Şimdi Ara

Bunları biliyor muydunuz? (Güncel)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
5
Favori
2.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • - Rare yaratıklar %50 Life'a düştüklerinde ve yok olduklarında mutlaka health globe bırakırlar. (Championlar'da bu oran %60 ihtimaldir)

    - Paragon level'dan gelen ile MF Gear'ın size sağladığı MF miktarının toplamı 300'ü geçemez. Dolayısıyla bu rakamı aşmak gereksizdir (%300 MF Cap). Ancak Nephalem Valor buna dahil değildir ve bu şekilde 300'den de fazla değerlere çıkabilirsiniz.

    - Follower'ınızdan ve Shrine'dan gelen MF de 300 Cap'e dahildir bu sınırı bypass edemez.

    - Monster power'dan gelen MF de tıpkı NV gibidir, 300 Cap'ı bypass eder. Bu şekilde +%625 'e kadar MF oranına çıkabilirsiniz.

    - Gold find'da da benzer bir durum vardır.

    - Magic Find, Blizzard'ın kısa tanımında eksik kelime kullanması sebebiyle yanlış bilinmektedir. Magic Find, Magic item bulma oranınız değildir. Yaratıklardan düşen itemlerin düşme oranını artıran bir çarpandır, katsayıdır. Dolayısıyla +%625 MF sınırına ulaşsanız bile %1 düşme oranına sahip bir item sizin için %7 gibi bir orana ulaşacaktır ki bu da çok yüksek bir ihtimal değildir. "Şu kadar MF ile oynuyorum bana hala şöyle item düşmedi" cümleleri bu yüzden gereksizdir.

    Sistem şöyle işler: Oyunda bir yaratık'tan item düşeceğinde önce sistem Legendary item 'lar için roll yapar, ıskalandığında 6 affix item için devamında da sırasıyla 5-4-3 affixli itemler için sırasıyla roll yapar. İhtimaller ve o ihtimallere katsayı olan mf 'niz sayesinde hangi seviyede miss yapmayıp tutturursanız o seviyede item droplanır. Yani gökten basketbol topu yağarsa, sizin açtığınız deliğe girme ihtimalidir gibidir. MF deliğinizi büyütür ama topun girmesini yine de garanti etmez, şans işidir.

    Yani bazen %1 bizi bulur, bazen biz %20'leri bulamayız, mesele budur.

    - Infernal Machine ve Hellfire Ring parçalarının düşmesinde MF etkili değildir, oranı MP belirler. MP Tabloları şu şekildedir:

     Bunları biliyor muydunuz? (Güncel)


     Bunları biliyor muydunuz? (Güncel)


    - MP içeren bir oyunu public yapamazsınız (Blizzard bunun üzerinde çalışıyor). Ancak MP game' e arkadaşlarınızı veya recent players listesindeki oyuncuları davet edebilir, davet alabilrsiniz. (Her katılım yaratıkların canını %70 artıracaktır)

    - Life steal toplamınız içinde bulunduğunuz zorluk seviyesine göre sırasıyla %100-70-40-20 şeklinde kısıtlanır.

    - Aktif skillerinizin yerlerini, skill sekmesini açmadan değiştiremezsiniz. Bir skilli veya runesini değiştirmek zorluk seviyelerine göre sırasıyla 5-10-15-120 saniye sürmektedir. Ancak bu değişiklikleri town'da yaparsanız beklemek zorunda kalmazsınız. Skilleri serbest yerleştirmek için Options'taki elective mod'u işaretlemelisiniz.

    - Stash'ınızdaki (Sandığınızdaki) sekmelere sağ tıklayarak sekme resimlerini değiştirebilirsiniz.

    - ALT tuşuna basılı tutarak yerdeki tüm itemleri görebilir, bu fonksiyonun değişik kullanım şekillerini options'tan ayarlayabilirsiniz.

    - Oyun içerisindeki 1-hand itemler main hand ile, yüzükler ise sol yüzükle kıyas yapılır. Eğer 1-hand'leri offhand'nizle, yüzükleri de sağ yüzüğünüzle kıyas yapmak (compare) isterseniz ALT tuşunu kullanabilirsiniz.

