Şimdi Ara

SAMSUNG NP350 V5C S09 EKRAN KARTI VE OYUN PERFORMANS REZALETİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kullandığım note book NP350 V5C S09 , ekran kartına güvenerek (rodeon 7670 2gb) almıştım bu bilgisayarı..Pes 2013 ü yükledim..Settingste ekran kartını on board ekran kartı olarak (intel hd 4000) algılıyor ve rodeon hd 3000-4000 serilerinde bile full ayarda kasmadan çalışan pes 2013 ağır çalışıyor..Fps değerleri yerlerde..Bir arkadaşımız, cataliyst kontrolden pes 2013 exeyi seçip yüksek performans olarak belirle diye yazmıştı..Belirledim ,yine de ekran kartını intel olarak görüyor ve ağır çalıştırıyor..Bu note booktaki ekran kartı Pes gibi bir oyunu konsol akıcılığında oynatabilir..Bu sorunu çözenlerden acil yardım bekliyorum..Oyun oynamak için de aldım lap topu..Yoksa 700 tlye , oyun oynatmayan uygun lap toplar vardı..PES 2013 ÖNERİLEN SİSTEM GEREKSİNİMLERİ :
    Windows XP SP3, Vista SP2, 7
    Intel Core2 Duo 2.0 GHz or equivalent processor
    2GB of RAM
    NVidia GeForce 7900, ATI Radeon HD2600 or higher. Pixel / Vertex Shader 3.0 and 512MB of VRAM DirectX 9.0c compatible graphics card. Bu bilgisayarın, bu oyunu yağ gibi akıcı oynatması lazım!!







  • Kardes aynı üründen bende aldım. üründe işlemci performans testleriinde cok düşük gösteriyor. Bu degerler önemli midir ? performans testlerinde düşük göstermesi yazılımsal hatalardan dolayı mı yoksa işlemcide gercekten sorun mu vardır?
  • Kullandığım dizüstü bilgisayar NP350V5C-S0ATR cihazlarımız aynı seriden olduğu için hemen aynı özelliklere sahip. FIFA genellikle PES' ten daha fazla donanım gereksinimi işter ve ben FIFA 2013 Full Ayarlarda çok rahat oynaya bilmekteyim.

    Bu durumda sizin sorununuza dönersek; Sorunuzun güç seçeneklerinden kaynaklandığını düşünmekteyim. Eğer oyunu açarken güç yönetiminden Yüksek Performansı seçmiyorsanız, Cataliyst Kontrolden iştediğiniz kadar Yüksek Performanslı GPU seçsenizde ekran kartınız ya devreye girmez yada gerekli Mhz de çalışmaz. Bunun sebebide dizüstü bilgisayarda ki ekran kartları masaüstü bilgisayarlardaki ekran kartları gibi tam hız da çalışmaz çünkü dizüstü sistemlerde güç kaynağı sorunu olduğundan dizüstü sistemleri enerji tasarrufu yapa bilmek adına ihtiyacı olduğu kadar donanımı kullanırki bunuda otomatik kendisi ayarlar.

    Örnek vermek gerekir ise ;

    Güç Seçeneği : Tassaruf Modu - Oyun Menüsü ve Oyun Oynanırken ki Değerler



    Güç Seçeneği : Yüksek Performans - Oyun Menüsündeyken Değerler



    Güç Seçeneği : Yüksek Performans - Oyun Oynanırkenki Değerler



    Yani yukarıda da gördüğün gibi bence senin sorunun Güç Seçeneklerinizi doğru seçememenizden kaynaklanıyor.

    Bu Durumda Yapmanız Gereken;

    1 - Her İhtimale karşı Güç Yapılandırma Seçeneklerinizi Varsayılan Ayarlara Getirdikten Sonra ATI HD 7670M Ekran Kartınızı Kullanmak İştediğinizde Yüksek Performansı Seçin. [Bu modda bataryanız daha çabuk bitecektir]

    Birinci seçeneği deneyip işe yaramazsa sorun yazılımsal yada donanımsaldır ancak birinci seçeneği doğru bir şekilde yaparsanız sorununuz çözüleyeceği kanısındayım.

    2 - ATI HD 7670M Driver' larını kaldırın ve güncel Driver kurun

    3 - Teknik Servise Başvurun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wantedturk7 -- 6 Kasım 2012; 15:20:44 >




  • game booster 3 programını indirip birde onla çalıştırmayı deneyin program kendisi ayarlıyor güç seçenekleri vs
  • bu samsung'un dandikligini mi gosterir senin beceriksizligini mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun ,Pes 2013 ten kaynaklanıyor..Yazılımsal mı, yoksa başka bir sorun mu tam belli değil.. Pes settings ayarında ekran kartı olarak İntel hd 4000 yazıyor ve yanında ''kötü'' yazıyor..Ne yaptımsa ekran kartı olarak Rodeon 7670 yazmadı..Aynı bilgisayar,Medal of Honor warfighteri ultra ayarlarda sorunsuz oynatıyor..Eğer kurabilirsem Nba 2k13 ü de deneyip yorumlarımı yazacağım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neo23

    Sorun ,Pes 2013 ten kaynaklanıyor..Yazılımsal mı, yoksa başka bir sorun mu tam belli değil.. Pes settings ayarında ekran kartı olarak İntel hd 4000 yazıyor ve yanında ''kötü'' yazıyor..Ne yaptımsa ekran kartı olarak Rodeon 7670 yazmadı..Aynı bilgisayar,Medal of Honor warfighteri ultra ayarlarda sorunsuz oynatıyor..Eğer kurabilirsem Nba 2k13 ü de deneyip yorumlarımı yazacağım..

