Şimdi Ara

[Ekran Kartı Sorunu] Ne denediysem çözemedim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Bundan 2 hafta önce Battlefield3 oynarken oyun birden dondu ses vardı fakat görüntü yeşil oldu dondu kaldı, neyse pc yi tekrar başlattım oyunu açtıkça bunu tekrarladı Fifa11 gibi daha düşük oyunlarda bunu yapmıyordu .
    Aradan 2 gün geçti bu kez aynı sorun nette dolaşırken olmaya başladı farklı renklerde donmalar meydana geliyordu bazen siyah beyaz bazen yeşil ve ses takılı kalıyordu .
    Arkadaşlar bu durum kademe kademe ilerledi ve bu kez pc yi açarken donmalar başladı her seferinde reset atmak zorunda kalıyordum şimdi ise ekrana hiç görüntü gelmiyor pc çalıştığı halde yani ekran kartı fanı dahil tüm fanlar dönüyor hdd çalışıyor fakat monitör güç ışığı yeşil yanması gerekiyorken turuncu yanıyor ve hiç görüntü gelmiyor simsiyah kalıyor ..

    Arkadaşlar denemediğim şey kalmadı fsp 500w power kullanıyordum, Olay kesin powerdandır dedim bugün 700w high power aldım sorun yine aynı hiç bir şey değişmedi anladım ki sorun ekran kartında ..Ramleri falan çıkardım taktım farklı pc lerde denedim işlemciyide yine söktüm taktım hiç birinin çalışmasında bir sıkıntı yok .ekran kartı tüm fanlar çalışmasına rağmen görüntü vermiyor komşunun pc kasasını emanet aldım bnm monitöre bağladım bu sayede yazıyorum ne olur Yardım edin sorunun kesin net kaynağını bulalım ne yapmam gerektiği konusunda bana yol gösterin

    Ekran kartım sapphire HD5870 .. ekran kartını 1 yıl önce forumdan almıştım 1yıldır sorunsuz şekilde kullandım satan arkadaş fatura ve garanti belgesi göndermedi garantisi var mıdır bilmiyorum .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haydarz -- 6 Kasım 2012; 0:39:13 >



  • Kardeş anakartında tümleşik ekran kartı varmı. Varsa eğer ekran kartını çıkarıpta monitörü oraya bağlayarak çalıştırsan ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: özcan35

    Kardeş anakartında tümleşik ekran kartı varmı. Varsa eğer ekran kartını çıkarıpta monitörü oraya bağlayarak çalıştırsan ?

    Hocam anakartım P45 chipset ve onboard ekran kartı yok fakat kenarda G31 anakartımda vardı onda denedim anakart üzerinden onboard grafik olarak deneyince çalışıyor fakat ekran kartını takıp bağlayınca sorun yine aynı kafayı sıyıracağım, bugün gittim birde boşu boşuna 700w power aldım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haydarz -- 4 Kasım 2012; 2:42:16 >
  • Valla anlattıklarına göre ekran kartında arıza var gibi görünüyor. Bulabilirsen birinden ekran kartı alıp dene istersen. Bakalım diğer arkadaşların yorumu ne olacak. Umarım en az maddi hasarla düzelir sorunun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: özcan35

    Valla anlattıklarına göre ekran kartında arıza var gibi görünüyor. Bulabilirsen birinden ekran kartı alıp dene istersen. Bakalım diğer arkadaşların yorumu ne olacak. Umarım en az maddi hasarla düzelir sorunun.

    İnş hocam diğer sistem bileşenlerini kontrol ettim onlarda sorun yok gibi görünüyor, ekran kartını farklı bir sistemde denedim onda da aynı şekilde ekran görüntü vermedi fanlar çalışıyor .