    - Oyunda Event'lar sonucu kurtardığınız veya questlerin içindeki NPC Vendor'ları muhakkak inceleyin.

    - SHIFT tuşuna basılı tutarak karakterinizi hareket ettirmeden atak yapabilirsiniz.

    - CTRL tuşuna basılı tutup yerdeki itemin üstüne fareyi getirdiğinizde özellikleri gözükecektir, bunun için inventory'nize almanıza gerek kalmayacaktır.

    - Numeric tuşları (Num Lock bloğu) ile diğer oyuncularla karakterinizin sesini kullanarak iletişim kurabilirsiniz.

    - Konuşma penceresine SHIFT tuşunu kullanarak bir itemi linkleyebilirsiniz.

    - Fareye sürekli tıklamak yerine basılı tutarak da art arda skill vurabilirsiniz.

    - G tuşu ile oyun içi herhangibir yere flamanızı dikebilirsiniz.

    - Z tuşu ile karakterinize zoom yapabilirsiniz.

    - Follower'ınızın skillerini, resminin üztüne sağ tıklayıp retrain demek suretiyle sıfırlayarak tekrar dağıtabilirsiniz.

    - Üstünüzdeki kıyafetleri görünmez yapabilirsiniz, değişik renklere NPC'de satılan Dye'leri kullanarak boyayabilirsiniz. (Legendary itemler hariç).

    - Rare itemler 1 saniyede, Legendary itemler 4 saniyede identify edilir.

    - Dual Wield olursanız off Hand'inize koyduğunuz item sayesinde bonus olarak +%15 Attack Speed alırsınız (Item'de attack speed özelliği olmasa bile).

    - Act sonu yaratıklarını her zorluk derecesindeki ilk yok edişinizde daha yüksek drop katsayısı alırsınız. (Ancak katsayı demek kesin bir edinim demek değildir, yukarıda açıklandı.)

    - Resplendent Chest (büyük sarı chest) ve Major Event'lar da size 1 NV kazandırır.

    - Monster Power 1'den sonra item level oranları bütün act'ler için eşittir. Dolayısıyla aralarında çok büyük zorluk derecesi olmadığından Monster power 0 yerine 1 tercih edilmelidir. Oranlar şu şekildedir:

     Bunları biliyor muydunuz? (Güncel)


    - Bütün skillerin life on hit oranı %100 değildir. Yani çoğu skill hit başına sizin life on hit değerinizin %100 'ünü vermez.

    - Oyunda gördüğümüz Adria the Witch, serinin ilk versiyonunda bir NPC'ydi ve pot, scroll, staff gibi şeyler satardı.

    - Oyunda Pony level diye adlandırılan Whimsyshire (no-cow level)'a girişi sağlayan Wirt's bell'in sahibi olan Wirt, serinin ilk oyununda bir NPC'ydi. Yüksek değerlerde güçlü itemler satmasıyla bilinirdi. Oyunun ikinci versiyonunda tahta bacağı sayesinde cow level'e giriş yapılırdı. Wirt'in diğer bacakları Warcraft III ve World of Warcraft oyunlarında da bulunabilmektedir.


    - Oyun karakterinizin yürüyüşünü gear ile +%25'den fazla hızlandıramazsınız (Movement Speed Cap). Ancak birçok skill ve Fleeting Shrine bu sınırlamayı aşabiliyor.

    - Follower'ınızın sahip olduğu +%GF, +%MF ve +%Bonus Exp. özelliklerinin %20'si size eklenir.

    - Goblinler 2 kez portal açarlar. Birinci portal atlayışı iptal edilebilir, ancak ikincisinde eğer goblini yok edemezseniz muhakkak portala girer.

    - Goblinler tek hamlede yok edilemezler. Damage&hit capleri vardır.

