Şimdi Ara

TELEKOMDAN İHBARNAME GELDİ!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
0
Favori
9.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar apartmanda 2 alt komşumla ortak adsl i kullanıyoruz ve bugün ihbarname geldi kaçak kullanıyomuşuz diye sizce böyle bişey olurmu ya ? bu yasakmı ?



  • e tabi biraz yasak oluyo canım kardeşim
  • ben biliyom kim şikayet etti gösterecem onlara :) peki şimdi nolcak ben hapsemi girecem
  • Saçma ama yasak. Wireless kullanımını nasıl denetleyeceksin diye sormak lazım telekoma. Ben sınırsız kullandığım için wireless şifreleme olayını başlarda önemsememiştim. Daha sonra güvenlikle ilgili sorunlar yaşayınca şifre korumalı yapmayı öğrendim. Şimdi ben bu şifreyi 3-5 komşuma dağıtsam senin yaptıın işten farkı ne anlamıyorum. Kaçak kullanımın tespiti için illaki kablonun görülmesi mi gerek?
  • bu ülkede o kadar hoş görüşü kalmayan insanlar varki onların hepsine sana ne zararı var da şikayet ediyosun insanları ki.benimde başımda buna benzer bir dert var adamın yüzüne beni şikayet ednin anasını diyorum anladınız siz gıkı çıkmıyo.çünkü biliyo bi araba dayak yiyeceğini neyse şimdi bizide buradan uzaklaştırmadan konuyu kapatayım ama böle insanlara tekrardan
  • sanki battı ona istese onada çekerdim bi kablo yani :)
  • Ağ kurdum dersin onada karışamazlar isteyen istediği gibi ağ kurar bu yasak değil sadece sen onlara interneti dağıtmadığını kabullendirmen lazım onun dışında ağ kurmak yasak değil. kontrole geldiklerinde internet paylaşımını kapat olsun bitsin zaten gelcek adam adamda sistem mühendisi olmıycak hayatta anlamaz.
  • İnternet cafe işletenlerde bir adsl hattı ile 50-60 tane bilgisayarı internete çıkarıyorlar. Arkadaşın yaptığı ortak kullanımın internet cafe mantığından ne farkı var? Tamamen uyduruk bir yasak, ayrıca ihbar olmadan bu tespit edilemeyeceği için birisi çekememezlik yapmış...
  • Ben iş mahkemeye gittiği taktirde paylaşım yapanın davayı kazanacağını düşünüyorum şahsen. Hiç örnek bir dava duymadım henüz. Sonuç olarak sana verilen 256 lık bağlantıyı birileri ile paylaştığında telekom'un bantgenişliğine ek bir yük bindirmiş olmuyorsun. Sana ayrılan bantgenişliğini paylaşıyorsun.

    Bu yüzden bağlantısı kesilen birinin mahkemeye başvurup hakkını aramasını bekleyeceğiz heralde. İllahi al bir wireless router, paylaşacağın kişiyi router'a dahil ettikten sonra da başka wireless cihazların senin cihazın adını görmemesi için gizle. Hadi o zaman gelip de bulsunlar bakalım.
  • Kardeş sadece sana özel değil birçok kişiye ihbarname geldi. yakınımdaki arkadaşlardan biliyorum. aynen bana da bugün geldi. sonuç ne olur bilemiyorum ama diğer arkadaşların da dediği gibi wireless kullansam sen nasıl isbat edeceksin?
    Bir de şöyle sormak lazım 256Kb dünyada kalmamış sen hala 49 YTL gibi bir fiyattan veriyorsun. Adam da san tek başına bu fiyatı ödeyecek? Hem hizmet kaliten olmasın hemde her istediğini yap zaten tekel olduğu için bu sektörde tek söz sahibi o.
    Ne diyelim bekleyip göreceğiz.

    Birde anlamadığım adamlar eve gireceğiz diyorlar böyle bir yetkileri var mı? nasıl girecekler evimize?
  • Harßıden Hee ßole ßısey Olunca Yakalınca Ne Oluo Acaba ßuyuk Ihtımalle ßaya ßır Para Cezası Gelır
  • Yaw O zaman Neden Modemleri Çok portlu yapıyorlar..
    Modem üreticilerine Yasak koysunlar o zaman.Birde Zaten 3 bilgisayarda bağlasan 10tane de bağlasan Yine 256 Bağlantıyı kullanıyor..Yani Herhangi Artış olmuyor...
    Eğer Telekom yetkilisi Gelirse Yapacaklarını anlatayım...
    1-)Gelen yetkiliye Arama izninin olup olmadığını sor...Sen o arada Portlardan Kablo bağlantılarını Çıkar..
    1-)Eğer Yetkili Bu Bu Kablolar Ne diye sorarsa, "Komşumla Bazen Network Üzerinden Oyun Oynuyoruz" Dersin..
    Olur biter..
    O ihbar edenin ......
  • Şeytan diyor ki al 30dbi anten tüm semte yayın yap. Telekomun KabloTV'den kalma kuruntulardan acilen kurtulması gerekiyor.
  • Durum aslında apaçık ortada.
    Telekom 1329434932904 milyonluk abone hedefine ulaşmak için kasıyor.
    Yoksa elbette sizin bağlantıyı paylaştırmanız onu etkilemiyor.
    Bir abone bir abonedir hesabı kısaca.
    Eğer arkadaşların dediği doğruysa,yani ağ bağlantısı kurmak yasak değilse,bunu bu şekilde kanıtlayın yeterli.
  • birileri şikayet etmese telekom anlayamaz.mümkün değil. ben yıllardır 10 kişi kullananları biliyorum.
  • Bizede geldi az önce ama bende wireless modem var notebokum için kullanıyorum yakın bir zamanda eve gelip kontrol edicekmişler ne olcak şimdi bizim apartmanda benden başka internete giren yok hem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasit019 -- 5 Mayıs 2006; 18:50:24 >
  • uzun süredir kullanıyorduk ama telekom el değiştirince işler değişti önceden devlet zihniyeti vardı şimdi ise ticaret ağır bastı ben kablolarrımı topladım toplattırdılar sonrada ihbarname geldi. isterseniz dağıtın bu sefer ciddiler af yok
  • arkdaşlar şimdi bakın tt nin bandwitch ine yükelmiyosuynuz ama sözleşmenizi iyice bir okuyun görün bende telekom pazarla müdürüyle aynı konuyu konunuştum adam diyoki biz buluruz hadiiii dedim ordan bakde deim işine bulamazsın adam ondan sonra topladı adamlarını odaya soruyo bulabilirisiniz diye bulabiliriz dediler dedim açın genel müdürlüğe sorun yanımda aradılar yapmamızın imkanı yok. Çünkü adamın kablosunu nere gittiğini biz oturduğumuz yerden göremeyiz adamlar şişti ama şikeyt olursa alıyolar ve tek tek kontrol etmeye başlamışlar bile:)
  • hocam kesinlikle seni şikayet etmişler.yoksa telekomun bulmasına imkan yok.
    normal hizmetleri doğru düzgün yapamazlarken birde böyle konularla uğraşıcaklarını sanmıyorum.
    komşuya
  • aptalca bişey tipik telekom
    bizde evde 2 pc de paylaşıyoruz 256kbps i bizede uyarı çeksinler aynı hesap
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.