    masaüstüne sağ tıkladığın zmana grafik özellikleri geliyor. hangi oyunu rodeon hd7670 ile oynayacaksan oradan ayarlayabiliyorsun. yüksek performans dediğin zaman ekran kartını ayarlıyor
  • Orada yazan hd4000 yazısına bakmayın o önemsiz. Fifa13 bende sorun yaşamaıştım halada yaşıyorum 60 fps den yukarı çıkmıyor meret. 7730m benm pc ninde ekran kartı. Catalyst e girin orda oyun modu filan o kısımların hepsini varsayılan moda getirin. Pc nizi fişe takın (bataryada kullanıyorsanızda bu durum oluşabilir). Sağ altta güç seçeneklerinden yüksek performansı seçin. değiştirilebilir grafiklerden pes13 ü yüksek performanslı gpu yu seçin aynı işlemi settings.exe içinde yapın. yine catalyst ten güç seçenği kısmı var ise fişe takılı olduğunda perrformansı en üst düzeye getirin seçeneğini kullanın. Bu işlemlerin en başında üreticinin driver sayfasında verilen ekran kartı driverını kurun sorun hala devam ederse 12.11 beta 4 sürümünü kurun. Artık olmadıysa silin pes13 ü gitsin sorun ondadır ;)
  • Driver olarak samsungun sitesindeki ekran kartı sürücüsünü indirdim..Başka bir yerden indirmem gerekiyorsa ,oradan da indiririm..Sorun pesde gibi...NBA 2K 13 'ü 1280.720 hd çözünürlükte 4x aa ve diğer tün efektler high seviyede sorunsuz olarak çalıştırdı..Bu lap top ile Pes 2013 ü full ayarlarda sorunsuz oynayabilen var mı ??
  • bende samsung celeron b800 işlemcili laptop var pes 2013 ü canavar gibi oynatıyor.harici ekran kartı yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neo23

    Kullandığım note book NP350 V5C S09 , ekran kartına güvenerek (rodeon 7670 2gb) almıştım bu bilgisayarı..Pes 2013 ü yükledim..Settingste ekran kartını on board ekran kartı olarak (intel hd 4000) algılıyor ve rodeon hd 3000-4000 serilerinde bile full ayarda kasmadan çalışan pes 2013 ağır çalışıyor..Fps değerleri yerlerde..Bir arkadaşımız, cataliyst kontrolden pes 2013 exeyi seçip yüksek performans olarak belirle diye yazmıştı..Belirledim ,yine de ekran kartını intel olarak görüyor ve ağır çalıştırıyor..Bu note booktaki ekran kartı Pes gibi bir oyunu konsol akıcılığında oynatabilir..Bu sorunu çözenlerden acil yardım bekliyorum..Oyun oynamak için de aldım lap topu..Yoksa 700 tlye , oyun oynatmayan uygun lap toplar vardı..PES 2013 ÖNERİLEN SİSTEM GEREKSİNİMLERİ :
    Windows XP SP3, Vista SP2, 7
    Intel Core2 Duo 2.0 GHz or equivalent processor
    2GB of RAM
    NVidia GeForce 7900, ATI Radeon HD2600 or higher. Pixel / Vertex Shader 3.0 and 512MB of VRAM DirectX 9.0c compatible graphics card. Bu bilgisayarın, bu oyunu yağ gibi akıcı oynatması lazım!!

    oyunu aç sonra masaüstüne dön ve sağ tıkla değiştirilebilir grafikleri yapılandır ı seç. orada oynadığın oyun ne ise onu göreceksin. yanında da güç tasarruflu yada yüksek performans yazıyordur. güç tasarrufu yazıyorsa yüksek performansa çevir ve kaydet. oynadığın oyun orada yoksa aşağıda gözat var oraya tıkla oradan oyunun klasörüne gidip exe dosyasını bul ve aç sonra yüksek performans değerini ekle ve kapat. şimdi oyunu her açışında ati kartı devreye girecektir.




  • bendede v5c s0rt modeli var aynı sorun bendede var burda yazılanların hepsını denedım enteresan olmadı sonuc olarak standart performans ta oyun acılıyor yuksek performans sectıgımde sıyah ekran hatası alıorum :) bugun eve gecınce driverları tekrar yukleyecegım olmaz ıse bence sorun donanımsal
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karabatak80

    bendede v5c s0rt modeli var aynı sorun bendede var burda yazılanların hepsını denedım enteresan olmadı sonuc olarak standart performans ta oyun acılıyor yuksek performans sectıgımde sıyah ekran hatası alıorum :) bugun eve gecınce driverları tekrar yukleyecegım olmaz ıse bence sorun donanımsal

    Sendeki ekran kartı problemi daha farklı gibi..Bendeki sorun şimdilik sadece Pes 13 te oldu..Hitman, medal of honor, nba 2k13 oyunlarında en full ayarlarda olmasa da 1280 720 çözünürlükte herhangi bir sorun olmadı..Özellikle hitmani ultra ayarda oynamak için 7900 serisi ekran kartlarına ihtiyaç var...Pes 13 teki sorunun kaynağı yazılımsal gibi..Yazılım, pes 13 ü düşük özellikli bir uygulama olarak tanıyor ve intel 4000 uyduruk ekran kartını kullanıyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neo23 -- 2 Aralık 2012; 10:30:24 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.