Şimdi Ara

ECA Proteus Plus Hermetik Kombi (24Kw)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
28.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar doğal gaz hattım ve kombi ev sahibi tarafından alınmıştı şimdi cuma günü randevu talebiniz değerlendi .... saatte gelicez diye msj attılar.Arkadaşlar benim ev büyük 130-140 m2 var kullanılabilir alan 5.kat çatı yalıtımıvar , duvarda yok bildiğim kadarı ile var 7.90m 8m civarı petek var benim siteden edindiğim bilgilere göre kombi hiç iyi değil +petek sayımda yetersiz sizlerden ricam aşırı yakmadan en hesaplı ısınabilmek için ne yapmam lazım ev bana ait olsa ilk işim kombiyi değişmek ve petek ekletmek olacak ama malasef değilim.Zahmet veripte cevaplayan arkadaşlarada şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KORKMAZ60 -- 20 Kasım 2012; 14:47:35 >



  • ECA'nın sıkıntılı modellerinden ama yapacak birşey yok. Peşin hükümlü olmadan kullanmaya bakın. Yada kombi değiştirme imkanı varsa ECA Confeo Plus ile az farkla değiştirilebilir. Başka model önerirlerse yazın cevaplayalım. Olmazsa ilerde tamiriyle uğraşacağınıza siz verin farkı.
  • Baymak eko 4 sence nasıl diğerine göre tavsiye edermisin.
  • Bu kombiyi fazla bilmiyorum. Aradaki farkı siz verirseniz başka modeller önerebilirim. ECA Confeo Plus ile Proteus arasında 150 TL fark var. Ödeyin alın.
    Yada Ferroli Domitech 24 kW düşünün. Onunla da 250 TL fark var.
  • akşam iş çıkışı uğradım malasef proje onaylandığı için olmaz dediler yeniden proje yapıp yeniden onaylatmak gerekiyormuş tabiki buda extra masraf demek artık bu kışı mecbur geçircez :(
  • Mrb, benim evimde de eca proteus var, çatı dubleksi ve 140 metrekare. Benim de ısınma konusunda endişelerim var, binada mantolama var, ancak ekstrüde polistren değil de yoğun strafor 4 cm kullanılmış mantolamada. özellikle üst katta sadece 2 tane kalorifer olması beni düşündürüyor. Müteahhitten bu şekilde aldım, kombiyi müteahit zaten takmıştı, ben bu kaloriferlere (banyodaki kalorifer havlupanlar hariç) termostatik vana taktım, ayrıca haftalık programlanabilir oda termostadı ekledim.

    Bence termostatik vana da, haftalık programlanabilir oda termostadı da hem ekonomi hem konfor bakımından her kombiye lazım şeyler ancak tesisat yapanlar ve kombi üreticileri ve servisleri bu konuya önem vermiyor / kullanıcıları yeterince bilgilendirmiyor.
    Burada oda termostadı montajı ve kalorifer suyu devridaim motoru (genelde tüm kombilerde aynı tip, 3 güç ayarı (devir) kalorifer suyu sirkülasyon pompası vardır.) konularında kendi yaptığım ayar ve bağlantıları yazmaya çalışacağım.

    Kombiye yakın olan kaloriferler ısınıp, uzak olan kaloriferler ısınmıyorsa 3 tip sorun olabilir,
    1 - Sistemde zmanala pislik ve tortu oluşmuştur ve kombinin altında düşey borulardan, kalorifer dönüş borusuna takılmış olması gereken filtre doludur, su yeterince sirkülasyon yapmıyordur, filtre bir tapanın altındadır, tapayı anahtarla söküp filtreyi temizleyin. Böylelikle filtre engellemesi kalkacak, sirkülasyon artacak, uzak kaloriferler de ısınacaktır.
    2- Sessiz çalışma için, kombinin kalorifer suyu sirkülasyon motoru düşük devirde tutulmuştur, kombinin kapağı açılarak aşağıda eklediğim fotoğrafta görülen sirkülasyon pompasının üstündeki kademe ayarını bulun, bunu artırın.
    3 - kombinin altında ya da evin, kombiye yakın belli bir bölgesinde yerden çıkan on kadar borunun bağlandığı bir ayarlı kollektör dağıtıcı vardır, bunun üzerinde her bir kalorifere giden su miktarı ayarı vardır, bunları ayarlayabilir, kısıp açabilirsiniz.

