Şimdi Ara

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... (83. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.926
Cevap
36
Favori
179.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yasakbölge kullanıcısına yanıt
    Valla yukarıda sizde şaşırmışsınız cevap ile soru sormuşsunuz hatta
  • Hocam kullanım suyu serbest programlama özelliğine baktım.
    Konfor sıcaklığı: program yaptığınız zamanlardaki kullanım suyu sıcaklığı, düşük sıcaklık: hazırda bekleteceği suyun sıcaklığı.
    Programınızı yaptıktan sonra comfort menüsünden zaman programlı seçimini yaptığnızda ayarlı programa göre sıcak suyu hazır halde tutacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    O zaman sizin başta dediğiniz gibi. Ben aslında şöyle bir özellik olsun istemiştim. Mesela normal su sıcaklığı 36 37 derece olsun. Duşa girmek isteyen onu 40 a alsın. Yarım saat yada yada bir saat ihtiyacına göre 40 ta dursun. Süre bitince tekrar ayarladığım sıcaklığa insin diye düşündüm onu.

    Petekler için durum böyle çünkü. Programlamaya alınınca, diyelim 23 derece, bir sensy den bunu yükseltsek diyelim, kaç saat olsun diye soruyor. Kullanım suyunda ise adam 2 dk ellerini yıkayacak, abdest alacak vs sürekli 40+ da açarsa israf. E bende devamlı arttır, azalt yapamam ... Peteklerde ki durum gibi olsaydı güzel olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasakbölge kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz şekilde deneyin isterseniz program bitiminde belki önceki ayara döner. Ben program yapıp aktif etmedim zamanım olmadığı için.
    Oransal oda etkisiyle deneme yaptım ve yeni bir şey farkettim. Bu ayar yüksek ayarlanınca modülasyon aralığı genişliyor atıyorum 20 ayarladınız 60 ile başlayıp 40 ile bitiriyor, 1 ayarladınız 45 ile başlayıp 43 ile bitiriyor. Yani sadece başlangıç derecesini ayarlamıyor en yüksek ve en düşük kazan derecesine etki ediyor. Buna göre çıkarımım 7-13 arası ayardan fazlası iyi olmaz, yalıtımı iyi olan evlerde 10+ yalıtımı zayıf evlerde 10- ayarlanmalı diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Yani , eğim ve ayar noktasının sınırlarını belirliyor diyebilir miyiz hocam ? Misal, eğim ve ayar noktası ile normalde 60 a çıkacak olan bir ayar yapılmış olsun. Oransal oda dar modüslasyon rakamına çekilirse 60 a çıkamayacak. Ama geniş bir modülasyon rakamına getirilirse bu sefer ayar noktası ve eğimin sınırlarını kaldıracak. Normalde nerye kadar yükselecekse ona imkan verecek.

    Ben yazdığınızdan böyle bir şey olabilir diye mana çıkardım .

    Yarın gece şöyle bir ayar deniyeceğim bakalım nasıl olacak,

    4.2.2 Eğim 2.0
    4.2.3 Ayar Noktası 8 veya 10
    4.2.4 Oransal oda 13+ ( kaça kadar çıktığını hatırlamıyorum)

    Kombi yüksek derece ile başlayıp , eğimin gerektirdiği derecede duracak. Bu noktada artık paralel kaydırma ( ayar noktasının ) etkisi ne olur bilmiyorum.


    Dediğimi tekrar özetlemek istiyorum, sanırım şu şekilde
    (Oran ve rakamlar tahmini. Sadece çalışma mantığını kasıt ediyorum.)
    Oransal oda 5 olsun. Kombi ayar noktası ve eğim gereği 40 ile başlayacak.
    Ornsal oda 10 olsun. Kombi aynı ayar noktası ve aynı eğim gereği 50 ile başlayacak. Yani sınırlarını bir diğer değişle modülasyon aralığını geniş tutuyor veya daraltıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasakbölge -- 17 Şubat 2019; 2:41:49 >




  • yasakbölge kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam yalnız sadece eğim ayarı dış hava sensörü bağlıyken çalışıyor galiba siz şimdilik ayarlamalarınızı dış hava sensörünü alana kadar eğim ayarını sabit 1.5 ta tutarak yapın.
    Geri kalan her şeyde hemfikiriz ben eğim ayarının dış sensör bağlı olmadığı durumda etkisi varmı yokmu kararsız kaldım.
    Kısaca oransal oda etkisi modülasyon genişliğini ve hızını belirliyor, ayar noktasıda bu belirlenen aralığı paralel olarak yukarı aşağı kaydırıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Ben var zannediyordum. Neyse yeni bir şey daha öğrenmiş olduk.
    Aslında yarın denerim hep 2 de idi. Denerim 1.5 yapınca nasıl başlayacak. Fark varsa bir kaç başlamada, etkisi var deriz ama gerçek etki değil. Yani biz ona 2.0 eğimlik bir hava koşulu varmış komutu vermiş olacağız.
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam son iki faturami paylasmak istiyorum gecen ay 131 tl bu ay 102 tl geldi.Ayar super olmus kombi cabuk isitiyor evi evin yalitimindan dolayi sanirim ne zaman yaniyor gormuyorum bile☺️Ve 3 aydir kombi kacta ne zaman yaniyor evde kombi varmi unuttum😄
    Hesabima gore kis boyunca 750 tl ye yakin bir ucret odedim bu para sicak su ve ocak parasi bile degil bedavaya isindik resmen insallah duzen bozulmaz.tekrar tskr eder yaptirdiginiz ayar icin minnettarim saolun😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevkett67 S kullanıcısına yanıt
    Hocam 5 saat gecen aydi simdi gunduzleri hic yanmiyor desem yeridir.Ve bu ayki faturam 102 tl.Simdi bunun etkenlerini siralayacak olursam
    1:ara kat evim alt ust oturan var
    2: iki balkonumda cam balkon
    3: duvar yalitimi var pencereler sizdirmazligi iyi
    4:belki sacma gelir size ama yazlik kislik halilarim var hali olmasi odalarda isi kaybini onluyor denedim
    5:evin konumu sabah gunesini ogleye kadar tam aliyor