    - Oyunda 4 farklı goblin türü vardır (Goblinlerin adlarını fareyi üstüne getirdiğinizde görebilirsiniz):

    Treasure Goblin (Sarı): Diğer türlere göre daha çok gold bırakır, daha sık görülür.
    Treasure Bandit (Gri-Beyaz): Page, Tome ve Crafting Plan drop'u yüksektir.
    Treasure Seeker (Kırmızı-Siyah): Gem atma oranı yüksektir.
    Treasure Pygmy (Mavi): En çok aranan goblindir, diğerlerine göre daha yüksek düzeyde magical, legendary ve rare drop ihtimali barındırır.


    - Zaman zaman oyun evrenindeki dropların yükselmesi bilinmedik bir olay değildir. Unique yaratıklar (her zorluk derecesinde) ilk kez yok edişinizde daha yüksek drop ihtimali verir. Blizzard oyundaki bu istatiği(nizi) zaman zaman sıfırlar ve "Ya patch'ten sonra azmodan run yaptım, şöyle süper legendary item düştü" cümlelerini bu şekilde duyarsınız. Ayrıca net bir ağızdan ifade edilmese de droplar hesaplanırken kullanılan bir global multipler yani evren katsayısı olduğu tahmin ediliyor. Bu evren katsayısının zaman zaman yükseltilip düşürüldüğü tahminler arasında.

    - Bonus Item ne demek?
    Elite Pack'ler hariç, normal yaratıklardan herhangi bir item/gold düştüğü zaman, bir tane daha item/gold düşme şansını temsil eder. Bir önceki düşen item/gold, bonus düşecek item/gold'tan bağımsızdır, örneğin MP10 oynarken bir yaratıktan legendary düştüyse, bonus item gold/rare/magic/legendary olabilir. Elite Pack'ler Bonus Item'dan etkilenmemektedir.


    - Y tuşu ile Achievement ekranını açabilirsiniz. Bu ekran da tıpkı pause gibi oyunu durdurur, fakat disconnect olma süreniz daha uzundur.

    - Goblinlerin canları da MP levelinize göre artar. Fakat bu artışın özellikle yüksek MP seviyelerinde fazla olduğu, bunun Blizzard tarafından daha makul seviyelere çekileceği ifade ediliyor.

    - Revive süreleniz her seferinde biraz daha artar. Fakat bu da yakındaki patchler ile sabitlenecek (muhtemelen 5 saniye).

    - Molten, descerator gibi efektler stack'lanabilen affixlerdir; dolayısıyla 2-3 tanesinin üst üste denk gelmesi HP'nizi bir anda bitirebilir.

    - Oyundaki Uber realm portallarını açarken acele etmeyin. Exit game yapmadan aynı oyun içinde aynı realm'e iki kez portal açılamaz. Dolayısıyla açtığınız 3 portal da 3 ayrı realm'e ışınlayacağını göz önüne alırsanız HF parçalarını daha kolayca edinebilirsiniz.

    - Critical Hit Chance (CHC) ve Critical Hit Damage (CHD) , DPS'nize bir Critical Multipler (CM) yani katsayı değeriyle ile katkı yapar. Bu şu şekilde hesaplanır:

    CM= 1+ (CHC x CHD)/10000

    Burada dikkat edilmesi gereken şey; çarpmanın basit kuralı gereği küçük olan çarpanın daha kıymetli oluşudur. Yani gear'ınızda bir upgrade yapacaksanız Critical Hit Chance çok daha hızlı DPS artışı sağlar. Örnekle anlatalım:

    Bir oyun karakterinde 20 CHC ve 700 CHD olsun. Bu 2,4 CM yapar.
    Bir diğerin de ise; 35 CHC ve 400 CHD olsun. Bu da 2,4 CM yapar ki, aynı katkıyı alırsınız.

    Oyunda +15 CHC 'yi iki item ile sağlayabilirken, +300 CHD 'yi iki item yükselterek elde etmeniz çok daha zordur.

    NOT: Oyundaki DPS hesabında bir çok faktör bir araya gelir, bu madde sadece Critical Hit açısından incelenmiştir.


