Şimdi Ara

TP-Link TL-MR3040 3G Router Kurulumunda Sorun Yaşayanlar İçin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
9.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    TP-Link TL-MR3040 3G Router'in Turkcell Vınn Huawei E353 HSPA 3G modem ile kurulumunda sorun yaşamıştım. Buradaki bilgilerden yararlanmaya çalıştım.Yeterli olmadı. Bunun üzerine, üretici firmadan destek istedim. İşe yaradı... Belki bir başka arkadaşımızın da ihtiyacı olabilir düşüncesiyle, üretici firmadan gelen yazıyı paylaşmak istedim..


    "TL-MR3040 için 3G ayarlarının yapılandırılması ;

    Kurulum öncesinde cihazı fabrika ayarlarına sıfırlayınız. Cihazı fabrika ayarlarına sıfırlamak için üzerindeki RESET butonuna 15-20 saniye arasındaki basılı tutunuz. 3G yönlendiriciniz ile bilgisayar arasında kablolu bağlantı yapınız. Bilgisayarınızdan web tarayıcı açın ve tarayıcıdaki adres satırını tamamen siliniz. Adres satırında 192.168.0.1 yazarak sayfaya giriş yapınız. Karşınıza çıkan kullanıcı adı ve şifre bilgilerine cihazın ara yüz giriş bilgilerini giriniz. Varsayılan olarak bu bilgiler “admin”dir. Quick Setup>Next> 3G Router Mode>Next>3G Only (Recommended)>Next e tıklayınız. Quick Setup - 3G sayfasında Location : Turkey seçiniz. Mobile ISP için abonesi olduğunuz 3G operatörü seçiniz. 3G operatörünüze ait yapılandırma için sayfasının en altındaki operatör ayarlarına bakınız. 3G operatörünüz için gerekli yapılandırmayı uyguladıktan sonra Next butonuna basınız. Quick Setup – Wireless sayfasında Wireless Radio>Enable seçiniz. Wireless Network Name kısmında cihazın kablosuz ağ ismini belirleyiniz. Region>Turkey seçiniz. Wireless Security>WPA-Personal/WPA2-Personal seçiniz ve Password kısmında kablosuz ağ şifrenizi belirleyiniz ve Next butonuna basınız. Sayfadaki Reboot butonuna tıklayınız ve çıkan uyarıda “Evet”e tıklayınız. Bu işlemden cihazınızın yeniden açılmasını bekleyiniz ve yükleme işlemi bittikten sonra 3G modem 3G yönlendiriciye (Router) bağlayınız. Eğer cihaz 3G routerda tanımıyorsa 3G modemin BIN dosyasını cihaza yükleyiniz. Cihazı tanımasına rağmen bağlantı kuramıyorsanız teknik destek birimimizle görüşünüz.

    Cihazdaki 3G ayarlarını abonesi olduğunuz 3G operatöründeki bilgilere göre yapılandırınız. Turkcell 3g abonesi iseniz 3G ayarlarınızı bilgisayarınızdaki bağlantıya göre yapılandırınız.

    (Aşağıda verdiğim yapılandırma ayarları sadece "Turkcell 3G Vınn" aboneliği içindir.)


    Authentication Type : CHAP

    Dial Number .........: *99#

    APN .....................: mgb

    Username .............: Boş bırakınız.

    Password ..............: Boş bırakınız.



    BIN dosyası yükleme ;

    Eğer 3G modeminiz 3G Router tarafından tanınmıyorsahttp://www.tp-link.com/en/support/3g/ adresinden 3G modeminizin BIN dosyasını cihaza yükleyiniz. İndirdiğiniz sıkıştırılmış dosyayı klasöre çıkartın. Bu dosyayı cihaza yüklemek için Network>3G> Modem Settings>Add New butonuna tıklayınız. “Gözat” butonua tıklayarak klasördeki BIN dosyayı seçiniz ve “Aç”a tıklayınız. “Upload” ve “Tamam”butona tıklayarak dosyayı 3G routera yükleyiniz.Bu işlemin ardından System Tools> Reboot sayfasında Reboot>Tamam butonuna tıklayınız ve cihazı yeniden başlatınız.

