Şimdi Ara

Nissan NOTE

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
5.217
Cevap
55
Favori
799.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nissan yeni bir otomobil sunuyor. Renault-Modüs sınıfında. Fakat Modüs'ten çok iyi...KAmu çalışanı için indirimli, 1.4 için 27.250 YTL, 1.6 için ise, 28.500 YTL. fiyat verdiler. 15000 YTL için 12 ay sıfır faiz var. Kendisi ya da 1.derece yakını Öğretmen, doktor veya hemşire olanlara özel indirim kampanyası varmış. Bu da fiyatı yaklaşık 1.500-2000 YTL. aşağı çekiyor. Araba hoş...



  • Merhaba,

    Benzer bir sorun bende de oldu ve çözdüm, uzun bir hikaye... :)
    Bir gün sabah, önceki geceden parkettiğim arabama bindim, kontağı açtım ve çok tuhaf şekilde normalde motor çalışmadan önce çalışmaması gereken fan çalışmaya başladı, göstergede anahtar işareti yanıp sönüyordu. Marşa bastım, motor çevirmeye çalışıyor 1 sn ama tekrar bırakıyordu. 3-5 kere denedim, arabayı çalıştıramadım. Aklıma akü geldi, havalarda soğumaya başlayınca "herhalde akü gücünü kaybetti" diye düşündüm. Eve çıktım, evden multimetreyi aldım, akünün voltajını vs. ölçtüm, akü gayet normal görünüyordu. Sigortaları tek tek çıkarıp kontrol ettim. Sonra sorunu kendim çözümeyeceğimi düşünüp bir tane oto elektrikçisi çağırdım. Adam geldi, aküye baktı, arabanın elektrik aksamında bakmadık yer bırakmadı. Problemi bulamadı. Daha sonra sorunun anahtarlardan kaynaklanabileceğini, anahtarlardaki devrenin bozulmuş olabileceğini söyledi, ve arabanın yedek anahtarını da alıp anahtarcıya kontrol ettirmeye götürdü. Ertesi gün, 2 kişi geldiler, arabayı bilgisayara bağladılar. Bilgisayarda ECU'ya(Beyine) bağlanamadıklarını, o nedenle sorunun ne olduğunu bilmediklerini söylediler. Sonra ekteki resimde kırmız okla görünen arabadaki sigorta tablasına (röle kutusu, sigorta kutusu da deniyor) baktılar, kokladılar yanık var mı diye, sonra tekrar yine birşey bulamayıp yerine taktılar. Arabayı dükkana çekip detaylıca bakalım dediler. Fiyat olarak ne çıkar dedim, en az 600 TL en fazla 1500 TL olur dediler. Ben de içime sinmedi 20 TL verip gönderdim adamları. Bunca zaman 1 kere bile sorun çıkarmayan araba nasıl olurda 1 gecede böyle bir sorun yaratabilir diye düşünürken aldım elime alet takımını kendim inceleyeyim dedim. Bir yerde kesin birşey çıkmıştır, kopmuştur diye düşündüm ve önce aküyü, sonra o sigorta tablasını çıkarttım.

    Sigorta tabyasının altında küçük bir sigortaya giren kahverengi bir kablonun kopmuş olduğunu gördüm. Kablo her nasıl olduysa oksitlenmiş ve havada soğuyunca kopmuş, zaten bir gün öncesinde kaloriferi açmıştım, demekki çok ani soğuyunca koptu, yada ben öyle düşünüyorum. Neyse küçük sigorta kutusu vidalı olmadığından kabloyu kutuya takamadım, kabloları sigortasız şekilde bantladım ve fan durdu, araba çalıştı. O küçük sigorta kutusunu aradım oto elektrikçilerde ancak bulamadım. Ben de evlerde avizelerin elektrik kablolarını girdiği 2 giriş 2 çıkışlı bir vidalı tutturgaç buldum. Bir şekilde kabloları sıkıca tekrardan tutturdum ve sorunumu 1 tl'ye çözdüm.

    Forumdan diğer note sahibi arkadaşlar, araçlarıyla ilgili sorunları ve varsa çözümlerini yazabilirlerse oldukça faydalı olacağını düşünüyorum. Selamlar
  • Bu araba Capitol'de sergileniyor gordüm. Beğendim de. Kişisel olarak clio'ları sevmem onu andırıyor önü uzaktan ama yine de fena değil. İçi güzek. Nasıl desem, ev gibi filan. Böyle değişik bir karakteri var. A3, Golf gibi arabalardaki bana estetik olarak uyduruk gelen, ruhsuz, sıradan, dümdüz bir kütle yerine daha elegan bir ön konsol var. 1.6 motor 110 BHP ve tork da 153 Nm, otomatik seçimi de var. İngiltere'de üretilmiş. Çok güzel. Bir de Tekna donanımı çok iyi.

    Ancak kararsızım, bu araçların neden ikinci eli olmaz. Yani Nissan ve Mazda neden değer kaybeder bu kadar çok ? Hele Mazda. Otomax ikinci el dergisinde bir tane bile yok. Yoksa bir Mazda 3 de alabilirdim doğrusu. Şimdi bunların servisleri kötü, yedek parçaları pahalı denebilir. Ancak arzı çok olmayan arabanın talebi az da olsa ikinci eli karşılamaya yetmez mi?

