Şimdi Ara

AMD işlemci ve 2(belki 1) AMD ekran kartı sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Benim eski bilgisayarım intel dual core ve bi de ati mobilty radeon ekran kartına sahipti, garanti süresinden sonra iyice bozuldu, önünü alamadık gene bozuldu, ben de yeni bilgisayar aldım.
    Yeni bilgisayarın üzerinde 7730M Radeon 2gb ekran kartı olduğu yazıyor ve CPU olarakta AMD A10 - 4600 2.3 ghz yazıyor. Dedim tamam intel yerine bi amd işlemci ekran kartı da eskisinden güzel.

    Sorular nasıl oluştu:

    *Bilgisayarda dxdiag.exe yi açınca display sekmesinde Name: AMD Radeon HD 7660G yazıyor.
    *Notebookun üzerinde HD 7730M yazıyor.
    *Bilgisayarım'dan sağ tıklayıp Manage kısmından Device Manager (aygıt yöneticisi) ne gelince Display Adapters kısmında 2 tane satır var "AMD Radeon HD 7660G" ve "AMD Radeon HD 7700M Series".

    bir de aygıt yöneticisinin işlemciler kısmına baktığımda da "AMD A10-4600 APU with Radeon(tm) HD Graphics" ten 4 tane var,. tahminimce çekridek sayısı o önemli deil de, ben bunu görüne google felan arattım biraz bir ton gargacık burgacık şeyler çıktı "apu" mu "crossfire" "trinity processor" , işin kötü kısmı tam anlamayınca alakasız sayfaları da okumaya çalışıyorum "ulan bununla ilgili birşey de mi var yoksa?" cinsinden düşünceler geliyor. Ben de bari bilen birileri çıkarsa onlara sorayım dedim.

    Bir de eski bilgisayarımda bir ATI Catalyst vardı, gül gibi geçinip gidiyorduk. çift tıklardım her bişeyi de çalıştırırdı.
    Bu yeni bilgisayarda onun yerine AMD Vision Engine diye bir program var. Bir de her oynu yada grafikleri bol kullanan herhangi bir programı çalıştırdıktan sonra "Bu program çok grafik kullanıyor, yüksek grafik işlemcisinde çalıştırmak ister misiniz?" diye soruyor ben de he diyom gidiyor.

    Sorunum yok, sorularım var yani anlayacağınız. Biri beni şunlar hakkında bol bol bilgilendirse çok sevineceğim.

    bir de çıkaramadım Ekran kartı kısmına mı processor kısmına mı açacam konuyu diye, ekran kartı gibi geldi, varsa yanlış bilgisizliktendir bu sorular da o bilgisizliği gidermek için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superertert -- 12 Ocak 2013; 9:03:01 >







  • Merhaba,

    Öncelikle yeni bilgisayarınız hayırlı olsun.

    Notebookunuzda Işlemci olarak Amd A10 4600m ve gpu olarak da 7730m var.

    A10un özelliği hem işlemci hem ekran kartı görevi görebilmesidir. Yani ikisi bir arada bir çözüm. Bu nedenle bu gruba CPU denmiyor. APU adı kullanılıyor.

    Böylece bilgisayarınızda A10un üzerindeki 7660g ve hd7730m olmak üzere iki adet grafik birimi var. Sizin deyişinizle iki tane ekran kartı mevcut.

    Harici kartınız Hd77xx serisinden olduğu için A10un üzerindeki 7660g ile aynı anda çalışma özelliği göstermiyor(Yani Crossfire olmuyor*).

    Bu nedenle bilgisayarınız daha az güç tüketmesi açısından az grafik kullanan uygulamalarda işlemciniz üzerindeki grafik biriminden yararlanırken grafik yükü fazla olan programlarda size sorarak daha güçlü olan harici kartınızı kullanmaya başlıyor. Yani ihtiyaç olmadıkça harici kart çalışmıyor bu da enerji tasarrufu sağlıyor.

    Yani her şey yolunda. Driverınız da olması gerektiği gibi çalışıyor.

    * Eğer harici kartınız da işlemcinin üzerindeki gpu ile aynı seriden olsaydı Crossfire olarak çalışacaktı. Yani ikisi aynı anda çalışarak performans o şekilde artırılacaktı. Gerekmediği zamanlarda da sadece işlemcideki gpu çalışacaktı. Sizin harici kartınız işlemcideki gpudan bir üst seviyede olduğu için beraber çalışma özelliği göstermiyorlar. Düşük grafik kullanıldığında işlemcideki, grafik yükü artınca karttaki gpu kullanılıyor.

    Kolay Gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cevaplar için çok teşekkür ederim herşey yerli yerine oturdu şimdi. Aydınlanma yaşadım da diyebilirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.