Şimdi Ara

Çin markalı tabletinizde wifi sorunu varsa bunları bir kontrol edin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Wifi bağlantı sorunu yaşayan arkadaşlar mümkünse tabletinize küsmeden önce wifi modeminizi kontrol edin.

    Tamam tablet bilgisayarlarda çok güçlü wifi yok ancak modem neden önemli derseniz, basit bir örnek vermek gerekirse airties ( ttnet ile verilen ) modem kimi kullanıcılarda varsayılan ayarlar ile android telefon, tablet ve ipad iphone bağlantılarını imkansız hale getiriyor.

    Modeminiz ile alakalı olabilecek sorunlar :

    1. Modeminiz a/b/g/n bağlantıları arasında hepsine destek vermek için otomatik geçiş yapıyorsa, b modunda düzgün g modunda eh işte n modunda saçma sapan davranıyorsa, ( Sadece G modu genellikle işinizi görecektir yeterli bant genişliği ve performans verecektir, daha sağlam bağlantılar için b modu daha hızlı bağlantılar için ise n modu tercih edilebilir, ancak eğer evinizde, şirketinizde farklı modlarda işlem yapan cihazlar yoksa mutlaka tek bir moda modeminizi sabitleyin ).

    2. Modeminizin bağlı olduğu prizden doğru düzgün akım gelmiyorsa, ( Mümkünse UPS üzerinden geçen bir hat yada varsa evinizde regülatörden geçen bir hat deneyin. 3lü priniz eski ise değiştirin, imkanınız varsa modemi prize doğrudan diğer cihazlarla paylaşmadan takın. )

    3. Bilgisayarınızın çektiği yerden tabletiniz çekiyor ama başka yerde çekmiyorsa, ( Modeminizin konumunu değiştirmeye çalışın, mümkünse bina kolonu içeren köşelerden uzak tutun ve omuz, kafa yüksekliğine çıkarmaya gayret edin )

    4. Modeminizin kullandığı kanallarda başka modemler var ise, ( Modemlerinizi alışıla gelmiş kanallar dışında çalıştırın yada dönem dönem kanal değiştirerek test edin )

    5. Modemler yüksek şifreleme ile veri koruma durumunda bağlantı sürekliliğini kaybedebilir, ( Daha basit bir şifreleme yöntemi yada farklı sabit ip aralığı ( bağlanan cihazlar için ) ve mac filtreleme ile şifresiz dahi keyifle modem kullanabilirsiniz. )

    önce bunları düzenleyiniz. Sonrasında aşağıdaki hususlara dikkat ederek tabletiniz üzerinde wifi fix türü düzenlemeler deneyebilirsiniz.

    Modeminiz ile alakalı olmayan aklınıza gelmeyecek diğer problemler ise şunlar :

    1. Pek çok taşınabilir cihaz eğer modeminizin yanında ayrıca yüksek frekansta çalışan bir telsiz telefon var ise bağlantı sağlayamayacaktır. ( Mobil cihazlardaki veri gönderme gücü çok düşüktür ve telsiz telefon merkezi bu sinyalleri bozabilir. ) Mümkünse bu telefonu başka bir bölgeye yada farklı yüksekliğe taşıyın.

    2. Modem civarında farklı bir cihazın adaptörünü barındırmayın ve modem mutlaka priz seviyesinden yüksekte dursun. Modem yanında başka bir cihazı şarj etmeyin.

    Eski tip smart modem, philips modem ve ttnet airties modem kullanıyorum.

    Düzenlemeleri yaptıktan sonra;

    1. Eski tip smart modem kullandığımız evde A101 de satılan starex ve benzeri 79701 seri numaralı Volar Tableti teyzem için aldım ve sorunsuz kullanabiliyorum, wifi problemi yaşamadım ( 3 Katlı ev Modem ara katta ).

    2. iPad ve Samsung galaxy gio ile wifi problemi yaşamıyorum.

    3.Diğer Evimde ve işyerimde de herhangi bir problem yaşamadım.

    İyi tatiller.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.