    bu işlerden gerçekten anlayan arkadaşların yardımlarına ihtiyacım var çünkü ne denediysem olmadı bu sorun beni aştı ..
    ekran kartına 300Tl vermiştim az para değil yazık olmasın, ztn bugün yok yere power aldım ona bir sürü masraf yaptım sorunum çözülmedi dertliyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haydarz -- 4 Kasım 2012; 3:33:53 >
  • Arkadaşım kapanmayı ve donmayı belirli bir süre sonra mı yapıyor yoksa hemenmi kapatıyor yada donuyor belirlir bi süre sonra yapıyorsa 5-dk 10- dk Muhtemelen soğutucunun altındaki ızgaralar tamamen toz tabakasıyla kaplanıp hava çıkışını engelliyordur yüksek ısıyı dışarı atamadığından kaynaklanabilir birde temizlemeyi dene benzer sorunu bende yaşadım inş. sorununu çözersin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sohoro

    Arkadaşım kapanmayı ve donmayı belirli bir süre sonra mı yapıyor yoksa hemenmi kapatıyor yada donuyor belirlir bi süre sonra yapıyorsa 5-dk 10- dk Muhtemelen soğutucunun altındaki ızgaralar tamamen toz tabakasıyla kaplanıp hava çıkışını engelliyordur yüksek ısıyı dışarı atamadığından kaynaklanabilir birde temizlemeyi dene benzer sorunu bende yaşadım inş. sorununu çözersin.

    Hocam yukarıda açıklamada da yazdığım gibi sorun başlarda power sorunu gibi kendini gösterdi aşama aşama donma oldu .kapatma meydana gelmedi donup kalıyordu bende reset atıyordum .Bende inatla hep tekrardan çalıştırdım belkide ilk başlarda sorun powerdandı ekran kartını besleyemedi bu yüzden zarar görmüş olabilir mi ?Toz falan yok herşey tertemiz ..

    Açıklamada da bahsettiğim gibi şuan pc nin power tuşuna basmamla birlikte tüm falanlar çalışıyor kasa çalışması normal gibi görünüyor fakat ekrana hiç görüntü gelmiyor monitör standby konumunda kalıyor .yaptığım denemelerde anladım ki sorun ekran kartında fakat ekran kartının derdi ne neden böyle oldu ve çalışmıyor sorun bu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haydarz -- 4 Kasım 2012; 15:39:06 >
  • Hım evet Karta hasar vermiş olabilirsin eyer ram lerimde sorun yok diyorsan kartın gümlemiş sanırım dedğin olay ben pc me takviye ram taktığım zaman oluyor pc içindeki tüm parçalar aktif şekilde çalışıyor fakat ekranıma görüntü gelmiyordu yanı bir ileti gelmiyordu ekran kartından ben ramlerin yerlerini değiştirip yada tekrar takıp çıkarınca sorun düzeliyordu bence ekranına güç gelmeme ekrankartından kaynaklanmaya bilir kartın başka pc de çalışıyormuydu
  • hocam ramlerde sorun yok arkadaşın çalışır halde pc kasasını aldım geldim ekran kartını ona taktım yine aynı şekilde görüntü vermedi .

    Neredeyse 100kişi girmiş bakıp çıkmış keklik mesele olunca hemen atlarlar çok bilmiş olurlar böyle kritik bir soruna kimse gıkını çıkaramıyor dh forum teknik yardıma yazıyorum başka kime sorayım yardım arayayım !inanılır gibi değil yani burada böyle bir sorun bir tek benim mi başıma geldi binlerce kişilik koca dh'de bu duyarsızlık niye bugün bana gelen yarın sizlerinde başına gelebilir ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haydarz -- 4 Kasım 2012; 18:23:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçma gelebilir ama kabloları kontrol et tam oturmamış olabilir .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hardning

    Saçma gelebilir ama kabloları kontrol et tam oturmamış olabilir .

    Hangi kablolar hocam ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haydarz

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hardning

    Saçma gelebilir ama kabloları kontrol et tam oturmamış olabilir .