    Bu Nissan ve Mazda konusunda 2. el ve servisle ilgili bilgi verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • nissan note 'un dizeli çıkacak dostlar dizelciler bekleyin derim. Ama Benzinlisi de gayet makul bir araç
  • aracı incelemedim ama fiyatı uygun. o sınıf araç alacaklara iyi bir alternatif olmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alysentr -- 24 Nisan 2006; 12:16:25 >
  • NOte mi alsam, Scenic mi alsam?? KAfam iyice karıştı. Note nin fiyatı epey uygun. Scenic güzel ama pahalı...Sonuçta arabayı kredi ile alacağız.
  • bence Scenic alman daha avantaclı 2. eli fiyat olarak neredeyse en az düşen daha geniş ve yüksek artı güvenilir bir oto
    quote:

    Orjinalden alıntı: kazan2

    NOte mi alsam, Scenic mi alsam?? KAfam iyice karıştı. Note nin fiyatı epey uygun. Scenic güzel ama pahalı...Sonuçta arabayı kredi ile alacağız.
  • 24 ay boyunca 1100 YTL- ödemek... Offff!! Off!! Karar vermek en zor.. Evimizi bile alırken bu kadar düşünmemiştik. Eşim "git al" diyor. Ben gene gidemedin bugün aracı opsiyonlatmaya. Düşün düşün...
    quote:

    Orjinalden alıntı: kadirturkcan

    bence Scenic alman daha avantaclı 2. eli fiyat olarak neredeyse en az düşen daha geniş ve yüksek artı güvenilir bir oto
    quote:

    Orjinalden alıntı: kazan2

    NOte mi alsam, Scenic mi alsam?? KAfam iyice karıştı. Note nin fiyatı epey uygun. Scenic güzel ama pahalı...Sonuçta arabayı kredi ile alacağız.


  • note
  • kardeş sürekli anını hareketi (note) yapana kadar bir açıklamalı ifade yaparsan seni daha iyi anlarız.

    quote:

    Orjinalden alıntı: ggbyt

    note
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serkes1

    kardeş sürekli anını hareketi (note) yapana kadar bir açıklamalı ifade yaparsan seni daha iyi anlarız.

    quote:

    Orjinalden alıntı: ggbyt

    note



  • Arkadaşlar ben aracı yeni aldım ve çok memnunum.1.6 otomatik vites versiyonundan çok memnunum.Araç çok tok yolda resmen akıyor otomatik vitesin geçişleri hiç hissedilmiyor ama performansı da gayet başarılı.Beni esas şaşırtan özelliği ise ekonomisi oldu.Floryadan bakırköye sahil yolundan yol bilgisayarını sıfırlayıp gittim.Yolun yarısını trafik yoğunluğu sebebiyle durup kalkarak en fazla 60 km ile kalanını 90 km sabit gitmeme rağmen bakırköye girdiğimde bu kullanımın 100 km de yakacağı benzini nilgisayar 6.1 lt olarak gösteriyordu.Demek ki uzun yolda dur kalk olmadan bu değer 5.7. 5.6 gibi değerlere inebilir.Araç 1.6 olduğu için yokuşlarda falan bir performans düşüşü yaşamıyorum.Sanırım motordan etkilenme sebebimin başında bundan öndeki aracımın 1.4 motorlu otomatik bir honda civic olması.Onunla kıyaslayınca yolda bu araç akıyormuş gibi gidiyor.Araçla ilgili diğer sorularınızı yanıtlayabilirim.
  • işte bu daha iyi..........
    quote:

    Orjinalden alıntı: ggbyt


    quote:

    Orjinalden alıntı: serkes1

    kardeş sürekli anını hareketi (note) yapana kadar bir açıklamalı ifade yaparsan seni daha iyi anlarız.

    quote:

    Orjinalden alıntı: ggbyt

    note




  • quote:

    Orjinalden alıntı: serkes1

    kardeş sürekli anını hareketi (note) yapana kadar bir açıklamalı ifade yaparsan seni daha iyi anlarız.

    quote:

    Orjinalden alıntı: ggbyt

    note



    bu adamların amacı mesaj yazmak rütbe yükseltmek.
  • Kardeş, biz de hafta sonu test sürüşü yaptık. Ben kullanmadım, korktum da... Otomatik hiç bilmem ben. Satıcı ısrar etti istemedim. Refakat ettik ona. Aracın içi gayet hoş. Sun-roof tutkum var benim. Bunlarda sun-roof yokmuş. Fiyatı epey ekonomik. Öğretmen indirimi de yaptılar. Bilmiyorum, ne yapsam?? Yedek parçaları renault'dan %10 pahalı imiş. Motoru tek ve özelmiş. (Trigel kayışsız.) Siyah rengi de çok hoştu.. Farları dikkat çekici.. Güle güle kullan! Allah kazadan beladan korusun.
    quote:

