Şimdi Ara

Alkolden Ehliyeti Kaptıranlar Bilgi Paylaşım Konusu (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.065
Cevap
18
Favori
336.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kaya29 K kullanıcısına yanıt

    Hadi geçmiş olsun reyiz, darısı da benim güne dolmasına inşallah :))

  • parasid P kullanıcısına yanıt
    Geri alınma süresi(6ay) dolması lazım. Sürücü kurslarının çoğu bilmez çünkü onlar için para önemli. Sana kursta bilgi verildi mi aday sürücülük hakkında mesela? Ne yaparsan ehliyetin gider diye ? :)
  • Cacarer C kullanıcısına yanıt
    Aday sürücülerin sürücü belgeleri, kullandıkları araç cinslerine bakılmaksızın, alkol oranları 0.20 promilin üzerinde ise yani 0.21 promil dahil yukarı ise aday sürücü belgesi iptal edilir.
  • sagolun cevaplar icin arkadaslar, tesekkurler gecmis olsun dilekleriniz icin. acik yazmamisim sanirim kusura bakmayin :)) arac hususiydi, ehliyet gitti zaten sanirim oyle bi umudum yok. ben tekrar kursa sinava girmek icin 6 ay beklemek gerekiyor mu onu ogrenmek istemistim :)
  • parasid P kullanıcısına yanıt

    6 ay beklemek gerekiyor :)

  • Cacarer C kullanıcısına yanıt

    cokmu daha senin:) ama başkan akıllılık etmissin bu südgeyi aradan cıkartmıssın

  • Cacarer C kullanıcısına yanıt

    :D emin ol, bunu bi trafik polisiyle karşılaşırsam sorucam. ben de pek anlamadım ama sanırım cidden şanslıyım.

  • dogmatiksk D kullanıcısına yanıt
    Alkol cezaları ihlal tarihinden itibaren son 5 yılı kapsar. Bugün yakalansan son 5 sene içindeki alkol cezalarına bakarlar. Ona göre işlem görürsün.
  • Kaya29 K kullanıcısına yanıt

    Reyiz ben 2019 da kaptırdım, o ara boştaydım aradan çıkartayım dedim. Kaptırdıktan bir buçuk ay sonra aldım. Şükür 🙏

  • Cacarer C kullanıcısına yanıt

    1 hafta oldu alalı :) cok şükür tez zamanda herkes alır umarım, 2 yıl cok uzun gercekten geçmiyor

  • Bende 2 senenin ardından bu hafta kavuşuyorum ehliyetime, Allah bir daha yaşatmasın 🙏 Geçti ama deldi geçti reyiz..

  • Cacarer C kullanıcısına yanıt

    Reis Allah birdaha göstermesin , vallaha ehliyetli araba sürmek kadar güzel başka birşey yokmuşş:)

  • Herkese merhaba,
    Ehliyetime 6 ay el koyuldu günüm bugün doldu. Fakat kaza sonucu alkol durumu ortaya çıktı ve kazada cüzdanımı çaldılar yani ehliyetimi alamadılar sadece e devlette iptal bilgisi görüldü. Yeni ehliyetimi nasıl çıkarabilirim? Ehliyet alma tutanağınıda tarafıma teslim etmediler. Kesinlikle o evrak gerekli mi? Günüm dolduğu için araç sürebilir miyim? Konuyla ilgili bilgisi olan varsa bilgilendirmesini rica ederim.
  • burakka06 B kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Günüm dolduğu için araç sürebilir miyim?