    3G Uyumsuzluk ve Bağlantı Sorunu İle İlgili Açıklama

    3G routerlar ile 3G modemler arasında bir takım uyumsuzluk ve bağlantı problemleri yaşanmaktadır. Fakat 3G modemin 3G hattı ile uyumsuzluğu şu ana kadar karşılaştığımız bir problem değildir. 3G router ve 3G modemler arasındaki uyumsuzluk problemin sebebi ise donanım veya yazılım kaynaklı olabilmektedir. TL-MR3040 için Bu problemlerin bir kısmı şu ana çözülmüş olsa da uyumsuzluk problemi yaşayan birçok farklı 3G modem ve bu 3G modemlerin farklı donanım versiyonları ile olabilmektedir. Problem ile ilgili ar-ge birimimiz şu anda incelemelerini sürdürmektedir. Fakat bu işlemin kısa bir sürede çözümlenmesi mümkün olmayabilir.

    Yazılım güncelleştirme ;

    Bu işlem için kullanmış olduğunuz 3G yönlendiricinin internet sitemizdeki güncel yazılımı olup olamdığını kontrol ediniz. Eğer cihazınızın güncel bir yazılımı mevcut ise indiriniz ve aşağıdaki talimatları uygulayınız.

    DİKKAT!!!
    1.Güncelleştirme işlemine başlamadan önce yüklemek istediğiniz yazılımın cihazınızın donanım versiyonuna uygun bir yazılım sürümü olduğundan emin olunuz.
    2.Yazılım güncelleştirme işlemine başlamadan önce bilgisayarınız ve cihazınızı mümkünse bir güç kaynağına bağlayınız. Güncelleştirme işlemi esnasında bağlantınızın kesilmesi cihazınızın arızalanmasına sebep olabilir.
    3.Yazılım güncelleştirmesine başlamadan önce bilgisayarınız ve cihazınız arasında kablolu bir bağlantı kurunuz ve bağlantının verimliliğinden emin olunuz.
    4.Güncelleştirme işlemi sırasında bilgisayarınızı ve cihazınızı kesinlikle kapatmayınız.

    Yazılım güncellemesi için System Tools > Firmware Upgrade menüsünü açınız. İndirmiş olduğunuz güncel yazılım dosyasını .zip li dosyadan çıkartınız ve “Browse” botununa tıklayarak seçiniz."


    NOT: Kurulumu gerçekleştirmek için, sadece;

    - Yazılım güncelleştirmesi yaptım,
    - Yukarıdaki talimatları yerine getirdim,
    - Yukarıdaki yapılandırma ayarlarını girdim...

    MR3040 zaten Huawei E353 HSPA modemi tanıdığından, "Bin Dosyası" yüklememe gerek olmadı...


    Üretici Firmanın İletişim Bilgileri:

    TP-LINK Bilgi Teknolojileri Tic.Ltd.Şti.
    Atatürk Mah. Turgut Özal Bulvarı
    Gardenya Plaza 5 Kat:11 Ataşehir/İSTANBUL
    Technical Support: 444 1 925
    Tel: +90 216 5481133/Pbx
    Fax: +90 216 5481136
    support.tr@tp-link.com
    www.tp-link.com.tr (2)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gemsaz -- 23 Ocak 2013; 10:15:47 >







  • Süpersin
  • arkadaşlar hiç bir yerde yazmamışlar mini usb ile degil adsl girişi ile ayar yapılıyor.
    http://img477.yukle.tc/image.php?id=6137OLEY1.JPG#

    işine yararsa ALLAH RAZI OLSUN DE ugraştım bu resmi yapmak için
  • bu ürünlerde internetin dağıtılma aşamasında cihaz ile pc arasında bağlantı kurulması şart mı? yani lap topa sürekli bağlı mı olacak cihaz? yoksa ilk ayarlamalardan sonra 3G vınn takmak sadece yeterlimidir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hugo__mboy

    bu ürünlerde internetin dağıtılma aşamasında cihaz ile pc arasında bağlantı kurulması şart mı? yani lap topa sürekli bağlı mı olacak cihaz? yoksa ilk ayarlamalardan sonra 3G vınn takmak sadece yeterlimidir?


