Şimdi Ara

Gdansk Üniversitesi-Yurtdışı Lisans ve Yüksek Lisans

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    Geçen yıl yurt dışında yüksek lisans yapmaya karar verip araştırmalara başladım. Öncelikli seçeneğim İrlanda ve İngiltere'ydi ama yıllık 8.000 euro dan başlayan okul paraları yüzünden vazgeçmek zorunda kaldım. En son adres Polonya oldu ve biraz da fiyatın etkisiyle University of Gdansk'da karar kıldım. İşlemleri aracı bir eğitim danışmanı firmaya verdim çalıştığım için, işlemlerle uğraşmaya hiç vaktim yoktu, 1200 euro civarı ödedim onlara, ama çeviriler ve tüm yazışmaları yapıp, vize işlemleri için yardımcı oldular. Okuduğum bölüm International Business, master derecesinde ve 2 yıllık. Yıllık okul ücreti 2500 euro, ayrıca ilk yıl 200 euro kayıt ücreti vermeniz gerekiyor. İngilizceniz yeterli değilse ön kabul alıp 1 yıl ingilizce eğitimi alabilir ve sonra lisans veya yüksek lisansa başlayabilirsiniz.

    Dile gelince, öğrenim dili İngilizce, IELTS vb. sınav istemediler benden, word formatında bi İngilizce sınav gönderdiler doldurup geri gönderdim. Bu sınavı iyi yaparsanız, başka sorun kalmıyor:) Ben yine de deneme amaçlı IELTS'e de girdim daha sonra.

    Okulla görüşürken birçok belgeyi İngilizceye çevirtip scan ederek göndermeniz isteniyor bu 1 ay falan sürdü, daha sonra bu belgeleri eksiksiz olarak yanınızda getirmeniz gerek. Diploma, transkript, sağlık raporu vs vs. Bunların ardından size gönderdikleri parayı banka hesabına aktarıyorsunuz ve en son herşey hallolduktan sonra yabancı öğrenci ofisinden size vize görüşmesinde kullanabilmeniz için kabul mektubu gönderiliyor.

    Bu işlemleri İngilizceniz yeterliyse kendiniz de yapabilirsiniz bu arada, aracı kurumlara para vermenize gerek yok. Ama birçok belge var ve bunları sürekli İngilizceye çevirtmeniz gerekiyor, burası biraz sıkıntılı.

    Bundan sonrası vizeye kalıyor, ben Ağustos ortasında işten istifa edip ağustosun 21 inde vize görüşmesine girdim. Banka hesabınızda başlangıç için 3000 euro göstermeniz gerek. Belgeleriniz eksiksizse, 10 gün içerisinde vizeniz çıkıyor, tabi başvuru yoğunluğuna göre bu süre artıp azalabilir. Ben 10 aylık vize aldım.

    Bu konuda merak ettiğiniz başka şeyler veya öğrenmek istedikleriniz varsa yardımcı olmaya çalışırım.

    Selamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istannbullu34 -- 16 Aralık 2012; 11:50:23 >







  • merhaba cok yararlı bilgilerde bulunmussun. Suan bende university of gdanska basvuru asamasındayım bende yuksek lisans ve ınternational businesstan yapıcam. online basvurdum ama dil sınavı icin mail atmadılar hala? ne kadar beklemem gerekecek 4 gun oldu ? bir diger sorum belgeler ingilizce isteniyor ben saglık raporunu nasıl alıcam ingilizce birde nasıl olacak o detaylı heyet raporumu yoksa sadece doktorun yurtdısında okumasında her hangı bır saglık sorunu yoktur tarzında bır raor mu olması gerekıyor. bunu turkce alıp yemınlı tercumandan cevırtmem mı gerekıyor.?
  • aynen dediğiniz gibi, eğitim için herhangi bir sağlık sorunu yoktur tarzı bir rapor gerekiyor. Hastanede söylediğinizde biliyorlar zaten, detayları pm atmıştım.

    şuraya bir mail atın, online başvuru yaptığınız belirterek:

    fso@ug.edu.pl
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.