Şimdi Ara

Ninja Cooler Mod

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • -Forumda bikaç arkadaşın soğutma performansından memnun kalmamasından dolayı ninja cooler üstünde yaptığım mod çalışmamı paylaşmaya karar verdim.

    -Ninja elime geçip ilk montaja başladığımda alttaki resimdeki gibi hava kanallarından hava nın geçebileceğini düşünerek fanı bu şekilde takmaya karar verdim.
     Ninja Cooler Mod



    -Fakat denemelerime baktığımda resim2 deki gibi takınca daha iyi performans elde ettim. Sanırım bu şekilde takınca alt taraftaki heatpipeler daha iyi soğuyo ve işlemci üzerinde daha iyi performans veriyo. (Kendi ölçümlerime göre fanın resim2 deki gibi takılmasını tavsiye ediyorum.)
    resim2
     Ninja Cooler Mod


    -Daha sonra biraz daha detaylı inceleyince yan taraftaki heatpipelerin yeterli soğuyamadığını ve bununda sebebinin önden üfleyen fanın havasının öndeki heatpipe ye çarptıktan sonra dağıldığını, arkadaki heatpipelere yeterli seviyede çarpamayıp yeterli derecede soğutma sağlayamadığını fark ettim.
    Buradan yola çıkarak yan taraflarını aliminyum bant ile kapatmayı denedim. Düşünceme göre böle yapınca yandaki bantlara çarpan hava tekrar arkadaki heatpipelere ulaşacaktı. İstediğim performansı alınca kesin şekilde bantladım. Resimler aşağıda..
     Ninja Cooler Mod

     Ninja Cooler Mod

     Ninja Cooler Mod


    -Bu çalışmalar sonucunda stock fandan loadda 18-20 derecelik bifark elde etmiş oldum.
    fazla uğraştırıcı ve fazla el emeği isteyen bi çalışma değildir.. Ninjanın performansından memnun olmayan arkadaşlara denemelerini tavsiye ederim.

    Not: herkesin kasaiçi soğutmasına göre durum farklı olabilir. Ben cmstackerda eniyi performansı bu şekilde aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabesantrata -- 18 Nisan 2006; 23:09:40 >







  • Sana birşey soracağım
    Resim1 ile Resim2 atasında kaç derece fark oldu?

    Bu arada çok teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShaRLooT -- 19 Nisan 2006; 0:04:33 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ShaRLooT

    Sana birşey soracağım
    Resim1 ile Resim2 atasında kaç derece fark oldu?

    Bu arada çok teşekkürler

    resim 1 ile resim 2 arasında ben 5 derece fark elde ettim idle da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabesantrata -- 19 Nisan 2006; 0:05:16 >
  • güzel bir düşünce sonuç olarak yaptığın bir nevi hava tüneli bu şekilde hava belli bir alanda sıkışıcak ve sıkıkışan alanda
    hava daha sertbir akım ile çıkış yapacak doğal olarak etkisi kesin olucaktır kullanan arkadaşlara tavsiye ederim
  • İmzamdaki soğutucuda senin yaptığın iş kendinden yağılmış bir şekilde geliyor.Yani o dediğin yerler aynen o tarz bir şeffaf plastik ile kapatılmış durumda.Bu da senin yaptığın işin tamamen doğru birşey olduğunu gösteriyor.GlacialTech firması bunu keşfedip uygulamış.Sen ise Ninjana kendin yapmışsın
  • teşekkür ederiz. deneyeceğim ben de. soğutma performansından memnundum ama bu şekilde fark olacağı görülüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanaydos -- 18 Nisan 2006; 23:39:35 >
  • İyi fikir gerçekten ben bunu az da geliştirip speed-step edition olarak bida konu açim
  • Ellerine sağlık güzel düşünce...






    Eee hala hava soğutmada Ninja dan iyisi var diyenlerin gözüne dursun...
  • Budur yani guzel calısma gercekten
  • Arkadaşlar daha sakin lütfen konuyu amacı dışına taşımayalım.

    Gereksiz mesajlar silinmiştir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: java

    Ellerine sağlık güzel düşünce...






    Eee hala hava soğutmada Ninja dan iyisi var diyenlerin gözüne dursun...






    Arkadaşım bir intel kullanıcısı olarak sormak isterim,Ninja senin 1.rem slotunu kapatmıyormu? Asus P5WD2 ve Asus P5WD2-E gibi extrem anakartlarda kapatıyor.Corsair Extrem Remler biliyorsun 512mb tan büyük olamıyor yani 2gb sistem kurmak isteyenler 4*512mb alacaklar ve 4 slotta lazım ama Ninja ile buna imkan yok.Forumda Presler çıktıktan sonra ve Conroe çıkacak diye çok kişi bu anakartlardan aldı ve yeni çıkacak intel anakartlardanda alacaklar ve aynı sorun olacak çünkü şu anda intel anakart üreticileri mimariyi değiştirmeyi düşünmüyorlar.Eğer DFI intel anakart üretirse belki bu sorun ortadan kalkar.

