Şimdi Ara

KULAKLIK BÖLÜMÜ SAKİNLERİMİZİN DİKKATİNE...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Arkadaşlar şimdi kulaklık bölümümüzün sakinleri olan sizlere yakın zamanda yaptığımız / yapacağımız düzenlemeler ve yeniliklerle ilgili bilgi vereceğim.

    Takip eden arkadaşlar bilirler, forumumuzun kulaklık bölüm-leri yenilenmeye ve düzenlenmeye ihtiyaç duyuyordu. Bunun yanında 2 ayrı forumda 2 ayrı kulaklık bölümü olması (Donanım / Hardware - Mobil Cihazlar) tam anlamı ile bir karmaşaya neden oluyordu. Bu karmaşa yüzünden zaten bu konuda bilgili ve deneyimli kişiler zor bulunduğu için bu kişilerin de değerlendirilitebilesi düşüyordu. Bütün bu gözlemlediğim sorunlar ve diğer yapılacaklar ile ilgili ne yapabileceğimizi düşünüp planladıktan sonra bunları üst yönetimimizle de paylaştım ve kendilerinin de desteği ile harekete geçtik.

    İlk etapta "Donanım / Hardware" ve "Mobil Cihazlar" altındaki kulaklık bölümlerini birleştirerek tek bir "Kulaklık Genel" bölümü yapılmasını uygun gördük.

    Bu kararı aldıktan sonra ufak bir sorun vardı.. Şöyle ki, hem "Harici Bileşenler" forumunda hem de "Mp3 Player / Video Player" bölümünde kulaklık bölümüne ihtiyaç var... Yani kulaklık nihayetinde hem bir harici bileşen hem de mp3 player'ların tamamlayıcısı durumunda.

    Bu sorunu gidermek için yine tek bir ana bölüm yaparak "Diğer harici Bileşenler" altına kulaklık genel bölümüne çıkan bir köprü yapmayı uygun gördük. Bu şekilde kulaklık arayışında olan ya da bu konuda paylaşımlarda bulunan herkesi tek bir yere yönlendirmiş olacaktık.

    Şu anda hayata geçirilmiş olan bahsettiğim köprülemeyi ileteyim:http://resim.donanimhaber.com/forumid_304/tt.htm

    Düzenlemelerle ilgili proje ve yapacaklarımız tam anlamı ile şekillendikten sonra harekete geçtik.

    İlk başta düşündüğümüz büyük "Kulaklık Genel" bölümünü hayata geçirdik. "Mp3 Player / Video Player" bölümünü revize ederek "Mp3 Player / Video Player / Kulaklık Genel" haline getirdik ve bu bölüm altındaki "Kulaklık ve aksesuarları" bölümünü revize ederek "Kulaklık Genel" bölümümüzü buraya oturtmuş olduk.

    Akabinde "Harici Bileşenler" bölümündeki "Webcam, Kulaklık, Mikrofon" bölümünü ele aldık. Burayı parçaladık ve "Webcam" bölümünü yalnız bıraktık. Sonra buradaki tüm kulaklık konularını "Kulaklık Genel" bölümüne taşıdık.

    Taşıma işlemi bittikten sonra yukarıda bahsettiğim köprüleme işini yaptık ve harici bileşenler başlığı altında da böylece herhangi bir eksiklik olmadı. Tam aksine daha zenginleştirilmiş ve düzenlenmiş bir kulaklık bölümüne çıkan bir yol yapmış olduk.

    Bütün bu işlerden sonra kulaklıklar konusundaki iki başlılığa son vermiş ve büyük bir "Kulaklık Genel" bölümünü hayata geçirmiş bulunuyoruz.

    Şu anda projenin moderasyon kısmı büyük oranda tamamlandı ama üst konuların hazırlanması, içeriklerin düzenlenmesi gibi daha bekleyen işler var.

    Yapmayı düşündüğümüz kalan işleri sıralamak gerekirse;

    1)"Kulaklık Genel" bölümü altına "Kulaklık İncelemeleri" diye bir alt bölüm eklenerek tüm incelemeler buraya toplanacak. Bu şekilde derli toplu bir arşivimiz olacak.

    2)"Mp3 Player / Video Player / Kulaklık Genel » Kulaklık Genel" altına "mp3 player incelemeleri" diye bir alt bölüm ekleyerek yine ilgili incelemeleri buraya toparlayacağız.

