Şimdi Ara

Thermaltake Blue OrbII ve Thermaltake Golden OrbII...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Thermaltake Golden OrbII İçin Link..

    Bu da Thermaltake Blue OrbII İçin Link..

    Arkadaşlar yukarıda linkleri verdim, artık gürültüden sıkılmış biriyim ben de ve bu işe biraz para yatırmaya kara verdim. Aslında kafamda hala cevapsız bi kaç soru var, işlemcim Pentium D805 dualcore, LGA775, OCsiz default çalıştırıyorum ve şu an intel fan var üstünde, PWM ile fan hızını otomatik ayarlıyor ve açlılışta 32derece-2600rpm olan değerler, zaman geçtikçe 40derece-4100rpm oluyor ve 4000rpmdeki ses bana kafayı yedirtiyor. Neyse gelelim sorularıma:

    1- Sizce intel fanı kullanmaya devam edip daha ekonomik bi çözüm olan ŞU LİNKTEKİ pci fan kontrol ünitesini alsam ses sorununu çözebilir miyim?

    2- Yoksa paraya kıyıp yeni bi işlemci fanı mı alsam? Bunun için ne almalıyım yukarıda bana göre pahalı iki seçenek var. Ayrıca bi kaç tane de ekonomik seçim buldum, onlar da aşağıda:

    THERMALTAKE TR2TT-M15SE

    Titan Data Cooler P4 LGA 775 Fan (Linkini veremiyorum ama bu fan Demo'da stokta var ve de 19YTL)

    Arctic Cooling Alpine 7 LGA775 Cooler (Bi öncekinin demodaki ve firebaldaki fiyatlarına bakınca firebalın pahalı oldugu kanısına kapıldım, bu fan için daha ucuz bir yer öneriniz var mı?)

    YUKARIDAKİ SEÇENEKLERDEKİ FANLARI KULLANAN VAR MI ACABA? SES DURUMLARI NASIL VE SOĞUTMALARI YETERLİ Mİ? BİLDİKLERİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRM..

    AYRICA BAŞKA MARKA ÖNERİNİZ VARSA LÜTFEN BİR LİNK VERİN VE BİLİYORSANIZ ANKARADA BULABİLECEĞİM EN UCUZ FİYATI DA BELİRTİN..

    HERKESE TEŞEKKÜRLER, SOĞUK VE SESSİZ İŞLEMCİLER...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taksoyy -- 19 Mayıs 2006; 14:35:49 >







  • ORB ler aynı gibi görünse cfm değerleri arasında çok fark. Blue ORB2 daha iyi. Ama alan bir aarkadaş 17dBA yazmasına rağmen daha sesli oldugunu yazmıştı.
  • bi tane daha alternatifin olsun istersen!!...
    Igloo 5700 MC
    üstelik fan kontrolcüsü de var kafana göre ayarla artık...
  • Blue Orb II gerçekten çok iyi..Ama arkadaşın da belirttiği gibi 17dBa yazmalarına rağmen sessiz sayılmaz..Ama mükemmel soğutuyor..
    Eğer elinde voltaj düşürücü aparat varsa (Zalman Vf-700 lerin çinden çıkan gibi) onunla kullanırsan hem ses diye bir şey çıkmıyor hem de performansından çok da bi şey kaybetmiyor..
    Tavsiye ederim..O fiyata alınabilecek en iyi fanlardan birisi bence..Goldewn Orb düşünme ..Blue Orb 'un soğutma performansı çok daha iyi..
    Stock fana da fan kontrolcüsü almka çok da mantıklı olmaz bence..Zİra hem İntel işlemci kullanıyorsun bir de fan hızını fan kontrolcüsü ile düşürünce sıcaklıklar iyice artar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sbasol1981 -- 19 Mayıs 2006; 18:01:00 >
  • yani kısacası blue orb alıp 7-8volt gibi bi voltaj vererek çalıştır
  • blue orb daha iyi gözüküyor ...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fatal22

    bi tane daha alternatifin olsun istersen!!...
    Igloo 5700 MC
    üstelik fan kontrolcüsü de var kafana göre ayarla artık...

    +1 kullanıyorum çok memnunum.
  • tavsiyem iyi bir sogutucu mesela xp-120 gibi ustunede silenx 14db 72cfm 120mm fan hem sessiz hemde yuksek soguma performansi elde etmis olursunuz.
  • IGLOO 5700 tavsiye eden arkadaşlar, pc labs incelemesini okudum, ürün iyiye benziyor ancak netten aradığımda hiç bir alış veriş sitesinde bulamadım. Fiyatı ne kadar ve nerden bulabilirm?

