Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (241. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
9.905
Cevap
185
Favori
768.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sleeep kullanıcısına yanıt
    Bu ara 1 yıllık vizelerde bir artış var, ne güzel :) Şimdiden iyi yolculuklar.
  • Tahminimce 28 27 Aralık başvuruları sonuçlanıyor çünkü yılbaşı tatiline girdiler 5 güne yakın tatil yaptılar sanırım Ocak 2 de tekrar iş başı yapmışlar ptesi gününden itibaren Ocak başından itibaren vize başvurusu yapanlara bakicaklar bu benim tahminim tabi maalesef ki cuma günü 13.00 a kadar çalışıyor Alman konsolosluğu ctesi pazar kapalı olduğunu biliyorum bugün bitti ptesi tekrar ümitli bekleyişe devam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    bugün hem 22 Aralık hem de 28 Aralık başvurusu olup pasaportunu alanlar olmuş, bu da bir tarih sırası olmadığını gösteriyor.. bir arkadaş da arayıp ulaşmış 3 hafta sürebilir demiş. İstanbul'da bir Alman firmasında çalışıyorum, sürekli Almanya vizem var. Bugüne kadar maksimum 20 gün sürdü pasaportumun gelmesi. 2 Ocakta istanbul harbiye ofisinden eşim için başvuru yaptık, 30 Ocakta gideceğiz. Yılbaşı ve Fuar yoğunluğu da mantıklı geliyor bir yandan :)
  • Tekrar merhaba,

    az önce eşime sms geldi, 2 ocak istanbul harbiye başvurusu. bekleyenlerin bilgisine.
  • hazelesen kullanıcısına yanıt
    Vize bölümü hergün öğlene kadar çalışıyor sadece cuma günleri değil..
  • Akşam 7 -8 gibi idatadan sorgulayın değişiklik yoksa ptesi akşamı beklersiniz :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar ben 7 aralıkta başvurdum turistik vize için 2 gün önce beni aradılar otel uçak sigorta geçmiş tekrar gitmeyi düşünüyormusınuz diye evet dedim o zaman tekrardan bunları yap tekrar bize mail atın dediler bende bugün otel uçak sigorta rezervasyon yapıp onlara mail atım bugün halolurmı dedim ben dosyanızı amirime götürüyorum şimdi dedi idata sayfasına baktım halen işlem süreci devam ediyor diyor sizce p tesi cevap verirlermi bide idata sayfasına hemen düşüyormu şümdiden cevaplarınızo bekliyowum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba 27 Aralik basvurum 9 ocakta sonuclandi umarim herkes kolayca vizesini alir sorusu olan olursa cevaplayabilirim.
  • suganday kullanıcısına yanıt
    Evet son 24 saat kala erteliycembileti ama yetişir diye düşünüyorum ayın 24 ne kadar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baharpeker B kullanıcısına yanıt
    İnsallah yetisir :)
  • ilyassobay İ kullanıcısına yanıt
    Pazartesi olmasa bile bi kaç gün içinde sonuçlanır muhtemelen. Genelde geri dönüş yaptıklarında çok uzun sürmüyor. Konsolosluktan idataya geçtikten sonra sisteme yansıyor.
  • Merhaba arkadaşlar,

    10 ocak (perşembe) saat 8 gibi direkt İstanbul konsolosluktan turistik vize başvurusu yaptım.

    Biraz önce, yani 12 ocakta (cumartesi) pasaportum elime ulaştı.

    İlk defa bir ülke için vize başvurumdu bu.

    6 aylık multi girişli vize vermişler.

