Şimdi Ara

Win8 Güncelleştirmeleri 5,4gb

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Window 8 in boyundan büyük güncelleştirmeleri mi var yoksa benim sistemde bir sıkıntı mı?

    -- 55,3gb kullanılabilir alanı olan ssd'mde Win8 kurulumu sonrası hiçbir şey yüklemeden kalan boş alan 40,8gb oluyor.
    -- KB2769165 163,3mb'lık güncellemeyle disk alanım 40,5gb'a düşüyor. Bunda sorun yok.
    -- KB2811522, KB2764462, KB2779768, KB2785094 toplam 96,1mb güncelleştirme sonrası 40,3gb'a düşüyor. Bunda da sorun yok.
    -- Sonra KB2756872 169,9mb ve KB27700917 142,9mb'lık güncelleştirmeler ile 37,5'e düşüyor. 313,8mb'ın maliyeti 2,8gb!?

     Win8 Güncelleştirmeleri 5,4gb


    -- Aşağıdaki 146,5mb'lık güncelleştirmeler sonrasında kalan bölüm 35,4gb.

     Win8 Güncelleştirmeleri 5,4gb



    Sonuç olarak 718,7mb güncelleştirme, diskimde 5,4gb yer kaplıyor, sizce normal mi, sizdeki durum nedir?
     Win8 Güncelleştirmeleri 5,4gb
     Win8 Güncelleştirmeleri 5,4gb


    Not: Bir Servis Paketini doldurabilecek güncelleştirmeye bu kadar kısa sürede ulaşan başka bir işletim sistemi daha görmedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 20 Şubat 2013; 10:31:13 >







  • Söyleyebileceğim verdiğin 718,7mb rakamı güncellemelerin sıkıştırılmış boyutu, ama yüklenince bu kadar yer kaplamasına bir şey diyemiyorum. Konu hakkında bilgili arkadaşlar yorum yazarlar. Ama 2.61 GB büyüklüğünde olan kurulum DVD'sinin kurulduktan sonra harddiskte 18 GB'a yakın yer kapladığını da unutma.
  • @cmldrs
    Onun sıkıştırılmış olduğunu biliyorum da güncelleştimenin bu kadar yer kapladığıyla hiç karşılaşmamıştım. Mevcut bir şeyler değiştiriliyor olsa, kimi üstüne yazlılır kimi silinir derken güncelleştirmenin boyutu bu kadar da büyümezdi. Güncelleştirme içeriklerinde bahsetmesede, sanki yeni özellikler ekleniyormuşçasına 5,4gb gitti. Ssd'de sorun olduğunu düşünüp firmaware'i de güncelledim üstelik.
  • Kesin hatırlamamakla birlikte Windows 8'i ilk kurduğumda 18 GB civarı idi, hemen sonrasında başka hiç bir şey yüklemeden güncellediğimde 20 küsür GB olmuştu, ki o zaman (Kasım 2012) pek fazla güncelleme yoktu.
  • Eğer hepsi güncelleme kaynaklıysa o zamanda az sayılmazmış.
    Yer kaplaması sorun değil ama bilgisayarımda başka bir sorun olmadığından emin olmalıyım. Bu nedenle de program kurulumuna devam etmedim zaten.
  • Bilgisayarınızda bir sorun olduğunu sanmıyorum ben. Tamamen güncellemeler ile ilgili olan bir durum. Güncelleme 190 mb olarak görünebilir , daha sonra bu dosya büyüyebilir daha fazla yer kaybedebilir.
    Eskiden bazı oyunları 200-300 mb'lık dosyalardan yüklerdim ve sonrasında o 200 300 mb program files'da 2 gb a kadar çıkardı.
  • Servis Paketleri bile bu kadar yer kaplamadığı için bu güncellemelerin "küçücük fıçıcık içi dolu turşucuk" olmaları garip. Windows 8'in az yer kaplama, hızlı kurulum özelliklerini sorgular oldum. Bu güncellemeler kurulum dvd'sinde olsa ne olurdu acaba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 19 Şubat 2013; 10:05:37 >
  • Benim sistemde bir sorun yokmuş. Format sonrası ilk önce sürücüleri (bu sefer eksiksiz) sonra güncellemeleri yükledim ve bu kurulumda tek seferde hepsini seçerek yaptım. Sonuç yine aynı, 5gb civarı yer kaplıyor.
    Neyse, sistemde sorun olmasında ne kaplıyorsa kaplasın.
  • Baştan savma ve denetimsiz piyasaya sürüldüğü için bu kadar güncelleme sonradan size ve diskinize külfet yaratıyor. Neredeyse tüm Windows'larda bu sorun var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Sistem Koruması"nı açtıysanız (kapalı yapmazsanız açık olarak geliyor) her güncelleme ya da sürücü değişikliği sonrasında yedek alıyor. Onu kapatın, yedekleri silin alan açılacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dmitri Karamazov -- 15 Mart 2013; 22:55:54 >
  • Ezelden beridir sistem koruması kullanmam. Uzunca bir süredir ssd kullandığım için her format sonrası, sistem koruma, sanal bellek, geri dönüşüm kutusu ilk duraklarım oluyor.
    Dediğin gibi sistem koruması açık geliyor ama gariptir ki son formatta kapalı geldi. Ya bilgisayar beni tanımaya başladı ya da ben bunadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 7Mhz

