Şimdi Ara

!!!Alkolden Ehliyet Kaptırmaya Son!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
133
Cevap
2
Favori
33.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu yöntemle artık alkollü araç kullanabiliyorsunuz ve polis ehliyetinize el koyamıyor. El koysada paşa paşa geri iade ediyor. Yöntemin adı da "Ece Erken Yöntemi"

    Erken, avukatı kanalıyla, ehliyetinin iade edilmesi için İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Dava devam ederken, Ece Erken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak ehliyetine haksız yere el konulduğunu iadesini istedi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü, yaptığı incelemede, yapılan işlemin usulüne uygun olmadığına ve Erken’in ehliyetinin geri verilmesi yönünde karar verdi.

    Üst düzey bir emniyet yetkilisi, “Yönetmeliklerde boşluk var. Bu boşluğun giderilmesi gerekiyor” dedi. Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü’de, Ece Erken’in şikayetçi olmamasına rağmen, ehliyete el koyan 4 trafik polisi hakkında idari soruşturma başlattı.


    Yavuz hırsız ev sahibini bastırır diye bir atasözü var. Tam da bu olay için söylenmiş.

    http://www.aktifhaber.com/ece-erken-trafik-polislerinin-basini-yakti--710191h.htm







  • bu da bişey mi, geçen sene bir arkadaşım alkol kontrolünde limitin üstünde çıkıyor. ehliyeti isteniyor. arkadaşım ehliyeti vermek yerine bir telefon açıyor. ve 5 dakika sonra telsizden gelen anons üzerine arkadaştan özür dilenip devam ettiriliyor.

    (olayı anlatan bizzat çok yakın arkadaşım, ensesi kalın bir tip)
  • Yalnız bir nüans var.Hanımefendinin ayrıcalığı nedir bilemiyorum ama kameralar önünde üfleyemeyeceğini söyledi. Demek ki kamerasız ortamda üflemeyi seviyor. Neyse poliste bunu hastaneye gönderiyor.Hastanede de ne iş artık bilmiyorum, alkol muayenesi yapılmıyor.Dolayısıyla ortada cezayı gerektirecek bir ispat olmadığından dolayı ehliyetine el konulması haksız bulunup iade ediliyor. Sizde alkollü yakalanın, (lütfen bunu arabanızda denemeyin) ben açık alanda üfleyemiyorum diyin,hastaneye gidin orada da üfletemezlerse, ehliyetinizi geri alma şansı doğar.

    Gerçi sıradan vatandaşa bir şekilde üfletirler bence
  • Sıradan vatandaşa üflemeli bir çalgı bile çaldırırlar o boruyla
  • Bu kadar kafa yormayin boyle seylere bu ulkede arabasiyla yayaya carpip olduren futbolcu ceza almadi zamaninda. O yuzden çok takmamak lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erniuif

    Bu kadar kafa yormayin boyle seylere bu ulkede arabasiyla yayaya carpip olduren futbolcu ceza almadi zamaninda. O yuzden çok takmamak lazim.

    Aynen
  • Alkolmetre üflenmemiş, kan tahlili yapılmamış. Hanfendiye güçleri yetmemiş. Bide buna rağmen yarı alkollü tespiti yapmışlar. Elde kanıt yok. Ece de gereğini yapmış.

    Her iki tarafta birbirinden rezil durumda ve bu bir Türkiye gerçeği.
  • başlık son derece yanlış, istanbul medyasının reyting seviciliği uğruna verdiği abartılı haber başlıklarına benzemiş.

    işin aslı ece erken olayında, polislerin ihmali veya hatalı uygulaması vardır, kimsenin alkolmetreye üflememek gibi bir seçeneği yok sadece alkolmetrede çıkan sonuca itiraz ederek kan testi isteme hakkı vardır, olayda da anlaşılan ece erken alkolmetreye itiraz etmiş ve hastaneye götürülerek alkol için kan testi yaptırılması gerekmiş ancak buradaki görevli memur arkadaşlar hastaneye gidip neye dayandığı belli olmayan bir doktor raporu almışlar (gözleme dayalı hazırlanmış ve mahkeme önünde hiçbir anlam ifade etmeyen rapordur) emniyet yetkilileri de önlerine gelen binlerce davadan edindikleri tecrübe üzerine işlemin eksik ve hatalı yapıldığını anlayıp mahkeme safhasını uzatmadan ehliyeti iade etmiş.

    şimdi gelelim alkolmetreye üflemenin mecbur olup olmaması veya alkol için kan testi vermenin zorunluluğuna; yürürlükteki mevzuatımıza göre;

    1- 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 48. maddesinde ise, ALKOLLÜ İÇKİ, UYUŞTURUCU VEYA KEYİF VERİCİ MADDELERİN ETKİSİ ALTINDA ARAÇ SÜRME YASAĞI:

    Madde 48 - Uyuşturucu veya keyif verici maddeleri almış olanlar ile alkollü içki almış olması nedeniyle güvenli sürme yeteneklerini kaybetmiş kişilerin kara yolunda araç sürmeleri yasaktır. (Değişik fıkra: 08/01/2003 - 4785 S.K./3. md.) Uyuşturucu veya keyif verici maddelerin cinsleri ile alkollü içkilerin etki dereceleri ve kandaki miktarlarını tespit amacıyla, trafik zabıtasınca teknik cihazlar kullanılır.
    Tespit usulleri ve muayene şartları, Sağlık Bakanlığının görüşüne uygun olarak hazırlanacak yönetmelikte düzenlenir.
    Bu madde hükmüne uymayan sürücüler derhal araç kullanmaktan men olunur.