    3)En önemlisi bu sanırım... Beats konularına ciddi derecede el atacağız arkadaşlar. Beats ile ilgili bir ana konu hazırlayacağız ve bu ana konunun içeriği büyük oranda şimdiye kadar forumda paylaşılmış faydalı içeriklerden meydana gelecek. Sahte-orijinal nasıl ayırt edilir vb. konular sadece bu başlık altında konuşulacak ve tartışılacak. Bunun haricinde açılacak tüm konular silinebilir / kilitlenebilir, bilginize.

    Yine beats modelleri ile ilgili inceleme konuları da derlenip toparlanacak ve kulaklık incelemeleri bölümünde sizlere sunulacak. Bu incelemelerin linkleri de toplu olarak açılacak olan beats ana konusunun ilk mesajında yer alacak. Bu şekilde oradan tek tıkla istediğiniz beats modeli incelemesine ulaşabileceksiniz.

    4)"Kulaklık Genel" altında bütçeye göre tavsiye ana konuları hazırlanacak. Örnek: "0-100 TL arası kulakiçi kulaklık tavsiyeleri ana konu" , 0-100 TL TL arası kafaüstü kulaklık tavsiyeleri ana konu" ya da 100-500 TL arası kulakiçi ya da kafaüstü tavsiyeleri vb. şekilde ana başlıklar hazırlanarak bölümdeki kirliliğin önüne geçmeye çalışacağız.

    5)"Kimde hangi kulaklık / ekipman var?" diye bir ana başlık yapabilir ve bu başlık altında herkesin sahip olduğu kulaklık ve ekipmanlarını paylaşmasını sağlayabiliriz. Bu başlık altında herkes elindeki kulaklık ve ekipmanlar ile bunlar hakkında kısa değerlendirmelerini ya da fikirlerini paylaşabilir. Ben şahsen oldukça faydalı olacağını düşünüyorum.

    An itibari ile bekleyen işler bunlar.

    Bütün bu proje sürecine katkıda bulunmak ve kulaklık genel bölümünde görev almak üzere forum kullanıcı isimleri "Father McKenzie" ve "Quattro_tr" olan değerli arkadaşlarımızı da yönetim ekibimize kattık. Kalan süreci de ekip halinde tamamlamaya çalışacağız. Bu arkadaşlarımızı zaten bölüm sakinlerimiz az çok biliyor olmalılar. Yalnız bu noktada forum sakinlerimizden bir ricam olacak... Zaten mevcut işlerden ve forumdan dolayı yoğunluk olduğu için bölümdeki yetkili arkadaşlarımıza ayrıca bir pm yüklenilmesi yapılmasını istemiyorum. Zaten ana konular yapıldıktan sonra mutlak suretle sorular bu başlıklar altında sorulacak ve pm ile görevli arkadaşlarımız yorulmayacak. Bu konudaki notumu dikkate almanızı ve anlayış göstermenizi önemle rica ediyorum.

    Kendilerine bir kez de sizlerin huzurunda teşekkür etmek ve hoşgeldiniz demek istiyorum.

    Eğer ki bu sürece katkıda bulunabileceğini düşünen, bilgisine ve kendisine güvenen arkadaşlarımız var ise bana ulaşmalarını rica edeceğim. Bu arkadaşlarımız ile ilgili değerlendirme yapıldıktan sonra uygun görülenler özel rütbelendirme yapılması sureti ile kulaklık genel bölümü altında hem yapılacak ana konularda hem de diğer konularda ihtiyaç duyanlara yardımcı olabilirler. Rütbelendirme yapılacak arkadaşlar ile biz de ekip şeklinde iletişim halinde olacağız, gereken yerlerde görüş alışverişi yapacağız. Yine yönetimsel anlamda da bölümde görev almayı düşünen arkadaşlar olursa kendilerinden bahseden bir pm ile bana ulaşabilirler.

    Ek olarak, mp3 / mp4 player'lar konusunda tecrübeli ve bilgili olan arkadaşlarımız olursa onların da bana ulaşmalarını rica edeceğim. Zira o bölüme ayrı olarak bir yetkili görevlendirmedik ve uygun birisi olursa o bölümümüz ile de aktif olarak ilgilenilmesini istiyorum.

    Evet arkadaşlar... Elimden geldiğince size bölümümüz ile ilgili yapılanları ve yapılacakları izah ettim. Unuttuğum / atladığım ya da ekleyeceğim şeyler olursa yine konu altında sizlerle paylaşacağım.

