Şimdi Ara

Dünyayı köleleştirmek için 10 ipucu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
26
Favori
2.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Para da, kredi kartı da birer üründür. Bir hizmettir. Bu hizmetin karşılığı olarak borçlanırsın. Aslında cebinde para olması da senin borçlu olduğun anlamına gelir. Nasıl yaeea diye atarlanmayın hemen. Aslolan sizin hizmeti kullanıyor olmanız ve o sirkülasyonun içine alınmış olmanızdır. Kredi kartı ise küçülen dünyada paranın yerine geçmiştir. Çünkü para sadece fiziksel olarak kullanılabilirken, kredi kartı hem fiziksel hem de sanal olarak kullanılabilmektedir. Bu kişinin alım kabiliyetini artırır ama alım gücünü artırmaz ve hatta bu hizmetin bedeli para kullanmaktan daha da maliyetlidir. O yüzden para kullanmak nispeten güvenilir ama kredi kartı şeytanla sözleşme imzalamak gibi addedilir (Bunu bu konuya ilk mesajımda ironik olarak bir dua ile nükte etmiştim).

    Bu düzen adı üzerinde DÜZENdir. Günümüz dünyasında herkes birinin kölesidir. İsterseniz zengin bir fabrikatör olun yine pekçok oluşumun ve kurgunun içinde yoğururlar sizi. Devlet başkanı olsanız bile bir düzenin parçasısınızdır.

    Bu sarmaldan çıkılması için ancak düzensizlik olması gerekir. Buna kısaca anarşizm diyoruz. Lakin anarşizm kimse yalana yatmasın direk doğa kanunlarını insan yaşayışına davet etmektir.

    Her iki durumda da güçlü olan güçsüzü ezer. Kapital düzen direk yakıp yıkmadan sıkabildiğince kölenin ümüğünü sıkar. Kapital düzende güçlü kazanır güçsüz kaybeder (zengin-fakir ve sınıflar) Anarşik yaşayışta kontrolsüz bir gidişat vardır ve komşu, evde tuzu bitmişse sizin eve dalıp hepinizi öldürüp tuzu alıp evinde yemek yapmaya dönebilir. Evet kimseye para kazandırmaz ve köle olmazsınız belki veya gücünüz yettiğiniz kadar yaşarsınız (ki o durumda da sizden güçlü biri veya birileri sizi alıp köle yapabilirler) ama orası asla güllük gülistanlık değildir.

    Bir de komünizm var. İnsanlar birbirinden farklı farklıdır ama içimizde bir tane dahi egoist,kibirli birinin olması bu sistemin yürümemesi için yeterlidir ki insan doğasında EGO her zaman vardır. Komünizmin varolması bu düzeni insan dışı akil bir oluşumun yönetmesiyle mümkün olabilir. Ama bu dahi pekçok insana uymayacak bir düzendir. Dolayısıyla sisteme çomak sokmak için elinden geleni yapacak asi bir grup mutlaka olacaktır.

    Sözün özü insan dünyada hiçbir zaman oh miss gibi dünya mis gibi düzen diyip yaşayamayacaktır. İnsan fıtratında herkesin ermiş olması mümkün olmayacağından ne düzen gelirse gelsin birileri düzecek birileri düzülecektir (yanlış anlama çekmeyin) .

    Buraya tam olarak neden geldiğimiz konusunda bile hem fikir olamamış bir grup yaratığız. Totaline bakarsanız ne yaşadığımız dünyaya uyum sağlayabiliyoruz ne bu dünyayı paylaştığımız diğer yaratıklara hakkaniyetli davranabiliyoruz. Kendi içimizde bile sonu gelmez savaşlarda kendi kanımızı akıtıyoruz... BİZDEN BİR BOK OLMAZ!

    iyi forumlar,
    Deniz




  • Güzel bir açıklamaydı @Deniztns
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.