    2- 5271 Sayılı CMK'nın ŞÜPHELİ VEYA SANIĞIN BEDEN MUAYENESİ VE VÜCUDUNDAN ÖRNEK ALINMASI başlıklı 75 inci maddenin yedinci fıkrası, “Özel kanunlardaki alkol muayenesine ve kan örneği alınmasına ilişkin hükümler saklıdır”

    "Sürücünün trafik zabıtasına ölçüm yaptırmaması nedeniyle götürüldüğü sağlık kuruluşunda alkol ölçüm cihazına üflememesi veya kan vermemesi ve polise direniş göstermesi durumunda 2559 Sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'nun 16. maddesinde yer alan “Polis, görevini yaparken direnişle karşılaşması halinde, bu direnişi kırmak amacıyla ve kıracak ölçüde zor kullanmaya yetkilidir. Zor kullanma yetkisi kapsamında, direnmenin mahiyetine ve derecesine göre ve direnenleri etkisiz hale getirecek şekilde kademeli olarak artan nispette bedenî kuvvet, maddî güç ve kanunî şartları gerçekleştiğinde silah kullanılabilir. ” hükmü gereğince şahsın mukavemetini kıracak ölçüde ve bu amaca yönelik olarak zor kullanılabilmekte,

    şahsın mukavemeti Türk Ceza Kanunu'nun “Görevi yaptırmamak için direnme” başlıklı yoğunlukta olması durumunda şahıs, hakkında adli işlem yapılarak MADDE 265. - (1) Kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Cumhuriyet Başsavcılıklarına sevk edilmektedir.

    Alkol denetimi, tıbbi muayene işlemi olmayıp, teknik cihaza nefes üflemesi yoluyla yapılan bir tespit işlemidir. Alkol denetimleri, trafik güvenliğini sağlamak, can ve mal kayıplarını önlemek amacıyla yapılmaktadır"

    kıssadan hisse, herkes alkolmetreye üflemek bu sonuca itirazı varsa alkol testi için kan vermek durumundadır, ehliyeti kaptırmayım derken altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalmayın.




  • Ben üflememe hakkımız var diye biliyorum. Üflemek istemiyorum dersiniz, kan testine gidene kadar kanınızdaki zaten seviye iyice düşecektir.

    DİP NOT: Alkollü araç kullanmak tehlikeli ve yasaktır
  • Sonuç ;



    Bu ülkede adalet aramak genel evde bakire kız aramaya benziyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirbilir81

    başlık son derece yanlış, istanbul medyasının reyting seviciliği uğruna verdiği abartılı haber başlıklarına benzemiş.

    başlığı sadece olayın trajikomikliğini vurgulamak adına bu şekilde seçtim. Konuya gelirsek şimdi aynı süreci sıradan bir vatandaş yaşamış olsa idi acaba İstanbul hukuk işleri müdürlüğü yine memurların yaptığı işlemin hukuksuz olduğunu söyleyip el konulan ehliyeti iade eder miydi?

    Diyelim ki iade etti. Acaba bundan sonra polis alkollü araç kullanmaktan kime işlem yapabilecek? Ya da iade etmedi. O halde bu çifte standart olmayacak mı? Emniyetin hali içler acısı zaten. Mevzuatta açık var deyip üstelik de herhangi bir şikayet söz konusu değilken görevini yapan memura soruşturma açmak da başka bir komedi.




  • Olayı zamanında izlemiştim bu şahıs polislerle tartışıyor hatta telefonla konuştuktan sonra

    poliside konuşması için(artık kimse telefonun diğer ucundaki) zorluyordu.

    yani klasik bir türkiye gerçeği bu olay yapanın yanına kar kalıyor

    Ne zaman kanunlar ve uygulamalar kişiden kişiye değişmez o zaman bu ülke adam olur.

    zaten toplumsal sorunların temelinde pozitif ayrımcılık yatar genel olarak.

    yazıklar olsun ne yazacaksın ki
  • İçkili araç kullanımına zerre kadar müsamaha gösterilmemeli. Üflememe hakkı diye bir şey varsa derhal bi çözüm bulunmalı. İnsanların yaşam hakkı birilerinin üflememe hakkından daha önemli. Yapılan testlerde de -eğer mümkünse- çevirme ile arada geçen süre dikkate alınarak hesaplama yapılmalı.

    SİZİN HİÇ BABANIZ ÖLDÜ MÜ?

    Sizin hiç babanız öldü mü?
    Benim bir kere öldü kör oldum
    Yıkadılar aldılar götürdüler
    Babamdan ummazdım bunu kör oldum.
    ...............