    Bütün bu yaptıklarımız ve yapacaklarımız dilerim forumumuz ve sizler için hayırlı olur. El birliği ile yapmaya çalıştığımız bu işler bittiğinde umuyorum ki hepimizin zevkle faydalanabileceği bir kulaklık bölümümüz olacak. Sizlerin de bütün bunları destekleyeceğinizi ve beğeneceğinizi umuyorum.

    Hepinize iyi forumlar dilerim.

    Düzeltme: Konu başlığı.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Çok iyi olacağına inanıyorum. Aslında çok iyi olacağından eminim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni arkadaslara hayirli olsun ve iyi calismalar dilerim. Uzun zamandan beri bu adimlar gerekiyordu ama yoneticilerden kimseler burada takilmadigi icin gorulmuyordu. Az bucuk vakit gecirince de eksiklikler fazlaliklar goruldu, tabi yine de adim atmak cesaret isi kutluyorum o yuzden..

    Mumkunse kulaklik marka alt basliklari da olusturulabilirse duzen daha iyi oturtulabilir.

    Iyi calismalar tekrardan..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Engin ve Kağan teşekkür ederim sizlere.

    Evet marka marka alt bölüm de iyi fikir. Ama hem şu an yapılmak üzere olunan şekli, hem de gerçekliği düşününce ilk etapta biraz fazla.

    Önce planlanmış sistem otursun, sonra tekrar konuşuruz aramızda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim öncelikle.

    Bu yapılanma sürecinde bilgisi/ilgisi/fikri olan herkese ihtiyacımız var. Bizim aklımıza gelmeyen sizin aklınıza gelen çok doğru uygulamalar, öneriler olabilir. Bunları bizlerle paylaşmanızı özellikle rica ediyorum.

    Umarım Kulaklık Genel bölümünü çok daha güzel noktalara taşıyacağız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Engin.

    Yeni arkadaslara hayirli olsun ve iyi calismalar dilerim. Uzun zamandan beri bu adimlar gerekiyordu ama yoneticilerden kimseler burada takilmadigi icin gorulmuyordu. Az bucuk vakit gecirince de eksiklikler fazlaliklar goruldu, tabi yine de adim atmak cesaret isi kutluyorum o yuzden..

    Mumkunse kulaklik marka alt basliklari da olusturulabilirse duzen daha iyi oturtulabilir.

    Iyi calismalar tekrardan..

    Engin iyi dileklerin ve desteğin için teşekkür ederim.

    Dediğin gibi biraz ihmal söz konusu olmuş ama umuyorum bundan sonrasını hep birlikte telafi edeceğiz. Kulaklıklar için alt marka başlıklarını ilk başta ben de düşündüm ama önce daha acil olan düzenlemeleri ana hatları ile yapalım dedim. Sonra belli bir düzeni oturtunca -eğer talep de olursa- dediğin gibi alt forumları da yapabiliriz, neden olmasın...




  • Merhabalar,

    Öncelikle bu konuda ortada olan ciddi problemi görüp üzerine düşünüp bir eylem kararı aldığınız için çok teşekkür ederim. Kulaklık konusunda bildiğim herşeyi büyük bir keyifle sizlerinde geçmiş bilgi birikimini harmanlayarak çok daha geliştirmek ve forum kullanıcılarına sunmak benim için çok keyifli olacaktır.

    Monster konusu şu an için dünya da ciddi bir sorun... Yabancı forum sitelerini de incelediğimde insanların bir bilgi kirliliği içerisinde kaybolduklarını görüyorum.

    Türkiyedeki kulaklık piyasası çok ciddi bir şekilde konrolsüz ilerliyor. Birçok kaliteli kulaklık markası yavaş yavaş önümüze gelmeye başladı ama ne yazık ki bu konuda uzman kişiler ( ses mühendisleri - satıcılar ) hem satışı hem de teknik destek konusunda durumun önemini kavramış değiller. Burada yapılacak sistemli bir çalışma tüketici - distribütörler ilişkisini geliştirme konusunda çarpan etkisi yaratacaktır.

    Herkese iyi çalışmalar. Ben bu işte siz istediğiniz sürece buradayım :)

    Mehmet Tacan EKİM




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mehmet Tacan EKİM

    Merhabalar,

    Öncelikle bu konuda ortada olan ciddi problemi görüp üzerine düşünüp bir eylem kararı aldığınız için çok teşekkür ederim. Kulaklık konusunda bildiğim herşeyi büyük bir keyifle sizlerinde geçmiş bilgi birikimini harmanlayarak çok daha geliştirmek ve forum kullanıcılarına sunmak benim için çok keyifli olacaktır.

