Şimdi Ara

Component + Amfi Yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Kısa zaman önce ses sistemi işine merak salmam ve arabayı uzun süre kullanmaya başlayacak olmam nedeniyle güzel bir sistem arayışlarına girdim. Çok kısa zamana kadar tercihlerim hemen hemen net belliyken son okuduğum konular sonucu düşündüğüm sistemin istediğim sistem olamayabileceğine karar verdim ve sizlere danışmak istedim.

    Baştaki sistemim Alpine SPG 17CS 2 yollu komponent hoparlörlerle birlikte Alpine SBG 844BR subwoofer alıp bunları yine Alpine'ın F640 amfisiyle beslemekti. Fakat komponentlerin 70W RMS olması, buna karşın amfinin ancak 50W RMS verebilmesi beni biraz şüpheye düşürdü. Okuduklarım sonucunda da anladığım kadarıyla kompenentlerden tam bir verim alamayacaktım. Bu durumda orta yolu buldurup hem component için hem de amfi için kanal başı yaklaşık 60W RMS lik bir değeri tutturup daha uyumlu bir sistem yapmaya karar verdim.

    Asıl amacım S/N ratiosu yüksek bir amfi alıp gain'e olabildiğince az yüklenerek berrak bir ses alabilmek.

    Komponent olarak 250 TL limit ve amfi olarak ise 350 TL gibi bir limitim olduğu düşünülürse ne gibi bir kombinasyon istediğime en yakın performansı verebilir?

    Subwoofer olarak SBG 844BR da ve ana ünite olarak da Pioneer 2400bt ye kesin karar vermiş bulunmaktayım.

    Elektronik konusunda genel olarak bir takıntım olduğu için Alpine, JL Audio, Pioneer, Clarion, Blaupunkt, JBL, Kenwood tarzı bilindik ve kendini kanıtlamış markalar önerirseniz benim için daha gerçekçi olur. Örneğin forumda da bir çok kişi Soundmagus önermesine rağmen nedense beni pek tatmin etmeyecek bir marka gibi geliyor. Robotik alanıyla ilgilendiğim için önemli olanın MOSFET ve diğer elektronik bileşenlerin kalitesi olduğunu düşünüyorum zira

    Tavsiyeler için şimdiden teşekkür ederim.







  • Yok mu bir yardım eli uzatacak?
  • amfiye o bütçeyi ayırdıysanız almanız gereken amfi belli infinity ref. serisi 4 kanal streo amfi mükemmel . !!
  • konuyu hortlattığım için kusura bakmayın öncelikle arkadaşlar,

    arkadaşın dediğine kesinlikle katılıyorum öncelikle, bu zamana kadar bir çok amfi kullandım aracımda. ilk defa infinity amfi aldım ilk başlarda çekincelerim vardı ama gerçekten de çok verimli çalışan ve ses kalitesi çok yüksek bir cihaz. Bendeki model referance serisi r475a (4x75w rms)

    opel corsa aracıma var, ön kapılarda jbl 6508c com takımı kullanıyorum (70 rms)

    sub olarakta alpine 844br modelini kullanıyorum (20cm) ses kalitesi ve şiddeti gayet tatminkar. Kesinlikle tavsiye derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.