    Hayır

  • Arkadaşlar merhaba bende yaklaşık 6 ay önce 120 Promille ehliyeti kaptırmıştım ehliyetimi almama 2 hafta var, başımdan geçenleri anlatacağım benim durumumda olanlar açısından faydalı olabileceğini düşünüyorum.
    Kendi mahallemizin yakınlarında boş bir arazide kuzenimle alkol kullandık bu bizim rutinimiz olmuştu oturur muhabbet eder 5 dk mesafedeki evimize giderdik. Olmaz demeyin oluyor 5 dk 1 dk ne olursa olsun yapmayın. Neyse içtik eve dönecekken hop mahallede çevirmeye yakalandık kuzenim subay, kimlik gösteriyor adres beyan ediyoruz nafile memur arkadaşlar Nuh dedi peygamber demedi üfletti ve 120 promil çıktı işin ilginç yanı kendimi sarhoş bile hissetmiyorum. Ehliyeti aldılar arabayı çağırdığımız bir yakınımız teslim aldı ve beni karakola götürdüler ifademi aldılar ama kamu davası açılacağını söylemediler bende araba kullanmak zorunda kaldığımı söyledim alkollü olduğumu kabul edip çıktım. 2 hafta sonra savcılıktan arandım anlaşmaya çağırdılar. Öncesinde bakaya olduğum için 2 ay hapis cezası alıp hagb vermişlerdi. Savcılık 3 ay ceza verilip erteleneceğini ama eski hagb nin okunacağını söyledi kabul ettim. Kabul etmeseniz de ceza artıyor 100 promil üstü alkole mutlaka ceza çıkıyor. 3 ay ceza bir yıl içerisinde kasıtlı suça karışmazsam infaz edilmiş sayılacak, askerlik şubesinin açtığı davadan çıkan 2 ay ceza da askerliğimi yaptığım için mahkeme askerlik şubesinin şikayetten vazgeçebileceğini, kabul edip etmediğimi sordu kabul ettim sonucu bekliyorum. Vazgeçmeseler de denetimli serbestlik uygulanırmış yazı işlerinde çalışan bir arkadaş vasıtasıyla öğrendim. Tabi bu hukuki boyutu bunun en ağır yanı psikolojik boyutu, yıpratıyor hem de bayağı... Bir de araç kullanmak zorundaysanız ehliyetsiz kullanmak çok daha stresli çevirmelere takılmamak için kaçak göçek yolları kullanıyorsunuz. Trafikte çok çok dikkatli olmak zorundasınız en ufak bir kazada ehliyetsiz olduğunuz için direkt suçlu durumundasınız. Çevirmeye takıldığınızda meramınızı anlatmak ayrı utandırıyor çoğu zaman yalan söylemek zorunda kalıyorsunuz. Ben bu hatayı bir defa yaptım bir daha tövbe iki haftam kaldı ehliyetli araba kullanmanın kıymetini acı bir şekilde tecrübe ettim. Yapmayın diyeceğim ama bu konuya giren adam da meraktan girip bakmaz başına geldiği için bakıyordur. Hataya hata denir arkadaşlar sonuçları ağır mı evet bence çok ağır en azından ilk defa yakalanan için ama hata yapıyorsak sonuçları da bunlar bilmenizi istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Argistii -- 21 Mayıs 2021; 3:40:47 >




  • burakka06 B kullanıcısına yanıt

    Kullandığında eğer kısıtlama süresi doluysa ehliyetsiz araç kullanmaktan işlem yapılmaz ehliyet bulundurmamaktan işlem yapılır bunun cezası da diğer seçeneğe oranla çok hafif kalır




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Argistii -- 21 Mayıs 2021; 9:31:56 >
  • Argistii A kullanıcısına yanıt

    Yanlış

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cormen

    Yanlış

    Peki

  • yav bi ara buaralarda ali ferhat diye bir arkadaş vardı ona noldu acaba :)

  • 2019 da 6 aylık kaptırmıştım ..iki gün öncede iki çevirmeye girdim ilkinde 50 promil çıktı imza attirip bıraktılar 10 dakika sonra evimin yaninda ikinci çevirme de uflettiler 60 promil çıktı ehliyetim 2 yıl gitti bu arada polis git hastane de kan alkol testi yaptır dedi 3 hastane 1 karakol gittim üst yazı vermediler hastaneler de kan testi yapmadı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BabyLatte -- 31 Temmuz 2021; 11:23:38 >
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.