    Monster konusu şu an için dünya da ciddi bir sorun... Yabancı forum sitelerini de incelediğimde insanların bir bilgi kirliliği içerisinde kaybolduklarını görüyorum.

    Türkiyedeki kulaklık piyasası çok ciddi bir şekilde konrolsüz ilerliyor. Birçok kaliteli kulaklık markası yavaş yavaş önümüze gelmeye başladı ama ne yazık ki bu konuda uzman kişiler ( ses mühendisleri - satıcılar ) hem satışı hem de teknik destek konusunda durumun önemini kavramış değiller. Burada yapılacak sistemli bir çalışma tüketici - distribütörler ilişkisini geliştirme konusunda çarpan etkisi yaratacaktır.

    Herkese iyi çalışmalar. Ben bu işte siz istediğiniz sürece buradayım :)

    Mehmet Tacan EKİM

    Mehmet Bey merhaba,

    Aramıza hoş geldiniz.

    Sizin de belirttiğiniz gibi ülkemizdeki kulaklık piyasası kontrolsüz ilerlediği için, bu da hali ile forumlara ve kulaklıkla ilgili paylaşımların yapıldığı platformlara yansıyor. Söz konusu platformlardan birisi de biz olduğumuzdan, elimizden geldiği kadar doğru ve net bilgi veren bir bölüm hazırlamaya çalışacağız.

    Sizin de katkınız ile kulaklık bölümünde atmayı düşündüğümüz adımlarda yolumuza devam edeceğiz.

    İyi forumlar dilerim.




  • Arkadaşlar tekrar merhaba,

    Bugün itibari ile ilk mesajımda bahsetmiş olduğum "Kulaklık İncelemeleri" ve "Mp3 / Video oynatıcı İncelemeleri" bölümlerini hayata geçirmiş bulunmaktayız. İnceleme konularının da büyük bir kısmını bu bölümlere taşıdık ve zamanla -varsa- gözden kaçan diğer incelemeleri de bu bölümlere taşıyacağız. Sizler de bundan sonra açacağınız inceleme konuları için bu bölümleri kullanacaksınız.

    Bu arada, Mp3 / Video Oynatıcı alt başlıklarından olan "Samsung" bölümünü yeterli model olmadığı ve ilgi görmediği için kaldırarak bu bölüm yerine "Sandisk Sansa" bölümünü koydum. Sansa modellerine ait konuları da en kısa zamanda bu bölüme taşıyarak sizlerin paylaşımına sunacağız.

    Genel olarak projenin moderasyon ayağı büyük oranda tamamlandı. Yine arada bazı rötuşlar yapılacaktır ancak genel hatları itibari ile yapıyı oturttuk. Bu aşamadan sonra ilk hedefimiz, bölümü besleyecek ve düzenleyecek ana konuların tamamlanması olacak...

    Ben bu başlık altından yaptığımız işleri sizlerle paylaşıyor olacağım.

    Hepinize iyi forumlar.




  • Merhaba,

    Arkadaşlar bölüm düzenlemeleri kapsamında ilk mesajımın 4. maddesinde yer alan bütçeye göre tavsiye başlıklarını an itibari ile hayata geçirmiş bulunuyoruz. Bu başlıklar bütçeye göre ayrı ayrı açılacak tüm konuları tek çatı altına alarak hem bölümde kirliliğin önüne geçecek, hem de zamanla tek bir yerde birikecek tavsiyeler sayesinde zengin bir bilgi kaynağı haline geleceklerdir. En azından ben öyle olacağını umuyorum... Tabii bunun böyle olması için siz değerli forum üyelerimizin de bu konuda bizlere yardımcı olması gerekiyor.

    Yeni açılan başlıkların nasıl kullanılacağına dair her birinin ilk mesajına gerekli açıklamayı yazdım. Açıklamaları dikkate almanızı ve uygulamanızı rica edeceğim. Bu hem sizlerin daha doğru ve hızlı bilgi almanız açısından hem de konuların düzen ve işleyişi açısından faydalı bir gelişim süreci sağlayacaktır.

    Hepimize hayırlı olmasını diliyorum...

    İyi forumlar.




