Şimdi Ara

mondragon cordobaya sahip çıktı !!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Basın Toplantısı: Faryd Aly Mondragon

    Galatasaray Spor Kulübü Profesyonel Futbol A Takımı kalecisi Faryd Aly Mondragon, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Beşiktaş JK kalecisi Oscar Cordoba'ya yapılanlarla ilgili konuşmak için basın karşısına çıktığını belirterek, ''Çok yakın bir arkadaşıma karşı yapılan ve hiçbir kelimeyle anlatılması mümkün olmayan bu çirkin davranışa, bu ahlaki çöküntüye karşı bir şeyler söylemek istedim'' dedi.

    Cordoba'yı 20-22 senedir tanıdığını anlatan Mondragon, şöyle devam etti: ''Futbol okuluna gittiğimiz ve orada karşılaştığımız günden itibaren birlikte büyüdük. Annesini, babasını ve tüm ailesini tanıyorum. Bugüne gelene dek nasıl bir eğitimden geçtiğini çok iyi biliyorum. Sadece Kolombiya Milli Takımı'nda verdiği hizmetle değil, çalıştığı takımlarda hep beyefendi bir oyuncu olarak tanınmış ve karakterinin özelliklerini göstermiş bir oyuncudur. Birlikte 2 Dünya Kupası'na katıldık, onun dışında Boca Juniors'da alınabilecek tüm kupaları aldık. Olağanüstü ödüllere ve kariyere sahip bir oyuncu. Geldiği ilk yıl Beşiktaş'ta şampiyonluk yaşadı. Ondan sonraki 3 yılda da hem saha içindeki oyunculuğuyla hem de saha dışındaki beyefendiliği ile herkesin saygınlığını kazandı, kendisini herkese sevdirdi. Bu dönemde İngiltere'de Arsenal gibi çok önemli bir takımdan aldığı bir teklifi de değerlendirmeyip Beşiktaş'ta kalmayı tercih ederek, beyefendi kişiliğini yine gösterdi. Böyle bir oyuncuyla ilgili son günlerde okuduğumuz dedikodular son derece çirkin, gülünç ve korkunç geliyor.''

    Takım arkadaşlarının birçoğunun kendi sahalarında kendi seyircileri önünde Cordoba'ya karşı yapılmaması gereken davranışlar yaptıklarını ifade eden Mondragon, ''Kendilerini kınıyorum. Futbol etiğine sığmayan bir davranıştır. Bir takım arkadaşının bir diğerine bu tutum ve davranış içinde bulunması ne etiğe sığar ne de anlayışla karşılanabilir. Orada seyircinin, kameraların önündeydiler'' diye konuştu.

    Mondragon, 4 yıl boyunca hep Cordoba'nın topu ayağıyla ne kadar iyi oyuna soktuğunun konuşulduğunu vurgulayarak, ''Gerçekten de Cordoba topları oyuncuların bazen ayağına, bazen göğsüne, bazen de deyim yerindeyse ağzının içine kadar servis etti. Milyonlarca buna benzer degajlar yaptı. Şanssızlık eseri rakibe gitmiş bir tek top için bunlar deniyorsa bunu anlayışla karşılamak mümkün değil'' dedi.

    O gol pozisyonunda 5 hareket sonunda topun ağlara gittiğine dikkati çeken Mondragon, ''Pozisyonda istenerek yapıldığı söylenen hata sonucu Sabri topu kontrol ediyor ve orta yapıyor. Hakan alıyor topu, kontrol edip Hasan'a indiriyor ve Hasan olağanüstü bir şekilde topu köşeye atıyor. Toplam 5 hareket var. Bu 5 hareket içinde Cordoba'nın diğer arkadaşları neredeydi?'' diye konuştu.

    Tüm olayların başlamasının sebebinin Sergen ve Tümer'in gol sonrası Cordoba'ya karşı davranışları olduğunu ifade eden Mondragon, ''Saha içinde iki meslektaşınız son derece abartılı el kol hareketleriyle bir şeyler anlatılıyor. Ondan sonra böyle söylentiler çıktı. O dakikada Oscar'ın davranışı karşısında hayranlık duyuyorum. Aynı pozisyonda ben olsaydım o kadar sakin tepki göstermezdim. Sergen ve Tümer'in hareketlerinden de öte Koray'ın bunu alkışlaması da var. Ne arkadaşlarının ne de külübünün Cordoba'ya sahip çıkmaması üzücüdür ama Cordoba hiçbir desteğe sahip olmadan da ayakta durabilecek bir kişiliğe sahiptir'' şeklinde konuştu.

    Mondragon, kendisi gibi Cordoba'nın da Türkiye'de yaşamaktan dolayı çok mutlu olduğunu anlatarak, şunları söyledi: ''Cordoba, tüm ailesiyle birlikte burada yaşıyor. Bu olaydan sonra burada yaşamayı sevmeyecek. Daha önce Arjantin'den ve bazı Avrupa kulüplerinden birçok teklif geldi ama Oscar hep önceliği Beşiktaş'a verdi. Şimdi bu değişebilir. Türkiye'nin yalnızca harikulade bir halkı olan muhteşem bir ülke olduğunu değil aynı zamanda liginin de çok iyi düzenlenmiş ve organize edilmiş olduğunu düşünüyorum. Bütün bunların yanında bu kadar asılsız iddianın, dedikodun bulunması benim içimi acıtıyor. Hem futbol ailesini hem de izleyicileri çok yaralıyor bu tür dedikodular. Bizim asıl yapmamız gereken Türkiye'de futbolun güzelleşmesi için çalışmak. Unutmayalım yukarda Allah var, o herhalde ne yapması gerektiğini biliyordur.''