    Orjinalden alıntı: gpeksoz

    Arkadaşlar ben aracı yeni aldım ve çok memnunum.1.6 otomatik vites versiyonundan çok memnunum.Araç çok tok yolda resmen akıyor otomatik vitesin geçişleri hiç hissedilmiyor ama performansı da gayet başarılı.Beni esas şaşırtan özelliği ise ekonomisi oldu.Floryadan bakırköye sahil yolundan yol bilgisayarını sıfırlayıp gittim.Yolun yarısını trafik yoğunluğu sebebiyle durup kalkarak en fazla 60 km ile kalanını 90 km sabit gitmeme rağmen bakırköye girdiğimde bu kullanımın 100 km de yakacağı benzini nilgisayar 6.1 lt olarak gösteriyordu.Demek ki uzun yolda dur kalk olmadan bu değer 5.7. 5.6 gibi değerlere inebilir.Araç 1.6 olduğu için yokuşlarda falan bir performans düşüşü yaşamıyorum.Sanırım motordan etkilenme sebebimin başında bundan öndeki aracımın 1.4 motorlu otomatik bir honda civic olması.Onunla kıyaslayınca yolda bu araç akıyormuş gibi gidiyor.Araçla ilgili diğer sorularınızı yanıtlayabilirim.
  • bursa otomobil fuarinda inceledim kesmedi capitolde bir daha baktim.renault cizgileri yavas yavas
    nissanda gorulmeye baslanmıs.etkileyici bir tasarim onden bir kac modeli andirsada arka cizgileriyle kendine ozgu mukemmel bir hava ve tarz kazanmıs.mazda ve nissan icin yukarda arkadasin servis ve ikinci el olayina katilmiyorum.mazda belki ama nissan turkiye pazarina deli gibi saldiryor.haberiniz ola.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ricardozonta

    bursa otomobil fuarinda inceledim kesmedi capitolde bir daha baktim.renault cizgileri yavas yavas
    nissanda gorulmeye baslanmıs.etkileyici bir tasarim onden bir kac modeli andirsada arka cizgileriyle kendine ozgu mukemmel bir hava ve tarz kazanmıs.mazda ve nissan icin yukarda arkadasin servis ve ikinci el olayina katilmiyorum.mazda belki ama nissan turkiye pazarina deli gibi saldiryor.haberiniz ola.

    İlk etapta Modüs e benziyor. Ama Modüs ten çok geniş ve göz alıcı. Üstelik iç donanımı da iyi.
  • KAZAN2 keşke kullansaydın sürüş keyfi mükemmel .benim aldığım da siyah bu arada.Sunroof ben de çok istiyodum olmaması tabiki bir eksiklik.Ama klima da oldukça başarılı motoru sıkmadan buz gibi yapabiliyor içeriyi.Araçta dediği gibi triger kayışı yok ki bu da tahminimce 100.000 km civarı yapılan yaklaşık 1 milyarlık bi bakımdan kurtarıyor insanı.
    Bu arada 2. el konusundaki eleştiriler heralde artık sorun olmayacak çünkü renault servisleri nissanlara da bakmaya başlayınca araç alanlar servisi sorun etmeyecek.Zaten artık yatırım yapmak isteyen araba değil ev almalı araba alınca her halükarda zarar edilir.
  • Sonuçta sıfır araç alınıyorsa, markasının ne olduğu önemli değil; hepsi küllüyen kayıp!!
    quote:

    Orjinalden alıntı: gpeksoz

    KAZAN2 keşke kullansaydın sürüş keyfi mükemmel .benim aldığım da siyah bu arada.Sunroof ben de çok istiyodum olmaması tabiki bir eksiklik.Ama klima da oldukça başarılı motoru sıkmadan buz gibi yapabiliyor içeriyi.Araçta dediği gibi triger kayışı yok ki bu da tahminimce 100.000 km civarı yapılan yaklaşık 1 milyarlık bi bakımdan kurtarıyor insanı.
    Bu arada 2. el konusundaki eleştiriler heralde artık sorun olmayacak çünkü renault servisleri nissanlara da bakmaya başlayınca araç alanlar servisi sorun etmeyecek.Zaten artık yatırım yapmak isteyen araba değil ev almalı araba alınca her halükarda zarar edilir.
  • bende 1.6 benzinliyi her an alabilirim, dizeli bekliyordum aslında ama çok kararsızım. otm vites alan arkadaşın dediği 6.1 km/100 lt doğrudur..Bende test sürüşünde 5.9 civarı yaktım arabayla, manuel vites ile.(şehir içi)

    Benim kampanyadan haberim yoktu. Neden öğretmen vs indirim yapılıyor bence herkese yapılmalı. Yarın tekrar fiyatı hakında bilgi alacağım...Üstelik bana 18000 kredinin faizini de 1.10 dan hesaplamıştı.İyiki erken davranmamışım.

    Bu arada arabayı alan arkadaş biraz daha ayrıntılı bilgi verirse sevinirim. Özellikle, ses sistemi, 6 lı CD changer , klima zaten güzelmiş:) onun hakkında bilgiye gerek yok, aracın yalıtımı, ve kendisinin beğendiği diğer ayrıntıları.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.