    Ezelden beridir sistem koruması kullanmam. Uzunca bir süredir ssd kullandığım için her format sonrası, sistem koruma, sanal bellek, geri dönüşüm kutusu ilk duraklarım oluyor.
    Dediğin gibi sistem koruması açık geliyor ama gariptir ki son formatta kapalı geldi. Ya bilgisayar beni tanımaya başladı ya da ben bunadım.

  • bilgisayarımdan c ye gir sağ tıkla özelliklerden diski tamizle de güncelleştirilme silinmiş dosyalar herşey saklı tutuyordur seç hepsini sonra tekrar temizle de olay tamamdır
  • @fefeyx
    Ara ara orayı kontrol ederim ve genelde çok bir kazanım sağlamaz. Update dosyalarının tutulduğunu bilmediğim gibi oradaki listede olduğuda dikkatimi çekmemişti. Şimdi baktım sadece 55mb'lık update dosyası varmış. Giden gb'ları geri getirmez ama bunada şükür deyip sildim. Teşekkür ederim.
  • windows dizininde software Distributions klasöründe download klasörü var .burada geçici güncelleme dosyaları var bunları sil, güvenlidir. .
    Ayrıca ccleaner programını bilgisayarına indir , kur ve fare ile sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştır de temizle yi tıkla ...
    sistem geri yüklemeyi kontrol et ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesutismail -- 12 Nisan 2013; 8:44:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler dostum. Download klasörü son baktığımda 300mb civarıydı. Sistem geri yükleme ve sanal bellek kapalı. Yedekte geri yükleme noktasıda kalmadı. Geri dönüşüm kutusunun max kapasitesi ise 1gb. 3. parti yazılıma sıcak bakmıyorum ama neleri temizlediği araştırıp deneyebilirim. Akşam temp ve prefetch'e de bir bakayım ama düşeceğini pek sanmıyorum, ilk güncelleştirmeler biraz yüklüymüş galiba. Kapasite çok önemli değil ama win8'de stabiliteye hala ulaşamadım. 1 haftadır sorunun kaynağını deneyerek bulmaya çalışıyorum. Onu çözersem yemişim kapasitesini der geçerim.
  • arkadaşlar beni çok paronayak bulabilirsiniz ama ben yine fikrimi söyleyim.

    bilgisayara win 8 i sonradan yüklediyseniz sizin bilgisayarınıza güncelleştirme maksatlı bir izleme platformu gönderiliyor. (eminim ki bunların yüklenmesi uzun sürmüştür.) Amerikan Ulusal istihbarat şirketi NSA ile ortak çalışan Microsoft şirketi Windows Net işletim sisteminden sonra yayınlanan tüm sürümlerde bir izleyici beraberinde getirdi. Win 8 de bunu ileriye taşıdı ve senin bilgisayarında windows açılmadan bile ortamı izleyen izleyici yerleştirdi. nasıl oluyor diyeceksiniz?
    -Amerikan ulusal istihbarat şirketinin özel (gizli) uydularından mizrosoft un izni ile bilgisayara giriş yapılıyor.(bilgisayar internete bağlı olmasa bile)(internet erişimini anakart üzerindeki romlardan kendisi sağlıyor)Sonra bilgileri RSA kriptolu(128 Byte'lık) olarak mesaj alımını sağlayan özel paketleri şifreliyerek uyduya ulaştırıyor ve uydudanda kendi gizli serverlarına.)
    unutmayaın... NSA şirketi internet üzerindeki herşeyi kaydediyor artık bunun üzerine geçip bilgisayarlar üzerinden ortam dinleyicisi ve ortam kamerası ile evin içinde konuşulan kişisel bilgilere bile ulaşabiliyor.
    bilgisyarın laptopsa bu iş daha kolay oluyor. neden? çünkü bilgisayar üreticisi üretim yaparken laptoplara gerektiğinde ulaşabilmek için özel veri alanı açıyor ve bunun içeerisine bilgiyi kendisi yüklüyor ve istendiğinde bilgisayarı kontrol edebiliyor.Laptoplarda bilindiği üzere masaüstü bilgisayarlardan daha küçük işlemci ve anakart vs. donanım vardır açıp incelemek istediğinizde masaüstü bilgisayarlardaki donanımların daha ayrıntılı inceleyebileceğini görürsünüz.Demek istediğim şu daha küçük donanım ve daha küçük işlemci demek normal insanlar tarafından ayrıntılı olarak incelenemez normal olarak incelendiğinde hiçbir şey anlamaz veya bir bilgi elde edemez demek. Örneğin telefonlar bilindiği üzere bütün akıllı telefonlar dinleliyor hatta akılsız olanlar bile. akılsız yani eski telefonlar sinyal üzerinden dinlenebilirken akıllı telefonlarda daha kolaya kaçıldı onlar direk donanım üzerinden dinleniyor.Bu haberler Türk Ulusal İstihbarat Örgütü MİT'in ve TRT Haberde bile yayımlandı.

