Şimdi Ara

amd phenom ii x4'ten amd phenom ii x6'ya geçiş yapmalımı?(Çözüldü x4'e devam)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar, msi 870A-g54 anakartım var, işlemci olarak am3 leri destekliyor am3 lerinde alabilceğim en iyisi x6 1090t işlemcisi gibi gözüküyor bana. Genelde bf3 multi oynuyorum. 1090t alsam 955BE' den oyunlarad daha iyi performans verirmi sizce? Sistemim nickimin altında gözüküyor bakabilirsiniz.

    http://www.anandtech.com/bench/Product/88?vs=146

    daha yeni gtx660ti aldım acaba şuanki işlemcim ona darboğaz yapıyormudur onuda merak ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @ltuğ -- 12 Şubat 2013; 11:53:04 >



  • İşlemci o kart darboğaz yapmaz.

    4 den 6 ya değil 8 e geçilmesi daha mantıklı olur. Ama şuan zamanı değil zaten.

    4 çekirdeğin en az 2 senesi daha var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

    İşlemci o kart darboğaz yapmaz.

    4 den 6 ya değil 8 e geçilmesi daha mantıklı olur. Ama şuan zamanı değil zaten.

    4 çekirdeğin en az 2 senesi daha var.

    teşekkürler :), normalde fx serisi düşünüyordum 8 çekirdekli fakat anakart desteklemiyormuş zaten bench'lerde de çok fazla bir fark gözükmüyor gibi
  • Amd 945'ten 1055t'ye geçmiş biri olarak, elindeki işlemci ile arasında günlük kullanımda, donanım değiştirmeye değecek bir performans farkı yaratmayacağını söyleyebilirim.. Ayrıca biraz oc ile kesinlikle darboğaz sorunu çekmezsin. İlla değiştirme hevesin varsa 8 çekirdekli bir cpu almak daha mantıklı olacaktır. Tabi anakart destekliyorsa..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onursuz

    Amd 945'ten 1055t'ye geçmiş biri olarak, elindeki işlemci ile arasında günlük kullanımda, donanım değiştirmeye değecek bir performans farkı yaratmayacağını söyleyebilirim.. Ayrıca biraz oc ile kesinlikle darboğaz sorunu çekmezsin. İlla değiştirme hevesin varsa 8 çekirdekli bir cpu almak daha mantıklı olacaktır. Tabi anakart destekliyorsa..

    sağolun bu yorum yararlı oldu, peki 650watt yeterlimidir benim sistemim için, extradan cpu soğutucu ve 120mm lik fan var pc de. Kullandığım HDD 500gb 5400 rpm diye biliyorum. bu pc ye bir 120GB lik bir ssd ve 800wattlık bir power supply ile performans artışı yaşanırmı?
  • kesinlikle geçilmez.
    o işlemciden fx 8000 e geçmen lazımki birşeyler anlayasın.
    elindeki işlemcininde darboğaz yapacağını sanmıyorum
  • Bence halen f/p açısından olması gereken seviyede değil ssdler. Ancak tabiki ciddi bir performans artışı olacaktır, işlemci değişimi yerine kesinlikle ssd tavsiye ederim. Psu konusunda da olayların çok abartıldığını düşünüyorum 650w yeterli gelecektir ancak bence donanımın en önemli bileşenidir psu. Tüm sistem ona emanet. Bütçe müsaitse en azında içinin rahat etmesi için ya da gelecekteki donanım değişiklikleri için kaliteli bir psu doğru bir yatırım olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçilmez.
    Çoklu kullanım, video vb için desen 965BE yerine AM3 için en hızlı işlemciler olan 1090T/1100T almak belki mantıklı olabilir.

    Ancak daha oyunlarda 3/4 çekirdek bile doğru düzgün yeni desteklenmeye başladı. 6 çekirdeğe daha çok var. O zamana kadar da demode olurlar. İşlemciniz de ekran kartınız da 2 yıl götürür.

    Başka bir parçaya ihtiyacınız yoksa şimdilik parayı yatırımla değerlendirin. Daha sonra DDR4 vb sistemlere akmayı düşünmeniz mantıklı olur. En azından steamroller/excavator serisi FX işlemcileri bekle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 12 Şubat 2013; 14:26:43 >
  • İşlemciye yüklenen oyunlar ve render işleri dışında FX 8350 ile 955 BE arasındaki farkı hissetmezsin zannetmiyorum. İşlemcin iyi hala gideri var, bence Steamrollerı bekle
  • quote:

    Orijinalden alıntı: @ltuğ



    Panelinizdeki 600W bile yeter.
  • Pekala arkadaşlar hepinize teşekkür ederim bilgiler için bir dahaki sistem toplamaya kadar devam etmeye karar verdim. Öyleyse ileride sadece ssd almayı düşünüyorum iyi günler herkese :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.