    Donanım çakışmaları nedeniyle ben şu an ve ilerde 4*512mb rem kullanacak İntelcilere bu soğutucuyu önermiyorum.Çünkü 1.slot kapalı olduğu için sadece 2*512mb yada 2*1gb rem kullanabilecekler ama şu anda DDR-2 remlerin zirvesinde olan corsairin böyle bir üretimi yok.

    5400UL @1.000mhz 4-3-2-4 vd=2.3v max 512mb
    8000UL @980mhz 4-3-2-4 vd=2.3v max 512mb
    8500 @1.100mhz 4-4-3-4 vd=2.3v max 512mb

    Artı soğutma kapasitesi olarak yan kapak kapalı iken dediğiniz doğru NİNJA ile BIGTYPHOON arasında fark yok ama kasanın yan kapağına fan takınca mimari olarak Bigtyphoon bundan daha iyi faydalandığı için(yan kapak fanı bigtyphoonun fanı ile aynı yönde ve bigtyphoonun soğutucu palakalarının yönü yan kapağa dikine olduğu için yan fan hava akımından iyi faydalanıyor ama ninjanın soğutucu plakaları yan kapak ile paralel o nedenle fandan gelen hava geriye dönüyor fayda sağlanmıyor) daha iyi soğutuyor ve bariz öne geçiyor.Ben bu donanım ve performans nedenlerinden dolayı sürekli Bigtyphoonu öneriyorum.

    Eğer neden yan kapak fanı takayım deniyorsa ona diyeceğim bir şey yok ama performans için o kadar para ve zaman harcayıp buna ne gerek var demek ayrı bir meziyettir.

    Benim takım tutar gibi bir şeyi önerdiğim yok artı satıcı yada dağıtıcı firma ile uzaktan yada yakından bir ilgim yok.Ben sadece tecrübelerimi ve doğruları Forumdaki arkadaşlar ile paylaşmak için bunları yazıyorum.

    Saygılarımla




  • asefik abi şuan ki moboloar bildiğim kadarıyla conroeleri desteklemiyo.yoksa destekliyo mu?yanlış anlamadıysam senin dediklerine göre destekliyo.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cemalefendi

    asefik abi şuan ki moboloar bildiğim kadarıyla conroeleri desteklemiyo.yoksa destekliyo mu?yanlış anlamadıysam senin dediklerine göre destekliyo.



    Benim kastetmek istediğim İntelin yeni çıkardığı Presler ve Conroe ile iyi bir çıkış yakaladığı ve beğenildiği bu nedenle insanların intele geçmeye başlaması dolayısıyla intel işlemci destekleyen anakartlar aldığı ve alacak olmaları idi.

    Soruna gelince 945 ve 955 conroeyi desteklemiyor. 975 inde ilk sürümleri desteklemiyor ikinci sürümleri destekleyecek ama onlarda şu anda piyasada yok.Conroe çıkınca 965 anakartlarında çıkması bekleniyor,bu anakartlar istenilen performansı verecek diye bekleniyor.
  • @asefik : bendeki anakartlarda ninja ramler ile ilgili bi sorun çıkarmıyo. sanırım corsair ler boy olarak biras uzun sendeki sorun bundan dolayı olabilir.


    P5LD2:
     Ninja Cooler Mod


    P5WD2:
     Ninja Cooler Mod




  • Benim test yaptığım ninjada evet corsairlere 1.slot kapalı idi.Hatta fanı biraz kaldırayım dedim bu seferde alttaki bloktan uzaklaştı ve performans düştü bende o nedenle 2-4 slotuna takmak zorunda kalmıştım remleri ve forumda yayınladığım 3 fan testindede bunu belirtmiştim.

     Ninja Cooler Mod


    Bu arada sanada haksızlık olmasın test sonuçlarının resimlerini bizimle paylaşmadın ama dediğin gibi fark varsa iyi düşünmüssün kutlarım Ama dediğim gibi şu andaki fan soğutuculardan oyum hala bigtyphoona




  • hocam benim sana bi sorum var.
    şimdi sen diyorsunki fan öndeki heatpipe lara çarpıp dağılıyor.peki sen yanları bantladıktan sonra seste bi değişme oldumu??bi uğultu yada seste bi hafifleme??yada soğutucunun titreşiminde bi artık yaşadınmı??
    bide bunun köşelerini de izole edersen sonuç ne olur??çünkü köşelerden hava kaçacak gibi gözüküyo.
  • hımm güzel bi çalışma olmuş acaba hyper + da da işe yararmı
  • @dikmenibo: sesde bi çoğalma olmadı.

    köşeler konusunda fan bağlama aparatları denk geldiği için kapatmaya gerek duymadım.

    @EX_PRO: hyper 6 nın yan kısımlarında heatpipe varsa ve yanları açıksa uygulanabilir .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabesantrata -- 19 Nisan 2006; 19:49:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.