    Ayrıca yeni bir gelişme: Minton kasamın orjinalinde bulunan iki adet kasa fanını anakarta takacak yer bulamadığım için bu öğlene kadar kullanmıyordum. Sonra molexlere takmak aklıma geldi, biraz geç oldu sanırım . Neyse bu iki fanı devreye sokunca (ki bu fanlar neredeyse hiç ses yapmıyorlar) işlemci sıcaklığı 30derece fan hızı da 2550rpm civarında sabit kaldı. eskisine göre daha rahatım artık...

    Şu an için öyle gözüküyor ki 5700 bulamayacağım, peki bu durumda glacial 5700ün bi alt modeli olan 5600PWM (29ytl fiyatı) ya da daha da alt model olan 5071PWM (15ytl fiyatı) hakkında nasıl yorumlarınız olur, kullanan var mı aranızda? bu iki modelde de hız ayarı otomatik. bu özellik iyi mi kötü mü buna bi türlü karar veremedim ya artık her neyse..

    Ayrıca 2 kasa fanımı devreye soktuktan sonra tekrar soruyorum sizce, 2550rpmle çalışan stok fana 14liraya fan hız kontrolcu alsam ne dersiniz? ya da 5600pwm veya 5071pwmye fan kontrol bağlasam???

    Yorumları bekliyorum...




  • benim önceki soğutucum 5600pwm idi.gerçeği söylemek gerekirse onun sessiz modu bile biraz sesliydi.o nedenle mascomla hafta içi görüş ve sana 5700mc yi alabileceğin biryer göstersinler.çünkü hem performans olarak hemde ses olarak 5700 ile 5600 arasında çok fark var.diğer igloo ları düşünme bile onlar tray işlemciler için.
  • termaltegı ter ıh ederım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: maymunkral

    benim önceki soğutucum 5600pwm idi.gerçeği söylemek gerekirse onun sessiz modu bile biraz sesliydi.o nedenle mascomla hafta içi görüş ve sana 5700mc yi alabileceğin biryer göstersinler.çünkü hem performans olarak hemde ses olarak 5700 ile 5600 arasında çok fark var.diğer igloo ları düşünme bile onlar tray işlemciler için.



    +1

    ben 43 ytl ye almıştım bu arada. mascom aracılığı ile bir firmaya getirttirdim. sende mascom la temasa geçip alabilirsin..
  • @maymunkral ve fatal22: mascomla görüşüp 5700 ayarlayabilirm ama bu soğutucu cidden varlığını unutturacak derecede sessiz mi çalışıyor yoksa iyi bir soğutucu ve stok fandan azıcık daha mı az ses çıkarıyor?

    çünkü ben OC vs gibi performans gerektiren şeylerle pek sık uğraşan biri değilim, yılda 1-2 hafta eser gidip son sürüm oyunları alıp oynarım sadece, o da yazın çok boş kalır da sıkılırsam.. Bu nedenle sessizlik benim için daha önemli ya da fanın varlığını unutabilmek...

    cevaplarınız bekliyorum, ilginiz için de çok teşekkürler...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dikmenibo

    yani kısacası blue orb alıp 7-8volt gibi bi voltaj vererek çalıştır


    aynen
  • 5700 MC fan kontorlcüsü ile geliyor. Düşük devirlerde gerçekten sessiz. Arasıra o/c yapmaya kalkarsanda devirini yükseltirsin. Tavsiye ederim.

    Bende bulamamıştım bu ürünü mascoma mail attım ama alabilceğim yer söylediler. Ben 30$+kdv ye almıştım

    quote:

    Orjinalden alıntı: taksoyy

    @maymunkral ve fatal22: mascomla görüşüp 5700 ayarlayabilirm ama bu soğutucu cidden varlığını unutturacak derecede sessiz mi çalışıyor yoksa iyi bir soğutucu ve stok fandan azıcık daha mı az ses çıkarıyor?

    çünkü ben OC vs gibi performans gerektiren şeylerle pek sık uğraşan biri değilim, yılda 1-2 hafta eser gidip son sürüm oyunları alıp oynarım sadece, o da yazın çok boş kalır da sıkılırsam.. Bu nedenle sessizlik benim için daha önemli ya da fanın varlığını unutabilmek...

    cevaplarınız bekliyorum, ilginiz için de çok teşekkürler...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.