Şimdi Ara

Burun Kıkırdağı Kayması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sürekli burnum aktığı için doktara gittiğimde kıkırdağımın kaydığını söyledi bende mal gibi bişey sormadım belki burda bilen vardır diye soruyorum ?

    Bu bana bi şekilde engel olur mu ?
    Burnum bu yüzden mi akıyor sürekli ?
    Düzelttirilebilir mi ? yada düzelttirilmeli midir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Anladığım kadarıyla burnunun orta hattındaki kıkırdağın kaydığını söylemiş doktor sana, yani septum deviasyonu olduğunu. Burada bu kayıklığın ne miktarda olduğu ve daha önemlisi sende bir rahatsızlık yaratıp yaratmadığı önemli. Nefes almada güçlük, burun tıkanıklığı, sık faranjit sinüzit vb enfeksiyonlara yol açabilir. Yine gece horlama, ağızdan nefes alıp verme sonucu ağız boğaz kuruluğu yapabilir bu diş çürüklerini kolaylaştırır, yine dişle ilgili ortodontik problemlere neden olabilir. Kozmetik olarak dış görünüşü bozabilir. Ama bunlardan hiçbiri olmayadabilir. Zaten aslında bu olay toplumda çok yaygındır ama dediğim gibi önemli olan sende bir şikayete neden olup olmadığı. Tek tedavisi ameliyat ama bu konuda doktorunla beraber ortak karar vermeniz gerekiyor. Dikkatli olmanda da fayda var bu konuda da tıpkı bel fıtığında olduğu gibi birçok gereksiz ameliyat yapılıyor sadece eğrilik var diye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hoxacie

    Anladığım kadarıyla burnunun orta hattındaki kıkırdağın kaydığını söylemiş doktor sana, yani septum deviasyonu olduğunu. Burada bu kayıklığın ne miktarda olduğu ve daha önemlisi sende bir rahatsızlık yaratıp yaratmadığı önemli. Nefes almada güçlük, burun tıkanıklığı, sık faranjit sinüzit vb enfeksiyonlara yol açabilir. Yine gece horlama, ağızdan nefes alıp verme sonucu ağız boğaz kuruluğu yapabilir bu diş çürüklerini kolaylaştırır, yine dişle ilgili ortodontik problemlere neden olabilir. Kozmetik olarak dış görünüşü bozabilir. Ama bunlardan hiçbiri olmayadabilir. Zaten aslında bu olay toplumda çok yaygındır ama dediğim gibi önemli olan sende bir şikayete neden olup olmadığı. Tek tedavisi ameliyat ama bu konuda doktorunla beraber ortak karar vermeniz gerekiyor. Dikkatli olmanda da fayda var bu konuda da tıpkı bel fıtığında olduğu gibi birçok gereksiz ameliyat yapılıyor sadece eğrilik var diye.

    Şuan 15 yaşındayım rahatsız ediyormu derseniz her sabah kalktığımda burnum akıyor tıkanıyor vs. nefes almada da biraz güçlük var sol tarafta




  • Zaten ameliyatı 18 yaşından önce yapmazlar normalde. Burada tercih sana kalıyor ilerisi için. Ben çok rahatsızım ameliyat olmayı göze alırım diyosan gerçekten rahatlatabilir seni.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.