    Darısı diğer bekleyenlerin başına.
  • Merhabalar, ben de 18 aralık günü idata ankaradan başvurumu yapmistim. 19 aralıktan bu yana elçilikte görünüyor. İki kere de Ankara büyükelçiliğine mail attım ama dönüş yapmadılar. 24 Ocak'ta ucak biletim var, acaba yetişir mi? Benimle yakın tarihlerde Ankara'dan başvuranlardan sonucu eline geçen var mı?
  • axlr0s3 A kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam çok sevindim. İlk kez vize başvurusuna 6 ay vermeleri çok iyi olmuş. Acaba çalışıyor musunuz yoksa öğrenci misiniz? Bir de ilk kez vize başvurusu yapanlardan nüfus ve vatandaşlık işlerinden protokol belgesi istiyorlar mı? İdata'nın sitesinde bu bilgiye rastlamadım ama bazı seyahat acentalarının sitelerinde yazıyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • leylek7730 L kullanıcısına yanıt
    Bide 14 aralıkta başvuru yaptık ankaradan... aynı şekilde elçilikde görünüyor. Mail attım onada geri dönüş yapmadılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar dün itibariyle almanyaya giriş yapmış bulunuyorum.. daha önce de söylediğim gibi bu 3. shengenim ve son 2 si almanyadan. 2 ay önce geldiğimde pasaport kontrolünden çok rahat geçmiştim.. bu gelişimde bizim tarafımızda da pasaport kontrolü çok sıkı oldu.. almanya tarafını anlatmak bile istemiyorum. pasaport kontrolünde tam salak bi memura denk geldim. sordu da sordu. neyse orayı geçtik bitti dedik.. busefer de tam valizi aldım kapıdan çıkıyorum diyeri yakaladı çekti kenara :))) bir dünya soru sordu işte neden geldin kaç gün kalçaksın kime geldin kaç paran var.. çantada ne var hep standart sorular.. ingilizce cevapladık bavulu cihazdan kontrol etti.. o teşekkür etti ben teşekkür ettim geçtik çok şükür.. inanılmaz bir piskolojik baskı var.. çoğu arkadaşın red alma sebebi de bu zaten.. kesinlikle ülkelerine gelmemizi istemiyorlar.. bilginiz olsun.. vizesini alan arkadaşlar için söylüyorum.. ne çok rahat olun ne de fazla stresli.. sorulan sorulara düzenli cevap verin.. onların amacı burda bizleri küçük düşürerek ülkelerini ziyaret etmememizi baskılamak. ama tabi şansınız da varsa çok tatlı bi memura da denk gelebilirsiniz.. dediğim gibi 2 ay önceki ziyaretim çok rahattı..




  • Değerli arkadaşlar merhaba bazı konular hakkında bilgi almak istiyorum.

    Yaklaşık 2020 nin temmuz ayında düğünüm olacak ve aile birleşimi olarak almanyada yaşayacağım. Şimdilik turistik vizem var 6.5 aylık aile birleşimi oturum izni almak için evlilik şart bizde nikâhı 2019 aralık ayında yapip oturuma başvuru yapacaz. Tabi oraya gidince dil kursu vs falan olacak. Ben nikah yapmadan almanyadan kurs için geçici oturum izni alip orada geçici bir işte çalışabilirmiyim ? Yani evlenmeden oraya gidip dil eğitimi almak istiyorum bu süre zarfında part time işte çalışmak istiyorum. Ki

    Evlenmeeden once dil kursumu tamamlamis normal bir işe girmek istiyorum Kalacağım yer var akrabamda kalabilirim. Sizce böyle birşey mümkünmüdür bunu daha önce yapan varmı var ise nasıl bir yol izlemeliyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dryloveee D kullanıcısına yanıt
    Ben 25 aralıkta almanya giriş yaptım pasaport polisi ile birbirimize giricektik. Saçma sapan sorular soruyorlar zaten anlamiyorum en sonunda bir şekilde anlaştık pasaporta kaseyi bastı geçtim tabi 15 20 dk ugrastirdilar tam valizi aldim kapıdan çıkıcam sağdaki oraya çektiler valizi kontrol için. Lanet olası bir yer ama köprüyü gecene kadar ayıya dayi diyecez. Istanbulda görsem adam bile demem ama orda peki abi haklisin abi :) merak ediyorum almanlar bizim ülkemize gelince aynı muameleyi bizim polisler yapıyor mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ambitious_man A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Hem öğrenci hem çalışıyorum ama başvururken çalışan olarak başvurdum ve evraklarımı ona göre hazırladım. iDATA'nın sitesinde yazan evraklardan başka hiç bir evrak götürmedim.
  • Niko51 N kullanıcısına yanıt
    bizim polislerimiz afedersin almanların ayaklarını öpüyor.. sen 15 20 dakikadan bahsediyosun ben iyi yırtmışım ozaman.. daha fazlasına dayanamayıp sizi de ülkenizi de der sınır dışı edilirdim heralde ))) ama ben bilirim bu yaz o almanlara yapacağımı
  • 
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.