    Hangi kablolar hocam ?

    monütore takılan ve kasaya giden kablo , herşeyini kontrol et
  • Hepsi kontrol edildi hiç bağlantılarda hiçbir sorun yok .dediğim gibi arkadaşın kasasınıda denedik onunkinde de ekran kartını taktığımızda görüntü vermedi çıkardığımızda veriyordu

    Sorun bağlantılarda, ramde veya psu da falan değil arkadaşlar sorun ekran kartında fakat bu sorun ne bunun yanıtını arıyorum ..şuana dek yapılan yorumlar kadar herşeyi bende düşündüm ama bu sorun beni aştı elimden birşey gelmedi ve Şuan gerçekten Uzman bir yoruma ihtiyacım var ..
  • Saçma gelebilir ama ekran kartı driverları kaldır sonra ekran kartını çıkart ve biosu sıfırla sonra tekrar takıp en güncel driverı yükle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorununu biliyorum kondansator catlamasi ekran kartını çıkar ve üstünde tüp gibi silindir seklinde yada kare seklinde tüpler vardır o tupleri kontrol üstlerinde şişme veya çatlama varsa ya üzerindeki değerleri okuyup aynilarindan alipta yerine lehimle yada bir elektrikciye git onları değiştirmesini söyle problemin çözülür çözülür ise bana mesaj at çözülmez lisede at haydi kolay gelsin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PeerNet*

    Saçma gelebilir ama ekran kartı driverları kaldır sonra ekran kartını çıkart ve biosu sıfırla sonra tekrar takıp en güncel driverı yükle.

    Biosu sıfırla derken anakart biosundan bahsediyorsunuz sanırım söylediklerini denedim sonuç aynı dostum :/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hd4650

    Sorununu biliyorum kondansator catlamasi ekran kartını çıkar ve üstünde tüp gibi silindir seklinde yada kare seklinde tüpler vardır o tupleri kontrol üstlerinde şişme veya çatlama varsa ya üzerindeki değerleri okuyup aynilarindan alipta yerine lehimle yada bir elektrikciye git onları değiştirmesini söyle problemin çözülür çözülür ise bana mesaj at çözülmez lisede at haydi kolay gelsin :)

    Bilmiyorum hocam öyle işlemlere girmek istemiyorum açıkçası kart durduk yere böyle oldu acaba derdi ne bu kartın hala anlamış değilim :/
    Garanti sorgulaması yaptım birkaç ay önce garantisi bitmiş Penta teknik servisi ile iletişime geçtim garantisi geçtiği için biz bakamıyoruz dediler .Çizgi Elektronik ücret karşılığı garanti dışı servis hizmeti veriyormuş orası ile iletişime geçmemi söylediler .Nette araştırma yaparken Kazal Bilişim diyede bir yere rasladım orasıda kaliteli hizmet veriyormuş .
    Hala basit bir sorunu olduğunu düşündüğümden göndermiyorum eğer çözüm bulamassam göndereceğim artık yapacak birşey kalmıyor :/
  • Bence ekran kartın ısınmıştır ve hafıza kısmına zarar gelmiştir. Fanda elektrik olsa bile, 1 gblık ekran kartının işleme hızı tavsiye edilenlerden düşükse bf3 gibi ortalama bir sistemi zorlayan oyunlarda sorun çıkarması kaçınılmaz.. Ekran kartını değiştirmeye bak, o sırada anakartında varsa onboardla idare et.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hallucinatorix

    Bence ekran kartın ısınmıştır ve hafıza kısmına zarar gelmiştir. Fanda elektrik olsa bile, 1 gblık ekran kartının işleme hızı tavsiye edilenlerden düşükse bf3 gibi ortalama bir sistemi zorlayan oyunlarda sorun çıkarması kaçınılmaz.. Ekran kartını değiştirmeye bak, o sırada anakartında varsa onboardla idare et.

    Eğer bellek hasarı varsa tamir edilebilir mi peki ve masrafı ne olur ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haydarz

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hallucinatorix

    Bence ekran kartın ısınmıştır ve hafıza kısmına zarar gelmiştir. Fanda elektrik olsa bile, 1 gblık ekran kartının işleme hızı tavsiye edilenlerden düşükse bf3 gibi ortalama bir sistemi zorlayan oyunlarda sorun çıkarması kaçınılmaz.. Ekran kartını değiştirmeye bak, o sırada anakartında varsa onboardla idare et.

    Eğer bellek hasarı varsa tamir edilebilir mi peki ve masrafı ne olur ?

    Bilgisayar tamircilerinde tamiri imkansız gibi. En azından profesyonel servis yoksa. Ola ki profesyonel servis bulsanız bile, size bir en az ekran kartı fiyatı kadar maliyetli olacaktır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.