Şimdi Ara

Görüntü sürücü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sevgili arkadaşlar biliyorsunuzki özellikle nvidia kartlarda milletin başı belada bu illet hatanın çokça çözümünü aradım durdum bir türlü sonuca ulaşamadım,taki bu güne kadar.
    Çok sürücü değiştirdim nafile ama başka bir yöntemle şimdilik aştım gibi çünkü az önceye kadar webde bile gezinirken bu hatayı alıyorken şimdi oyun web ve video uygulamarında sorun yok gibi gibi diyorum çünkü zamanla göreceğim bu illet hatanın düzelip düzelmediğini.Sizde bu hatadan muzdaripseniz çözümü aşağıda belirtiyorum.


    Çözümü nasıl bulduğuma gelirsek
    Program ekle kaldırdan sadece pshx sürücüsünü kaldırın yani uninstall yapın öyle driversweper yada youruninstall gibi yazılımlara ihtiyacınız yok.bunu bir deneyin yok eğer yine hata verirse win 7 kullanıyorsanız başlat/çalıştır/samdamlık yazın enter basın gelen önergelerden samdamlığı kapatın seçeneğini işaretleyin yani kapatın

    Benim yaptıklarım bunlar tabii zamanla göreceğim şu an erken olabilir ama dediğim gibi bu hatayı bunları yapmadan önce abartmıyorum 5 dakikada bir alıyordum kartı söktüm taktım herşeyi yaptım kısacası kafayı yedik umudumu kesmiştim bu arada sistemimi altta belirtiyorum

    amd phenom x2 550 oc li kullanıyorum 3.6 hgz ocli yada değil zaten her türlü alıyordum bu hatayı
    biostar ta785ge 128m 6.1 rev
    6 gb bellek ddr 2 (corsair 2*2+kingston 1gb+ocz 1 gb) Bu arada remleride denedim tek tek yine alıyordum hatayı
    750 gb harddisk (250+500)seagate
    600 watt akasa power 3 aylık yeni yani
    palit gtx 460 768 mb saat hızları (675/3600) ÇÖzüm sonrası (830/3800) Kartı zorladımki emin olmak için sorun yok

    Lütfen böyle bir sorunla karşılaşan arkadaşlara sesleniyorum eğer sizde bu hatayı alıp çözüm bulamamışsanız yada bulanlarınız varsa birbirimizle paylaşalımki çözüme herkes ulaşsın
    Bilinizki paylaşılmayan bilgi bilgi değildir birbirimize yardımcı olalım.