    Yeterli.
  • Merhaba arkadaşlar bişey sorucam bu ürün TURKCELL E353 HSPA CE 0682 bununla uyumlumu bilgisi olan varmı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prometheus #

    Merhaba arkadaşlar bişey sorucam bu ürün TURKCELL E353 HSPA CE 0682 bununla uyumlumu bilgisi olan varmı



    Bu forumdaki ilk mesajda sözü edilen ürün TURKCELL E353 HSPA CE 0682'dır, zaten... Kurulumda sorun yaşarsanız o mesajdaki açıklamalar size yardımcı olacaktır...
  • arkadaşlar bu ürün yalnızca vınn tarzı modemlerde mi çalışıyor?

    bu modemlerin direk içine sim card ı takamıyormuyuz illa modem mi gerekiyor? eğer direk sim takabiliyorsak herhangi bir sim cardı ( örneğin pttcell) takıp internet paketini wifi olarak kullanabilir miyiz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kralkan

    arkadaşlar bu ürün yalnızca vınn tarzı modemlerde mi çalışıyor?

    bu modemlerin direk içine sim card ı takamıyormuyuz illa modem mi gerekiyor? eğer direk sim takabiliyorsak herhangi bir sim cardı ( örneğin pttcell) takıp internet paketini wifi olarak kullanabilir miyiz?



    Vınn tarzı modem olması şart değil.. Daha detaylı bilgi ürünün internet sayfasından edinilebilir..

    TP-Link TL-MR3040 Router'ın içine sim kart takılamıyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gemsaz -- 8 Kasım 2013; 12:17:08 >
  • E176G marka huwei modem kullanıyorum. Turkcell ile birlikte. herşeyi denedim ama bi türlü bağlantı sağlayamadım.
    Cihaz arayüzde tanınıyor bağlantı yapmıyor :/
  • Değerli TP-LINK Kullanıcıları ;

    Support.tr@tp-link.com adresimize mail atarak bununla ilgili döküman talebinde bulunursanız. 3G ile ilgili firmware dosyasını ve kurulum bilgilerini mail yoluyla alabilirsiniz.

    Saygılarımızla
    TP-LINK TURKIYE
  • Cihazı hem farklı cihazlar arası (internet ağı olmadığı zaman) dosya aktarımı için hem de Canon Dslr&Android cihaz arasında görüntü aktarımı için kullanıyorum. Şu an kaldığım devlet yurdunda koridorlara yerleştirilen modemlerin çekim gücü odada zayıfladığından cihazı router olarak kullanmak istiyorum fakat başarılı olamıyorum. Yol gösterecek olan var mıdır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkman

    Cihazı hem farklı cihazlar arası (internet ağı olmadığı zaman) dosya aktarımı için hem de Canon Dslr&Android cihaz arasında görüntü aktarımı için kullanıyorum. Şu an kaldığım devlet yurdunda koridorlara yerleştirilen modemlerin çekim gücü odada zayıfladığından cihazı router olarak kullanmak istiyorum fakat başarılı olamıyorum. Yol gösterecek olan var mıdır?


    TP-LINK TÜRKİYE'den destek almanızı öneririm..
  • Dostlar konu eski farkındayım. Zaten sanırım yanlış yere açılmış. Benim MF667 VINN'ım routerla uyuşmuyor. Aslında bağlantıyı yapıyor, fakat 3G'de bağlantı gitmemesine rağmen her 20-30 dk'da bir router bağlantım kopuyor. VINN ayarlarından sadece WCDMA dediler, yaptım. Driver Downloader programıyla son driver'ları kurdum (gerçi birkaçı kurulmadı ama...). En azından internet aygıtlarım için çok titiz davrandım. Güç seçeneklerini HDD kapatma dahil en yüksek performansa getirdim. Ama bana mısın demedi... Windows 8.1'de de, 10'da da bu problemi yaşıyorum. PS4'te maçları bu kopma yüzünden kaybetmekten gına geldi. Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Yardım bekliyorum, hem de acilen. Kaç aydır bunu çözebilen olmadı. Siz de yardımcı olamazsanız zaten bilgisayarcı çağırmak durumunda kalacağım. Ki bulunduğum yere çok uzaklar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.