    Mondragon, Cordoba ile arasındaki arkadaşlık ve ailevi bağların sonucu bilerek bir hata yapıldığı söylentilerini kendisinin de üzerine alması gerektiğini belirterek, ''Fakat bunlar çok çirkin, anormaldir. Sağlıklı bir düşünce yapısının bunu düşünmemesi gerekir. Bunların dışında Cordoba için de son derece üzücüdür'' dedi.

    Bu söylentilerin Galatasaray'ın da başarısına gölge düşürdüğünü kaydeden Mondragon, şunları ifade etti: ''Bütün bu söylentiler, asılsız iddialar bir yandan bu kadar önemli bir profesyonelin şanına helal getirmekle kalmıyor, onun dışında Galatasaray'ın olağanüstü bir şekilde tamamlamakta olduğu bu sezondaki başarısına da gölge düşürüyor. Galatasaray'ın bu yıl geldiği nokta karşısında şapka çıkarılmalı'' diye konuştu.

    Beşiktaş'ın Cordoba'yı yitirdikten sonra değerini daha iyi anlayacağını dile getiren Mondragon, ''Kolombiya'da bir söz vardır, 'Biri sahip olduklarının değerini onları yitirdiğinde anlayabilir' deriz. Beşiktaş gelecek yıl Cordoba'nın ne kadar büyük ne kadar dünya çapında bir oyuncu olduğunun farkına varacak ve bu kaybı için üzülecek, pişman olacak'' şeklinde konuştu.

    Mondragon, Cordoba'ya da mesaj yollamak istediğini belirterek, ''Tüm bu söylentilerin gülünç, çocukça ve ne kadar ahlaksız olduğunu biliyoruz. Futbol camiası, meslektaşı Oscar'ın ne kadar önemli bir profesyonel olduğunu biliyor. Oscar, Türkiye'den alnı ak ve başı dik ayrılacak'' dedi.

    Mondragon bir soru üzerine, Galatasaray ile daha 2 yıllık sözleşmesi bulunduğunu vurgulayarak, ''Bir önceki sezonun başında 3 yıl için sözleşme yapmıştım. 2 yıl artı 1 opsiyon gibiydi. Bu yıl o opsiyonu kullandık'' diyerek sözlerini tamamladı.



    www.galatasaray.org







  • oscar"ı bjk"liler çok arayacak gibime geliyor
  • Fb - Gs çekişmesinde adam gümbürtüye gitti....Bu adamın maç içinde kurtartdıkları niye konuşulmuyor....
  • VALLA ÇOK ÜZÜLÜYORUM. NEREDEYSE ÖLDÜRMEYE GİDECEM O BAŞKANI. BİR DEGAJ İÇİN NELER YAPIYORLAR ADAMA.

    BEN CORDOBA'MI HİÇ UNUTMAYACAĞIM
  • biraz abartıldı bu degaj meselesi...maç satan adam son hamleyemi bırakır hatayı....
  • gslilerde çok arayacak
    quote:

    Orjinalden alıntı: ayhansx1

    oscar"ı bjk"liler çok arayacak gibime geliyor
  • elin kolombiyalısı bile,bize haklı olarak ders veriyor ya artık,utanmaktan başka yapacak birşey yok..
  • adamı yediler bütün bunların sebebi yani bunların alt yapısını hazırlayan aziz efendidir. adam maç esnasından onca kurtarış yaptı maçı gs ye vermek isteseydi bunu sona dakikaya bırakmazdı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi máwci -- 11 Mayıs 2006; 13:04:17 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: |GhOpEm|

    adamı yediler bütün bunların sebebi yani bunların alt yapısını hazırlayan aziz efendidir. adam maç esnasından onca kurtarış yaptı maçı gs ye vermek isteseydi bunu sona dakikaya bırakmazdı.


    yani bunuda bir şekilde alakalandırdınız ya aziz yıldırım'a,ne desek boş artık

    meseleyi çok kolaya bağlamışsınız gördüğüm kadarıyla.at gitsin adamın üstüne..
  • niyeki?

    fener medyası şişirdikçe şişirdi bjk için maçı satacaklar diye. öyle olmadı mı?

    ne oldu bjk"ye , gaza geldi biz satmayız sattırmayız demediler mi ?(sanki satın almak isteyen var da)

    futbolda 3 ihtimali unutup yoktan yere sıradan bir derbiyi milli mücadeleye çevirmediler mi?

    o gazlada oscar"ı harcadılar. harcamadınız mı birlik beraberlik içinde?

    fener medyasını kim besliyor? aziz değil mi? eh aziz bjk"yi de oyuna getirdi, demirören gibi başkana sahip çıkın bjk"liler. sanki siz değil miydiniz elle kolla lige karşı çıkan,burda o kadar konuşmadınız mı böyle takım böyle ligde olmamalı diye,istemiyoruz onları diye?

    ne oldu peki lig biterken başkanınız hislerinize tercüman oldu olmadı mı? şampiyon adayı iki takım var. kimin dürüstçe kimin hak ettiğine inanıyorsa TIPKI SİZLER GİBİ o da onu söyledi

    kendinize sırt çeviriyorsunuz bjkli arkadaşlar etmeyin eylemeyin




  • yazık oldu cordobaya...
  • bozacının şahidi şıracı güleyim bari.
  • Halen daha gülebilenler varya cidden garip..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vendeta

    bozacının şahidi şıracı güleyim bari.



    az insalık öğrenin(nokta)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.