  • maalesef çözüm olarak belirttiğim olay 2 gün idare edebildi power dan şüphelendim arkadaşımdan power aldım bendeki akasa 600 wattı arkadaştan 600 watt sılver power aldım denedim ve sonuç şaşırtıcı hatadan eser yok inanılmaz power alalı 5 ay olmuştu ne çabuk öldü anlamadım şu an kurtuldum gibi bu hatadan video izlerken oyun oynarken sürekli aldığım bu hata hiç almıyorum 306.97 sürücüyü kullanıyorum bunda hata alıyordum taki power değişene kadar şimdi her şey çok güzel oldu inşallah bu sinir bozucu hatadan kurtulursunuz çözümü çok çok zor herhangi bir parçada da olabilir veya yazılımsal olabilir bendeki donanımsal çıktı ama hala inanamıyorum 1.5 aydır uğraşıyorum power yeni olduğu için hiç ondan şüphelenmemiştim
  • maalesef sorun power dada değilmiş lanet hatayı yine verdi ya eskiden işlemciler ekran kartları bu kadar hızlı değilllerdi oyun grafikleri bu kadar iyi değilllerdi ama en azından böyle hatalar yoktu çözümü bile olmayan bir hata gibi duruyor kasayı aşağı atasım var bıktım be
  • Kartın hızını downclock yapmayı denediniz mi?
  • Ekran kartını ne kadar süredir kullanıyorsunuz. Uzun süredir kullanıyorsanız (mesela 2 yıl gibi) kartın grafik çipinde problemler olmaya başlamıştır.
    Yani karta veda edebilirsiniz yakında. Tabi kesin bir durum değil, ama garantisi varsa garantiye yollayın.
    Bende Hd3870 vardı yedek pc'de dediğiniz gibi son zamanlarda aynı hatayı almaya başladım ve ondan sonra çok sürmedi zaten kart görüntü vermez oldu.
    gpu sizlere ömür oldu. Bazen driverdan da yapıyor bu durumu ama siz birçok driver denemişsiniz.
    samdamlık dediğiniz şeyi de kapatmanız büyük ihtimal gpu'nun hasarlı bölümünü daha az kullanmanıza olanak sağladığından bir iki gün sıkıntı yapmamıştır.
    Tabi bunlar benim fikirlerim, benim tecrübe ettiğim olaylar. Mutlaka daha bilgili ve tecrübeli arkadaşlar vardır.
    Onların da fikrini alın.
    Son olarak kartın sıcaklıklarını kontrol edin. Çok fazla ısınıyorsa, kartın garantisi de yoksa soğutucuyu söküp temizleyin ve termal macunu yenileyin.
  • Aynısı bendede oluyordu HD6870 ekran kartını smartpower530W ile kullanıyordum.Tabi yeni almıştım ikisinide beraber sonra pcye virüs girdi format attım.Formattan sonra bu hatayı almaya başladım.Daha sonra güncelleme geldi düzeldi.
    Güncellemeden sorna olmuyorsa;
    1-msi afterburner kullanarak kartın performansını düşürüp deneyin.
    2-combofix programıyla pcyi tarayıp deneyin
    3-Format deneyin.
    ama güncellemeden sonra olacaktır büyük ihtimal.
  • bende o hata oc sınırlarını zorlayınca oluşuyor. hızları biraz düşürüp stabil hale getiriyorum düzeliyor. suan normal. Riva Tuner programından hızları biraz dusurebilirsiniz. Bu oyun performansınızı da düşürür fakat.
  • kartı deafult değerlerin altına çekmek zaten kartta bir problemin olduğunun göstergesi olur.
    Virüs ihtimali de olabilir bu tür hatalara yol açabilen virüsler var.
    Güncelleme derken sürücü güncelleme ise arkadaş birçok sürücü kullandığını söylüyor.
    Eğer Windows güncellemesiyse kastettiğinizi o konuda bilgim yok.
  • Benim kartta da overclocka ellemeksizin herhangi beta bir surucu kurdugumda ayni hatayi aliyorum. WHQL drivera dondugumde otomatik cozuluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki konuyu hortlatmış olacağım ama ;
    Bu sorunu 4-5 ay boyunca aldım , Benimki daha çok Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti hatası idi. Denemediğim hiçbişey kalmadı , bütün driverları , işletim sistemlerini , çıkmış fixleri denedim fakat sorun aynıydı. Donanımsal olduğunu düşünüp ekran kartımı servise gönderdim. Sapphire HD 6850 var bende . O kart servisteyken eski HD 3850 mi taktım , bi güzelde temizden format attım . Herşeyi kurdum ettim tamam , aynı hata tekrar ortaya çıkmaya başladı . Kartı boşuna servise göndermişim yani sorun kartta değil . Sonradan aklıma geldi , sanırım ekran kartına giden güçte bi sıkıntı oluyor ki kart kendini kapatıp tekrar açıyor o sırada da oyun kapanıyor , yani gereken güç azaldıktan sonra açılıyor . Kasayı açtım , daha önce aklıma nasıl gelmediğini düşünerek PSU yu kontrol ettim , fanı dönmüyordu , alev gibi olmuştu . Nasıl yanmadı ben ona çok şaşırdım açıkçası . PSU yu söktüm , fanı çıkardım temizledim , yağladım, PSU nun içini temizledim , geri monte ettim ve kasaya taktım. Saatte abartısız 5-6 kere o hata ile karşılaşan ben , 2 gündür yük altında bir kere bile hatayı almadım.

    Uzun lafın kısası , yazılımsal olması bi yana bu hatanın asıl kaynağı güç kaynağının yetmeyişi yada fazla ısınması ile güç kaynağının anlık bir güç kesmesi. PSU nuzu temizleyin yada değeri düşükse yeni ve yüsek Wattlı - verimli bir PSU ile değiştirin.
  • kartın saat hızlarını düşürüp denedim yine aynı hatayı verdi daha sonra saat hızlarını artırıp 823/1950 hızlarında fanı %85 hıza çıkartıp oyunlarda denediğimde sorun azaldı saatlerdir battfield 3 oynuyabiliyorum hata vermiyor anlamadığım fan hızını autoda bıraksam hemen bu hatayı veriyor ama sıcaklıklara baktığımda fan auto da iken maximum 68 derecede ki gtx 460 lar için yüksek bir ısı değil ccc yazılımı ve msı kombuster ile gpu ya yüklendiğimde kart hata vermiyor bence gpu da sorun yok sorun vrm lerde yada kartın belleklerinde neden derseniz biliyosunuzki kartın soğutma düzeneği sadece gpu soğutuyor vrm ve bellekler üzerinde soğutma yok fan hızı yükseldiğinde demekki az da olsa bunlarda bi şekilde etkilenip hata verme durumu çok çok azalıyor kısacası ekran kartı alırken kartın üzerindeki bellek ve vrm ler üzerinde soğutma olup olmadığına bakmanızı tavsiye ediyorum sadece gpu soğutan modellerden uzak durun ilerde hata alma olasılığınız çok yüksek gpu lar çok çok yüksek ısılara dayanabilir (8800 gt de 105 derecede bile oyun oynuyordum)ne yazıkki bellekler bu ısılara dayanamıyorlar vrm ler ise zaten stabiliteden sorumlu kesin benim kartta bu ikili arasında bir hata oluştu ya vrm ler yada bellekler bendeki hatanın yazılımsal olduğuna inanmıyorum fan hızı artırılıp hata oranı çok çok düşüyor buda yazılımsal olmadığını gösteriyor.Normal windows kullanımında kart hata vermiyor bunuda belirteyim sadece oyunlarda var bu hata video falan izlerkende herhangi bir hata almıyorum bunuda belirteyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.