    - Inventory veya Stash'inizdeki item'a sağ tıklayın ve açılan menüde "Search for similar items" seçeneğini işaretleyin, Bu özellikleri kriterlerinize otomatik olarak yerleştirip, AH'da sizin için arayacaktır. Otomatik olarak eklenen bu kriterler üzerinde değişiklik de yapabilirsiniz. Bu özellik Legendary item'lar için geçerli değildir.

    - Wizard ve Witch Doctor sınıfları dual wield kullanamaz, off-hand'ine aldıkları itemler dual wield bonusu vermez ancak offhand item'larında damage katkısı vardır.

    - Oyunda item'ların üzerindeki bonus özellikler item'ın DPS veya base özelliklerine yansıtılarak yazılır (+% block chance'ın item'in block rate'sine eklenmesi gibi). Ancak stat bonusları bu kapsama girmez.

    -Nephalem valor buffları tek başınıza oynarken ana menüye çıkmanız yada disconnect olmanız halinde silinecektir fakat arkadaşlarınız ile oynarken kendiniz ana menüye çıksanızda, disconnect olsanız da belli bir süre kalmaya devam eder.

    - Shrine'lar aynı mapte olduğunuz sürece mesafe etki etmeksizin herkese buff verir.

    - Oyunun ayarlar menüsünden kontrol tuşları kısmında 'Move' diye bir seçenek vardır. Buraya (klavyeden) bir tuş atadığınız zaman o tuşa bastığınızda (basılı tuttuğunuzda)karakteriniz mouse imlecinizin durduğu yöne doğru koşmaya başlar. Bildiğiniz gibi oyun karakterini hareket ettirme işlevini sadece mouse'un sol tuşuna tıklayarakta yapabiliyoruz ancak bu yaratıkların üstüne denk geldiğinizde durmasına sebep oluyor. Klavyeden Move tuşu ataması ise hiç durmadan kalabalığın içinden koşup gitme avantajını size veriyor.


    --DEVAM EDECEK--
    (Lütfen siz de eklemeler yaparak bu oyun bilgisi kaynağını zenginleştirin.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi My Never Blue -- 14 Kasım 2012; 16:18:58 >







  • teşekkürler faydalı konu
  • Üstünüzdeki kıyafetleri görünmez yapabilirsiniz NEYLE YAPIYORUZ TAM ADINI YAZARMISIN
  • quote:

    Orijinalden alıntı: warmkitty

    Üstünüzdeki kıyafetleri görünmez yapabilirsiniz NEYLE YAPIYORUZ TAM ADINI YAZARMISIN

    http://us.battle.net/d3/en/item/vanishing-dye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: warmkitty

    Üstünüzdeki kıyafetleri görünmez yapabilirsiniz NEYLE YAPIYORUZ TAM ADINI YAZARMISIN
    alt tuşu 10 yıllk diablo 2 kariyerimden beri bağımlılık yaptı, sol baş parmağım alt tuşunun üstünde olmadan oynayamıyorum
    movement speed olayını bilmiyordum demekki fleeting shrine aldığımızda karakterin hızının maximum halinin görüyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master_Evil -- 9 Kasım 2012; 12:39:32 >
  • MS ile ilgili şunu belirteyim: İtemlerden gelebilecek ms sınırı 25'dir. Ama bu aktif pasif skiller, shrine ile değişebilir. %108 görmüştüm sanırım. Barbar char ile %24 ms itemlerden, shrine'den Tob'dan.

    Ekleme: Konu sahibine teşekkür etmeyi unutmuşum. Teşekkürler konu sahibi :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chaos7 -- 9 Kasım 2012; 16:59:02 >
  • Fleeting Shrine ve birçok skill +%Movement Speed Cap'i bypass ediyor, dolayısıyla Cap'e dahil değil.

    Belirtmeyi unutmuşum, düzeltildi.

