Şimdi Ara

Edison ED-505.5 ve JBL CS-1214 1000W 30CM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
6.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaptığım araştırmalar sonucunda aracıma bir müzik sistemi kurdum. Fakat bunla ilgili ses konusunda pek tatmin olmadığım noktalar var. İlk başta kurduğum sistemi yazayım.

    Araç Fiesta 2007 Model
    Pioneer AVH-2450BT
    JBL GTO 508C 2 Takım Ön Arka Mid Bass Component
    JBL CS-1214 30CM Subwoofer
    Edison 505.5 5 Kanal Amfi

    * İlk kafama takılan nokta amfi 2ohm sabit diyor ve benim sub 4 ohm da çalışıyor. Ohm'un ne olduğunu bilmiyorum ama bu bir sorun mudur ?
    * İkincisi müzik dinlerken bass çok fazla geliyor ve dinlediğimden bazen zevk alamıyorum. Bu nedenle ana üniteden bass ı -20 ye falan getiriyorum :) Sistem montajı yapılırken araçta başka bir teyp vardı, fakat pioneer ı sonradan taktırdığım zaman sesler inanılmaz guzel olmasına rağmen çok güçlü basslar gelmeye başladı. Zannedersem amfiden ayarların yapılması lazım değil mi ?
    * Üçüncü olarak sistemle ilgili önerilerinizi ve yorumlarınızı sunarsanız memnun olurum.

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi servetnamli -- 27 Kasım 2012; 16:51:56 >







  • Amfinin bas çıkışı 120 watt rms galiba. Wooferın ise 250 watt rms gibi bi rakamdı. O verdiği bas sana fazlaysa bas çıkışının gain ayarından kıstırırsın. Veya İyi bir amfi ve infinity tarzı mid takımı alıp ince sesi ön plana çıkarırsın .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SilentJ

    Amfinin bas çıkışı 120 watt rms galiba. Wooferın ise 250 watt rms gibi bi rakamdı. O verdiği bas sana fazlaysa bas çıkışının gain ayarından kıstırırsın. Veya İyi bir amfi ve infinity tarzı mid takımı alıp ince sesi ön plana çıkarırsın .

    Amfinin bas gücü ile ilgili herhangi bir kaygım yok, hatta benim için fazla bile. Bugun arabada yapılan ayarları kontrol ettimde ayarı yapan kişiye gülmekle beraber biraz sitem ettim. Gain ve LPF sonda, bass bosster da n sonda yani +12db de idi. Diğer mid lerin ise frekanslar gene sonda filtrelemede ise hi seçili idi. Hani montaj sağlam olsun diye 300 lira verdim ve sözde güvenilen bir yer olan bahcelievler aktepe sound a gittim ama gelin görünki yapılan ayarlar böyle. Bence adam bilmiyor mu bunu yapmayı, eminim ki çok iyi biliyor ama işi savsakladığından bu sekilde yapıyor. Ayrıca ilk aldığım teyip piranha encore idi ve teyibi doble din e oturmada sıkıntı yasadık ve montajını yapan adam benden bu kadar diyip teyibi o sekilde bıraktı. Araç tamam diyince arabaya bir baktım teyip orda demirleri gozukur bir şekilde duruyor ve o şekilde o arabayla ordan çıktım ve sonrasında evde oturup teyibi kendim oturttum foto aşağıda. Ufak bi kaç zımpara ve kesme işlemi ile gayet basit bir şekilde oldu.

     Edison ED-505.5 ve JBL CS-1214 1000W 30CM


    Şimdilik sub gaini kısıp lpf yi 60 a cektim ama midlere dokunadım. Haftasonu netten araştırdıklarımla ince bir ayar yapmayı düşünüyorum.

    Bu 2ohm 4 ohm farkına bir cevap gelmedi, yani bu önemsiz bir durum mudur, bir arakadaş detaylandırabilir mi bu konuyu ?




