Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (758. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: zombimsi
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil1 Android
5 sn
16.186
Cevap
394
Favori
926.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
398 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 756757758759760
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir çok ilişki aslında aşktan devam etmiyo, özellikle erkeklerde arayışta olma korkusu, yalnız olma korkusu falan bakıyorumm evlilikte tutku yok, aşk yok meşk yok bişey yok ama anası babası ile yaşar gibi yaşıyon, kadınlardada bu korkular mevcut düşününce aslında ne gerek var.

    Benim evlenen bi. İki arkadaşımın annesi vefat etti birz sevgi. Açlığından evlendiler buda olabilir ben olsam evet düşünebilirdim belki ona lafım asla yok.

    Bi kez sevdim ünide evlenme kararı aldık kız birden bire bıraktı, başka biriyle sonra beraberdim kız edebiyat öğretmeni oldu o dönem işim yoktu oda bıraktı ;)) Rabbime çook şükür şimdi evim, arabam vAr ama ben evlenmiyorum şimdi

    Evim var merkezi yerde mis gibi ben düşünmüyorum millet evlenip ev tutup liraya çıkıyo, memleketten ailemde kız buldu kızı görmeye bile gitmedim çünkü yaşayacağım şeyleri biliyorum anamı bırakamam bana sen buraya gel muhabbeti olacaktı

    Ve tanışıp 3 4 ayda yapılan evliliklerde aşk sevgi. Olmuyo işte o evlilik için yapılan evlilik oluyo belki yaşım geçti. Ama nolursa olsun 2 yıl tanımadan sevmeden sevilmeden evlenmem aga

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar karşıma çıkan kadınlar oluyo ben 2 yıl bi tanıyalım diyorum kabul etmiyolar.

    Bizim iş yerinde bi kız vardı 4 yıllık sevgilisi vardı ayrıldılar çocuk evlenmek istemedi sonra görücü usulü bu bi adamla tanıştı hemen 2 3 ay içinde nişan düğün oldu, hatta kızda sevdiğim bi arkadaşımdı bi keresinde görücü usulu ile tanıştığı adamla telefonda tartıştı hatta işte böyle olursa yüzüğü fln atarım dedi ve adam herşeyi alttan aldı, ben olsam atarsan at derim, sonuçta sevgi yok ya ve evlendiler.

    Şimdi bakıyorum benim gibi. Düşünen ya çok nadir insan var ya da hiç yok ben böyle tanışsam kız kem küm etse atarm yüzüğü benim. Gibi. Düşünen yokmu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Catcheee C kullanıcısına yanıt

    senin gibi düşünen var hocam. ama senin yanıldığın konu her ilişkiyi çevrendekiler gibi düşünmen. benim çevremde gayet düzgün aklı başında kızlarla evlenen arkadaşlarım var. çoğu gücü yettiğince bir şeyler yaptı hiçbirinin nişanlısı da yüzüğü atmadı orta yol bulundu. hee senin dediğin gibi ilişkiler yok mu var ama iyileri de var. ya bütün toksik ilişkiler senin çevrende toplandı ya da sen algıda seçicilik yapıyorsun.

  • Catcheee C kullanıcısına yanıt

    İş yerinden bir arkadaşın vasıtası ile bir kızla tanıştım oda bizim iş yerinde benim gibi bir evlilik yapmış arada ki tek fark onda çocuk var bende yok direkt kafadan eledim çünkü o çocuk ister istemez hep problem olacak yok sen karışamazsın bilmem ne muhabbetleri çocuğun adaptasyon konusu olası bir durumda çocuğumun psikolojisi bozuluyor benden bu kadar ayrılalım muhabbetlerine gelemem.


    Üçtür karşıma çocuklu olanlar denk geliyor direkt eliyorum ilk eşten olan çocuk direkt benim için falso eninde sonunda o adamla muhatap olacaksın birde sıkıntılı bir tipse al başına bela kınamıyorum aynı olay benim başıma da gelebilirdi ama 2.kez yanlış yapma lüksüm yok.

  • Razor Crest kullanıcısına yanıt

    çocuklu olan kadının her zaman önceliği çocuğu olacaktır . ( eleştiri olarak anlaşılasın, olmadı gereken de mudur zaten )



    Full sorumluluk + sıfır otorite olur.


    gün sonu çocuk senin çocuğun değil, karışamazsına gelir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Razor Crest kullanıcısına yanıt

    Aslında ön yarglı olmamak lazım bazı evlenmiş. Boşanmış kadınlar daha çok kıymet biliyo ama şu var peşindeki adam takıntılıysa, kadının eski. Eşi. Sıkıntı olabilir.


