Şimdi Ara

Tomtom mu Başka Marka mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
5.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kramerica

    ben basarsoft haritalı ömür boyu guncellemeli ıgo yazılım var die gittim salak gibi piranha evoque aldım 150 tl ye ne guncelleme yapılabiliyor nede adres bulabiliyor nede bluetoothu kullanılabiliyor hepsi hikaye gidip geri verip paramı iade alıcam diğer markaları bilmiyorum.ama piranha almayın çok sıkıntı çektim 20 gündür istanbul esenyurt yazıyorum daha esenyurtu bulamıyor maslakta sokak ismi gi,riyorum sokağı bulamıyor kendi oturduğum evin sokağını bile yanlş biliyor.müşteri hizmetleri filan zaten hilkaye yok ilgisiz biriniş oturtmuşlar çözüm mözüm ürettiği yok papağan gibi 2 kelima ezberlemiş aynı şeyleri tekrar edip duruyor.

    Piranha Evaque yi bir yıldan fazladır kullandım, TBS ve daha büyük ekran için Navtech QXV 714 aldım. Evaque, piranhanın en iyi modellerinden birisi, sadece yüklü olarak iGo8 var. Güncellemede de hiç bir sorun yaşamadım. Naviextras ile sorunsuz bağlandı. Malzeme kalitesi olarak ta oldukça üst düzeyi piano black güzel görünüyor ve kolay çizilmiyor. Açıkçası Navitech daha hassas. Araç kitini de test ettim bluetooth üzerinden telefon, fm yayını vb hemen hemen her özelliğini sorunsuz kullandım.
    Yazılım ve harita versiyonunuzu, naviextras ile yaşadığınız sorunları yazarsanız yardımcı olmaya çalışalım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: İmkansız

    Arkadaşlar cihaz tavsiye konusu illegal yazılım muhabbetine kaymakta bildiğinizgibi kurallar gereği bu işlemlerin forumda konuşulması yasak.İyi forumlar.

    konuya kaptırınca rota bazen şaşıyor, teşekkürler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İmkansız

    Arkadaşlar cihaz tavsiye konusu illegal yazılım muhabbetine kaymakta bildiğinizgibi kurallar gereği bu işlemlerin forumda konuşulması yasak.İyi forumlar.


    Mesaj alındı.
    Kusura bakmayın gece gece kuralları unutup dalıp gitmişim.
  • Ben az önce kampanyadan
    Garmin nuvi 40 aldım . (bimekste 175 tl- şokta 169 tl)

    Daha önce Tomtom XXL almıştım . 1 hafta sonra geri verdim . Haritası berbat . Müşteri hizmetleri çok ukala ve ilgisiz.
    Tomtom u 1 hafta italyada kullanmıştım . Uçtan uca italyayı gezdim sadece 1 ara sokakta sıkıntı oldu . İtalya hariyası çok iyi çalışıyordu .

    Yeniden navigasyon almak istediğimde , başarsoft , igo kombinasyonuna yöneldim . Fakat bu kombinasyonu içeren cihazlar içindede Ulaş-ım arkadaşımızın dediği gibi ciddi malzeme kalite sorunları var.

    Bende başarsoft haritası ve malzeme kalitesi sebebi ile garmini almaya karar verdim . Amacım sadece navigasyon . multimedya bluetooth vs. ye ihtiyacım yok . Basit ve kaliteli olsun dedim .

    Umarım yanılmamışımdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

    quote:

    Orijinalden alıntı: ogoksel

    Navitech ve Sunny çok farklı cihazlar,

    sunny MTK işlemcili, Navitech ise MStar dualcore, Sunny de GPS chipi ile 64 kanal olduğu dışında bilgi yok, Navitech de ise MSR2112 olarak belirtmiş.
    MTK ve MStar farklı üreticiler, hoş 2013 te birleşmek için hisse alımlarına başlamışlar.
    http://www.mstarsemi.com/products_GPS.php
    http://www.mediatek.com/en/index.php

    Sunny 2 gb, navitech 4 GB Nand-Flash Dahili Bellek.
    ...........


    Hay Allah, ben gerçekten de MTK ile MSTAR işlemcilerini aynı firma sanıyordum. Sayenizde ayrı olduklarını öğrenmiş oldum.
    Aslında benimkisi biraz da peşin kabullenme, şöyle ki: Bugüne kadar satın aldığım veya çevremdekilere alıverdiğim navigasyon cihazlarından "SIRF" işlemcililer gariç geri kalanında hep yavaşlık problemi vardı. Yani "Sirf 500mhz" işlemci ile diğer 500mhz işlemciler arasında ciddi hız farkları vardı.

    (Bu arada ufak bir düzeltme: SUNNY 4,3" navigasyon cihazı tanıtımında 2GB deniliyor, ürünlerde ise 4GB dahili bellek çıkıyor)

    Navigasyon cihazlarındaki sıçramadan bahsetmişsiniz. Demek istediğinizi gayet net anladım da ben bugüne kadar SUNNY cihaz kadar sıçrayanını da görmedim. Şöyle ki: Aracınız sabit, navigasyon cihazının yazılım ekranında sanki siz bir ileri bir geri ilerliyormuşsunuz gibi ekran bir ileri bir geri dönüp duruyordu. Programdan çıkıp cihazın ana menüsündeki (adını yanlış hatırlıyor olabilirim) "GPS INFO" kısmına girince de hızınız artı eksi olarak sürekli 3-4km/saat gibi görünüyordu. Yani cihaz bulunduğunuz yerle ilgili o kadar çok farklı noktalar veriyor ki sabit olduğunuz halde ilerilerde veya gerilerde bir nokta vererek sizi sürekli hareketliymiş gibi gösteriyordu.

    Bu kadar büyük "aktif sapmaları" ilk defa SUNNY cihazlarda görmüştüm. Diğer Çin malı cihazlarda bulunduğumu noktayı 30 metre kadar farklı bir yerde (sürekli basit) gösterene rastladım da sürekli oynak halde bu kada dağıtanını hiç görmemiştim.


    Konuyla ilgili fotoğraf yükleyecektim ama fırsayım olmadı, onun yerine wiki linkini veriyorum. Kullandığım GPSinfo programı burada anlatılan hdop, pdop değerlerini gösteryor.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Dilution_of_precision_(GPS)




  • ŞAHSİ OLARAK GARMİN VE PİRANHA YI TERCİH EDİYORUM
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BBFOREVER

    ŞAHSİ OLARAK GARMİN VE PİRANHA YI TERCİH EDİYORUM

    Sayin BBFOREVER

    Bilginiz olsun,

    Piranha son 15 aydir Basarsoft harita ve IGO yazilimi olan cihazlardan degil, baska firma harita ve yazilimlari ile cihazlar getirmektedir.


    Saygilar

    Alim K.
  • ben cihaz olarak değil telefonda yazılım olarak kullanıyorum.

    Ancak kimin getirdiği hakkında bilgim yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BBFOREVER -- 6 Ocak 2013; 17:47:17 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.