  • 2 ohm işini falan bende pek bilmiyorum. Bendede Sierra gta 500.5 , cadence oval , jbl gto508c mid ve jameson woofer var. Midler ve ovaller süper çalıyor. Bass biraz kalitesiz ama woofer jameson deyince inanmayanlarda çıkıyor . Ayarı bence güzel bir yere yaptır , ben yaptırdım rahat rahat dinliyorum.
  • 2ohm stabil demek anfi 2ohm a düşebilir o güçte çalışabilir demek, ama 2 ohmda kanal başına güçle birlikte distorsiyon artacak ve ses kalitesi azalacaktır. 4ohm iki hoperlörü tek kanala birden bağlarsak 1/ 1/4+1/4 şeklinde olacak ve 2 ohm çalışacaktır. aynı şekilde çift bobin bir subwoofer aldığınızda bobinler 4 ohm ise, paralel bağlantıda 2 ohm çalışacaktır. Anfiniz ile çift 4ohm bobinli bir subwoofer besleyebilirsiniz.

    JBL cs1214 uzun süre bende kullandım, ayarları yüksek set edilirse müziği eziyor oldukça uğultulu baslara neden oluyor, tonlamasını kaybediyor. yaşanan tecrübe anfiden gain ve bass boost un sonuna kadar açılmasından kaynaklı bence, sub kanalı kısılıp diğer stereo kanalları flat konumuna alırsanız bence daha temiz bir ses olacak araç içinde, HPF açık olsun istiyorsanız mid takımınızın en alt frekans seviyesini bularak bu frekansa ayarlamanızı öneririm ( tahminimce 70hz civarıdır)




  • Aslında arabada beklediğim ses tam anlamıyla evimde kullandığım Z5500 hoparlörler gibi. Bass ın gucu ve tonu cok yerinde sesler olması gerektiği gibi.
    Umarım bunu yakalayabilirim aracımda
  • kardeş ne ayar yaparsan yap evdekı z5500 ün verdııgı sesı alamazsın ev ses sistemı ayrı arac ses sıstemı ayrıdır yani iç yapıları haa olmazmı olur oda paraya kıymanı gerektırir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yespeed

    kardeş ne ayar yaparsan yap evdekı z5500 ün verdııgı sesı alamazsın ev ses sistemı ayrı arac ses sıstemı ayrıdır yani iç yapıları haa olmazmı olur oda paraya kıymanı gerektırir

    İkisinin ayrı olduğunu düşünmüyorum da, dediğin gibi Z5500 baya iyiymiş ya, arabaya bunu mu koysaydık ne :D ve ses inanılmaz dengeli ya

    Toplam FTC gücü: 505 Watt RMS
    Subwoofer: 188 Watt RMS (100Hz ve %10 THD'de 8 ohm)
    Uydular:
    Sol/Sağ 62 Watt RMS x 2 (1 kHz ve %10 THD'de 8 ohm)
    Orta: 69 Watt RMS (1kHz ve %10 THD'de 8 ohm)
    Arka Sol ve Sağ: 62 Watt RMS x 2 (1kHz ve %10 THD'de 8 ohm)
    Toplam Pik gücü: 1010 Watt
    Maksimum SPL: >115 dB
    Frekans yanıtı: 33 Hz — 20 kHz
    Yükseltici: Ultra doğrusal, yüksek kapasiteli analog
    Sinyal / gürültü oranı: >93,5 dB, tipik 100
    Giriş empedansı: 8000 ohm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi servetnamli -- 29 Kasım 2012; 21:00:07 >




  • fiyatına göre çok özel bir hoperlör serisi o gerçekten efsane olmuş bir ürün, daha sonra yerine çıkan sözde daha üst modelleri bile onun ses kalitesine ulaşamadı :) eski pioneer ovaller gibi Z5500 . Ama şöyle söyleyim arabada kapalı küçük hacimde o sesi yakalayabilmen çok zor değil. Kullanmış olduğun ürünleri anfiden componentlere ana üniteye kadar giriş modeli olarak görmek lazım, orjinaline göre çok daha güzel ses verdikleri apaçıktır ama biraz daha kaliteli componentler ile çok temiz ses alabilirsin. 4 kapı yerine sadece ön kapılara ciddi kaliteli ürünler sahnelemeni çok başarılı hale getirecektir. Bu sistemden sıkıldığında değiştirirsin, hem bu hali ile bile temiz bir ayar sonucunda daha başarılı ses alacağına inanıyorum
  • hahaha ovaller dediğin 85 likler değil mi :) 4 85 lik 2 de bass, dogan zıplaya zıplaya gitsin artık
  • efsane 6985ler evet :) hala onun kalitesinde oval yok sanırım varsada fiyatı alınabilecek seviyelerde değildir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.