    Bunlardan ibaret evin durumu ayarinada gelince yukardaki mesajimda yazili.Dis hava sensoru ve oda termostati takili ariston alteas one net 30 ff modeli kombinin.Ev 24 derece sabit ayarda montla filanlada oturmuyoruz ev hali neyse o sekil giyim kysamimuz☺️Ve evde iki tane ufak cocugum ve annem varki onlarin istedigi isi ayari boyle daha fazlasinda rahatsiz oluyolar.

    Birde herkes petek kisar ben aksine koridora 80 ve 70 cm lik iki tane daha petek taktim evin can damari koridor orayi isitamazsaniz odalar gec isiniyor bunu denedim ve suan tam konfor oldu.

    Sebep cok aslinda dis duvarlara bakan peteklerin duvarla petek arasina izocam yalitim plakalari aldim ve tum peteklere termostatik vana taktim ama sadece mutfagin ayarini 3. Kademede buyuk salonu 3.5 kademeye ayarladim digerleri 5. Kademede.

    Hal boyleyken tasarruf oluyor saygilar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aslan-Can A kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam memnun kaldığınıza sevindim, emeklerimizin boşa gitmediğini görmek ne güzel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslan-Can A kullanıcısına yanıt
    Yok ben montla falan oturuyorsunuz dediğimi hatırlamıyorum. Yanlış anlaşılma olmuştur galiba. Demiş isem de kusura bakmayın. Ne mutlu size. Bizlere burada yardımcı olan arkadaşlara da teşekkür ederim. Insan imreniyor valla böyle faturalara. Birde şimdi hanım hamile bebek te tam 10uncu aya doğru gelecek gibi ben bu kis 700 den aşağı gelmez diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba , evimde viessman vitopent 100 hermetik kombi var , değiştirmek istiyorum bi yerden uygun fiyata ariston class premium evo kombi gelicek, memnun musunuz değiştirmeye değer mi sizce ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miranda Kerr

    Merhaba , evimde viessman vitopent 100 hermetik kombi var , değiştirmek istiyorum bi yerden uygun fiyata ariston class premium evo kombi gelicek, memnun musunuz değiştirmeye değer mi sizce ?
    Genuz premium evo var. 3 yıldır kullanıyorum. Çok memnunum. Ariston kombi konusunda oldukça iyidir. Tavsiye ederim.
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Merhaba kardeşim bana parametre konusunda yardımcı olurmusun evim 3+1 net 130m2 ara kat ve yerden ısıtma geçen sene sadece saat 19:00 dan sabah 07:00 a kadar kullanmama rağmen günlük tüketim 6m3 parametreler ortalama nasıl olmalı yardımcı olursan sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsmail palabıyık İ kullanıcısına yanıt
    Merhabalar geçmiş sayfalarda parametreler ile ilgili bolca konuşulmuştu, okuduğunuzu varsayarak yardımcı olmaya çalışayım.
    Öncelikle kombiniz fabrika ayarlarında değilse fabrika ayarlarına sıfırlayın, komple menü- bölge 1 parametreleri- bölge 1 ayarları- bölge 1 sıcaklık aralığı değerini düşük sıcaklık olarak seçin bu ayar yerden ısıtma sistemleri içindir, sonra geri çıkıp kombi parametreleri- ısıtma sistemi 1- ısıtma sistemi bekleme süresi seçimini 0- ısıtma sist. bekleme süresini 7- pompa gecikmeli durmasını 10 yapın.
    Bu ayarlamaları yaptıktan sonra kombiyi kapatıp açın sonra kazan sıcaklığınızı evde üşümeyeceğiniz en düşük dereceye ayarlayın. Yerden ısıtma sisteminizde odalar arası fazla ısı farkı oluyorsa reglaj ayarı mutlaka yapın çünkü bunun yoğuşma veriminede etkisi var.
    Belirtmediğinize göre oda termostatı veya dış hava sensörü kullanmıyorsunuz o yüzden auto modunu açıksa kapatın ve son olarak en kısa zamanda dış hava sensörü edinin çünkü yerden ısıtmayla en konforlu ve düşük tüketime dhs ile kavuşacaksınız. Görüşmek üzere...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ustacığım tam olarak anlamadım siZden ricam hangi kodlara girerek sayıları kaç yapmam gerektiğini yaZabilirmisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Ustacığım tam olarak anlamadım siZden ricam hangi kodlara girerek sayıları kaç yapmam gerektiğini yaZabilirmisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsmail palabıyık İ kullanıcısına yanıt
    4.2.0:0
    2.3.5:0
    2.3.6:7
    2.3.7:10

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim dediğiniz şekilde güncelleme yaptım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsmail palabıyık İ kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Denemelerinizi, en düşük kazan sıcaklığından başlayarak ve her 1 derece kazan ısısı artışı yaptıktan sonra evinizin ısısı stabil hale gelene kadar bekleyerek yapmanızı tavsiye ederim çünkü bilirsiniz yerden ısıtmanın evi ısıtma süresi petekli sistem gibi hızlı olmayacaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.