    Bilgisayarınız win8 li olarak alındıysa Microsoft'un tüm bunları yapmasına hiç gerek kalmıyor her şey fabrikada hallediliyor ve elinize veriliyor..
    Tüm bu bilgilere araştırma yapılırsa ulaşılabilir.Size Ali Kzu'nun, Aydoğan Vatandaş'ın ve bu yazarlar gibi istihbarat alanında araştırma yapan yazarların kitaplarını okumanızı gündemi sadece Türkiye!den değil tüm dünya üzerinden takip etmenizi tavsiye ederim .. Türk insanı azıcık akıllansa Türkiye inanın dünyanın tüm gücünü eline alabilir..




  • eğer hibernate işlevini kullanmıyorsan kapatabilirsin .komut satırını yönetici olarak çalıştırıp bunu kopyala yapıştır powercfg /hibernate off
    tahminime göre güncelleme sırasında ekran kartının driveri kuruluyor ve daha önce aktif olmayan hibernate dosyası driverden sonra oluşturuluyor ..
    tekrar açmak istersen powercfg /hibernate on
    :)
  • Bir örnek daha vereyim windowsta format atarken uzun sürüyor hele windows 8 de dahada uzun sürüyor eski xp lerden hiç bahsetmiyorum bile. Ama linüx tabanlı bir işletim sisteminden format atarken neden iki dakikada format tamamlanıyor bunu hiç düşündünüz mü? yada bazen internetiniz 8 megabitlik olsa bile siz en fazla 3 megabit kullanabilirsiniz? yada bazen bilgisayarı turbo modda bile kullansanız bilgisayar yine çok hızlı çalışmayabilir.

    bunların hepsinin nedeni windowsun yedeklenmiş olan bilgiyi server ına transfer etmesi ..

    hiç inandırıcı bulmadıysanız masaüstüne gidin ve çalışan tüm programları kapayın ve görev yöneticisini açın interneti kapatsanız bile ramden otomatik %28 yiyecektir.nedeni?

    yada kullanıcı dosyalarında local local temps veya roaming klasörleri içindeki microsoft klasörlerinde inceleme yaparsanız rsa ile şifrelenmiş log ları bulabilirsiniz. İncelerken mavi yazı ile yazılmış Report diye ismi olan bir klasör görebilirsiniz ama aldanmayın o report dosyası gerçek değildir.Microsoft her işini gizli yapar.win 8 e baktığınızda bilgisayarı sıfırla diyerek format atabiliyorsunuz sizi hiç donanımsal şeylerle uğraştırmıyor.Arka planda kendisi neler yapıyor bi bilseniz...

    Bu kadarda kullanıcı dostu olmak sizce normal mi?




  • hocam valla şu depresif halimde gülmekten karnıma ağrılar girdi :D sen beni güldürdün Allah da seni güldürsün.

    eski oyunlar mesela bir Age of Empires 600 megabayt iken bir Battlefield 3 15gigabyte dan fazla yer tutuyor düşün artık senin benim bilgiler nerelere gidiyor

    ram dan %28 yemesi de saçmalık :D sende ya virüs var, anladığım üzere sen baya önemli bilgiler saklayan bir kardeşimizsin fbi cia vs peşinde bulaştırmışlar sana trojanları keylogerları virüsleri o %28 ondan ;)

    yazarken bile gülüyorum valla zaaa diye :D

    bizi takip ediyorlar orası yıllardır bilinen bir gerçek de telefonun kapalıyken di,nlenebiliyoruz vs eyvallah

    8 mb iken 3 mb çekmen ttnet ile alakalı :D :D yada proxy vs kullanıyorsan hotspot öldürüyor bir süre sonra bağlantını vs

    linüx le windows u karşılaştırdın artık öldüm :D biri internet explorer biri google chrome

    bunlar hep illümünati hep !!! ku klux klan bile vardır içlerinde aman yeaarappiiii



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalman133 -- 12 Nisan 2013; 21:48:58 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.