    Çocuğı varsa ilk düşüncesi çocuk olur aga. Evlenilmez


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Razor Crest kullanıcısına yanıt
    başkasının çocuğuna neden babalık yapılmaz?

    çünkü evlendikten sonra senin: "bu benim çocuğum değil, ben şu-bu şeyleri yapmayacam" deme şansın yok. çocuğa babalık yapacaksın.

    diyelim 10 sene herşey güllük gülistanlık, 10 sene sonra eşinle ters düştünüz, eşinin tepesinin tası atarsa: "o senin çocuğun değil" der kibarca, sen de öylece kalırsın. şunu diyemezsin: "ama ben bunca sene neler neler yaptım" bunu deme şansın olmaz. aynısını çocuk da diyebilir, 10 sene çocuk seni çok sever, babacım der, birgün aranız bozulursa "iyi de sen benim babam değilsin ki" der kibarca. bi cevap veremezsin çünkü çocuk haklı.

    bu yüzden çocuklu kadınla evlenmek risk. asla gerçek babalık bağı kuramayacağın çocuk ya da çocuklara babalık yapacaksın ve aranızdaki tek bağ "minnet bağı" olacak. aranız bozulmadıkça onlar senin yaptıklarından ötürü sana minnet duyacaklar ve bir gün bu minnet sona erecek olursa hemen sana gerçeği söylerler yani babanız değilsin derler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yıllardır bakınıyorum bir tane aklı başında yuva kurayım düşüncesinde aklı başında bir kız görmedim. Hepsi nasıl zengin bir koca bulup yan gelip yatarım onun derdinde. Elini taşın altına koymadan sürekli üste çıkma derdindeler. En ufak karşı tarafa değer vermeden sürekli el üstünde tutulayım istiyorlar. Bu ülkede evlenilmez vesselam.

  • Catcheee C kullanıcısına yanıt
    İki yıl değil, 32 yıl da sevgili, nişanlı kalsanız, aynı evde yaşayıp ortak maddi ve manevi sorunları birlikte yaşamadığınız sürece hiç bir insanı tam olarak tanımış olamazsınız.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evlilik olayı bence 2002 yılından sonra bitti sosyal medya tiktok garip garip videolar ve çoğu kadına bunu söylesem saçmalama diyolar evlenirsin ama nasıl kadının kulu olursun, herşeyi sen yapar üstlenirsin üç maymunu oynayacak bak o zaman evlenirsin.

    Ben yapamıyorm aga denedim olmuyo hemen kızı siliyorum zaten yaş ilerlemiş bu moddayım artk olmuyosa olmasın zateb aşıkta olunmaz bu yaşta amacımız işte çocuk olsun kadın evde olsun, zamanla severiz belki modu zoraki bi yaşam.

    Buda bana göre değil ben ağaç kavuğunda yetişmedim kimse için bi kadın için ölüp. Gebermem zamanında sevdik gençtik olmadıı bu saatten sonrada olmasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasılsınız evli arkadaşlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar. Forumda eskiden çok vakit geçirirdim. Şimdi yaş 28 oldu tabi bayağıdır da girmiyordum. Evleneli henüz 8 ay oldu olmadı. 7 yıldır da beraberdik evlilik de dahil. Bizimkisi ayrıl barış sorunlu adeta toxic bir ilişkiydi bir çok açıdan en başından beri. Ama ne beraber huzurla yürütebildik ne de birbirimizden kopabildik bu zamana kadar. Detaylara girmek istemiyorum ama evliliğin içinde de nerdeyse her gün çok basit sebeplerle başlayan tartışmalar, neredeyse her 10 günde bir de çok şiddetli kavgalar yaptık. Bu kavgaların hepsini de eşim başlattı, karakter olarak tahammülsüz öfkeli ve asabi bir insandı zaten hem bana hem ailesine karşı. Yaptığımız son kavgada da işler çığrından çıktı ve beni evlilik içinde defalarca tehdit ettiği boşanma kararını artık sonunda aldım. Boşanma süreci ve sonrası için aklımda çok fazla soru ve bilinmezlik var. 7 yıllık bir ilişkinin ve evliliğin bitişi şüphesiz ki beni çok yaralasa da daha büyük yaralar oluşmadan yaşadıklarımı anlamlandırıp hayatıma devam etmek istiyorum. Boşanma sürecini daha rahat atlatmak ve kendi yolumu daha iyi çizebilmek için psikolojik destek almak istiyorum. Bu süreçlerle alakalı deneyimi olan, online çalışan ya da Antalya'da yerleşik olan iyi psikoterapist tavsiyelerine açığım. Ayrıca benimle aynı yoldan geçen arkadaşların da paylaşmak isteyecekleri tecrübeleri varsa şimdiden teşekkür ederim.