    Not: Bu konuda Monk ve DH skillerinde bug olduğu biliniyor. Blizzard bunu netliğe kavuşturacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi My Never Blue -- 9 Kasım 2012; 13:46:46 >
  • Bence güzel bir konu olmuş sabit olması gerektiğini düşünüyorum
  • Gerçekten çok yararlı bir paylaşım olmuş. Elinize sağlık.
  • Takipteyim
  • Güzel bir paylaşım, tebrikler
  • Takip güzel çalışma elinize sağlık...
  • Takipteyim bilmediğim birçok güzellik
    varmış bilgiler için tsk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blizzard demiceki itemler listeli ipler şöyle filan tabi diyecek mf roll çart çurt

    edit: paylaşımın güzel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zeyth -- 9 Kasım 2012; 18:15:51 >
  •  Bunları biliyor muydunuz? (Güncel)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: My Never Blue

    - Oyun içinde Fortune Shrine 'lardan aldığınız %25 katkı da MF Cap'ı bypass eder (Cap'e dahil edilmez) ve her daim ekstra katkı yapar.


    Oncelikle guzel calisma olmus, ellerine saglik,

    Yanlis gordugum yerleri belirtmekte fayda gordum, Fortune Shrine Cap'i gecmenizi saglamaz, yani her daim katki yapmaz. Ayni Follower'dan gelen MF etkisi gibidir, MF'niz 300 ise hicbir etkisi yoktur.

    quote:

    Orijinalden alıntı: My Never Blue
    - Magic Find, Blizzard'ın kısa tanımında eksik kelime kullanması sebebiyle yanlış bilinmektedir. Magic Find, Magic item bulma oranınız değildir. Yaratıklardan düşen itemlerin düşme oranını artıran bir çarpandır, katsayıdır. Dolayısıyla +%600 MF sınırına ulaşsanız bile %1 düşme oranına sahip bir item sizin için %7 gibi bir orana ulaşacaktır ki bu da çok yüksek bir ihtimal değildir. "Şu kadar MF ile oynuyorum bana hala şöyle item düşmedi" cümleleri bu yüzden gereksizdir.


    Magic Find rare/legendary dusme sayisini arttirir. Dusen itemin kalitesini affix sayisini etkiler, yani item kalitesini etkiler,
    Fakat tier'ini [http://www.diablofans.com/topic/41045-spoiler-diablo-iii-item-affixes/] ve item level'ini etkilemez. Linkten Tier nedir, bakabilirsiniz.

    Bunlari ekleyebilirsin istersen.
    quote:

    Orijinalden alıntı: My Never Blue
    - Follower'ınızın sahip olduğu +%GF, +%MF ve +%Bonus Exp. özelliklerinin %20'si size eklenir.


    Ilaveten, % haricinde, bir de Bonus Exp'i ekleyebilirsiniz. Sadece % Exp verenler degil, her mob kesildiginde Exp veren itemlarin da statlari etkiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oray -- 9 Kasım 2012; 18:40:59 >




  • Shrine maddesi güncellendi, bir de max. MF konusunda hesap hatası yapmışım o da aynı şekilde düzeltildi. Teşekkürler.

    Magic Find ile ilgili uyarıyı anlamadım. Item düşerken nasıl sayısal roll yapıldığı, MF değerinizin sırasıyla yapılan bu roll'lerde bir katsayı çarpanı olduğunu zaten ifade edildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi My Never Blue -- 9 Kasım 2012; 19:00:47 >
  • Yeni maddeler eklendi.
    Takibi kolay olsun diye her güncellemede renkli yazıları farklı.
  • Güzel olmuş hocam eline sağlık.
  • güzel konu olmuş elinize sağlık. bunlarda benden:

    single player oynarken escape tuşunuzla oyunu pause yaptığınızda bir süre sonra oyun sizi otomatikman disconnect yapar. bu durumu aşmak için "y" tuşunuza basarak achievementlerinizi açarsanız oyun otomatikman pause olacaktır. ayrıca disconnect olmazsınız.

    aynı şekilde pause modunda chatte yazışma imkanınız yoktur, arkadaşınızla sohbet etmek içni kısa süreliğine oyunu bu şekilde pause edebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nephiss -- 9 Kasım 2012; 20:38:15 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.