  • Arkadaşlar tekrar merhaba,

    Bu sabah bir üstteki mesajım ile bugün itibari ile sizlere sunduğumuz bütçeye göre tavsiye başlıkları hakkında sizi bilgilendirmiştim. Öğleden sonra ise programcımız ile müsait olduğumuz için birlikte projenin moderasyon ayağındaki kalan işleri de sıra ile yaptık ve an itibari ile tamamladık.

    Citizen'e vermiş olduğu emeklerden dolayı teşekkür etmek isterim. Bu projede o olmadan olmazdı...

    Ben kısaca yaptıklarımızdan bahsedeyim...

    İlk olarak "Kulaklık Genel" bölümündeki üst konuları sadece bu alt forumda görünecek şekilde ayarladık. Bildiğiniz üzere alt forumlardaki üst konular aynı zamanda bir üst forumun da üst konusu olarak çıkıyor ve bu şekilde üst forumlarda bir yığılma meydana geliyor. Biz bunun önüne geçmek için "Kulaklık Genel" bölümündeki üst konuların sadece bu alt foruma ait olmasını sağladık.

    Bu işlemden sonra projemiz için çok çok önemli bir işlemi daha yaptık.

    Şöyle ki, tek bir kulaklık bölümü ve alt forumlarını yapmadan önce forumun "Harici Bileşenler" bölümünde ve "Mobil Cihazlar" altında olmak üzere iki ayrı kulaklık bölümü vardı. Biz bunları tek çatı altına aldıktan sonra üyelerimizin bir kısmı "Harici Bileşenler" forumu altına kulaklıklar ile ilgili konular açmaya devam ettiler. Aslında bu doğal bir durum çünkü neticede kulaklık aynı zamanda bir harici bileşen olarak da görüldüğü için "Harici Bileşenler" altında paylaşımlar olması da normal. Ancak bu durum yine iki başlılığa neden olacağı için, "Harici Bileşenler" forumuna alt forum olarak "Kulaklık Genel" butonu ekledik. Bu alt forum butonuna tıkladığınız zaman direk olarak asıl "Kulaklık Genel" bölümüne ışınlanacaksınız.
    Yani bir nevi direk köprü kurduk. Bu şekilde "Harici Bileşenler" altında da kulaklık bölümü arayan arkadaşlarımızın asıl bölüme ulaşmasını sağladık.

    Bu en önemli aşamalardan birisini daha hallettikten sonra kalanlar için geri işe koyulduk... Şimdi yazacağım yeniliğin birçok arkadaşımızın hoşuna gideceğini düşünüyorum.

    "Kulaklık Genel" bölümünün adına yakışır bir biçimde herkese hitap etmesi için "Oyuncu Kulaklıkları" adında yeni bir alt forumu hayata geçirdik. Bundan sonra oyuncu arkadaşlarımız kendilerine uygun kulaklıkları aramak ve bu kulaklıklar hakkında bilgi edinmek için forumun değişik bölümlerine dağılmak zorunda kalmayacaklar. Oyuncu kulaklıkları ile ilgili olarak tüm paylaşımlara tek bir bölüm altından kolaylıkla ulaşabilecekler ve yine kendileri de bu bölüm altından paylaşımlarda bulunabilecekler... Şu anda bölümün konularını taşımadık ama en kısa sürede dağılmış haldeki oyuncu kulaklığı konularını bu bölüme taşıyacağız.

    Bugün yaptığımız son düzenleme ise üst forum ismimizi değiştirmek oldu. Ben bu ismin alt forumları karşılamadığını düşündüğüm için şu şekilde değiştirilmesini uygun gördüm:

    Önceki Hali : Mp3 Player / Video Player / Kulaklık Genel

    An itibari ile: Mp3 / Video Oynatıcı ve İncelemeleri | Kulaklık Genel | Kulaklık İncelemeleri | Oyuncu Kulaklıkları

    Umarım bu isim değişikliğini de beğenmişsinizdir...



    Evet arkadaşlar bugün yaptığımız bu işlerle birlikte projemizin moderasyon kısmı çok büyük oranda tamamlanmış bulunuyor. Bu aşamadan sonra 1-2 ana paylaşım başlığı (beats audio, amfi, ekipman vs. hakkında) ve ufak tefek revizyonlar kaldı. Bunları da yine en kısa sürede ve en düzgün şekilde hayata geçirmeyi planlıyorum. Gelişmeleri yine bu başlık altından sizlerle paylaşıyor olacağım.

    Hepimize hayırlı olsun diyorum ve iyi forumlar diliyorum.

    Düzeltme: Yazım hatası.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.