  • ßurock kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun.

    Aynı gibiyiz, boşanma davam 5-6 sene sürdü son 1 sene öncede bitti.


    Hayatına kaldığın yerden devam etmen lazım kafaya takma, hobi vb işler bul kafanı dağıt eski ortamına arkadaşlarınla konuş, yeni arkadaşlar edin gez dolaş eğlen artık bekarsın kimseye hesap vermek zorunda değilsin.


    Benim çocuk olayı var, velayeti annede, hem kadına hem çocuğa nafaka ödüyorum. Kadına ömür boyu ödeyecem konun böyle, çocuğu da göstermiyor icra ile zorla görüyorum.

  • ßurock kullanıcısına yanıt
    Esinde bosanmak istiyorsa mumkünse anlasmali boşanmak mantıklı.is inada binerse uzar gider.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde çocuk yok. Eşim de anlaşmalı boşanmaya okey demişti son kavgadan sonra. Ama avukatım aracılığı ile sonradan taleplerini sorduğumuzda adaletsiz, mantıksız çok absürt maddi talepleri oldu. İşi biraz yokuşa sürecek gibi duruyor amacı beni süründürmek intikam almak gibi. Ama benim elimde bana uyguladığı psikolojik, ekonomik ve fiziksel şiddet ile ilgili deliller var. Ağır kusurlu olan taraf eşim gözüküyor bizim açımızdan. Çekişmeli olarak davayı başlatacağız yakın zamanda. Anlaşmaya yanaşmazsa onun aleyhine olacak gibi duruyor. Ama ben de hakkaniyetli bir şekilde işi uzatmadan anlaşmalı boşanma ile bitirmek istiyorum bakalım nasıl olacak.

  • ßurock kullanıcısına yanıt

    Kadın ile hiç uğraşma zararlı çıkarsın ne istiyorsa ver gitsin. benimde sağlam nedenlerim vardı ama tüm herkes hakimler vs hep kadından yana.

    Davalar da 5-0 öndeler.


    Önerim ne istiyorsa ver keşke zamanında bende öyle yapsaydım. Sıfırdan kendine hayat kur. bizim süresiz nafaka mağdurları platformumuz var bizim gibi cok var cok nadir düzgün boşanan oluyor, kadınların elinde cok koz var.

  • ßurock kullanıcısına yanıt

    Bu fikrim bu başlıkta yazan bir arkadaştan alıntıdır. Adını hatırlamıyorum. Kesinlikle dava açma. Evi ayır, ayda bir kere bir gün eski evine uğra. Evi terk etti diyemez böylece. Sorarsa boşanmak istemiyorum diyeceksin. Kadınlar sürüncemeden nefret eder. Dayanamayıp davayı o açacak. Duruşmada eşimi seviyorum, boşanmak istemiyorum diyeceksin. Karşı taraf sana anlaşma teklif edecek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali222 A kullanıcısına yanıt

    Aynen seni. Dinlesin bencede asla inatlaşma sen erkeksin hiç bi zaman kazanamassın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ercan_elo_bil kullanıcısına yanıt

    Erkeğin dışardaki hayvan kadar değeri yok dostum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Eğer eşim benden önce dava açarsa dava Antalya'da görülecek. Ben davayı önce açarsam ise İstanbul'da görülecek ve bu benim için birçok anlamda büyük bir avantaj. Çekişmeli olarak başlatıp davayı İstanbul'da devam ettirip süreç içerisinde anlaşmalıya döndürmek asıl niyetim. Ben pilotum ve ödeyecek olduğum nafaka veya vereceğim maddi kayıplar beni uzun vadede maddi olarak etkilemez. Fakat kötü niyetli bir insan olduğu için anlaşmak için bile nafaka talep etti. Sonuna kadar haklı olduğum bir durumda beni daha fazla kullanmasını istemiyorum. Nafaka adı altında ömür boyu kendisine sponsor olmak istemiyorum.

  • 
Sayfa: önceki 756757758759760
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.