Şimdi Ara

Türk İşi Amatör Aksiyon Filmi (Kısa film)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hoşuma giden kısa filmleri paylaşmaktan kendimi alamıyorum. Bu seferki kendi içimizden olunca paylaşma şevkim daha bir arttı hatta.

    Divxplanet forumda açılan bir konuda farkettim bu kısa filmi. İtiraf etmek gerekirse, insan zaten aksiyon etiketini gördü mü önce bir “Hımm??” oluyor, üstüne bir de bizim en pasif kaldığımız bu türde “Türk işi” başlığını okuyunca ister istemez önyargıyla bakıyor. Ama Team Max‘in yaptığı Dikkat Girilmez adındaki bu kısa film kısa bir aksiyon şöleni sunuyor size, bittiğinde “hani? bu kadar mı? daha yok mu” moduna giriyorsunuz.

    Bir “amatör” film olarak baktığımızda gerçekten muazzam bir iş var karşımızda. Özellikle kamera kullanımı ve devamlılık çok hoşuma gitti benim. İzlerken zerre sıkmıyor, hatta bazı sahnelerde “hadi canım” dedirtiyor. Sahnenin ekstralığından değil de, amatör olmasına rağmen bu şekilde altından kalkmaları hadi canım diye tepki göstermemizi sağlayan etken. Yunus Emre Soğukkanlı ve Fatih Uğurlu isimli arkadaşlar var çalışmanın arkasında. Görüntü yönetmeni de Galip Yakınay olarak göze çarpıyor. Yapımla ilgili detaylı bilgi alabilirsem buraya ekleyeceğimi de belirteyim.

    Ben çok beğendim. Umarım katlanarak devamı gelir. Umarım birilerinin dikkatini çeker ve Türk sinemasının yıllardır kanayan yarası olan aksiyona farklı bir heyecan getirir bu ekip. Çalışmalarının devamını diliyorum.



    Güncelleme: Arkadaştan gelen bilgilerden sonra, şaşırma katsayım biraz daha arttı. Sadece 4 gün gibi bir sürede ve 4.500 TL maliyetle böyle bir kısa film ortaya koymak demek az buz bir şey demek değil. Başroldeki iki arkadaş, Yunus Emre ve Fatih (kötü adamların lideri) bütün işi halletmiş. Yönetmenlik de aksiyon da kareografiler de bu iki arkadaşa aitmiş. Bir kez daha tebrik ediyorum.


    Bu arada kamera arkası görüntülere de buradan ulaşabilirsiniz. Çekim sırasında kullanılan ekipmanlar ise aşağıdaki gibi;
    Canon 5D Mark II [Canon (24-70mm 2.8 - 16-35mm 2.8 - 28mm 1.8 - 50mm 1.4 - 85mm 1.8)]
    Canon 7D

    ALINTIDIR:http://cineshoot.net/turk-isi-amator-aksiyon-filmi.html







  • Param olsa daha iyisini yaparım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.