir ukteydi heveslikti, toplamamam için bir sebep yok diyerek giriştim işe artık.


    Şuanki fikrim:

    Tavana 30mm 360 radyatör koyacağım,

    Ön panelde 140mm fanlar var, oraya da 420mm radyatör koyacağım.

    Borular ve açılı rekorlar montaj aparatları gibi ürünlerde barrow seçeceğim. Yorumları iyi ve diğer markalara göre iyiler.


    Pompa olarak aliexpressdeki V3 D5 bykski veya Barrow yerine : https://www.ekwb.com/shop/ek-quantum-kinetic-tbe-300-d5-pwm-d-rgb-plexi bu ürüne karar kıldım. Oldukça yurt dışı bloglarını ve kullanıcı incelemelerini irdeledikden sonra.


    İş yerindeki mesai arkadaşım bulgar asıllı. Anne babası bulgarda, bayramda gelecekler türkiyeye. (Ayda 1 kendide gidip geliyor) Al bizim bulgar adresine getirir peder dedi. Şimdi tesadüf olsa gerek sizin yorumunuzda aynısını gördüm :)


    Ürün fiyatı + 29€ dhl ücreti çıkıyor bulgaristana teslimine.



    Sizin ürününüzde Fiyat nedir? Kullanılmış mı? Garantisi var mı? Makul bir noktada anlaşabilirsek onuda alabilirim hocam.



    Tekrardan cevaplar için teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yurdakull -- 29 Haziran 2022; 14:32:22 >




  • yurdakull kullanıcısına yanıt

    Kendi adıma rica ederim hocam. Eskinin forum havasını bilen insanlar için zaten bu fikir alışverişleri kıymetli.


    Hobiler konusunda maalesef benzer durumları yaşamaktayız, eminim birçok insan da bizler gibi sürekli olarak birşeylerden vazgeçmek durumunda.


    Barrow fiyat/performans anlamında zaman içerisinde kendisini geliştirdi. Zaten burada kritik olan nokta CNC ve tasarım, onu da oldukça geliştirdiler. Rakorlar vs sizi üzmez ancak pompalarda hileler olabiliyor, pleksi kalitesi ve işleme de yine dediğim gibi kritik, custom parçalar çok uzun ömürlü ürünler olmak zorundalar.


    Gerçekten güzel tesadüf olmuş, bana sürekli olarak Tube'ü olmadan almak isteyenler mesaj atıyordu. Sizin söylediğiniz rakam toplamda 200 Euro'ya denk geliyor.


    Pm üzerinden size ürünün bulunduğu DH ilan linkini ileteceğim, bir hobidaş olarak fiyatta da birşey yapıp teklifimi de iletirim, değerlendirirsiniz.


    Tekrar haberleşmek üzere, sağlıcakla kalın  Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği 





  • 
Sayfa: önceki 355356357358359
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.