Şimdi Ara

CBW383Z4 Yayım gücü genişletme çözümümdür.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar modemi değiştirmedim ancak şöyle bir çözüm buldum, benim gibi yayım gücünden müzdarip olan arkadaşlar faydalanabilir. Bugün Vatan'ın %30 indiriminden faydalanıp aşağıda linkini verdiğim evin elektrik hattını kullanan sistemi satın aldım ve salonuma bir türlü ulaştıramadığım wireless sorunum çözüme kavuştu. Modemin yanına network kablo ile prize takılan 1. Aparat, evde zayıf olan noktadaki prize takılan 2. Aparata bağlantıyı var olan elektrik tesisatı sayesinde sinyalinizi yolluyor ve 2. Aparatta aldığı sinyali wireless olarak etrafa dağıtıyor.( bazı wireless accespoint ve range extenderlarıda daha evveli denemiştim ancak hep wireless alıp verdikleri için devamlı bağlantıda kopmalar ve düşük hız genişletme sorunları yaşamıştım ancak bu alet ilaç gibi oldu)

    http://www.vatanbilgisayar.com/Network%20Aksesuarı/linksys-plwk400-plwk400-200mbps-kablosuz-powerline-adaptor-kiti/productdetails.aspx?I_ID=61055



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tube Screamer -- 26 Kasım 2012; 12:55:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Fiyatı çok tuzlu, uygun bir fiyatı olsaydı derdime çare olurdu. Üstelik aracı cihazlarla bağlantıyı paylaştırınca internet performansı acayip düşüyor.
  • Evet fiyat olarak tuzlu bir cozum. Nevarki ben baglantiyi evin en ucra kosesine wirelesss router ve/veya range extender ile yaptigimda 20mbit baglanti hizim en fazla 4mbit olarak alabiliyordum. Ancak, bu sistem ile 17-18mbit arasi hiz tranfer oluyor, yani benim acimdan buyuk bir is oldu. Yaklasik 6 aydir evimin salonundaki ps3 ve smart tvye adam gibi yayim alamiyordum dedigim yontemler ile. Ama neticede evet tuzlu bir cozum. Ayni sistemin ucuz olan, Cisco olmayan, markalarinada bakmak lazim. Cunku bu powerline sistemi gercekten minimal kayip ile calisiyor. Eğer Alıcı görevi gören 2. aparatı wireless olmasını istemez iseniz daha ucuz çözümlerde mevcut. Ama 2. aparatın wireless olmasının şöyle bir avantajı var; sanki çekmeyen odanın veya bölgenin yakınındaki prize 2. bir modem bağlamışsınız gibi oluyor, yani cihaz duvardaki aparatı verici olarak değil bir modem olarak algılıyor böylelikle 2 . aparata farklı bir ssid ve şifre vermeniz mümkün oluyor.

    Alternatif olarak şunlarda var:

    http://www.hizlial.com/c604760/homeplug-adaptorler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tube Screamer -- 28 Kasım 2012; 12:39:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tube Screamer

    Evet fiyat olarak tuzlu bir cozum. Nevarki ben baglantiyi evin en ucra kosesine wirelesss router ve/veya range extender ile yaptigimda 20mbit baglanti hizim en fazla 4mbit olarak alabiliyordum. Ancak, bu sistem ile 17-18mbit arasi hiz tranfer oluyor, yani benim acimdan buyuk bir is oldu. Yaklasik 6 aydir evimin salonundaki ps3 ve smart tvye adam gibi yayim alamiyordum dedigim yontemler ile. Ama neticede evet tuzlu bir cozum. Ayni sistemin ucuz olan, Cisco olmayan, markalarinada bakmak lazim. Cunku bu powerline sistemi gercekten minimal kayip ile calisiyor. Eğer Alıcı görevi gören 2. aparatı wireless olmasını istemez iseniz daha ucuz çözümlerde mevcut. Ama 2. aparatın wireless olmasının şöyle bir avantajı var; sanki çekmeyen odanın veya bölgenin yakınındaki prize 2. bir modem bağlamışsınız gibi oluyor, yani cihaz duvardaki aparatı verici olarak değil bir modem olarak algılıyor böylelikle 2 . aparata farklı bir ssid ve şifre vermeniz mümkün oluyor.

    Alternatif olarak şunlarda var:

    http://www.hizlial.com/c604760/homeplug-adaptorler






    bu gün bu ürünü inceledim ve bana kullanılabilir olması için dağıtıcının modem ile aynı faz hattı üzerinde olması gerektiğini söylediler.

    eğer benim bildiğim anlamıyla faz hattı buysa:
    bana önerilen, modemin olduğu odanın sigortasını kapatıp, evin hangi bölgesinde aynı anda elektiriğin kesildiğine bakmam.
    bu doğrultuda o bölgeye dağıtıcı olan adaptörü takıp kullanabilirmişim.

    benim her odamın sigortası ayrı ki bence doğrusu da bu.

    sizin durumunuz nedir acaba?




  • faz derken sanıyorum başka birşey kastedilmiş. Bazı evlerde olurdu eskiden bir elektrik fazı atardı apartmanda mesela aynı evin icinde oturma odasında ısık ve lambalar calisirdi ama diger odalarda elektrik olmazdı. Sanıyorum kastedilen faz bu. Onu nasıl bulabilirsiniz fikrim yok maalesef
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.