Şimdi Ara

focus bakıyorum bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olur mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 26000-27000 tl param var focus almak istiyorum. Manisa dayım 3 tane araba buldum. Sizden ricam hangisi daha iyi olur öneriniz ve sebeplerini sormak istiyorum. Focus kullanan bilgisi olan arkadaşlar açıklarsa sevinirim şimdiden teşekkürler.

    1- aslında bu arabayı beğendim güzel duruyor bel altında boya varmış araçta.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-masrafsiz-fort-focus-107038855/detay/

    2-2008 model model olarak üstün ama donanım zayıf galiba aradım ulaşamadım boya değişen var mı soramadım

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ford-focus-1.6-dizell-94994981/detay/


    3-bu araba 34 plaka pek cazip gelmedi neden derseniz arabanın plaka değişmemiş alıp satıcı gibi duruyor fiyat olarak fikir verir diye ekledim birde Manisa da olduğundan gidip görebileceğim bir araba

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-bu-fiyata-temiz-dizel-arac-anca-bu-kadar-olur-107011839/detay/







  • sedan kasalar daha çok tutuluyor. Bu arada en boş modeller genelde şirket çıkması olur. Bakın genelde diyorum. %100 demiyorum. Halamın şirketi halama 1.6 tdci 2011 focus titanium hb tahsis etti. Yani full donanımlıda şirket araçları var. Staj yaptığım yerdeki patronumun aracıda kiralıktı. ford focus 2011 titanium sedan idi. Alırken şirket çıkması veya kiralık olmamasına dikkat edin. bu araçlar kullanan kişilerin olmadığından her çukura bilerek giriyorlar sanki.

    Neyse ben tecrübelerime geleyim. Öncelikle piyasada C sınıfında görebileceğiniz en atak motor bunlarda var. Aynı motoru volvo, peugeot ve citroende kullanıyor. 1.6 HDİ ve 1.6 TDCİ eşit yani. Focus 109 beygir ama versiyondan versiyona değişiyor. sanırım 90 beygir motorlarıda vardı. O performansa göre diğer araçlardan şehir içi 1 litre kadar fazla mazot tüketebilir ama o performansa fazlasıyla değer.
    Araba çok konforsuz. Yani bana öyle geliyor. Sert bir araç. Her çukuru ve tümseği poponuzda hissedersiniz. Yalnız arabanın yol tutuşu buna bağlı olarak C sınıfında bmw 1 serisinden sonra en iyisi focus.
    Şimdi sürüşe gelelim. Direksiyonu mercedes ayarında diyebilirim. Çok net tepkiler veriyor. Ben kullanmadan önce bu tepkiler ney yani sonuçta her direksiyon dönüyor diyordum ama çok farklı. Hissediyorsunuz bunu. Sürüşü gerçekten zevk verecek bir araç.

    Bunun dışında galeriden araç almayın. boş modelleri alırsanızda mutlaka çok iyi araştırın şirket çıkmasıysa başınızı ağrıtabilir




  • açıklamalar için çok teşekkür ediyorum öncelikle şirket arabası normal farkını anlamak gerçekten zor şöyleki internetten bakıyorum 2008 araba 4 yaşında 120 000 km altında nerdeyse yok şirket dışında kullananlarda iyi kilometre yapıyor onun için söyledim yoksa dediğiniz gibi şirket araçlarını kullananlar çok hor kullanıyor amortisörlerden tutunda herşeyden anlaşılabilir

    insan özellikle benim gibi memurlar 2 yıllık maaşımızı çok harcamadan biriktirerek araç alıyor sık inceliyor çok paramız olsa alır beğenmezsek satar değiştiririzde olmuyor işte araştırmaya devam bakalım inşallah uygun araç bulabilrim.
  • Zaten eğer temiz bir focus alırsanız ertesi gün paraya sıkışsanız piyasanın 1000 tl altına verince aynı gün satarsınız aracı. Bende bilirim öyle 2 yıllık emeğini bir araca vermeyi ve kötü çıkarsa ne kadar üzülüneceğini. insan verirken bile eli titriyor o parayı. Çok büyük emek var çünkü o parada. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
  • sizin yerinizde olsam Trend modellere hiç bakmam çok pişman olursunuz hiçbir özelliği yok(genelde şirket aracı olarak kullanılıyor). Ghia veya Titanyum'lara bakarım aralarında o kadar çok fark var ki. Ki o bütçelere dolu bir focustan daha iyi araç yok. sadece zor olan temiz sorunsuz focus bulmak.
    istanbulda olsaydınız yardımcı olurdum da Manisa'da nasıl bulursunuz bilemiyorum. referans noktanız olsun ilan linkini gönderiyorum. Yazık günah parayı sokakta bulmuyorsunuz. Değmeyecek araçlara değmeyecek fiyatlar vermeyin.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-muhendis-ilk-sahibinden-turbo-dizel-tertemiz-full-ghia-108522509/detay/




  • 30 bine tamamlayıp passat alabilirsiniz b4 kasa
  • İlandan yorum yapmak pek sağlıklı olmaz o yüzden iki tavsiyem var;
    1-Aman diyim km. orjinalmi değilmi iyi araştır, plakadan servise sordur mutlaka ve yıpranacak yerlerini iyi kontrol et ya da ettirt, ayrıca km. anlamak için antifriz kabına da bakabilirsin eskimi değilmi diye iyi bildiğim birkaç usta burdan tahmin yapıyordu...
    2-Trend alma mümkünse biraz zorla Ghia al emin ol arabayı daha çok seveceksin.
  • o paraya sirket araci olarak kullanilmayan d sinifi yada v sinifi araclar var mesela avensis olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yorumlarını esirgemeyen görüş yazan arkadaşlara çok teşekkürler

    tanıdığım bir ustaya bir focus buldum gösterdim dizel 150 000 km çivarıydı tamirci beğenmedi motoru iyi değil dedi alınmaz dedi.

    ayrıca dizel alma dedi daha doğrusu 110 000 km geçmiş dizel eğer sahibi iyi kullanmadı zamanında bakımları olmadı ise çok masraf açar tanıdıktan denk gelmedikten sonra dizel yerine benzin lpg kullanmamı önerdi.

    araştırmalarımda da yorum yazan dorumdaki arkadaşlarda benzinlilerde sanırım 100 beygir araçlarda problem olmuyormuş focuslarda diğer focuslarda subab erimesi yapıyor yazıyor forumdaki yorumlarda aramaya devam ediyorum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.