    CEMAL SÜREYYA

    Niyeyse bu şiir geldi aklıma
  • Dünya değişir, ülkeler değişir, topraklar değişir, hükümetler değişir ama birşey değişmez

    Arkan varsa, torpilin varsa, paran varsa herşeyi yapabilirsin ki buna emniyet güçleri de dahil

    Garibansan, torpilin yoksa, paran yoksa hiç birşey yapamazsın ama emniyet güçleri sana her şeyi yapar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ss01

    quote:

    Orijinalden alıntı: kadirbilir81



    başlığı sadece olayın trajikomikliğini vurgulamak adına bu şekilde seçtim.

    başlık hakkındaki yorumumun yanlış anlaşılmasını istemem, size karşı herhangi bir itham veya niteleme niyetim bulunmamaktadır, sadece bende uyandırdığı hissi aktardım, anlayışınıza sığınarak.

    diğer konularda ise, memurlar hakkında soruşturma açılmasının sebebi, işlerini usule uygun yapmamak olabilir yoksa ece erken'e karşı işlem yapmak değil daha doğru bir ifadeyle bu polis arkadaşlarımız alkol muayenesi prosedürünü 'kitabına uygun' şekilde yürütselerdi, ece erken'in -eğer alkollü ise- ehliyetine rahatlıkla el konabilirdi ve medyaya olay bu şekilde yansımazdı. tabii ki memurun her yanlış işlemi sebebiyle soruşturma açılmaz aksine bir durum kamu görevlisinin sürekli soruşturma tehdidi altında işini yapmasını netice verir ki bu da yanlış iş yapmaktansa hiç iş yapmama gibi tehlikeli bir çözüme götürür. bu yüzden soruşturma açılmasını ben de doğru bulmuyorum ancak sözlü bir ikaz ile mevzuata ve uygulamaya hakim olunması ve işin daha ciddiyetle yapılması telkininde bulunulabilir.

    kaldı ki ece erken gibi medyatik bir kişiliğe karşı yapılan 'yanlış' uygulamanın kamuoyunda oluşturacağı tepki ile 'sıradan bir vatandaşa' karşı yapılan yanlış uygulamanın oluşturacağı tepki bir değildir, emniyet yetkilileri de bu farkı düşünmüş olacaklar ki, ilgili şahsın ehliyetini diğer sıradan vatandaşlara yapmadıkları bir şekilde mahkeme sürecinin sonucunu beklemeden iade ettiler ve evet burada da bir çifte standart mevcut ve evet bu da bizim güzel ülkemizin bir gerçeği.

    hatta şunu da söyleyelim kameranın varlığı, olayların an be an kaydedilmesi de bir çok şeyin seyrini değiştirmiş olabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

    Ben üflememe hakkımız var diye biliyorum. Üflemek istemiyorum dersiniz, kan testine gidene kadar kanınızdaki zaten seviye iyice düşecektir.

    DİP NOT: Alkollü araç kullanmak tehlikeli ve yasaktır

    Diyelim 20:00 da cevirmeye girdiniz 21:30 da hastaneye gittiniz. Arada gecen sure icin belirli bir promil eklenir. Saatlik x birim seklinde. Yani o sirada alkolun etkisi gecer mantigi yok bildigim kadariyla yanlisim varsa duzeltir arkadaslar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boşuna havalara girmeyin, başkasının ensesi kalın, sana bana sökmez al aşağı ederler adamı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirbilir81

    quote:

    Orijinalden alıntı: ss01

    quote:

    Orijinalden alıntı: kadirbilir81



    başlığı sadece olayın trajikomikliğini vurgulamak adına bu şekilde seçtim.

    başlık hakkındaki yorumumun yanlış anlaşılmasını istemem,

    rica ederim seviyeli olduktan sonra her türlü eleştiri baş tacıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: farks


    quote:

    Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

    Ben üflememe hakkımız var diye biliyorum. Üflemek istemiyorum dersiniz, kan testine gidene kadar kanınızdaki zaten seviye iyice düşecektir.

    DİP NOT: Alkollü araç kullanmak tehlikeli ve yasaktır

    Diyelim 20:00 da cevirmeye girdiniz 21:30 da hastaneye gittiniz. Arada gecen sure icin belirli bir promil eklenir. Saatlik x birim seklinde. Yani o sirada alkolun etkisi gecer mantigi yok bildigim kadariyla yanlisim varsa duzeltir arkadaslar.

    Vallahi ne içtiğine bağlı biraz :) 3 bira içip çevirmeye girdiğinde üflersen 0.50-0.70 gibi bir şey çıkıyor sanırım. İçildikten 15 dk içerisinde artar da 1 sonra düşer bence.

    http://www.otomarket.net/promil.asp

    Şurada hesaplama uygulaması var.




  • Bir sorum olacak.
    Alkolmetreye itiraz edip hastanede kan tahlili istedigimizde aracimiz ne oluyor ?
    Aracimizla polis esliginde mi gidiyoruz ?
    Aracimiz olmadan polis araci ile mi goturuluyoruz ?
    2. secenek dogru ise aracimiza ne oluyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.