    Aç kapa tipi oda termostadı takılması; ( ECA proteus kombi oda termostat termostadı bağlantı, panel terminali, bağlanacak yer fotoğrafı, fotoğraf, fotoğraflı )
    Aç kapa tipi termostatlar, genelde her tür kombi ile uyumludur, farklı marka termostadı kombiniz için kullanabilirsiniz: özellikle bünyesinde pil bulunduran tip termostatları (pil bulunmayan termostatlar genelde elektriğini kombinin düşük voltaj beslemesinden alır, bu 12 volt olabileceği gibi 24 volt da olabilir, AC olabileceği gibi DC de olabilir, bu durum uyumsuzluğa yol açıyor, bir kısım termostat ise 220 V besleme istiyor.) Aşağı yukarı her marka / model kombide aç/kapa termostat takmak için 2 bağlantı noktası vardır ve bu noktalar kısa devre yapılarak, (birbirine düz kablo ile bağlanarak) oda termostadı hep açık pozisyonda ayarlıdır. Oda termostadının 2 adet bağlantı noktası bir kablo çifti ile bu bağlantı noktalarına bağlanır. Bağlantı kabloları keserek birbirine bağlayıp bantlanarak ya da daha düzgünü araya klemens takılmak suretiyle bağlanır. (kendi çektiğim aşağıdaki fotoğrafta, en sağda gözüken turuncu renkli ince kablo termostat bağlantı terminali)

    ECA proteus panel nasıl açılır
    Önce en üstte, bacanın bulunduğu üst yüzey ile ön kapağın kesiştiği iki köşelerdeki 2 vida çıkarılarak ön kapak üst tarafından yukarı ve öne doğru ayrılarak çıkarılır, bu kapağın alt tarafındaki iki köşesi de alt parçaya geçmelidir.(geri takarken önce bu geçme yerleri takılmalıdır.)
     ECA Proteus Plus Hermetik Kombi (24Kw)



     ECA Proteus Plus Hermetik Kombi (24Kw)


    Oda termostadı bağlantı yeri en sağda gözüken turuncu renkli ince kablo çifti (U şeklinde birbirine kısa devre bağlanmış olan)

     ECA Proteus Plus Hermetik Kombi (24Kw)


    internetten bulduğum, pilli olmayıp, kombiden voltaj beslemeli (4 kablolu) tip oda termostadı bağlantısına dair bir fotoğraf: Demirdöküm Nitron
    En soldaki beyaz kablolar termostat kablo çiftinin bağlandığı yer, diğer mavi ve kahverengi kablolar ise güç beslemesi

     ECA Proteus Plus Hermetik Kombi (24Kw)



    Kalorifer su sirkülasyon pompası devir ayarı: ECA Proteus
    Pompanın sağ tarfında siyah yüzeyde saat kadranı gibi üst taraftan ön tarafa doğru hareket eden 3 kademeli anahtar var, kademelerin üzerinde I, II ve III işaretleri, III en yüksek güç, devir ve ses seviyesi olmakta :(

     ECA Proteus Plus Hermetik Kombi (24Kw)




  • EKLEME / DÜZELTME

    Kombiye yakın olan kaloriferler ısınıp, uzak olan kaloriferler ısınmıyorsa 4 tip sorun olabilir,
    4 - Kaloriferlerde hava birikmesi olmuştur, sıcak su yerine hava vardır.
  • Kombi cuma akşam saat 19:00 da faliyete geçti en düşük değer olan 40'ta yakmama rağmen 25 m3 oldu henüz 48 saat oldu bu arada 5 kez banyo yapıldı.Servis ilk 3 gün fazla yakması doğal sonra düzelir dedi inşallah düzelir yoksa ayvayı yediğimin resmidir 2 günde 25 m3 ve en düşük değer olan 40'ta kışın soğuk günlerinde 45-50 yaparsak ne olacak bilmiyorum.İnşallah servis elemanının dediği gibi olur ilk 3 günden sonra düşer :) tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar bu arada banyoda olan son petek ısınmıyordu zaten bende kapadım.
  • eca proteus plus kombi kullanıcılarındanım. ev sahibim onu aldı getirdi taktırdık. 2 gün oldu çalışmaya başlayalı.50dereceye ayarlı 4metreküp gaz yakmışım bu zamana kadar. fakat nazarmı değdi nedir kombi çalışmayı durdurdu. kalorifer güzel ısınıyordu fakat şuan soğuk duruyor.kombi açık.derecesi 52yi gösteriyor. öyle duruyor.kalorifer buz gibi.kapattım açtım, yarım dk bekledim açtım yok.hala aynı.çalışmıyor.yarın servis çağıracağım
  • eca proteus kombinin kapağının açılışından temizlik yapılmasının ayrıntılı videosunu bulup gönderirmisiniz arkadaşlar teşekkürler
  • iyigun kullanıcısına yanıt
    Ana konudan biraz farklı bir konu ama; Bende sizin fotoğrafını paylaştığınız gibi bir bağlantı yaptım. Demirdöküm nitromix ti kombi.

     ECA Proteus Plus Hermetik Kombi (24Kw)



    Bu bağlantıda BUS tan 24 volt besleme almak demirdöküm nitromix için hatalı işlem olduğunu öğrendim bu gün. BUS tan besleme almak doğrudan elektronik kartın işkemcisinden besleme almak demekmiş ve kartın yanması şeklinde sonuçlanmaktaymış.



     ECA Proteus Plus Hermetik Kombi (24Kw)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.